KADIKÖY’DEN   MİZAH HAFTASI -Türk Mizahı ve

KADIKÖY'DEN MİZAH HAFTASI -Türk Mizahı ve Karikatürü üzerine Söyleşiler Mizah Haftası etkinlikleri kapsamında; Karikatürcüler Derneği ve Barış Manço Kültür Merkezi işbirliğiyle...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

MİZAH HAFTASI
-Türk Mizahı ve Karikatürü üzerine Söyleşiler
Mizah Haftası etkinlikleri kapsamında; Karikatürcüler Derneği ve Barış Manço Kültür Merkezi işbirliğiyle Türk mizahı ve karikatürü üzerine söyleşiler başlığıyla iki gün boyunca söyleşiler gerçekleştirilecek. 6 Nisan Cumartesi 15.30'da BMKM'nin konukları karikatürist Raşit Yakalı ve Kürşat Coşgun; 7 Nisan Pazar günü 15.30'da başlayacak söyleşinin konukları ise Metin Üstündağ ve Muhittin Köroğlu olacak.
-Mizah Sergisi
Mizah Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Türk mizahının evrensel yansımalarından uluslararası karikatür yarışmalarında ödüllü Nasreddin Hoca'nın figürlerinin yer aldığı seçkiyi Karikatürcüler Derneği, 1-9 Nisan tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşturuyor.

TİYATRO
-Bize Bir Haller Oldu
İnsanın insana, insanın doğaya, insanın hayvana değer vererek yaşadığı, sözün senet olduğu günlerden ikiyüzlülüğün kaypaklığın kurnazlığın yalanın dolanın insan ilişkilerine sindiği doğanın yağmalandığı günlere geldik diyen Ali Erdoğan oyununda gelinen durumu hicvediyor. Bize Bir Haller Oldu, 5 Nisan Cuma 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Bezirgân (Tartuffe)
İstanbul Halk Tiyatrosu'ndan yepyeni bir oyun! Moliere'in başyapıtı Tartuffe, sürprizlerle dolu bir uyarlamayla sahneye geliyor. Cem Davran, Şebnem Bozoklu, Bahtiyar Engin, Murat Taşkent, Selim Can Yalçın, Aytek Önal, Selin Yeninci ve Erkan Can'ın rol aldığı oyun 6 Nisan Cumartesi saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Deliriyum
Altkat Sanat toplumsal hafızanın yitimine karşı Türkiye'de işlenen politik cinayetler ve katliamların konu edildiği yeni oyunları Deliriyum ile izleyiciyle buluşuyor. Oyun 7-14-21-28 Nisan'da izlenebilir.
http://www.altkatsanat.com/deliriyum
-Asi Kuş
Ali Poyrazoğlu, Asi Kuş'ta Bizet'nin ünlü operası Carmen'in bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyor. Opera, tiyatro, bale ve güldürünün bir arada olduğu oyunda Carmen, Bizet, Don Jose, Ali Poyrazoğlu, Toreodor ve Boğa rollerinde Ali Poyrazoğluhellip; Asi Kuş , 6 Nisan Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi, 7 Nisan Pazar saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-İki Bekâr
İki Bekâr adlı oyun, komedide kalemini birçok başarılı oyunla ispatlamış bir yazar olan Sam Bobrick imzalı bir yalnızlık ve aşk komedisi. Samanlığın seyran olması için iki gönül bir olmaya çalışırken, ağlarını iki ters bir düz üzerlerine ören kader, onları olmadık yerlerde olamayacak zamanlarda karşılaştırır. En iyi aşkların kavgayla başladığı teorisini desteklercesine hiç geçinemeyen ama tesadüflerin peşlerini bırakmadığı bu iki aşık, bakalım ne kadar yalnızlığa direnecekler. Yeliz Şar ve Arda Esen'in oynadığı İki Bekâr , 7 Nisan Pazar saat 18.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Deli Dumrul
Canguzlar'dan eksik olmayan zorbalığına rağmen haksızlıklarla savaştığını iddia eden Dumrul, karşısına çıkan Azrail'e kafa tu-tuyor. Canını tehlikede bulunca düştüğü bencillik kuyusundan, Elif'e duyduğu sevgi ve Dede Korkut'a olan saygısı ile kurtuluy-or. Artık bambaşka biri olan Dumrul, Bin yıl da sürse savaşım, Dede Korkut'un çağı gerçekleşmeli diyerek değişimini gözler önüne seriyor. Güngör Dilmen'in yazdığı oyun, 7 Nisan Pazar saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Yok Böyle Bir Kız
Hepimiz âşık oluyor ardından da aşık olduğumuz kişiyi var gücümüzle değiştirmeye çalışıyoruz. Peki ya gerçekten değiştirebilseydik. Tatmin olur muyduk? Bu sorunun cevabını arayan Yok Böyle Bir Kız , 8 Nisan Pazartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Yatak Odası Diyalogları
Senarist Birol Güven'in altı yıl önce çıkan ve aynı adlı kitabından sahneye uyarlanan oyun, evli çiftlerin monotonlaşmış özel hayat diyaloglarını ele alıyor. İlişkilerdeki komik hallerimizi, gizli kafa içi seslerimizi ve Yatak Odası Diyaloglarını, akıcı, keyifli ve komik, biraz da yol gösterici bir oyunla gözler önüne seriyor. Levent Ülgen ve Sedef Avcı'nın başrolleri paylaştığı oyun, 9 Nisan Salı 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Nakşıdil Sultan
Osmanlı'dan günümüze uzanan bir aydınlanma hikâyesi. Dans, ışık ve müziğin iç içe girdiği, 11 kadın oyuncunun rol aldığı oyun, yenileşme çalışmalarının başladığı bir dönemde Osmanlı Sarayı'nda yaşamış Avrupa kökenli bir kadının, kölelikten sultanlığa yükseliş serüvenini anlatıyor. Nakşıdil Sultan , 12 Nisan Cuma 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

KONSER
-Mozart Senfonisi
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Nisan ayının ilk konserini Şef Raoul Grüneis ve Solist İdil Biret ile birlikte 5 Nisan Cuma günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek. Klasik müzik keyfini doyasıya yaşacağınız bu konserde W. A. Mozart'ın 24 No'lu Piyano Konçertosu ile yine Mozart'ın 40 No'lu Senfonisi seslendirilecek.
-Golden Horn Brass Konseri
Ülkemizin önde gelen sanatçılarından oluşan Türkiye'nin en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass klasik, jazz, pop, Anadolu ezgilerinden oluşan geniş bir repertuvarıyla CKM'ye konuk oluyor. Konser 11 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de başlayacak.
-Hayko Cepkin
Hayko Cepkin, Aşkın Izdırabını adlı son albümünün konserlerinden birini Kadıköy Sahne'de verecek. Konser 13 Nisan Cumartesi gecesi gerçekleşecek.

OPERA
-Kötülüğün Döngüsü
Geçtiğimiz sezon büyük başarı elde eden, Benjamin Britten'ın Kötülüğün Döngüsü adlı modern operası bu sezon son kez 6 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşuyor. İlk kez 1954 yılında Venedik'te Teatro La Fenice'de sahnelenen eserin konusu opera sanatının geleneksel temalarının dışına çıkıp günsel sorunlardan olan çocuklara yönelik şiddet ve taciz konularını işliyor. IDOB, yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada sonuçları bakımından son derece büyük yaralar açan çocuk istismarı na bu operayla dikkat çekiyor.
-Bir Şölendir Opera: Macbeth
Şimşek ve gök gürültüleri arasında, lsquo;Üç Cadı' bir sonraki buluşmalarının Macbeth'le olmasına karar verirler. Bir sonraki sahnede, yaralı bir asker, İskoç Kralı Duncan'a, Macbeth (Glamis Baronu) ve Banquo'nun ayaklanan Macdonald tarafından yürütülen Norveç ve İrlanda güçlerini bozguna uğrattıklarını bildirir. William Shakespeare'in en kısası olmasının yanında en önemli trajedilerinden biri olan Machbeth böyle başlar. Çizgi romana dahi uyarlanmış olan bu eser, Verdi tarafından da operalaştırılmıştır.
Tüm dünyadaki hem profesyonel hem de amatör tiyatrolar tarafından sıkça sahneye konulan bu ünlü eserin operasını, Shakespeare oyunları sahneleyen değerli bir tiyatro yönetmeninden, Işıl Kasapoğlu'ndan dinleyeceğiz. Ücretsiz etkinlik, 8 Nisan Pazartesi 18.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.


BALE
-Romeo ve Juliet
İki soylu aile arasındaki bitmek bilmeyen nefret ve düşmanlığın gölgesinde yeşeren büyük bir aşkın anlatıldığı Romeo ve Juliet'i, Cem Ertekin koreografisi Hector Berlioz'un müziği ile sahneye taşıdı. Çağdaş Bale Topluluğu'nun sahneye koyduğu Romeo ve Juliet , 5 Nisan Cuma akşamı 20.00'de Kozzy AVM Kozyatağı Kültür Merkezi'nde, 9 Nisan Salı 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

SÖYLEŞİ
-Tan Sağtürk ile Söyleşi ve İmza
Bale sanatını Türkiye'de geniş kitlelere sevdiren Tan Sağtürk, çocuklara baleyi tanıttığı hem eğitim hayatlarına hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladığı Bale Stüdyosu ve klasik eserlere yeniden hayat verdiği Ada Bale Gösterisinde Fındıkkıran ve Uyuyan Güzel kitaplarıyla, bale üzerine gerçekleşecek sohbete çocuklar ve tüm sanatseverleri bekliyor. 6 Nisan Cumartesi 15.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Sunay Akın ile Söyleşi ve İmza
Ulusal kanallarda birçok kültür sanat programı hazırlayan ve belgeseller sunan Sunay Akın yıllardır dünyanın dört bir yanından topladığı oyuncaklarla kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi'nin öyküsünü anlatmak hem de hayata ve şiire dair anılarını paylaşmak için Kadıköylülerle buluşuyor. Sunay Akın söyleşi ve imza etkinliği 7 Nisan Pazar saat 14.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Kentsel Dönüşüm Yasası Neyi Dönüştürecek?
Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Prof. Dr. İclâl Dinçer, Yard. Doc. Dr. Özge Aksoylu'nun konuşmacı olduğu kentsel dönüşümün İstanbul'daki uygulama örnekleri, kentsel dönüşüm süresinin analizi, kentsel dönüşümün hukuksal boyutları konularının konuşulacağı programa davetlisiniz. Panel, 6 Nisan Cumartesi 14.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-BilimKurgu Kütüphanesi Perşembe Söyleşileri
Adını bir uçak kazasında yaşamını yitiren bilim insanı Özgen Berkol Doğan'dan alan Kadıköy'ün ilk BilimKurgu Kütüphanesi'nde Nisan ayı boyunca her Perşembe söyleşiler olacak. Perşembe söyleşilerinin bu haftaki konuğu: Ülkü Tamer. Yaşamak Hatırlamaktır adlı söyleşi 11 Nisan Perşembe saat 19.00'da.
0216 349 38 59

ATÖLYE
-Kitap Okuma Günleri
Kozyatağı Kültür Merkezi'nde yazar Fatma Burçak'ın eşliğinde her hafta Çarşamba günleri Türk ve Dünya Edebiyatından farklı kitapların okunarak kitapseverlerle buluşmaların düzenleneceği kitap okuma günlerine davetlisiniz. Saat 14.00'te başlayacak etkinlikte tartışılacak kitaplar şunlar:
03, 10 Nisan: Üç Yirmi Dört Saat - Peride Celal
17, 24 Nisan: Semerkant - Amin Maalouf

ETKİNLİK
-Uluslararası Yastık Savaşı Günü
Arkadaşlarını topla, çoluğu çocuğu kap, takımını kur, savaşçı kostümünü giy ve 6 Nisan'da tüm dünya ile aynı zamanda sen de Caddebostan Sahili'ni havalandırmak için Yastık Savaşı'na katıl! 2010'dan beri İstanbul ayağı Caddebostan Sahili'nde gerçekleşen Yastık Savaşı bu yıl 6 Nisan'da yine Caddebostan Sahili'nde olacak. Etkinliğin 17.30'da Ragıp Paşa Köşkü önündeki yeşilliklerde başlayacak. Giderken yastığınızı almayı unutmayın!
[email protected]

SERGİ
-İnsan Vehellip;
İFSAK 178. Proje Grubu, hayatın merkezine insanı koyuyor ve etrafındakilerle birlikte fotoğrafladığı insanı İnsan vehellip; sergisiyle sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi 8-18 Nisan tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-İnançhellip;
Üç semavi dini içeren İnanç karma sergisi; inancın insan hayatına olan birleştirici, kaynaştırıcı, yapıcı etkisini, kültürel ve toplumsal izdüşümlerini, evrenselliğini ve engin hoşgörüsünü gösterme amacıyla üretilmiş fotoğraflardan oluşuyor. İFSAK 173. Proje Grubu'nun inanç konulu fotoğraf sergisini 8-18 Nisan tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görebilirsiniz.
-Dinçer Özçelik Kişisel Yağlı Boya Resim Sergisi
Ressam Dinçer Özçelik'in yağlı boya tablolarından oluşan kişisel resim sergisi 10-21 Nisan tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Muhsin Kut Çatılar Sergisi
Muhsin Kut'un Çatılar başlıklı Kapalıçarşı'yı anlatan sergisi 6 Nisan Cumartesi saat 17.00'de Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde açılıyor. Sergi 4 Mayıs'a kadar görülebilir.
0216 418 38 06
-Ferzan Resim Sergisi
Ferzan Genç Çuhadaroğlu'nun resim sergisi 30 Mart ndash; 25 Nisan tarihleri arasında Tolga Eti Sanatevi'nde görülebilir.
0216 368 26 79
-Mesut Eren Resim Sergisi
Mesut Eren Resim Sergisi, 30 Mart - 12 Nisan tarihleri arasında Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
0216 386 99 03

ÇOCUK
-Su Perisi
Çocuklara suyun ne kadar önemli olduğunu en iyi kim anlatır? Suyun ne olduğunu, ne kadar değerli olduğunu tabi ki en iyi ağaçlar anlatır. Ceviz, Palamut, Çınar ve Meşe, birbirinden güzel dört fidan. Suyun gelmesini beklerler ama suyun ne olduğunu bilmezler. Bu meraklarını biraz da olsa oyun boyunca fidanları yalnız bırakmayan komik mi komik Muhabbet Kuşu giderir. Fidanların oyun boyunca merak ettikleri su ancak seyircilerin yardımıyla gelecektir. Su Perisi , 7 Nisan Pazar 13.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

KADIKÖY DIŞINDAN

SERGİ
-Zihinsel Engelli Çocuklara Destek Sergisi
Tomurcuk Vakfı Resim Eğitmenleri Günsu Saraçoğlu İki Ruhtan Biri: Şaman İzleri koleksiyonunu, Esra Şentuna ise Mühürlü Düşler koleksiyonunu 12-17 Nisan 2013 tarihinde Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde Bir Parça Sanat / A Piece Of Art adlı sergide sanatseverlerin beğenisine sunuyorlar. Yaklaşık 30 eserin yer aldığı sergi; 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 19.30'da bir törenle açılacak. Akrilik, yağlıboya ve karışık teknik kullanılarak hazırlanmış resimlerin yer aldığı sergiyi, 17 Nisan Perşembe gününe dek Maltepe'deki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde izlemek mümkün.
Sergi kapsamında sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi kataloglarının satışından elde edilen gelir, Tomurcuk Vakfı'na bağışlanacak.
0216 589 36 00
-Ayla Yakıcı Sessizliğin Seslenişi
Ressam Ayla Yakıcı'nın Sessizliğin Seslenişi adlı resim sergisi 9 ndash; 20 Nisan tarihleri arasında Teşvikiye Galeri Kent'te görülebilir.
0212 225 67 15

ETKİNLİK
-Dayanışma Gecesi
Sivas İmranlı İlçesi Toklucak Köyü Sosyal Yardımlaşma Kalkındırma ve Kültür Derneği, 6 Nisan Cumartesi akşamı geleneksel dostluk ve dayanışma gecesi düzenliyor. Maltepe Salon Kardelen'de saat 19.00'da başlayacak etkinlikte Mustafa Özarslan, Burhan Topal, Dilek-Kamil Yavuz ve Ekrem Yıldırım sahne alacak. Ayrıntılı bilgi için: 0542 896 86 64


ARŞİV