KADIKÖY’DEN OPERA -Kötülüğün Döngüsü İstanbul Devlet Opera

KADIKÖY'DEN OPERA -Kötülüğün Döngüsü İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bu hafta yine farklı bir yapıtla izleyicisinin karşısına çıkıyor. ABD'li yazar Henry James'in hayalet...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

OPERA

-Kötülüğün Döngüsü
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bu hafta yine farklı bir yapıtla izleyicisinin karşısına çıkıyor. ABD'li yazar Henry James'in hayalet öyküleri dalında klasikler arasına girmiş olanı eseri The Turn of The Screen , Kötülüğün Döngüsü adıyla Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda sahnelenecek. Sinema filmlerine de konu olmuş yapıt, piyanist, orkestra şefi ve gelmiş geçmiş en başarılı İngiliz modern dönem bestecilerden birisi olan Edward Benjamin Britten tarafından opera haline getirildi. Britten'in müziği ile unutulmaz bir seyirliğe dönüşen Kötülüğün Döngüsü ile İstanbullular, ilk kez bir korku operası izlemenin ayrıcalığını Kadıköy'de yaşayacak. Aynı zamanda İstanbul'da ilk kez bir opera İngilizce sahnelenmiş olacak. Şarkılar dâhil bütün oyun alt yazılı olarak sahnelenecek. Bir hayalet hikâyesi olan The Turn Of The Screw , çocuk tacizi ile ilgili bir hikâye ve kötü bir sona sahip. Operanın sahnelenişi sırasında her enstrümanın bir solist olması da oyuna ayrı bir özellik kazandırıyor.
Galası 16 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda yapılacak olan Kötülüğün Döngüsü, 19 Nisan Salı ve 21 Nisan Perşembe günleri de yine aynı saatte izleyiciyle buluşacak.
www.sureyyaoperasi.org

TİYATRO

-Gönlümdeki Osman Hamdi Bey
Kadıköy'ün ilk şehremini Osman Hamdi Bey, ölümünün 101. yılında sahnede anılıyor. Şehir Tiyatroları'nın sahneye koyduğu Gönlümdeki Osman Hamdi Bey , Batılı anlayışla figürlü resmin ilk temsilcisi, müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi'nin kurucusu Osman Hamdi Bey'in hayatını sahneye taşıyor; ünlü ressamın hayatından önemli kesitler sunarken, onun hiç bilinmeyen yönlerini, sanatçı kişiliğini, aile yaşantısını, arkadaşlık ilişkilerini ve aşklarını anlatıyor. Gülsün Siren Kınal'ın yazdığı, Engin Gürmen'in yönettiği oyun Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde 6-17 Nisan 2011 tarihleri arasında seyirciyle buluşuyor. Oyunda; Aslı Narcı, Ayşen Çetiner, Tolga Yeter, Engin Gürmen, Vildan Gürelman, Emre Narcı, Enes Mazak, Nurseli Tırışkan, Cem Uras, Ceysu Aygen, Murat Derya Kılıç, Yağız Pala rol alıyor.

-İyi Günde Kötü Günde
İyi Günde Kötü Günde , bir aşk oyunu. Ali Poyrazoğlu bu çok farklı stili olan oyunu tiyatro ve televizyon yıldızlarından Nilgün Belgün ile oynuyor. İki usta oyuncu, etkileyici performansları ile seyirci ile birlikte aşkın matematiği üstüne düşündürüyor. Bu ayrılan ama birbirlerinden kopamayan sevgililerin öyküsünü bekâr, nişanlı, yeni evli, kavgalı, küs, boşanmış herkesin izlemesi gerekiyor. İyi Günde Kötü Günde , 15 Nisan Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Başka Kapıya
Ali Erdoğan'ın yeni oyunu Başka Kapıya Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye devam ediyor. 15 ve 22 Nisan Cuma günü saat 20.30'da oynanacak oyun, üstat Âşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor.
www.bmkm.gen.tr

-Deli?
Adını, Türk doğaçlama tiyatrosunda alkış anlamına gelen furi den alan Tiyatro Furi, adını hak eder işler yapmak peşinde! Devrim Saltoğlu bu sefer, Gogol'ün eseri Deli'yi 1850 yıllarındaki 9. dereceden memur yerine günümüzdeki ödenekli bir tiyatroda sözleşmeli dekor asistanı olarak yorumluyor. Deli? 15 Nisan Cuma günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Otobüs
Bir otobüste yolculuk eden on kadın... Bayan Kahverengi, Bayan Yeşil, Bayan Turuncu, Bayan Kırmızı, Bayan Sarı, Bayan Mavi, Bayan Pembe, Bayan Siyah, Bayan Gri, Bayan Beyaz. Hepsi birbirinden farklı, hepsi birbirinden renkli. Hiç hesapta yokken sırlarını ortaya döküyor, namusu, namussuzluğu konuşuyorlar... Tiyatro Boğaziçi'nin sahneye koyduğu Otobüs 16 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Aziz Sen Nesin?
Mizah ustası Aziz Nesin'in seçme öykülerinden oyunlaştırılan, bol taşlamalı, kahkaha yüklü, danslı, şarkılı bir kabare! Rüzgâr Sanat'ın sahnelediği oyun, 10 kişilik bir oyuncu kadrosuyla, canlı müzik eşliğinde sunuluyor. Seyirci, capcanlı ve coşkulu bir yapıda, tiyatronun ve güçlü bir mizahın tadını çıkarıyor. Aziz Sen Nesin? 17 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Midirfillik Oyunu
Midirfillik Oyunu, güncelliğini yıllarca yitirmeyecek konuları eğlenceli bir dille aktarıyor. Kültürel, ekonomik yozlaşma, hak yiyicilik, dolandırıcılık, arsızlık, tüketim çılgınlığı Mehmet Akan'ın kaleminde toplumsal bir taşlamaya dönüşmüş. Geçen sezon seyircisinin beğenisini kazanan oyun bu yıl da seyircisiyle buluşuyor. Enerjik, samimi bir müzikli komedi. Tiyatro Açıkça'nın sahnelediği oyunu 19 Nisan Salı günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

-Öldün Duydun Mu?
İntihar etmeyi alışkanlık haline getiren lsquo;adam'dan yola çıkarak, 1980 sonrasının arada kalmış kuşağı irdelenir ve karşımıza; gelişimi trajikomik, finali oldukça sürpriz bir hikâye çıkar. Tiyatro Formül'ün sahneye taşıdığı oyun 20 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy CKM'de izleyiciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

-Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler , Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı biraraya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler, 20 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

-Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi De Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış. Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun 21 Nisan Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Mahşer-i Cümbüş
Türkiye'de modern doğaçlama tiyatroyu kitlelere sevdirmeyi başarmış olan Mahşer-i Cümbüş, doğaçlama tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan Tiyatro Sporu nu Türkiye'de ilk defa seyirci ile buluşturdu ve buluşturmaya da devam ediyor. Mahşer-i Cümbüş 21 Nisan Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde. Keyifli bir akşam yaşamak isteyenler için!
www.kkm.gen.tr

-Hamxlet
Usta tiyatrocu Zafer Diper, Bizim Tiyatro'nun 30. yılı şerefine Hamlet'i farklı bir yorumla sahneliyor. Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu bu sefer Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor ve intikam hırsının yanı sıra iktidar hırsını anlatıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Ece Erişti, Savaş Özdural, Elif İskender, Zafer Diper, Sezgin Cengiz, Beril Senvarol, Ali İhsan Bozdemir, Özgür Sağlık, Cengiz Güleryüz, Nazan Diper, Berna Küçükoğlu ve Kerem Kobanbay oynuyor. Hamxlet, 16 Nisan Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi ve 22 Nisan Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

KONSER

-2011 İstanbul Liszt Piyano Haftaları
Genç kuşağın en başarılı piyanistlerinden Özgür Aydın dünyanın en iyi kemancılarından Midori ile
Avrupa ve Amerika'nın önemli konser salonlarında resitaller veriyor. Aynı zamanda pek çok ülkede başarılı solist kariyerini sürdüren sanatçı Süreyya Operası'nda gerçekleşecek olan 2011 İstanbul Liszt Piyano Haftaları açılış konserinde Franz Liszt'in büyüleyici derecede romantik ve şiirsel gezi notları olan Anneacute;es de Peacute;lerinage isimli 3 albümlük piyano serisinin ikincisi olan İtalya albümünden çok sevilen Petrarca Sonelerini seslendirecek. Konserde Liszt'in arkadaşı ve tatlı rakibi Frederic Chopin'in yazdığı ve Liszt'in büyük bir keyifle piyanoya uyarladığı cıvıl cıvıl Leh Şarkıları da yer alıyor. Özgür Aydın resitalinde ayrıca Johann Sebastian Bach'ın kısa ve zarif danslardan oluşan ve çok sevilen 6. Fransız Süiti ile Beethoven'in en popüler piyano sonatlarından olan Fırtına Sonatını seslendirecek.
18 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak konserin biletleri biletix'ten ve mekân gişelerinden temin edilebilir.
www.liszthaftalari.com

-Taylan Erler Jazz Quartet
Vokal ve trompette Taylan Erler, davulda Mehmet Yüzgeç, piyanoda Ayhan Yavaş, basta Cüneyt Saka ile ragtime, swing, blues ve New Orleans stilini günümüze taşıyor. Caz, hızlı akıp giden hayatın içinde açılan sakin ve dinlendirici bir dünya gibidir. Kimi zaman soğuk bir günde, kimi zaman bir gece yarısı dinleyicisini var olan dünyadan biraz da olsa koparıp kendi dünyasına konuk eder. Hüznünü de keyfini de, kendine has ritmiyle anlatır. Huzur verir, dinginlik verir... Keyifli bir caz akşamı geçirmek istiyorsanız Taylan Erler Jazz Quartet konseri 16 Nisan Pazar günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Candaş Orkestrası
Candaş Orkestrası, sanatseverleri popüler opera aryalarından sımsıcak Napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Konser 17 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Boğaziçi Musiki Vakfı Türk Müziği Konservatuarı İlkbahar Konseri
Nihavent makamındaki eserler, şef Sözer Yaşmut yönetimindeki koro ve solistler Emrah Karakaş ve Melda Akdoğan tarafından seslendirilecek. İlkbaharı şarkılarla karşılamak istiyorsanız 18 Nisan Pazartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki bu ücretsiz konseri kaçırmayın.
www.kkm.gen.tr

-Bir Modern Zaman Mehtabiyesi
İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu bir zamanlar mehtabiye adıyla anılan boğaz eğlencelerinden yola çıkarak oluşturduğu konser repertuvarında mehtabın güzelliklerini anlatan şarkılar sunacak. Konser bitiminde izleyicilere Bir Modern Zaman Mehtabiyesi adlı albüm hediye edilecek. Konser, 19 Nisan Salı günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-KGB ve Konukları
Kürşat Başar (Soprano Saksafon), Güvenç Dağüstün (Vokal) ve Bilal Karaman (Gitar)'dan oluşan KGB jazz standartlarından popüler şarkı ve türkülerimize uzanan bir repertuvar sunuyorlar. Gruba her konserinde sürpriz sanatçılar da konuk olarak eşlik ediyor. KGB'nin 19 Nisan Salı günü saat 20.00'de başlayacak konserinin konuğu ise Ece Göksu. Konser, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Akbank Oda Orkestrası
Şef Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası, viyolonsel virtüözü Natalia Gutman'ın solist olarak katılacağı Rokoko: Yeni bir Zerafet isimli bir konser verecek. 20 Nisan Çarşamba günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki konserde J. C. Bach (1735-1782): İki orkestra için Konçerto, Mi majör, J. Haydn (1732-1809): Do Majör Viyolonsel Konçertosu, P.İ. Çaykovski (1840-1893): Rokoko Çeşitlemeleri (viyolonsel ve orkestra) ve M. Ravel (1875-1937): Couperin'in Mezarı isimli eserler seslendirilecek.
www.ckm.gen.tr

-Borusan İstanbul Filarmoni
Şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni'nin de Caddebostan Kültür Merkezi'nde bu hafta bir konseri var. Borusan İstanbul Filarmoni'ye viyolonsel sanatçısı Çağ Erçağ eşlik edecek. Konserde Mozart, Haydn ve Shubert'in eserleri seslendirilecek. Konser 18 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak.
www.ckm.gen.tr

-MSÜ Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, 21 Nisan Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde ücretsiz bir konser veriyor. Programda Ravel'in piyano konçertosu, Rodrigo'nun gitar konçertosu ve Liszt'in Les Preludes Senfonik Şiiri bulunuyor.
www.ckm.gen.tr

-Gülru Ensari Piyano Resitali
Kadıköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kadıköylülere bu özel konseri armağan ediyor. Genç piyanist Gülru Ensari bizlere Mozart, Brahms, Schumann ve Oğuzhan Balcı'nın eserlerini sunuyor. 22 Nisan Cuma günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak herkese açık olan bu konserde Gülru Ensari, Mozart'ın ninnilere esin kaynağı olmuş eseri ile Balcı'nın bebeği için bestelediği parçayı da çalacak.
www.ckm.gen.tr

-Candan Erçetin Anneler Günü Konseri
Candan Erçetin, Anneler Günü nedeniyle Bostancı Gösteri Merkezi'nde sevenleriyle buluşuyor. 8 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da başlayacak olan konserin biletleri satışta.
www.bgmonline.net

SERGİ

-Fas, Ahlan Wa Sahlan Fotoğraf Sergisi
Zeynep Orhan Targaç, Marakeş, Atlas Dağları ve Sahara'ya yaptığı yolculuklar sırasında çektiği fotoğrafları bu sergiyle Kadıköylülerle buluşturuyor. Seyahat fotoğrafı olarak gözükseler de, bu karelerle dünyanın bu uzak köşesinden öyküler anlatmaya çalıştım. diyen Targaç'ın Ahlan Wa Sahlan Fotoğraf Sergisi 15-30 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

- Elden Ele Varto'nun Köylerinden Çocuk Fotoğrafları Sergisi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Caddebostan Kültür Merkezi'nde farklı bir sergi açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın önerisiyle Varto'ya anaokulu açmak için gezi düzenleyen bir grubun bu gezi boyunca çektiği fotoğraflar ve video çekimlerinden oluşan sergide projeye sponsor olan firmalar da stantlar açacak. Sergi 20-30 Nisan tarihleri arasında CKM Performansbir katında izlenilebilir.
www.ckm.gen.tr

-Ahmet Şık'ın Objektifinden Ben Tanığım Fotoğraf Sergisi
Gazeteci, fotoğrafçı Ahmet Şık'ın geçtiğimiz hafta Karşı Sanat'ta açılan lsquo;Ben Tanığım' isimli sergisi, 16 Nisan Cumartesi günü Evrensel Sanat Galerisi'ne taşınıyor. 22 Nisan tarihine kadar Evrensel Sanat'ta görülebilecek sergi, Ahmet Şık'ın onyıllardır süren gazetecilik ve fotoğrafçılık dönemine ait 30 fotoğraftan oluşuyor. Sergide Ahmet Şık'ın lsquo;Başkasının Acısına Bakmak-Mayın' konulu fotoğraf çalışmalarından örnekler de görülebiliyor. 16 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'te Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelecek olan Ahmet Şık'ın fotoğrafçı arkadaşları, daha önce de yaptıkları gibi Galatasaray Postanesi'nden Ahmet Şık'a fotoğraf gönderdikten sonra sergi salonuna dönecekler.
lsquo;Ben Tanığım' adlı fotoğraf sergisi, Nisan-Mayıs aylarında da Kadıköy'deki çeşitli mekânlar ve meydanlarda sergilenecek.
Sergi Takvimi:
23ndash;29 Nisan Kazım Koyuncu Kültür Merkezi - Kadıköy
Yürüyen Sergi Etkinliği: 23 Nisan Cumartesi saat 13.00 Kadıköy Beşiktaş Vapur İskelesi ndash; Kadıköy Postanesi-Kazım Koyuncu K.M.
03-08 Mayıs Nazım Hikmet Kültür Merkezi - Kadıköy
Yürüyen Sergi Etkinliği: 3 Mayıs Salı saat 16.00 Kadıköy Postanesi-Kazım Koyuncu K.M. ndash; Nâzım Hikmet K.M.

Hayat Detaylarda Saklıdır Fotoğraf Sergisi
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Performansbir Katı'nda iki günlük bir fotoğraf sergisi açılıyor. Fotoamele fotoğraf grubunun Hayat Detaylarda Saklıdır sergisi 9-20 Nisan günlerinde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Mesut Eren Kişisel Gravür Sergisi
Mesut Eren'in kişisel gravür sergisi 16 Nisan Cumartesi günü Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda açılıyor. Sergi 5 Mayıs'a kadar görülebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

-Nusret Topuzoğlu Resim Sergisi
Çağdaş Türk Resim Sanatının değerli ismi Nusret Topuzoğlu'nun kişisel resim sergisi 2-18 Nisan tarihleri arasında Moda'daki Esin Sanat Galerisi'nde görülebilir.
Tel: 0216 449 28 84

-Celalettin Tandoğdu Resim Sergisi
Celalettin Tandoğdu Resim Sergisi, 7 Nisanndash;3 Mayıs tarihleri arasında Doğuş Üniversitesi Sanat Galerisi'nde görülebilir.

-İllüstrasyon ve Resim Sergisi
Tolga Eti Sanat Evi, 26 Mart-30 Nisan 2011 tarihleri arasında Boyalıkuş İllüstratörler Grubu'nun Küçüklere ve Büyüklere Masallar adı altında karışık tekniklerle hazırlamış oldukları özgün çalışmaları sanatseverlerle buluşturuyor.
www.tolgaetigaleri.com

FOTOĞRAF GÖSTERİSİ

-Mavi
Tamer Günal, 19 Nisan Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Günal'ın, Marmara, Ege, Akdeniz, Saroz, Ayvalık, Bodrum, Kaş, Fethiye, Gökova vb. yerlerde çekilen sualtı fotoğraflarından oluşan Mavi adlı fotoğraf gösterisi ve ardından yapacağı keyifli söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli. Gösterinin başlama saati 19.30.
www.photoworldfotografmerkezi.com

SÖYLEŞİ

-Cahit Kayra Söyleşisi
Tarihçi Kitabevi'nin söyleşiler dizisi Cahit Kayra ile devam ediyor. Son olarak Savaş Türkiye ve Varlık Vergisi adlı bir kitabı yayımlanan Kayra, varlık vergisi üzerine Kadıköylülerle söyleşecek. Söyleşi 16 Nisan Cumartesi günü saat 15.00'te başlıyor.
www.tarihcikitabevi.com

-Cihan Demirci Söyleşi ve İmza Günü
Cihan Demirci, 16 Nisan Cumartesi günü, Kadıköy'de bulunan Öteki Kültür Merkezinde, saat 14.00ndash;17.00 arasında Nisan ayı başında yayımlanan ilk karikatür albümü quot;Gereksiz Taramalardan Kaçınamadımquot;ı ve diğer kitaplarını imzalayacak, imza sonrasında bir mizah söyleşisi gerçekleştirecek.
www.otekisanat.com

ETKİNLİK

-Köy Enstitüleri Kuruluş Yıldönümü Etkinliği
Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Gençlik Kolu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Aydınlanma Projesi olarak kabul edilen Köy Enstitülerinin Kuruluşunun 71. yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenliyor. 17 Nisan Pazar günü saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe herkes davetli.
www.bmkm.gen.tr

ÇOCUK

-Şehir Tiyatroları 27. Çocuk Şenliği
Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu, 23ndash;30 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştireceği 27. Çocuk Şenliği yle tüm çocukları oyun a çağırıyor. Çocuk Şenliği bu yıl, Benimle Oynar mısın? temasıyla, İstanbul'un çeşitli bölgelerindeki sahnelerinde çocukları; oyun gösterimleri, atölyeler ve çeşitli etkinliklerle buluşturuyor.
Kâğıthane Sadabad, Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu, Fatih Reşat Nuri, Ümraniye ve Üsküdar Kerem Yılmazer Sahneleri'nde10.00, 11.00, 13.00 ve 15.00 saatlerinde gerçekleştirilecek oyun gösterimlerinin yanı sıra, şenlik kapsamında gerçekleştirilen tüm etkinlikler ücretsiz.
www.ibst.gov.tr

- Minik yetenek Birlsquo;İNCİ' sergisini açıyor!
İki buçuk yaşından beri tutkuyla resim yapan ve başarısıyla adından söz ettiren İnci Korkmaz, Bir'İNCİ' Sergi adını verdiği ilk kişisel sergisini 15 ndash; 23 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde açıyor.
Henüz 6 yaşında ve ilkokul birinci sınıf öğrencisi olan İnci Korkmaz; sulu boya, akrilik boya, pastel boya, karakalem, ebru, kolaj tekniği ve baskı tekniğini de kullanarak ortaya çıkardığı 35 farklı eserini ilk kişisel sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunacak. Resim tutkusu ve yeteneği çok küçük yaşta keşfedilen ve MEB Özel Galeri Başar Uygulamalı Güzel Sanatlar Merkezi'nde kendini her geçen gün geliştiren İnci, 15 ndash; 23 Nisan tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde küçücük ellerin neler başarabileceğini gözler önüne serecek!
www.kkm.gen.tr

-Ali Baba'nın Çiftliği
Sarıyer Çocuk Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Ali Baba'nın Çiftliği çocuk oyunu 17 Nisan Pazar günü saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu'nda çocuklarla buluşuyor. Oyunun konusu şöyle: Hayvanlara iyi davranan, onlara çok iyi bakan Ali Baba'nın Çiftliği, zalim baron tarafından ele geçirilmek istenir. Evlerinden ayrılıp yolları Adalet Ormanı'da kesişen ve Bremen Mızıkacılarından da tanıdığımız kahramanlarımız Köpek Bastır, Eşek Fret, Kedi Guendillin ve Horoz Tortolini ise Arı Maya'nın liderliğinde Ali Baba'nın Çiftliğini barondan kurtarmak için bir maceraya atılırlar.
www.ckm.gen.tr

-Sevgi Çemberi
Çocukların düş gücünü harekete geçirir masallar, kafalarında renkli dünyalar kurmalarına, hayatı tanımalarına yardımcı olurlar. Öyleyse çocukları masalsız bırakmamalı ama onlara anlatılacak, okutulacak, tiyatroda seyrettirilecek masallar da hem güzel hem yararlı olmalı. İşte Sevgi Çemberi, çocuklar için özel olarak yazdığımız böyle bir masal. Sevgiden, barıştan yana bir masal.
Bizim Tiyatro, Hamxlet'in ardından çocuklar için de yeni bir çocuk oyunu sahneliyor: Sevgi Çemberi. Hasan Erkek'in yazdığı oyunu Faik Üretmen yönetiyor, genel sanat yönetmenliğini ise Zafer Diper yapıyor. Oyunu 16 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.kkm.gen.tr

-3. Mini Star Çocuk Şenliği
Kapılarını 3. kez eğlenceye açacak olan Mini Star Çocuk Şenliği başlıyor. Yarışmalar, eğlenceli aktiviteler, sürpriz ödüller ve gösteriler Mini Star Çocuk Şenliği'nde. 16 Nisan Cumartesi günü, 11.00-17.00 saatleri arasında, İstanbul The Green Park Hotel Bostancı'da gerçekleşecek 3.Mini Star Çocuk Şenliği, farklı anaokullarının gösterilerine sahne olacak. Anaokulu öğrencileri, hazırladıkları gösteriler ve performanslarıyla izleyenleri şaşırtacak. 0ndash;7 yaş arasındaki tüm çocuklar aileleri ile birlikte katılım gösterebilir.
Tel: 0216 577 41 41

KADIKÖY DIŞINDAN

SERGİ

-Gazhane bu sergide!
ÇEKÜL Vakfı'nın İstanbul-Marsilya: Endüstri mirasını görünür ve anlaşılır kılmak projesi kapsamında fotoğraf sergisi açıldı. Kendisi de bir endüstri mirası olan Kuledibi'ndeki Hamursuz Fırını'nda açılan sergide, İstanbul ve Marsilya kentlerinden 30 endüstri mirası yapısına dikkat çekiliyor. Sanatçı Serkan Taycan'ın fotoğraflarından oluşan sergide, Kadıköy'deki Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi de bulunuyor. Sergi, 24 Nisan'a dek gezilebilir.

KONSER

-Grup Yorum Halk Konseri
Grup Yorum Bağımsız Türkiye sloganıyla 17 Nisan Pazar günü ücretsiz bir halk konseri düzenliyor. Konser, Bakırköy İncirli'de Endash;5 karayolu yanında her hafta Cumartesi Pazarı nın kurulduğu alanda yapılacak. 17 Nisan Pazar günü saat 14.00'te başlayacak konserde halk müziğinden rock müziğe, etnik müzikten protest müziğe kadar, kendi alanlarında söz sahibi olan sanatçılar da Yorum'u bu konserde yalnız bırakmayacak. Mor ve Ötesi, Kubat, Leman Sam, Burhan Berken, Tuncel Kurtiz ve Sırrı Süreyya Önder'in katılacağı etkinlikte dans gösterileri de olacak.
Konser alanının değişik yerlerine kurulacak barkovizyonlarla herkesin konseri rahatlıkla izleyebilmesi sağlanacak.
www.grupyorum.net


ARŞİV