KADIKÖY’DEN   ÇOCUK   KARNE ŞENLİĞİ

KADIKÖY'DEN ÇOCUK KARNE ŞENLİĞİ Kadıköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim döneminin bitişini Karne Şenliği ile kutluyor. Kozyatağı Kültür...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

ÇOCUK

KARNE ŞENLİĞİ

Kadıköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim döneminin bitişini Karne Şenliği ile kutluyor. Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 9-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek şenlikte, karnesiyle gelen her çocuk oyunları ücretsiz izleyebilecek. İşte o oyunlar:
-9 Haziran 13.00 Külkedisi- Sinderella
Kabağın saray arabasına dönüştüğü fantastik öyküsü ve orjinal dönem kostümleri, büyüleyici danslarıyla çocuk büyük herkesi büyülüyor. Babasının evlenmesi ile eve gelen üvey kız kardeşleri Sindirella'yı güzelliği yüzünden kıskanırlar. Ona hizmetçi gibi davranır, ocağın önünde uyuduğu için Külkedisi derler. Bir gün, ülkenin Prensi bir balo verir, Sinderella da bu baloya gitmek ister ama üvey kardeşleri ona izin vermezler. O gece neler olur neler?
-9 Haziran 20.00 Bremen Mızıkacıları
Yıllarca değirmene un taşıyıp sahibine yardımcı olan bir eşek varmış. Yaşlandığı için kovulmuş. Eşek işe yaramayacağı için çok üzülse de bir hayalini gerçekleştirebileceğini fark edip yollara düşmüş. Uzun yolculuğu sırasında, kendi gibi yaşlandığı için kovulan hayvanlarla tanışmış köpek, kedi, horoz onlara hayalini anlatmış. Bu hayali birlikte gerçekleştirmek için yola koyulmuşlar.
-10 Haziran 18.00 Uyuyan Güzel
Mutluluk Ülkesi'nin Kral ve Kraliçesi'nin güzeller güzeli kızları dünyaya gelir. Kral dilek perilerini yemeğe davet eder ve kızlarının geleceği için güzel dilekler dilemelerini ister. Ancak yemeğe çağırılmayan 13. Peri, prenses 18 yaşına geldiğinde eline bir iğne batmasıyla ülkedeki tüm insanların 1100 yıllık bir uykuya dalmasını diler.
-12 Haziran 20.00 Fareli Köyün Kavalcısı
Fareli Köyün Kavalcısı oyununda fırıncı, manav, bakkal, sevimli farelerle karşılaşır. Fareler şehri ele geçirmek için komik bir yol bulurlar, halkı şakalar yaparak şehirden uzaklaştırırlar.
İnteraktif sahnelerle çocukları oyuna katarlar, çocukların kahkahaya doyacakları oyunda, farelerin şehri ele geçirmesi ile eğlence ve heyecan doruğa çıkar.
-13 Haziran 20.00 Küçük Balık Bambam
Küçük Balık Bambam'ın okul çağı gelmiştir ve bir deniz okuluna başlar. Bambam, bu okulunda Paslı, Aksırık ve Dev İstiridye ile tanışır, arkadaş olup onları çok sever. Çevre kirliliğinin zararlarını öğrenirler. Hiçbir şeyin tek başına çözülemeyeceğini, sevgi ve birliktelikle her şeyin üstesinden gelineceğini yaşadıkları bir dolu maceradan sonra öğrenirler. Artık denize açılma zamanları gelmiştirhellip;
-14 Haziran 20.00 Rapunzel Altın Saçlı Prenses
Güzeller güzeli Rapunzel, öyle güzel öyle iyi yüreklidir ki, onu büyüten Cadı, kimseler görmesin diye erişilmez kuleye hapseder. Bir gün ülkenin Prens'i ormanda yürüyüş yaparken, altın sarısı uzun saçlarıyla kulede ki Rapunzel'i görür, göz kamaştıran güzelliği karşısında büyülenir. Acaba güzel Rapunzel Cadı'nın hapsettiği kuleden kurtulup özgürlüğüne kavuşabilecek midir?
Davetiyeler ve bilgi için Kozzy Danışma: 0216 658 00 00

KONSER

-Can Bonomo
2012 Erovizyon yarışmasında 7. olan genç müzisyen Can Bonomo, Maltepe'ye geliyor! Bonomo Erovizyon sonrası ilk konserini 9 Haziran Cumartesi günü 22.00'de CarrefourSA Maltepe Park AVM Açık Otopark'ta verecek. Konserin ücretsiz olduğunu belirtelim!

-Jehan Barbur
Jehan Barbur, Akustik konseriyle Kadıköy Emek Sahnesi'ne konuk oluyor. Konser 9 Haziran Cumartesi günü saat 21.30'da Hasanpaşa'daki Emek Sahnesi'nde. Biletler satışta!
0216 545 73 76

-Kardeş Kültürler Festivali
Ataşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Kardeş Kültürler Festivali , bu yıl da ünlü sanatçıları müzikseverlerle buluşturacak. 7-12 Hazirantarihleri arasındaCarrefour İçerenköy Alışveriş Merkezi'nin otopark alanında gerçekleştirilecek 3. Kardeş KültürlerFestivali'nde Latif Doğan, Haluk Levent, Sibel Can, Onur Akın, Selda Bağcan, Sabahat Akkiraz, Kubat, Volkan Konak ve Mustafa Cecelisahne alacak. Halka açık konserler Ceyhun Yılmaz, Yavuz Seçkin ve Başak İkiz'in sunumlarıyla renklenecek. 6 gün boyunca, her akşam saat 20.30'da sahne alacak olan ünlü sanatçılar sevilen şarkılarını hayranları için seslendirecek.

-15-16 Haziran Şenliği
15-16 Haziran işçi direnişinin yıldönümü, 16 Haziran Cumartesi günü saat 19.00'da Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacak bir şenlikle kutlanıyor.Her yıl olduğu gibi bu yıl da direnişteki işçilerin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikte,Moğollar, Agire Jiyan ve Kaldırım Müzik Topluluğu sahne alacak.




YARIŞMA

-1. Radyo Alaturka Ses Yarışması
Radyo Alaturka ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile Türk Müziği'ne yeni sesler kazandırmak amacıyla 1. Radyo Alaturka Ses Yarışması düzenleniyor. Yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 18 yaşını bitirmiş, 40 yaşından gün almamış, profesyonel müzik çalışması bulunmayan, en az ilköğretim okulu mezunu bay ve bayan yarışmacılar katılabiliyor. Başvurular 23 Eylül 2012 Cumartesi akşamı saat 19.00'da sona erecek. Yarışma şartnamesi ve başvuru formuna www.radyoalaturka.com.tr ve www.kadikoy.bel.tr adreslerinden ulaşılabilir.

DANS

-Flamenko Ateşi Dans Gösterisi
Pera Güzel Sanatlar'ın düzenlediği Flamenko Ateşi dans gösterisi 11 Haziran Pazartesi saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde. Carmen Alvarez ve Pera Flamenco Dans Topluluğu'nun muhteşem gösterisine herkes davetli!

-Dansın Ordusu Halk Oyunları Gösterisi
Hayat Ağacı Dans Müzik Ritim Topluluğu'ndan oluşan Dansın Ordusu, yedi bölgeyi kapsayan, Anadolu'nun değişik illerinden stilize tarzda belirlenmiş bir kurguyla sergilenen
Halk Oyunlarının en güzel örneklerini sizler için Kozyatağı Kültür Merkezinde sahneliyor. Ücretsiz etkinlik 16 Haziran Cumartesi 20.00'de başlıyor.

TİYATRO

-Nasrettin Hoca
Nasrettin Hoca, 15. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali'nin ardından, Barış Manço Evi Müzesi'nde izleyicisiyle yeniden buluşuyor. Semaver Kumpanya'nın kukla gösterisi 9 Haziran Cumartesi saat 11.00'de Barış Manço Müzesi'nde!

-İlişkiler
Moda Sanat Tiyatrosu, Haldun Taner'in İlişkiler oyununu 12 Haziran Salı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde oynuyor. İlişkiler , kadın erkek ilişkilerine mizahi bir dille yaklaşıyor.

-Annem Denizi Ellisinde Gördü
Tiyatro İnsan'ın sahneye koyduğu oyunda, iki farklı kuşaktan gelen kadının toplumsal ve kişisel arayışları anlatılıyor. Elif Akış ve Öznur Kurt'un oynadığı Annem Denizi Ellisinde Gördü , 14 Haziran Perşembe 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-XII. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri Töreni
2011-2012 sezonunda performans ve tasarım dallarında başarılı bulunan tiyatro grupları ve sanatçılarına Direklerarası seyircilerinin ödüllerini sunacağı programa davetlisiniz. XII. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri Töreni, 15 Haziran Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.direklerarasi.org

- Kadınlarımız Kabare Gösterisi
Kurtuluş savaşından günümüze, savaşan, yazan, üreten, ezilen, kimi taçlandırılan kimi yok edilen yaratıcı ve fedakâr kadınların anlatıldığı kabare gösterisi Kadınlarımız , 17 Haziran Pazar günü 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
İletişim: Sema Çevik Yıldırım 0532 315 59 50

SERGİ

-Güngör Özsoy Yeşilçam'da 50 Yıl Sergisi
Güngör Özsoy, Türkiye sahne, sinema ve fotoğraf sanatının çok önemli aşamalar kaydettiği tarihsel bir dönemle kesişen yaşantısındaki anılarını belgesel niteliğinde hazırladığı bu özel sergiyle sizlere sunuyor. Sol anahtarı ve notalarla dünyaya gelen Güngör Özsoy, elli yıldır vizör arkasında çalışmalarına devam ediyor. Özsoy'un Yeşilçam'ın setlerinde çektiği fotoğraflardan oluşan Yeşilçam'da 50 Yıl sergisi, 14-27 Haziran tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

- Karnitür Karikatür Sergisi
Karikatüristler Aziz Yavuzdoğan, Ekrem Borazan ve Osman Yavuz İnal'dan çizgiyle geçen 30 yılın seçkilerihellip; Karnitür , Karma Karikatür Sergisi 12-21 Haziran tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.

- Sokakta Sanat Var Karma Fotoğraf Sergisi
Bostancı Halk Eğitim Merkezi fotoğrafçılık kursu öğrencilerinin yılsonu sergisi 9 Haziran Cumartesi saat 16.00'da Kadıköy Fotoğraf Merkezi Sanat Galerisi'nde açılıyor.
Sokaklarımıza renk katan, ses veren sokak sanatçılarının konu alındığı Sokakta Sanat Var Karma Fotoğraf Sergisi , 30 Haziran'a kadar görülebilir.
0216 405 2262

-Meraklılarından Sıradışı Objeler Sergisi 2
Ne işe yaradığını bilemediğiniz ama atmaya da kıyamadığınız lsquo;şeyleri' biriktirdiğiniz olur mu? Bazen bir oyuncak, bazen bir sanat eseri, bazen de bir mutfak aleti. Yapı Kredi Kültür Sanat işbirliğiyle hazırlanan lsquo;Hisseli Harikalar Kumpanyası; Meraklılarından Sıradışı Objeler Sergisi 2'de birbirinden ilginç sanat eserlerinden oyuncaklara, av araçlarından doldurulmuş hayvanlara, ilkel icatlardan ilk dizüstü bilgisayara kadar 100'ü aşkın obje yer alıyor. Hisseli Harikalar Kumpanyası'nda yüzlerce obje ve onların yarattığı binbir renk sanat meraklılarını bekliyor. Sergi, 26 Mayıs ndash; 14 Temmuz arası Kadıköy Belediyesi CKM Sanat Galerisi'nde.

-Su Altı Fotoğrafları Sergisi
Sanat ve sporun eşsiz birleşimiyle sualtının tüm güzelliklerini su üstüne çıkaran Türkiye'de ve Dünya'da adından söz ettiren çok değerli sualtı fotoğrafçılarımız sizleri Türkiye ve Dünya Sualtından derlenen bu eşsiz görsel şölene davet ediyor. Sergi, 5-13 Haziran tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Bige Gürses İnsan Resim Sergisi
Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü son sınıf öğrencisiBige Gürses'in İnsAN isimli ilk kişisel resim sergisi Saint-Joseph'liler DerneğiCaporal Evi Kültür ve Sanat Merkezi'nde (La Cave) izleyiciye sunuluyor. Sergi 9Haziran- 17 Haziran tarihleri arasında görülebilir. Açılış kokteyli: 9 Haziran Cumartesi, saat 17.30.
0 216 337 87 69

-M.Ü. Seramik - Cam Bölümü Öğrencileri Sergisi
55 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik - Cam Bölümü öğrencilerinin özgün çalışmaları 2 Haziran - 23 Haziran 2012 tarihleri arasında Tolga Eti SanatEvi'nde izlenebilir. Galericilik anlayışında her yıl muhakkak bir seramik-cam sergisi açmaya özen gösteren Tolga Eti SanatEvi bu kez öğrencilerin izleyici ile buluşmalarına katkıda bulunmakta.
0216 368 26 79

ARŞİV