KADIKÖY’DEN OPERA -Sevil Berberi İstanbul Devlet Opera

KADIKÖY'DEN OPERA -Sevil Berberi İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sezonun ilk yeni eseri olarak komik opera türünün en iyi örneklerinden Sevil Berberi ni Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

OPERA

-Sevil Berberi
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sezonun ilk yeni eseri olarak komik opera türünün en iyi örneklerinden Sevil Berberi ni Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda sahneliyor.
İlk defa 1816 yılında Roma'da seyirci karşısına çıkan eser o dönemde beklenen ilgiyi görmese de, dünya opera repertuvarının yüzyıllardır sahnelenen en önemli eserlerinden biri olma unvanını kazandı. Aynı zamanda Figaro'nun Düğünü'nün de yazarı olan Beaumarchasis'in bir nevi o eserin başlangıcı niteliğinde kaleme aldığı eser, Kont Almaviva'nın baş uşağı ve berberi Figaro'nun da yardımıyla varlıklı Rosina'yla evlenmek için yaptığı planları nükteli ve komik bir şekilde anlatıyor. Kostümleriyle de göz dolduran Sevil Berberi, 25 Aralık Cumartesi saat 16.00 ve 28 Aralık Salı günü saat 20.00'de Süreyya Operası'nda.
www.sureyyaoperasi.org

BALE

-Otello
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, W. Shakespeare'in defalarca sahneye konan oyunu Otello'yu bale gösterisi olarak sahneliyor. Otello başarılı bir komutandır. Karısı Desdemona ile büyük bir aşk yaşamaktadırlar. Ancak eski yaveri Iago kendisine büyük bir düşmanlık beslemektedir. Çünkü kendisini azledip yerine Cassio'yu seçmiştir. Roderigo ise Desdemona'ya umutsuz bir aşk duymaktadır. Hain Iago, yanına Roderigo'yu da alarak Cassio'yu gözden düşürecek korkunç bir plan kurar. Bunda da başarıya ulaşır. Öfkelenen Otello Cassio'nun rütbesini söker ve Iago'yu yeniden yaveri yapar. İstediğini elde eden Iago planının ikinci aşamasına geçer. Bu kez hedefi Otello'yu mahvetmektir.
Otello balesi 29 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda seyirciyle buluşacak.
www.sureyyaoperasi.org


TİYATRO

-Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum
Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum'da; Libby Tucker, 16 yıldır görmediği babasının yanına geldiğinde nasıl karşılanacağını bilmez. Hollywood'da senaryo yazarı olan babası Herbert Tucker, onun sinema artisti olma hayallerine yardım edecek midir? Bu karşılaşmayla başlayan geçmişin sorgulanmasına, babasının kız arkadaşı Steffy ile arasındaki sorunlar da eklenince gerilim artar. Genç bir kızın hayalleriyle, hayattan düş kırıklıklarından yorulmuş bir adamın birbirlerini nasıl etkilediğine ve birbirlerine nasıl ihtiyaç duyduklarına tanık olacaksınız. Bu baba kız hikâyesinde içten içe sessiz sinemadan başlayarak sinemanın gelişimi, sorunları, insandaki yansımaları da işlenmekte. Oyun, 22ndash;26 Aralık günleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde. Neil Simon'un yazdığı S. Bora Seçkin'in yönettiği oyunda; Ezgim Kılınç, Derya Çetinel ve Erhan Yazıcıoğlu rol alıyor.
Tel: 0216 349 04 63

-Kim Bu Adam?
Mr. ve Mrs. Belier dairelerinde yemek yerken telefon çalar oysaki telefona abone değildirler. Arayan Mr. Schmitt'i sormaktadır. Peki, kimdir bu Mr. Schmitt? Can Gürzap'ın Tiyatro Diyalog'u, Sebastieacute;n Thierry'nin yazdığı ve Levent Öktem'in yönettiği oyunu, 24 Aralık Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.tiyatrodialog.com

-Kirli Çıkı İstanbul
Birinci perdede Viyana kapılarında bozguna uğramış Osmanlı'da yeni sadrazam olarak padişahın köpekçibaşısı Hayret Ağa gelmiştir başa. Yol yöntem bilmez, üstelik de pervasız ve patavatsızdır. Kendi halkına karşı şahin ve acımasızken, erk ve güç sahiplerine, yabancılara kuzudur. Gün gelir onun da kavuğunu devirirler. İkinci perdede ise günümüz cumhuriyetinde, halkın içindeyiz. Oyun biter, kent bitmez; bekler köşe başlarında. Masalını fısıldar insanların kulağına. Tiyatro Martı'nın sahnelediği Kirli Çıkı İstanbul , 24 Aralık Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle yeniden buluşuyor. Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler, 25 Aralık Cumartesi 16.00 ve 20.30'da, 26 Aralık Pazar 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

-Kohelet
Kohelet, Ziya Meral tarafından yazılmış çağımız insanının korku ve anlam arayışlarını irdeleyen bir oyun. Ünlü bir profesör ve eşinin sevgiyi yeniden keşfetme süreci üzerine kurulu oyunu Tiyatro 6 Unsur sahneliyor. Oyun 25 Aralık Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-1923
Oyunun en büyük özelliği, bugünden düne bakarken, gün geçtikçe zayıflayan toplumsal belleğimizi yenilemesi ve bunu da belgesel tadında başarması. Cumhuriyetin kuruluşunu kimi zaman kahkahalar kimi zaman gözyaşlarıyla anlatan oyunu Tiyatro Birileri sahneliyor. 1923, 25 Aralık Cumartesi saat 20.00'de Halis Kutça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.hkkm.gen.tr

-Yolumuzu Bulalım
Hoş geldiniz sevgili seyirciler. Oyunumuza değer veren siz sayın izleyenler. Ahlayıp oflamadan halimize, şimdi bir güldürü sunacağız sizlere. Oyun kişilerimiz günlük yaşantımızdan. Dekorumuz sunta ama konumuz insan. Umarım seversiniz kıssadan hisselerimizi. Eğlenin gülün fakat öyle salıvermeyin kendinizi. Düşünüp taşınıp bir oyun kurduk. Oyunumuzun adını lsquo;Yolumuzu Bulalım' koyduk. Gördük ki kafası çalışan dünya kadar ediyor kâr. Çünkü günümüzde her şeyin bir yolu var.
Böyle davet ediyor siz tiyatroseverleri Ali Erdoğan oyunlarına. Yolumuzu Bulalım, 26 Aralık Pazar saat 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Elbiseler Fora
Bir gün kurmak istediğiniz şirket için, ortaklarınıza kokteyl vermek istersiniz. Her şeyin planladığınız gibi geçeceğine inanırsınız değil mi? Peki, o gün başınıza gelebilecek sorunların üstesinden gelebilir misiniz? Sürprizlere hazırlıklı değilseniz, ne mi olur? Bu soruların cevabını Tiyatro Komedya 26 Aralık Pazar günü saat 19.00'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde veriyor ve sizleri de bu eğlenceye davet ediyor.
www.hkkm.gen.tr

-Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Yedi farklı öykünün anlatıldığı Sıfır Derecede Aşk da, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemen. Tiyatro Fora'nın sahneye koyduğu Sıfır Derecede Aşk 26 Aralık Pazar günü saat 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Dünyalı
10 yılını ayırdığı akademiden istifa eden bir öğretim üyesi olan John'u uğurlamaya gelen arkadaşlarının arasında bir dizi tartışma başlar. Arkadaşları John'un neden böyle aniden istifa ettiğini ve nereye gideceği konusundaki sessizliğine anlam verememektedir. John da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek(!) anlatmaya başlar. İlk başta oyun ve hikayevari giden hayat hikâyesi acaba gerçek mi yoksa bir uydurma mıydı? Çünkü John 10.000 yaşına gelirken neleri yaşadığını anlatıyorhellip; Gerisini izleyin ve son dakikaya kadar cevabı merakta kalınhellip; Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin sahneye koyduğu bu yeni oyunlarını Pazartesi Oyunları kapsamında 27 Aralık Pazartesi saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

-Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış. Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun 30 Aralık Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

KONSER

-Candaş Orkestrası
Candaş Orkestrası, sanatseverleri popüler opera aryalarından sımsıcak Napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki konser 26 Aralık Pazar günü saat 19.00'da!
www.ckm.gen.tr

-Yılsonu Konseri
İzmir Barok, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda yılsonu konseri verecek. 27 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak konserde sanatçılar Hakan Özaytekin, Bülent Oral, Atilla Oral, Tuğçe Özaytekin ve Linet Şaul'den oluşan İzmir Barok grubu, Lalande, Purcell
Vivaldi, Praetorius, Haendel, Schmelzer, Monteverdi ve Luly'nin eserlerini seslendirecekler.
www.sureyyaoperasi.org

-Yeniyıl Konseri
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 30 Aralık Perşembe günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'ndan Yeniyıl Konseri veriyor. 1 saat 25 dakika sürecek olan konserde orkestrayı şef Serdar Yalçın, koroyu ise şef Michail Iskrov yönetiyor.
www.sureyyaoperasi.org

SERGİ

- Ottomans Group Sergisi
Kadıköy Antikacılar Sokağı'ndaki SAH Galeri'de Fikret Öztürk'ün Ottomans Group sergisi 22 Aralık Çarşamba günü açıldı. Sergi 15 Ocak'a kadar görülebilir.
Tel: 0216 346 12 13

-Mustafa Pilevneli Resim Sergisi
Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde 18 Aralıkndash;15 Ocak tarihleri arasında yağlıboya, suluboya resimleri ve seramik tabaklarıyla usta sanatçı Mustafa Pilevneli sergisi yer alıyor.
www.kiziltopraksanatgalerisi.net

- İstanbul Sergisi
Tolga Eti Sanatevi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'a gönül borcunu bir sergiyle göstermek istedi ve sanatçılar Zeycan Alkış, Şadan Bezeyiş, Faruk Cimok, Gültekin Çizgen, Hüseyin Cahit Derman, Bayram Gümüş, Muhsin Kut, Fatih Mika, Mustafa Pilevneli, Nilgün Günsür ve Ebru Susamcıoğlu'nun resim, porselen ve cam eserlerinden oluşan İstanbul sergisine imza attı. Söylenceler kentine adanmış olan sergi, 18 Aralık 2010- 29 Ocak 2011 tarihleri arasında Tolga Eti Sanatevi'nde görülebilir.
www.tolgaetigaleri.com

-Hanri Benazus Koleksiyonu Sergisi
Hanri Benazus'un Çağdaş Atatürk Fotoğrafları sergisi 26 Aralıkndash;4 Ocak tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde Performans 1 katında görülebilir.
www.ckm.gen.tr

- 200 Evler Fotoğraf Sergisi
Engin Güneysu'nun fotoğraf sergisi, Samsun 200 Evler Mahallesi'nde yaşayan Romanları konu alıyor. 200 Evler yaşayanlarının evleri, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1 yıl önce yıkıldı. Roman vatandaşlar bugünlerde ise devletin para karşılığında verdiği ve bir kısım halkın istekleri dışında yerleştirildikleri 264 evler adında TOKİ konutlarına alışma mücadelesi veriyorlar. Bugün var olmayan bir mahallenin izlerini taşıyan 200 Evler sergisi 31 Aralık tarihine kadar Kadıköy Bahane Kültür'de gezilebilir.
www.enginguneysu.com

-Behruz Kia Kişisel Resim Sergisi
Behruz Kia Kişisel Resim Sergisi 26 Aralık ndash; 6 Ocak tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

- Epik İllüstrasyonKarikatür Sergisi
Elif Yıldız'ın merakla beklenen ilk kişisel sergisi Epik 17- 31 Aralık tarihleri arasında KargART'da açılıyor. Yıldız, sergisiyle ilgili olarak Epik hiç de destansı olmayan ve de kahramanlık öyküsü anlatmayan bir minör sergidir. diyor. Sergi pazartesi hariç her gün 13.00- 20.00 arası gezilebilir.
www.kargart.org

-Meral Dündar Seramik ve Çini Sergisi
Meral Dündar Seramik ve Çini Sergisi, 23 Aralıkndash;5 Ocak tarihleri arasında Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilir.
www.hkkm.gen.tr

- İçimdeki Dizayn Resim Sergisi
Türkan Sadıç'ın beşinci kişisel resim sergisi İçimdeki Dizayn , 20 Aralık Pazartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılıyor. Sergi 30 Aralık'a kadar gezilebilir.
www.ckm.gen.tr

- Genç Buluşma Resim Sergisi
Tüm Türkiye'den Güzel Sanatlar Liselerinin katılımıyla İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Kadıköy İlçe Kültür ve Sanat Platformu'nun katkılarıyla İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nin düzenlemiş olduğu Genç Buluşmalar Resim Sergisi 15 Aralık Çarşamba günü açıldı. Üsküdar Bağlarbaşı'ndaki International Art Center'deki sergi 5 Ocak'a kadar görülebilir.

-Kadın-Hapsedilmiş Doğa-Âşık Kuleler
30 Kasım-30 Aralık 2010 tarihleri arasında CKM Sanat Galerisinde sanatçı Hale Sontaş farklı dönemlerdeki işlerinden bir seçki sunuyor. Temalı çalışan sanatçı, bu sergide, ana temalarından olan Kadın , Hapsedilmiş Doğa ve bu temalara ek olarak İstanbul
2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliği için hazırladığı Âşık Kuleler temasını içeren eserlerini sergiliyor.
www.ckm.gen.tr

-Gerçeğin ve Hayalin İstanbul'u
Ürün Sanat Galerisi'nde, Gerçeğin ve Hayalin İstanbul'undan Görsel lsquo;Ürün'ler adlı karma sergi 24 Kasım-30 Aralık 2010 tarihleri arasında izlenebilir.
0216 363 12 80

- Çizgi, Desen, Yaşam Sergisi
İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümü, Abidin Müslüm Baysal ve Silver Gözütok Güçlü Atölye öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen quot;Çizgi, Desen, Yaşamquot; sergisi Şirket-i Hayriye Sergi Salonu'nda açıldı. 20 Aralık Pazartesi günü açılan sergi Kadıköy Eminönü İskelesi üst katında bulunan sergi salonunda görülebilir.

ÇOCUK

-Arı Maya ile Cızbız'la Bızbız
Kahramanlarımız, Cız Bız ve Bız Bız, küçük bir kovanda yaşayan oldukça neşeli, yaramaz ve şakacı sevimli arılardır. Günlerini kovan dışında oyunlar oynayıp şarkılar söyleyip bal toplayarak geçirirler. Birbirinden güzel ve hoş kokulu çiçeklere uçar bal toplarlar. Fakat gün geçtikçe bu onlara sıkıcı gelmeye başlar. Kovanın yakınlarında dolaşıp durmaktan sıkılırlar. Kovandan daha uzak yerlerde neler olduğunu merak ederler.
Masal Gerçek Tiyatrosu'nun Arı Maya ile Cızbız'la Bızbız oyunu 25 Aralık Cumartesi günü saat 11.00 ve 13.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Benim Güzel Pabuçlarım
Çocuklar için yapılacak her şeyin çok büyük bir özen ve sorumluluk duygusuyla yapılması gerektiğine inanan Tiyatro Yeniden, Türkiye'de bu alanda verilen en önemli ödülü; Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü nü almış olan Benim Güzel Pabuçlarım adlı oyunu çocuklarla buluşturuyor. Oyun Kültür Bakanlığı yayınları tarafından kitap olarak da basıldı. Oyundan bir bölüm İlköğretim Türkçe dersi kitaplarında örnek metin olarak okutuluyor. Tiyatro Yeniden'in bu çok beğenilen oyununu 26 Aralık Pazar günü saat 12.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.ckm.gen.tr

-Çilek Kız
Çilek Kız ve arkadaşları geleneksel pasta yarışmasına katılmak için hazırlık yaparlar. Amaçları büyük ödülü kazanıp hayvan dostlarına barınaklar yapmaktır. Aynı yarışmayı kazanmak isteyen kötü insanlara karşı yapmış oldukları mücadele müzikle ve komik bir dille anlatılmakta. Oyun arkadaşlık gibi değerleri ön plana çıkarıyor ve paylaşmanın önemini vurguluyor. Oyunda 23 adet şarkı bulunuyor. Çilek Kız 25 ve 26 Aralık günleri saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.hkkm.gen.tr

-Uçmak İstiyorum
Tangırtı Ülkesi'nin Kraliçesi ile Gümbürtü Ülkesi'nin Kralı her şeyin sahibi olmak için birbirleriyle yarışır. Bu yüzden ara sıra savaş bile çıkarırlar. Sıra gökyüzündeki yıldızlara gelmiştir. Ülkelerine gelen bir adam, uçarak yaptığı olağanüstü bir gösteriyle gökyüzünü karartır ve isterlerse gökyüzündeki yıldızları onlara getirebileceğini söyler. Küçük bir çocuk olan Şaşkın'ın tek isteği uçmaktır. Bunun için değişik kanatlar, aletler yapar. Başarısız denemeler O'nu asla yıldırmaz. Uçan Adam bu sevgi dolu çocuğu çırak olarak yanına alır.
Tiyatro Yeniden'in Uçmak İstiyorum isimli bu keyifli oyunu 26 Aralık Pazar saat 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde çocuklar için sahnelenecek.
www.ckm.gen.tr

SÖYLEŞİ

-Mario Levi Söyleşi ve İmza günü
Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin bu yılki son söyleşisi Kadıköylü yazar Mario Levi ile olacak. Levi söyleşi sonrasında son kitabı İçimdeki İstanbul Fotoğrafları nı imzalayacak. Mario Levi Söyleşi ve İmza Günü, 25 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi CKM'de.
www.ckm.gen.tr

-Kitap ile Sohbet
İstanbul Oyuncak Müzesi her salı saat 11.30-13.30 arası kariyer, marka danışmanı Yasemin Sungur'un düzenlediği lsquo;Kitap ile Sohbet'e ev sahipliği yapıyor. Bu etkinliğe kadın, erkek, genç, yaşlı dileyen herkes katılıyor. Bu sohbette yaşayan ve yaşamayan yazarların kitapları yaklaşık bir ay boyunca birlikte okunuyor, tartışılıyor ve zaman zaman yazarlar da davet ediliyor. Daha sonraki aylar yeni kitaplar okunuyor. Bu yılın lsquo;Kitap ile Sohbet' buluşması Kasım'da başladı. Ve ilk kitap da Emre Caner'in Kaplumbağa Terbiyecisi-Osman Hamdi Bey'in Romanı' isimli eseriydi. Bu sezonun ikinci kitabı ise yasemin Sungur'un kendi kitabı: Kariyerim Gelecek mi? Etkinliğe katılmak ve kayıt yaptırmak için İstanbul Oyuncak Müzesi'ni aramak yeterli.
Tel: 0216 359 45 50 ndash; 51

ATÖLYE

-Dr. Meryem Müzeyyen Fındıkgil ile İstanbul Atölyesi
Tarihçi Kitabevi, tarih öncesi dönemden günümüze İstanbul'un tarihi ve tarihe tanıklık eden yapıları ile kentsel gelişim ve dönüşümün işleneceği atölye çalışmasının tanıtımını 24 Aralık Cuma ve 26 Aralık Pazar günleri saat 12.00'de yapıyor.
Dr. Meryen Müzeyyen Fındıkgil ile yapılacak İstanbul atölyesi, katılımcıların isteğine göre Cuma ya da Pazar günleri gerçekleştirilecek. Aylık periyotlar halinde sürecek program, 4 ay atölye çalışmasından ve Mayıs ayında yapılacak 4 tam günlük şehir turundan oluşuyor. Katılım koşulları ve ayrıntılı bilgi için telefonla bilgi alınabilir.
Tel: 0 216 418 68 86 ndash; 0 530 370 74 11
[email protected]

KADIKÖY DIŞINDAN

PERFORMANS

-The Mayumana Show
Son on yıl içinde Mayumana, milyonlarca insan ile buluştu ve yerkürenin otuzu aşkın ülkesinde binlerce performans sergiledi. Sürekli kendini geliştiren bu performans topluluğu, on yıllık tarihi boyunca, dünyanın çeşitli ülkelerinden icracılardan oluşan dönüşümlü kadrosuyla, bireysel beceriye odaklanarak sürekli rekreasyona yöneldi. Bu gösteriyi sınıflandırmak kolay değildir, diyor Nuphar. Hem müzik, hem tiyatro, hem perküsyon, hem dans, hem de akıl. Hepimiz kendimiz oluyoruz ve basitçe, herşeye açığız. Kadromuzun ana teması yaratıcılık ve enerji. Sahnedekiler hem birbirlerine hem de seyirciye oynuyorlar.
Mayumana çok kültürlü bir tiyatro topluluğu olarak 1996 yılında Tel Aviv'de kuruldu. Topluluk; ritm, görsel efektlere dayalı beceri ve yetenekleri bir araya getiren bir gösteri sahnesine sahip olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde 70 den fazla büyük şehirde sahne aldı. Mayumana marka olarak yetenek ve yaratıcılık anlamında önemli bir yere sahip oldu. Topluluğun üye sayısı teknik ekip dahil olmak üzere 100'ü aştı.
24 Aralık Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki gösterinin biletleri Biletix ve CRR gişelerinden temin edilebilir.

SERGİ

- Ayyıldızın Altındaki Kartal Polonezköy Fotoğraf Sergisi
Ayyıldızın Altındaki Kartal Polonezköy , 1842'de kurulan Polonezköy'ün öyküsünü, Türkiye ve Polonya'nın ortak tarihleri içinde arayan; bunu yaparken de Nazım Hikmet'ten Leyla Gencer'e; Ferenc Liszt'ten Atatürk'e, Gustave Flaubert'den Alexander Dumas fils'e, Fryderyk Chopin'den Czeslaw Milosz'a, Gülsin Onay'dan Kopernik'e, birçok tanıdık isimle kucaklaşan bir proje. Bu projeyi kitaba ve sergiye dönüştüren Akgün Akova'nın deyimiyle, avcılara hedef olmamak için geceleri de uçmak zorunda kalan Polonya kartalının ay ve yıldızla yüzlerce yıl konuşmasıdır . Akgün Akova'nın sergisi 29 Aralık'a kadar İstiklal Caddesi Atlas Pasajı 2. Katta.
www.akgunakova.com


ARŞİV