KADIKÖY’DEN OPERA -Wolfgang ve Lorenzo Wolfgang ve

KADIKÖY'DEN OPERA -Wolfgang ve Lorenzo Wolfgang ve Lorenzo ya da Âşıklar Okulu, Wolfgang Amadeus Mozart'ın İtalyan metin yazarı Lorenzo Da Ponte ile üç ortak çalışmasını konu alıyor. Bilindiği gibi...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

OPERA

-Wolfgang ve Lorenzo
Wolfgang ve Lorenzo ya da Âşıklar Okulu, Wolfgang Amadeus Mozart'ın İtalyan metin yazarı Lorenzo Da Ponte ile üç ortak çalışmasını konu alıyor. Bilindiği gibi Mozart 1780'lerin başında Viyana'ya yerleştikten sonra besteleyebileceği İtalyan operası librettosu arayışına girişmiş ve Viyana Sarayı'nda görevli şair Lorenzo Da Ponte ile tanışmıştı. Mozart ve Da Ponte, birlikte üç operaya imza atmıştı. Bunlar Figaro'nun Düğünü, Don Giovanni ve Cosi fan tutte idi. Wolfgang ve Lorenzo , 1789 yılının son aylarında geçiyor. Mozart ve Da Ponte, Figaro'nun Düğünü operasının yeniden sahnelenmesi için opera üzerinde, dönemin gözde opera şarkıcısı Adriana Ferraresi'nin istekleri doğrultusunda, bazı ufak düzeltmeler yaparlar. Ferraresi aynı zamanda Da Ponte'nin sevgilisidir. Figaro'nun yeniden sahnelenmesi Mozart ve Da Ponte'nin yepyeni bir opera siparişi almalarına da neden olacaktır.
Wolfgang ve Lorenzo ya da Âşıklar Okulu, tarihi gerçeklerle kurgunun bir arada kullanıldığı, Mozart'ın günümüzde en sık seslendirilen üç operasından müziklerle örülmüş eğlenceli bir oyun.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin yeni opera eseri Wolfgang ve Lorenzo , 22,24 ve 25 Şubat günleri saat 20.00'de İstanbul'un tek opera sahnesi Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda!
www.sureyyaoperasi.org

KONSER


-Beethoven Piyanolu Kuartetler
21 Şubat akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda icra edilecek olan Beethoven'ın piyanolu dörtlüleri Türkiye'de daha önce toplu halde hiç seslendirilmediler. Her biri enstrümanının ustası olan, dünyadaki yarışmalarda ödüller kazanmış ve oda müziği yapmaktan büyük mutluluk duyan Kheops Ensemble ve grubun kurucularından değerli piyanistimiz Muhiddin Dürrüoğlu, Ludwig Van Beethoven'ın birbirinden güzel melodilerle örülmüş olan piyanolu dörtlülerinin tamamını Türkiye'de ilk defa Süreyya Operası'nda seslendirecekler. Birinci Viyana Okulu dönemi oda müziğine tutkun dinleyiciler ile birlikte bu konser, Beethoven'in gençlik dönemi yapıtlarının tutkunları için de kaçırılmaması gereken bir müzik şöleni olacak. Konserin başlama saati 20.00.
www.sureyyaoperasi.org

-Borusan İstanbul Filarmoni
Şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Caddebostan Kültür Merkezi'nde unutulmaz bir konsere imza atmaya hazırlanıyor. Markus Schirmer'in solist olarak katılacağı konserde Marx : Piano Concerto No.2 İn E Flat-Major Castelli Romani (32') ve Strauss R. : Eine Alpensinfonie, Trv 233, Op.64 (47') eserleri seslendirilecek. Bilet fiyatları 81ndash;90 TL arasında değişen konser 23 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Yaren
Bülent Yüksel ve Cengiz Ahmet Yiğit, 18 Şubat Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde halk müziği konseri veriyor. Yöresel oyunlar eşliğinde yapılacak konserde halk müziği formunda bestelerin yanı sıra uzun havalardan bozlaklara kadar Türkiye'nin birçok yöresinden türküler söylenecek.
www.hkkm.gen.tr

-Anjelika Akbar Konser ve İmza Günü
Ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, 19 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da vereceği konser ile Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluşuyor. Kozzy DR aracılığıyla gerçekleşecek etkinlikte Akbar, konser sonrası albümlerini ve İçimdeki Türkiyem adlı kitabını da imzalayacak. 20 Şubat Pazar günü ise Akbar, İstanbul Oyuncak Müzesi'nin konuğu olacak. Saat 16.00'da başlayacak imza gününde, sanatçı söyleşinin ardından İçimdeki Türkiyem adlı kitabını ve albümünü imzalayacak.
www.kozzyavm.com

TİYATRO

-Aşk Halleri
Aşk savrulmaktır, savrulup kaybolmaktır. İhanet de vardır içinde, çığlık dahellip; Aşk için serseri bir mayın gibi patlamaz mı insanhellip; Gülmek de aşka dairdir, ağlamak dahellip; Gün gelir aşk için kapının paspası olursun, gün gelir göğsünü siper ederek direnirsin aşk yüreğine sokulunca. Aşkın her haline, en yalın sözüyle Neşet Ertaş türküleri eşlik ediyor.
Hülya Karakaş'ın yönettiği Aşk Halleri nde; Sevil Uluyol, Eftal Gülbudak, Caner Bilginer, Cemal Ahhan Şener, Nurdan Kalınağa, Burcu Çoban, Pınar Aygün, Nazan Yatgın, Ömer Barış Bakova rol alıyor.
Şehir Tiyatrolarının bu sezon sahnelemeye başladığı Aşk Halleri, 16ndash;20 Şubat günleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde.
Tel: 0216 349 04 63

-Kerem Gibindash;Nâzım Hikmet'le 35 Yıl
Genco Erkal'ın muhteşem performansıyla büyülediği tek kişilik oyun Kerem Gibi , Nâzım Hikmet'in şiirlerinden oluşuyor. Oyunda; 20. yüzyılın dünya ölçüsünde en büyük ozanlarından biri olan Nâzım Hikmet'in gençlik yılları, mahkucirc;miyeti, hapishane yılları, açlık grevi, zorunlu sürgünlüğü, vatan hasreti, tüm dünyayı kucaklayan insan sevgisi, dünya barışı için mücadelesi, Kurtuluş Savaşı izlenimleri, belgesel bir filmle bütünleşerek şiirsel bir destana dönüşüyor. Aynı zamanda Genco Erkal'ın Nâzım Hikmet'le yolculuğuna da tanıklık eden oyunda; 1975 yılında Nâzım Hikmet'in Kerem Gibi oyununu uyarlayan ve ülkemizde ilk şiir-tiyatro deneyimini gerçekleştiren sanatçının Nâzım Hikmet'le geçen 35 yıllık serüveninden etkinlik görüntüleri de yer alıyor. Kerem Gibi, 19 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatro Salonu'nda.
www.kkm.gen.tr

-Bavul mu Davul mu?
Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Polikliniği Psikodrama Grubu Bavul mu Davul mu? isimli bir müzikal komedi sahneliyor. Psikodrama uzmanı Dr. Nilüfer Ülgener tarafından sahneye konan oyunda Leyla Örnek, Satı Çakar, Yıldız Aydın, Hüseyin Özkan, Huriye Yurttut, Hatice Doğan, Gaye Kızılkartal, Mine Acun, Esra Yurttut ve çocuk oyuncu Dilan Karakoç oynuyor. Arjantin Tango Dost Okulu, Amatör Sevgi ve Sirtaki Grubu ve İstanbul Dans Okulu'nun danslarıyla eşlik edeceği oyun 19 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
www.hkkm.gen.tr

-Hamxlet
Usta tiyatrocu Zafer Diper, Bizim Tiyatro'nun 30. yılı şerefine Hamlet'i farklı bir yorumla sahneliyor. Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu bu sefer Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor ve intikam hırsının yanı sıra iktidar hırsını anlatıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz, Turgay Atalay ve Zafer Diper oynuyor. Hamxlet, 19 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Hamartia'nın Yolculuğu
Tiyatro Açıkça, süpervizörlüğünü Türk Tiyatrosu ve Sinemasının usta isimlerinden Macit Koper'in yaptığı Hamartia'nın Yolculuğu adlı oyunu sahneliyor. Hülya İniş'in yazıp Barış Kıralioğlu'nun yönettiği oyun, Mitos-Boyut Oyun Yazma Yarışması'nda ödül kazandı. Dört kişilik orkestranın eşlik ettiği oyunun müzikleri, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Murat Bavli, koreografisi Anı Sağkan tarafından yapıldı. Oyunda insanoğlu (Hamartia), kuraklıktan dolayı Tanrı Zeus'tan hesap sormak için sonu belirsiz bir yolculuğa çıkar. Zeus onu engellemek için elinden gelen her şeyi yapar. Hamartia, Tanrı Zeus'a ulaşmaya çabalarken, tanrılar katındaki karmaşayla da mücadele etmek zorunda kalır. Açıkça'nın kalabalık ve dinamik kadrosu tarafından sahnelenen bu müzikli komedi, 19 Şubat Cumartesi saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.oykusahne.com

-Pir Sultan Abdal
Sadri Alışık Tiyatrosu yeni sezonu, Erol Toy tarafından kaleme alınan ve dönemin haksızlıklarına baş kaldırdığı için asılan halk ozanını anlatan oyunları Pir Sultan Abdal ile açtı. Aralık ayı başından beri çeşitli sahnelerde izleyiciyle buluşan oyun 20 Şubat Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Kadıköylü seyircilerle bir kez daha buluşacak. 30 kişilik kalabalık bir kadroyla sahnelenen oyunu Prof. Dr. Nurhan Karadağ yönetiyor. Pir Sultan Abdal'ın müzikleri Nedim Yıldız, koreografisi Ziver Armağan Açıl tarafından yapıldı. Kostümleri ünlü modacı Faruk Saraç ile Gamze Kuş hazırladı.
Oyunda, Pir Sultan Abdal'ı Cem Özer, Ballıhan'ı ise Melike Öcalan canlandırıyor. Müzisyen Sadık Gürbüz'ün anlatıcı-ozan olarak görev aldığı oyunda Mehmet Çepiç, Yusuf Atala, Yıldırım Gücük, Ayhan Anıl, Fuat Onan, Ergün Demir, Tuncer Yenice, Barış Koçak, Merve Erdoğan, Derviş Tezcan, H.Şener Vurkaya gibi isimlerin yanı sıra SAKM dansçıları da rol alıyor.
www.kkm.gen.tr

-Aşk Grevi
Tiyatro Merdiven'in sahneye koyduğu Aşk Grevi , Anadolu'da geçiyor. Kadınlar, kocalarının iktidar, rant ve diğer kavgalarından bıkmış, bu işe bir çare arar. Kadınların hayata bakışındaki barışçı tutum oyunda erkeklere bir oyun kurarak bunu anlatmak istemeleriyle devam eder. Kadınlar oyun içinde oyun kurarak onlara eskiden olan bir hikâyeyi anlatır ve devamında Aşk Grevi ilan ederler. Kadın erkek çatışmasını keyifli bir oyunla sahneye koyan Tiyatro Merdiven'i izlemek istiyorsanız 20 Şubat Pazar günü saat 19.00'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'ndeki oyunu kaçırmayın!
www.hkkm.gen.tr

-Uyan Uyan Gazi Kemal
Tuncay Özinel'in kendi adını taşıyan tiyatrosu, Uyan Uyan Gazi Kemal oyununu Kadıköylüler'le buluşturuyor. Özinel'in yazdığı Yılmaz Özdil, Can Ataklı, Hikmet Feridun Es gibi önemli gazeteci ve yazarların yazılarından derlenerek Özinel'in yazdığı oyunda Halit Akçatepe, Serhat Özcan, Ayla Aslancan, Ali Yaylı, Eray Işık, Esme Duman, Ecevit Karaca, Kerem Keskin, Engin
Bilgiç, Furkan Kabalı, Emre Tekilel ve Tuncay Özinel oynuyor. Belgesel görüntüler ve Galata Mevlevihanesi'nin sema gösterisi eşliğinde sahnlenen Uyan Uyan Gazi Kemal oyununu 18 Şubat Cuma günü saat 20.30'da 20 Şubat Pazar günü saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

-Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Dokuz farklı öykünün anlatıldığı Sıfır Derecede Aşk ta, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemen. Tiyatro Fora'nın sahnelediği Sıfır Derecede Aşk 20 Şubat Pazar günü saat 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Artiz Mektebi
Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin Yaratıcı Drama ve Çocuk Tiyatrosu grubunun sahneleyeceği oyunu Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk birlikte yazdılar. Yıllardır hem sahnede hem de sinemada izleyiciye keyifli saatler yaşatan oyun Kadıköy Tiyatrolarının Pazartesi oyunları kapsamında 21 Şubat Pazartesi saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
www.bmkm.gen.tr

-Sahte Adres
Mimi Komedi Tiyatrosu'nun sahnelediği Sahte Adres oyunu da bu haftanın seyirliklerinden. Luigi Lunari'nin yazdığı oyunu Mustafa Barış Tekin uyarladı ve yönetti. 23 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak oyun birbirini tanımayan üç adamın ellerinde farklı adresler olmasına rağmen aynı adreste buluşmasıyla başlıyor.
www.hkkm.gen.tr

-Ödenmeyecek Ödemiyoruz
Bütün bir mahalle tarafından yağmalanan bir süpermarketin ardından polisin bütün mahalleyi kuşatıp ev ev arama yapmasını anlatan ve bu arama sırasında o mahalledeki iki işçi ailesinin başından geçen olayları konu alan Ödenmeyecek Ödemiyoruz kovalamacanın hiç bitmediği, keyifli, komedili bir oyun. Ünlü yazar Dairo Fo'nun kaleme aldığı oyunu Tiyatrom grubu sahneliyor. Oyun 23 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Yeşilçam'dan Sahneye
Moda Sanat Tiyatrosu'nun merakla beklenen oyunu Yeşilçam'dan Sahneye nihayet izleyiciyle buluşuyor. Tiyatro'nun kurucularından Türkan Aktoprak Kasım ayında gazetemize verdiği röportajda oyunla ilgili şunları söylemişti: Varolan filmlerin üzerinden ince değişiklikler yaparak sahneye koyduğumuz bir oyun Yeşilçam'dan Sahneye. 60'lı 70'li yılları 2011'e yansıtmak istiyoruz. İnsanların duygularını, paylaşımlarını kaybettiği bir çağ yaşıyoruz. İnsanların duyguları da kapkaç yapılıyor artık. Daha samimi duyguları hatırlatmak istiyoruz. İşte bu nedenle dedik ki 60'lı 70'li yıllara gitsek ve o zamanki insanların duygularına biraz dokunabilsek. Kadromuzda Yeşilçam emekçileri de var. Onlar da çok ilgi gösterdiler bu projeye. Zaten bizim amacımız da onların da dâhil olduğu ve geniş bir kitleye hitap eden bir oyun olması.
Yeşilçam'dan Sahneye , ilk defa 24 Şubat Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşuyor.
www.bmkm.gen.tr

-Mahşer-i Cümbüş
Türkiye'de modern doğaçlama tiyatroyu kitlelere sevdirmeyi başarmış olan Mahşer-i Cümbüş, doğaçlama tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan Tiyatro Sporu nu Türkiye'de ilk defa seyirci ile buluşturdu ve buluşturmaya da devam ediyor. Mahşer-i Cümbüş 24 Şubat Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde. Keyifli bir akşam yaşamak isteyenler için!
www.kkm.gen.tr

SERGİ

-Ayşe Suvarierol Kişisel Resim Sergisi
Ayşe Suvarierol'in kişisel resim sergisi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 12ndash;28 Şubat 2011 tarihleri arasında Performans bir katında sanatseverler tarafından izlenilebilir.
www.ckm.gen.tr

-Bedri Rahmi ve Öğrencileri 2
Ürün Sanat Galerisi'nde 9 Şubat - 9 Mart tarihleri arasında Bedri Rahmi ve Öğrencileri 2 sergisi izlenebilir.
www.urunart.com

-Orhan Taylan Resim ve Desen Sergisi
Orhan Taylan, son dönem çalışmalarını 5 Şubat-2 Mart 2011 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Sergide sanatçının tuvallerinin yanı sıra desen çalışmaları da yer alıyor.
Tel: 0216 418 38 06

-Zafer Erkan Resim Sergisi
Zafer Erkan'ın Aklımın Köşesinden... Resim Sergisi 1ndash;26 Şubat tarihleri arasında Ormo Sanat Galerisi'nde ziyarete açılıyor. Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan, birçok özel koleksiyonda ve sanat müzesinde eserleri bulunan sanatçı, 1991 yılından beri Kadıköy'deki atölyesinde kişisel ve sanatsal çalışmalarına devam ediyor.
www.ormosanat.com

-Karma Resim Sergisi
İkinci Hayat Resim Atölyesi Karma Resim Sergisi, 15-27 Şubat günleri arası Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.hkkm.gen.tr

SÖYLEŞİ

-Ali Poyrazoğlu ile Söyleşiİmza Günü
Ünlü tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyicileriyle bu sefer tiyatroda değil söyleşi ve imza etkinliğinde buluşacak. 26 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'te 3. Kat B Salonu'nda gerçekleşecek söyleşinin ardından Ali Poyrazoğlu kitaplarını imzalayacak.
www.ckm.gen.tr

-Cihan Demirci ile Söyleşiİmza Günü
Ünlü karikatürist Cihan Demirci Siyasi Mizah Neden Geri Düştü? konulu söyleşisiyle Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'ne konuk oluyor. 26 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'te başlayacak söyleşi sonrası Demirci okurları için kitaplarını imzalayacak.

-Nermin Abadan Unat ile Söyleşi
Nermin Abadan Unat 1876'dan 1983'e Türk Anayasalarına Eleştirel Bir Bakış konulu söyleşisi ile 19 Şubat Cumartesi saat 15.00'te Tarihçi Kitabevi'nde bizlerle buluşuyor.
www.tarihcikitabevi.com

ATÖLYE

-Felsefe Atölyesi
Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Felsefe Atölyesi hazırlık ve kuruluş toplantısı 18 Şubat Cuma günü saat 19.00'da yapılacak. Atölyeye katılmak isteyip gönüllü başvuru formu olmayanların Kültür Merkezine giderek gönüllü başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.
www.kkkm.org

ÇOCUK

-Benimle Oynar Mısın?
Dünün küçükleri bugünün büyükleri... Bugünün küçükleri yarının büyükleri... Dünün küçüklerinin kahramanı Nasreddin Hoca bugünün küçüklerinin kahramanlarıyla karşı karşıya.
Kimsenin birbirine lsquo;merhaba' demediği, bir başkasının gözünün içine bakıp arkadaşça, dostça lsquo;seni seviyorum' demediği günümüzde; Nasreddin Hoca yepyeni hikâyeleriyle lsquo;Benimle Oynar mısın?' diyor. Suat Ünaldı'nın yazdığı bu tek perdelik çocuk oyunu 19 Şubat Cumartesi 13.00 ve 15.00'te 20 Şubat Pazar günü ise saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu'nda çocuklarla buluşacak.
www.ckm.gen.tr

Bahar Şenliği
Tiyatro Lir'in sahnelediği Bahar Şenliği isimli çocuk oyunu 19 Şubat Cumartesi ve 20 Şubat Pazar günü saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşuyor. Sanem Gençalp'in yazıp yönettiği oyunun hikâyesi dünyanın herhangi bir yerinde, belki bir ağacın yapraklarının arasında, belki bir arının iğnesinde hatta belki de bir kuşun tüylerinin arasında ve kışın ilkbahara döndüğü anda geçiyor.
www.hkkm.gen.tr

Kırmızı Başlıklı Kız
Tiyatro Mie'nin o çok sevdiğimiz masaldan hareketle sahneye taşıdığı keyifli oyunu Kırmızı Başlıklı Kız bir kez daha çocuklarla buluşuyor. 19 Şubat Cumartesi günü saat 11.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyunu Salim Dörtcan yönetti. Oyunda Dilhan Özgülüş, Merve Durgun, Rabia Tutal, Fatoş Baş, Gamze Tanrıvermiş, Eyüp Bayşi, Özgür Yetkinoğlu rol alıyor.
www.kkm.gen.tr

-Evvel Zaman İçinde
Tiyatro Yeniden, kukla tiyatrosuyla karşımızda! Çocuklar için yapılacak her şeyin çok büyük bir özen ve sorumluluk duygusuyla yapılması gerektiğine inanan, Türkiye'de bu alanda verilen en önemli ödülü; Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü nü almış olan Tiyatro Yeniden; Evvel Zaman İçinde adlı çocuk oyunuyla 20 Şubat Pazar günü saat 12.00'de Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde çocuklarla bir yolculuğa çıkıyor. Canlı müziğin eşlik ettiği, tümüyle onların hayal gücüyle tasarlanan bir yolculuk bu...
www.hkkm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN

KONSER

-İçinden İstanbul Geçen Şarkılar
İkbal Kaynar ve Ali Gürlü, İçinden İstanbul Geçen Şarkılar konseriyle ikinci kez İstanbullularla buluşuyor. İlki TÜYAP Kitap Fuarı'nda yapılan şiir-müzik dinletisinin tekrarı Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılacak. Fügen Kıvılcımer, Nalan Çelik ve Turgut Toygar'ın şiirler okuyacağı dinleti 19 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da başlıyor. Etkinliğin ücretsiz olduğunu hatırlatalım!
www.tskm.org.tr

.


ARŞİV