KADIKÖY’DEN ŞENLİK   Marmara Üniversitesi Bahar Şenlikleri

KADIKÖY'DEN ŞENLİK Marmara Üniversitesi Bahar Şenlikleri Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen yılın en renkli etkinliği Marmara Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenliği, 14...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

ŞENLİK

Marmara Üniversitesi Bahar Şenlikleri
Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen yılın en renkli etkinliği Marmara Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenliği, 14 Mayıs Pazartesi sabahı başlıyor. Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecek şenlik, üniversitelilere 6 gün süren doyumsuz bir müzik ve eğlence şöleni yaşatacak. Festivalde 14 Mayıs'ta MFÖ, 15 Mayıs'ta Model, 16 Mayıs'ta Hayko Cepkin, 18 Mayıs'ta Gökçeve19 Mayıs'ta Şebnem Ferahcanlı performansıyla sahne alacak. Ünlü şarkıcılar, gruplar ve DJ'lerin sahne alacağı festivalde, eğlenceli outdoor oyunları ile ödüllü yarışmalar da düzenlenecek.

Dünya Horon Günü
Bu yıl Özgürlük ve Aşk için Elele sloganıyla 7.si düzenlenecek olan Dünya Horon Günü'nde birçok şehirde aynı gün binlerce insan horona duracak. 20 Mayıs Pazar günü yapılacak etkinlik sayesinde aşk ve özgürlükleriyle horon sevdalıları başka hiçbir etken olmaksızın sadece horona durmak için bir araya gelecek. Her yıl, Mayıs ayının üçüncü haftası Pazar günü geleneksel olarak kutlanan Dünya Horon Günü ilk olarak Kazım Koyuncu'nun da katılımıyla 2005 yılında düzenlenmişti. Hiçbir gelir kaygısı olmadan, dili, dini, rengi ne olursa olsun, her kesimden, her görüşten, belki de birbiriyle hiçbir zaman bir araya gelemeyecek insanları el ele tutuşturmak amacıyla yola çıkan KazimKoyuncu.Com'un bu aktivitesi tamamen gönüllülerin çabalarıyla gerçekleştiriliyor. Bu yıl İstanbul'da horona durulacak mekânlardan biri de Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı. Etkinlik saat 16.00'da başlayacak.

Kadıköy Kitap Şenliği
Kadıköy Belediyesi ve Kozyatağı Rotary Kulubü işbirliği ile 12-13 Mayıs'ta düzenlenecek olan Kitap Şenliği Kitap Fuarı kitapseverleri üçüncü kez bir araya getiriyor. Yoğurtçu Parkı'nda gerçekleşecek olan şenliğin açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yapacak. Şenlik'te birçok yayınevi, hazırlanan stantlarda yayınlarını kitapseverlerle buluşturacak.

FESTİVAL
Bağımsız! Festival @ Dunia

Bu yıl Kadıköy'de ilki yapılacak olan Bağımsız! Festival, müziğini kendi imkânlarıyla yapıp aracı olmadan paylaşan grupları bir araya getiriyor. 9-12 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy'ün alternatif mekânlarından Dunia'da gerçekleşecek festivalin haftasonu programı şöyle: 11 Mayıs Cuma- Halimden Konan Anlar, Hamervah ve Toro. 12 mayıs Cumartesi - Pal Sokağı Çocukları, Esas Çocuk, Rehber. Giriş: 15 TL
216 336 75 05
FİLM GÖSTERİMİ

Sabahattin Ali Sabah Yıldızı Belgeseli
1907'de Ardino'da dünyaya gelen Sabahattin Ali'nin yaşam öyküsünü anlatan belgesel Sabahattin Ali'nin edebiyatçı yönünü, siyasal düşüncelerini, faili meçhul cinayetini gözler önüne seriyor. Türkiye'nin 1930-1940 yıllarının çalkantılı dönemlerine gönderme de
yapan Sabah Yıldızı , Kadıköy'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşuyor. 11 Mayıs Cuma saat 20.00'de yapılacak gösterim sonrası filmin yönetmeni Metin Avdaç'la bir söyleşi gerçekleştirilecek
Emek Sinema Günleri
Emek Sineması'nın ruhunu taşıyan Emek Sinema Günleri, kadın filmleri serisiyle devam ediyor. Kadınlara adanmışlığıyla hatırlanan, kadın varoluşunu ve sorunlarını evrensel bağlamda işleyen, Türk ve Dünya Sineması'nın başyapıtları Emek Sahnesi'nde perdeye yansıyor. Atıf Yılmaz'dan Asiye Nasıl Kurtulur? , Tunç Başaran'dan Uçurtmayı Vurmasınlar , Claude Chabrol'dan Bir Kadın Meselesi ve Ingmar Bergman'dan Persona , Emek Sahnesi'nde sinemaseverlerle buluşuyor.Gösterimler 15 Mayıs Salı ve 16 Mayıs Çarşamba günleri saat 12.00'de başlıyor.
0216 545 73 76

TİYATRO

Beni Yeniden Sev
Alphonso Paso'nun ölmeden önce yazdığı 100. ve son oyunu olan Beni Yeniden Sev ince, eğlenceli, aşk üzerine derin bakışlarla donatılmış bir oyun. Evliliğe, aşk olgusuna, farklı kuşakların bakışından yola çıkan Paso, insan ilişkilerini dantel gibi örüyor. Aşkın, tutkunun, sevginin çeşitli yüzleri ile kıskançlık ve tutkular üzerine kurulu oyunda Ali Poyrazoğlu, Bülent Kayabaş veNeriman Uğur başrolleri paylaşıyor. Beni Yeniden Sev , 19 Mayıs Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Ben Bertolt Brecht- Kabare
Çağımızın en büyük yazarlarından biri olan Bertolt Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden Genco Erkal'ın uyarladığı müzikli kabare oyununda; Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau ve Sarper Özsan'ın müzikleri eşliğinde dünyanın düzeni, kadının konumu, savaş ve barış gibi konularda bir yolculuğa çıkıyoruz. Genco Erkal'ın yönetip oynadığı oyunda Tülay Günal da ustaya eşlik ediyor. Ben Bertolt Brecht, 12 Mayıs Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
Kısa Çöp
Bilinçaltımıza dayatılan yabancı filmleri düşünün bir; daima iyiler kazanır, hak eden galip gelir, çalışan zengin olur. Peki, gerçekte hayat böyle midir? Her zaman uzun çöpü biz çekiyorsak, kısa kime kalıyor o zaman? Ah! Keşke senin yerinde ben olsaydım diyen ve kısa çöpü çekenlerin öyküsü. İstanbul Komedi Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyun, 17 Mayıs Perşembe 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
Firari
Şili'deki askeri darbe sonrasında baskılar devam ederken gözaltında tutuklu insanların direnişi karşısında egemen sınıfın insanlarının da kendileriyle yüzleşmek zorunda kalmalarının anlatıldığı oyun Ekin Sanat Tiyatrosu tarafından sahneleniyor. +13 ibaresiyle oynanan Firari , 11 Mayıs Cuma 20.30'da ve 2 Haziran 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Karman Çorman
Mümtaz İşbilir son derece varlıklı bir işadamıdır. Bir gün sabahın köründe yanında çalışan Fethi Güven maaşına zam istemek için gelir çünkü zengin bir kızı babasından isteyecektir. Şu an kazandığım para evleneceğim kızı mutlu etmeye yetmez der. Oysa istediği kız Mümtaz beyin kızıdır. Ve devamını izlerken gülmekten kendinizi alamayacaksınız. Oyun, 12 Mayıs Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

Portakal Çiçeği Suyu
Evli çiftler David ve Cathy Larson ile Brad ve Beth Youngquist, çocukları ile birlikte nispeten huzurlu bir kasaba olan Minnesota, Pine City'de yaşamaktadırlar. David ve Beth, platonik bir aşkı yıllarca muhafaza ettikten sonra, felaketle sonuçlanacak bir ilişkiye adım atarlar. Her iki evliliğin de yoğun ve acılı bir süreçte çözülüşünü izlediğimiz Portakal Çiçeği Suyu nda, herkes için kırılgan ama daha gerçek bir hayatın başlangıcına tanıklık ederiz. Tiyatro Fora'nın sahnelediği oyun 13, 20 ve 27 Mayıs günleri saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Evcilik Oyunu
Mehmed Bayazıd Lisesi Tiyatro Kulübü BMKM'nin bir yıllık hazırlığı sonunda sahneye koyduğu Evcilik Oyunu, ilk kez seyirciyle buluşuyor. Adalet Ağaoğlu'nun eserinden tiyatroya uyarlanan oyunu Enver Yılmaz yönetiyor, Nebahat Taçalan ise danışman öğretmenlik yapıyor. Oyunda Mehmed Bayazıd Lisesi öğrencileri İsmail Şam, Ferit Arslan, İlkay Duman, Sinem Ertaş, Hülya Ayaz, Sibel Boztepe, Şükriye Uz, Muhammed Gürçay, Hande Uz, Melek Özdemir, Levent Maral, Cemre Meşe, Handan Çakır, Gökhan Hızarcı, Cemil Sönmez rol alıyor. Ücretsiz olarak sahnelenecek Evcilik Oyunu, 15 Mayıs Salı saat 14.00'te Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Oyunu ayrıca 22, 24 Mayıs saat 20.00'de ve 2 Haziran 19.00'da da izleyebilirsiniz.

Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun
Beykoz Eğtime Destek Derneği, Suna Keskin, Özge Özberk, Oya İnci, Duygu Yetiş, Özlem Çakar, Şirin Sevinç ve tek erkek olarak Veysel Diker'in rol aldığı Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun oyununu, burslu öğrenciler yararına izleyiciyle buluşturuyor. 15 Mayıs Salı saat 20.30'da Acarkent Doğa Koleji Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek oyunun tüm geliri öğrencilere burs olarak verilecek. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için Hatice Kaya: 0532 212 77 55
 
KONSER

Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası Konseri
Şefliğini Behzat Gerçeker'in yaptığı orkestra Türkiye'den ve yurtdışından birçok önemli müzisyeni bünyesinde barındırıyor. Enbe Orkestrası, opera aryalarından napolitan hafif müziğe, özel solistlerin eşliğinde yorumladığı fransız şansonlar ve valslerden latin müziklere; Arjantin tangolarından caz ve country eserlerden, ünlü müzikallerden yabancı ve türkçe pop müziğine uzanan geniş repertuvarıyla dinleyicilerini benzersiz bir müzik yolculuğuna çıkarıyor. Konser 13 Mayıs Pazar 18.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Aldo Ragone Piyano Resitali
İtalyan Piyanist Aldo Ragone zihnini ve ruhunu, hayatın karmaşıklığı ve güzelliğini müziğin karmaşık ve duygusal dilini kullanarak anlatmaya adamıştır. Büyük bestecilerle iletişim kurmakta olağanüstü bir yeteneğe sahip piyanist Aldo Ragone, seyircisini yaratımlarıyla büyüler. The Southern Gazette tarafından Yüksek kalite ses ve virtüöz şeklinde yorumlanan
Ragone, Bach'dan Villa Lobos'a, Franck'tan Dallapiccola'ya, Chopin'den Scriabin'e kadar olan geniş repertuarıyla izleyicilerine etkileyici bir dünya turu yaptırıyor. Aldo Ragone Piyano Resitali, 16 Mayıs Çarşamba 20.00'de Kadıköy Belediyesi CKM'de dinlenebilir.

Jazz-İst. Quartet
Grubun solisti Halit Turgay'ın, yerel ezgilerle, evrensel bir boyut kazandırdığı Türk Çayı Caz Suiti adlı eseri CKM'de ilk kez seslendirilecek. Konser 18 Mayıs Cuma saat 20.00'de.

Taylan Erler Jazz Quartet
Taylan Erler ekibiyle birlikte yine güzel bir caz akşamına imza atacak. Konser 16 Mayıs Çarşamba 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Ruhi Su 100. Yıl Etkinlikleri
Ustanın 100. Doğum günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu etkinliklerden biri de Barış Manço Kültür Merkezi'nde 15 Mayıs Salı günü gerçekleşecek. Ruhi Su Dostlar Korosu'nun bir konser vereceği etkinliğin başlama saati 20.00.

SERGİ

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler lsquo;12
Anadolu Hayat Emeklilik tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl altıncısının yapıldığı Kadın Gözüyle Hayattan Kareler adlı fotoğraf yarışmasında dereceye giren çalışmalar, 10 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nde sergileniyor. Yarışmaya gönderilen yaklaşık 5 bin çalışmadan sadece 44prime;ünün sergilenmeye hak kazandığı fotoğraf yarışması kadın özgürlüğünü temsil etmesi açısından dev bir prodüksiyon hâline geldi.

lsquo;Söz'den lsquo;Tuval'e Sunay Akın
Ressam Hakan Dilek, beşinci kişisel sergisiyle, gücünü dizelerden, ilhamını renklerden alarak Teksin Sanat Galeri'sinde sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçı, sergisindeki eserleri için Sunay Akın'ın dizelerinden ilham aldı. Her bir fırça darbesiyle insana, çocukluğa, İstanbul'a, yaşamın her anına dokunan eserler çıktı ortaya... Sergi, 8-22 Mayıs tarihleri arasında Göztepe Parkı karşısındaki Teksin Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.
0216 385 32 66

Modern Kanaviçe Sergisi
İnci Özkaya'nın kanaviçeyi modern örnekler ile çalışarak hazırladığı kişisel sergisi 14 - 21 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir. 0536 217 74 27

Bilinmeyen Türkler
Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Osmanlı İmparatorluğu tarihçisi Heath W. Lowry tarafından kaleme alınan ve Ankara'ya gelen Amerikalı gazeteci Clarance K. Streit'in notları ve fotoğraflarından yola çıkılarak hazırlanan Bilinmeyen Türkler kitabı fotoğraflarının
özel sergisi, 11-13 Mayıs günleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Bizden Birileri
Eczacı Gülgün Çetinkaya'nın Bizden Birileri adlı resim sergisi, 12 Mayıs Cumartesi saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi Başkanlık Fuaye Salonu'nda açılıyor.

İçerik= İçtenlik+İçsellik
Neriman Şairoğlu ve Atölye Arkadaşları Resim Sergisi 14-20 Mayıs tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir. Topluluk, eserlerinde yılların getirdiği ruhsal heyecanları ve duygularını, zamanın akışında kişisel yorumlarıyla; içtenliği, içselliği ve estetik seçkilerini katarak sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Yaşamdanhellip;
Hakan Esmer'in Yaşamdan... adını verdiği son çalışmalarındanfarklı boyutlarda 30 eser,5 - 31 Mayıs 2012 tarihlerinde Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde Pazar/Pazartesi hariç 12.00 ndash; 19. 00 saatleriarasındaizlenebilir.
Yitirmeyelim...
Bilge Akon Kişisel Resim Sergisi, 11-20 Mayıs tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir
Çocuk Gözüyle Sanat
Özel Alev Okulları 2011 ndash; 2012 eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerin yaptıkları eserlerin güzel örneklerinden derlenerek hazırlanan sergi; seramik, cam, resim, üç boyut gibi serbest ve grup çalışmalarını içeriyor. Sergi, 8-16 Mayıs tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Yılsonu Resim Sergisi
9, 10, 11, 12. sınıfların ortak çalışmalarından oluşan insan doğası sergisinde insanı temel alarak insanın etrafındaki dünyadan çok içindeki dünyayı sorgulamaya yönelerek ruh hallerini arka fon renkleri ile birleştirmeye çalışmışlardır. Sergi 13-19 Mayıs tarihleri arasında CKM'de.

Seramik Atatürk Portreleri Sergisi
İlki 19 Mayıs 2010 tarihinde Samsun'da açılan, daha sonra İzmir ve Ankara'da da yinelenen sergi 20 farklı Atatürk portresinden oluşuyor. Feyhan Akşener Bayık'ın tamamı el yapımı seramik eserlerinden oluşan sergi 21 Mayıs'a kadar CKM'de görülebilir.

FOTOĞRAF

Annelere Fotoğraf Eğitimi
Kadıköy Fotoğraf Merkezi en kıymetlilerimiz olan annelerimizi unutmadı. Kadıköy Fotoğraf Merkezi anneler gününe özel 4 saatlik temel fotoğraf eğitimleri düzenliyor. 4 saat temel eğitim, dilediği kadar şehiriçi uygulamaya katılma fırsatı yüzde 50 indirimli. Eğitimlere her hangi bir fotoğraf makinesi ile katılınabilir.
0216 405 22 62

SÖYLEŞİ

Gazeteci-Yazar Uğur Dündar ile Söyleşi ve İmza Günü
Usta gazeteci, televizyoncu ve yazar Uğur Dündar, İyi Uykular Sayın Seyirciler adlı yeni kitabıyla, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Kadıköylülerin konuğu oluyor. 13 Mayıs Pazar günü saat 15.00'de başlayacak söyleşinin ardından Uğur Dündar kitabını, okurları için imzalayacak.

Yazar Hıfzı Topuz ile Söyleşi, İMZA
Yazar Hıfzı Topuz son kitabı ile ilgili 17 Mayıs Perşembe günü saat 13.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde okurlarla söyleşecek ve onlar için kitabını imzalayacak.

Mesut Yar ile Söyleşi
Ünlü televizyoncu bizlerle Mesut Yar'ım Nereye Gitti? isimli zayıflama, medya ve TV hikâyeleri üzerine eğlenceli bir söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşi 12 Mayıs Cumartesi 15.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Prof. Dr. Osman Altuğ ile Söyleşi
Kadıköy Kent Konseyi, Prof. Dr. Osman Altuğ'un konuşmacı olarak katılacağı asgari ücretle ve emekli maaşları ile geçinmenin püf noktaları konulu bir söyleşigerçekleştirecek. Söyleşi 12 Mayıs Cumartesi saat 14.00'te Kadıköy Belediyesi Şehremaneti Binası'nda.

ÇOCUK

Tatlı Rüyalar
Uyku Ülkesi'nde, Padişah Horhor kızı ve ülkesi için masalsı bir maceraya atılır. Birbirinden ilginç kuklalarımızla yarattığımız bu masalsı dünyaya büyük küçük herkesi bekliyoruz. Oyun 12 ve 20 Mayıs saat 13.00'te Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.

Küçük Kedi Tırtık
Ellerindeki sahte haritaya aldanan iki kafadar Küçük Kedi Tırtık'la arkadaşlarını oyun oynadıkları çocuk parkında gizli bir define olduğunu sanmaktadırlar. Defineyi rahatça arayabilmek için çocuk parkındaki herkesi oradan uzaklaştırmak isterler. Küçük Kedi Tırtık ve arkadaşlarının iki kafadara karşı yaptıkları mücadele komik bir dille anlatılıyor. Oyun 13 Mayıs Pazar saat 15.00'te Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

KADIKÖY DIŞINDAN

KONSER

Erkan OğurMikail Aslan Çem-i Dil Konseri
Enstrümanları ve yorumlarıyla yeni kapılar açan iki usta müzisyen Erkan Oğur ve Mikail Aslan, 12 Mayıs'ta ortak projeleri Çeşm-i Dil ileAya İrini'de bir araya geliyor. Kalan Müzik'in 20. Kuruluş Yılı Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan konserde Erkan Oğur ve Mikail Aslanbirbirlerinin tanınan türkülerini birlikte yorumlarken, Anadolu geleneksel müziklerini ve deyişlerini, kendi bestelerini yeni bir solukla yeniden ele alıyor. Konserin başlama saati 20.00.
0212 251 19 43

ARŞİV