KADIKÖY’DEN MÜZİK -Kurtalan Ekspres 2009'da yeniden yapılanan

KADIKÖY'DEN MÜZİK -Kurtalan Ekspres 2009'da yeniden yapılanan Kurtalan Ekspres iki haftada bir Cuma geceleri Shaft sahnesinde çalmaya devam ediyor... Ahmet Güvenç (Bas Gitar) Cihangir Akkuzu (Davul) Gür...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

MÜZİK

-Kurtalan Ekspres
2009'da yeniden yapılanan Kurtalan Ekspres iki haftada bir Cuma geceleri Shaft sahnesinde çalmaya devam ediyor... Ahmet Güvenç (Bas Gitar) Cihangir Akkuzu (Davul) Gür Akad (Gitar / Vokal) ve Bülent Güven (Klavye / Gitar / Geri Vokal)'den oluşan grubun ilk konseri 16 Eylül Cuma gecesi saat 01.00'de. Shaft Blues Jazz Club, Serasker Cad. Osmancık Sk. No:13 Kadıköy'de.
Tel: 0 216 349 99 56

-Yaşar Özel Konseri
Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Yaşar Özel konseri 16 Eylül Cuma günü saat 20.30'da Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilecek. Türk sanat müziği solisti Yaşar Özel, Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği özel gecede Kadıköylülerle buluşacak.
www.kadikoy.bel.tr

Grup Gündoğarken Dinletisi
Grup Gündoğarken, 17 Eylül Cumartesi akşamı Serhan Seşen Müzik Felsefe ve Yasama Saygı Derneği'nde sevenleriyle buluşuyor. Hepimizin ezbere bildiği şarkıların seslendirileceği dinleti saat 21.00'da başlayacak. Dernek yararına düzenlenen gecenin geliri, kuruluş amaçlarını gerçekleştirebilmek adına bağış olarak kullanılacak. Aperatif yiyecekler ve alkolsüz içkilerin dahil olduğu bilet ücreti 50 TL.
Tel: 0533 522 47 17

-Nihavent Bayanlar Türk Müziği Topluluğu
Kadıköy Nihavent Bayanlar Türk Müziği Topluluğu, yeni sezonu 25 Eylül Cumartesi günü açıyor. Devlet sanatçısı Recep Alper Çevirel'in hocalığını ve şefliğini yaptığı topluluk, her Cumartesi 16.30-18.30 arasında çalışmalarına devam edecek. Çalışmalar, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi'nde (Salıpazarı Kuşdili Otoparkı'nın tam karşısı) yapılacak.
İrtibat için tel: 0532 783 71 36-0535 523 6667

SERGİ

-Behruz Kia Resim Sergisi
Behruz Kia'nın resim sergisi 17 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da yapılacak bir kokteylle Haymatlos Sanat Galerisi'nde açılıyor. Sergi 30 Eylül'e kadar görülebilir. Haymatlos Kitabevi ve Sanat Galerisi Moda Caddesi No:44'te.
Tel: 0216 345 41 09

-Cazın nabzı CKM'de atıyor!
Burcu Orhon'un caz müziğinin nabız atışlarını hissettiren Cazın Nabzı / Pulse of Jazz adlı sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisinde devam ediyor.
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan ve 23 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek sergi, sanatseverleri caz fotoğraflarına dair daha önce hiç yaşamadıkları bir tecrübeye davet ediyorhellip;
www.ckm.gen.tr

-Belma Öztürk Goblen Sergisi
Belma Öztürk'ün el işi çalışmalarından oluşan Goblen Sergisi, Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye Salonu'nda 16 Eylül'e kadar görülebilir.

İMZA GÜNÜ

-Vecdi Çıracıoğlu İmza Günü
Türkiye Yazarlar Sendikası İmza Günleri, Haymatlos Kitabevi'nde gerçekleşiyor. Bu hafta Haymatlos'un konuğu yazar Vecdi Çıracıoğlu. Çıracıoğlu'nun imza günü 17 Eylül Cumartesi günü saat 17.00'de Haymatlos'ta.
www.haymatlossanat.com

FOTOĞRAF

-Aramis Kalay ile Proje Fotoğrafçılığı Atölyesi
Kadıköy Fotoğraf Merkezi fotoğraf sanatının usta isimlerinden Aramis Kalay ile ileri fotoğraf eğitimleri düzenliyor. Temel fotoğraf bilgisine sahip, fotoğraf sanatında ilerlemek ve bakış açısını geliştirmek isteyen tüm fotoğraf severlerin katılabileceği atölye çalışmasında; Bir sergiye nasıl hazırlanır?, Proje Fotoğrafçılığı nedir?, Doğru kompozisyon nasıl oluşturulur?, Fotoğraf editörü ile çalışma gibi konular işlenirken uygulamalarla eğitimler birleştirilecek.
Atölye boyunca Sultanahmet, Fener-Balat ve Taksim bölgesinde uygulamalar yapılacak.
Bu uygulamalarda çekilen fotoğraflar katılımcının fotografik bakış açısını geliştirmek, hatalarını görmelerini sağlamak amacıyla daha sonra Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde değerlendirilecek. Atölyenin sonunda bir de sergi açılacak

EĞİTİM

-Menar Mental Aritmetik Eğitimi
Çocukların zihinsel gelişimine güçlü bir katkı yapan ve onlara sıra dışı aritmetik beceriler kazandıran Menar Mental Aritmetik Eğitim programı, Eylül ayı boyunca her Pazar günü Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
Kozzy'de 11-18 ve 25 Eylül Pazar günleri 16.00ndash;18.30 saatleri arasında, 4-12 yaş aralığındaki çocuklara uygulanacak olan bu program; Abaküs kullanımı el, göz ve zihin koordinasyonu sağlayarak beyindeki sinaptik bağlantıları hızlandırırken, sağ beyindeki bellek kapasitesini güçlendiriyor. Etkinliğe katılmak için Kozzy danışmasından kayıt yaptırabilirsiniz.
Tel: 0216 658 00 00

KADIKÖY DIŞINDAN

SİNEMA

-Film Analizi Semineri
Film Analizi Semineri; Vertov'un Kameralı Adam , Godard'ın quot;Serseri Aşıklarquot; ve Scorsese'in Taksi Şoförü filmleri merkez olmak üzere 13 film ve yönetmen üzerinden ideoloji, politika, modernizm, postmodernizm, kültür ve 1920'lerden 1960 ve 1970'lerin sarsıcı atmosferine sanat ve edebiyatı da kuşatan geniş bir okuma yapmaya çalışacak... Melodram nedir, kahramanın yükselişi ve düşüşü, küçük insanın hıncı, western...
Canavar kente direnen küçük kirli tırnaklı Raskolnikovlar... Dostoyevski kahramanları...
Hollywood üzerinden üç çizgi: Liberalizm, Muhafazakarlık ve Sosyalizm... Gotik, İroni ve Trajik! Görme, gör(e)meme ve gösterge analizi... Kadrajlanan bir plastik poşet neden yalnız bir poşet olarak algılanır?.. Plastiğin yalnızlığı nedir? 60'ların yerli kıyafetleri giymiş Beat, Hippy kuşağı neden babaları gibi takım elbise giymek istemedi? Vietnam Savaşı ne tür kırılmalar yarattı? Shakespeare ve Homeros ile yarışan iki serserinin aşkı ve devrim!
Yeni Dalga, Marksizm Varoluşçuluk, Kafka... Sartre ve Camus, Paris kaldırımlarını nasıl kadrajladı? Gerçekten de, polislere fırlatılacak kaldırım taşlarının altı kumsal mıydı? Bohem Paris sokaklarından New York'un korkutucu caddelerine yükselen bir hınç ve yaklaşan Reagan, Özal ve 1980'ler... Ve acilliği geri dönen daha birçok soru...
Seminer konusu yönetmenler: Welles, Ford, Kubrick, Godard, Bunuel, Tarkovski, Fellini, Wenders, Angelapulos, Eisenstein, Renoir, Spielberg, Ozu, Antonioni
Ali Şimşek'in İFSAK'ta düzenleyeceği Film Analizi Semineri, 16 Eylül Cuma günü başlıyor. 5 hafta sürecek seminer, her hafta Cuma günleri saat 19.30'da!
Tel: 0 212 292 42 01

KİTAP

-2. Boğaziçi Kitap Günleri
Bu yıl, 15-21 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi Harbiye'de gerçekleşecek olan Boğaziçi Kitap Günleri, her yıl bir konuk ülke ağırlıyor ve her yıl konuk ülke ile Türkiye arasında köprü oluşturacak bir temaya sahip oluyor.
2011 yılının Türkiye'den Almanya'ya göçün ellinci yılı olması nedeniyle Boğaziçi Kitap Günleri'nde bu yıl konuk ülke Almanya. Etkinliğin teması ise Göç . Bu çerçevede Boğaziçi Kitap Günleri süresince Alman edebiyatını, kültürünü ve sanatını tanıtıcı pek çok faaliyete yer verilmekte. Göç konusu sosyolojik, politik ve edebiyattaki metaforik anlamları perspektifinde ele alınıyor. 17 Eylül Cumartesi günü Orient Institut ile birlikte Türkiye'den Almanya'ya: Göçün Elli Yılı sempozyumu düzenleniyor.
Tel: 0212 252 38 16

-4. Babıâli Günleri
4. Babıâli Günleri bu yıl da Sultanahmet Parkı'nda yapılacak. 14 Eylül Çarşamba günü başlayan etkinlikler 18 Eylül Pazar akşamına dek sürecek. Babıâli Günleri etkinliklerinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Karikatürcüler Derneği bu yıl da karikatür sergisi, imza günleri ve söyleşiler ile yer alacak. Cumhuriyet Dönemi Türk Karikatürü Sergisi Babıali Günleri süresince açık olacak.
4. Babıâli Günleri'nde quot;Yazar ve Çizerlerle Tadımlık Sohbetler programları da gerçekleşecek. Bu kapsamda; 16 Eylül Cuma günü Saat 16.00'da Cumhuriyet Gazetesi karikatüristi Semih Poroy bir konuşma yapacak, programın moderatörlüğünü karikatürist Akdağ Saydut üstlenecek.

KONSER

-Ferhat Göçer-Sunay Akın
24 Eylül Cumartesi gecesi en güzel şarkılar, en güzel hikâyeler ve şiirlerle buluşacak. Ferhat Göçer'in hem kendi albümlerinden parçalarını hem de yine dünyanın dört bir yanından farklı dillerden farklı türlerden şarkılarını seslendireceği, Sunay Akın'ın Türk Edebiyatı'nın en güzel şiirlerini okuyacağı bu özel gecede Açıkhava Sahnesi'nde romantizm rüzgârları esecek.
Konser saat 21.00'de başlayacak.

EYLEM

-Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Yürüyüşü
Ahmet Şık ve Nedim Şener'in gazeteci arkadaşları, 18 Eylül Pazar günü saat 13.30'da Galatasaray'dan Taksime yapılacak yürüyüşle ilgili çağrı yaptı. Yürüyüşte Ahmet Şık ve Nedim Şener'in yanı sıra tutuklu gazeteciler ve tutuksuz yargılanan gazetecilerle de dayanışma içerisinde bulunulacak.


ARŞİV