KADIKÖY’DEN SERGİ   -Bedri Rahmi Eyüboğlu 100.

KADIKÖY'DEN SERGİ -Bedri Rahmi Eyüboğlu 100. Yıl Sergisi 21 Eylül 1975'te 64 yaşında bu dünyaya veda eden Bedri Rahmi Eyüboğlu, bu yıl 100 yaşında. 20. yüzyılda Anadolu'dan geçmiş...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

SERGİ

-Bedri Rahmi Eyüboğlu 100. Yıl Sergisi
21 Eylül 1975'te 64 yaşında bu dünyaya veda eden Bedri Rahmi Eyüboğlu, bu yıl 100 yaşında. 20. yüzyılda Anadolu'dan geçmiş bir kültür ve sanat adamı. Bedri Rahmi Eyüboğlu, doğumunun yüzüncü yılında, eserleri, şiirleri ve dünyanın dört bir yanına bıraktığı izlerle yeniden canlanıyor. Bedri Rahmi'nin figüratif, soyut resim, desen, seramik ve objelerinden oluşan bir seçkinin yer alacağı sergide özel yaşamından kesitler de sanatseverlere bir ilk olarak sunulacak.
Bedri Rahmi Eyüboğlu 100. Yıl Sergisi, 4 Ekim-4 Kasım arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde. Kaçırmayın!

-Öğrencilerinden Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 21 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında Bedri Rahmi Eyüboğlu Portreleri sergisi izlenebilir. Sergide ustanın atölyesinden yetişen beş sanatçının Bedri Rahmi portreleri ve ustanın imzasını taşıyan otoportreleri yer alacak.

-Gör Beni
Ülkü Karaömeroğlulları'nın yaşama bakışının ipuçlarını veren portreleri, 2-14 Ekim günleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Perihan Gündoğdu lsquo;Başlangıç' Resim Sergisi
Perihan Gündoğan'ın pastel çalışmalarında konu olarak klasik arabaların dışına çıkmadığı, yağlıboya çalışmalarında farklı konular işlemeyi tercih ettiği ilk kişisel sergisi 1-11 Ekim tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenilebilir.

TİYATRO

-Mağara Adamı
Guiness Rekorlar Kitabı'na lsquo;Broadway'de en uzun gösteri yapan tek kişilik oyun' olarak giren bu komedi fenomeni 35 ülkede 17 dilde 10 milyondan fazla insana ulaştı.
Rob Becker'in dünyayı kahkahalara boğan tek kişilik komedisi lsquo;kadınlarla erkekleri bu kadar farklı kılan nedir?' sorusuna cevap arıyor. Şevket Çoruh, her iki cinsiyetin konuşma biçimlerinden alışveriş alışkanlıklarına dek farklılıklarını, 200 bin yıl öncesindeki
kaynağına uzanarak gözler önüne seriyor. Tek kişilik gösteri Mağara Adamı , 2 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi ve 6 Ekim Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Mahşer-i Cümbüş
Türkiye'de ilk defa sergilediği tiyatro sporu gösterileri ile seyircindash;oyuncu ilişkisini farklı bir biçimde ele alan Mahşer-i Cümbüş grubu yeni gösterileriyle Kozyatağı Kültür Merkezi'nde! Tamamen doğaçlama ve interaktif gösterileriyle ilgi toplayan Mahşer-i Cümbüş,4 Ekim Salı günü saat 20.30'da sizleri bekliyor.

-Vahşi Batı
Tiyatro Baykuş, bu sezon Sam Shepard'ın Vahşi Batı oyununu sahneye taşıyor. Levent Suner'in yönettiği oyunda Burak Sergen, Kerem Atabeyoğlu, Levent Ulukut ve Tülin Oral rol alıyor. Vahşi Batı, 5 Ekim Çarşamba akşamı saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Bavul
Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın dilimize çevirdiği ve Bora Severcan'ın Türkiye'ye uyarladığı Baggage-Bavul adlı oyun; çeşitli olaylar yüzünden yaşamdan kopmuş bir grup yetişkinin hayata bağlanma çabalarını, gittikçe ağırlaşan bir bavul dolusu dertten kurtulma uğraşlarını komik bir dille anlatıyor. Volkan Severcan, Melda Gür, Nuri Gökaşan ve Ayşen Gruda'nın rolleri paylaştığı Bavul, 6 Ekim Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

SİNEMA

-Çınar Ağacı
Yönetmenliğini Handan İpekçi'nin yaptığı başrollerini Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Settar Tanrıöğen gibi ünlü oyuncuların paylaştığı Çınar Ağacı , Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin bahçesinde izleyiciyle buluşacak.30 Eylül Cuma günü saat 20.00'de başlayacak film, Cumhuriyet'in ilk kuşaklarından Adviye Hanım'ın kızları, damatları, oğlu, gelini ve torunuyla ilişkisini anlatıyor.

KONSER

-Taylan Erler Jazz Quartet
Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi, sezonu Taylan Erler Jazz Quartet'ın konseriyle açıyor. 1 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak olan konserin ücretsiz olduğunu belirtelim. Taylan Erler Jazz Quartet, vokal ve trompette Taylan Erler, davulda Mehmet Yüzgeç, piyanoda Ayhan Yavaş, basta Cüneyt Saka, trombonda Didem Yılmaz ile ragtime, swing, blues ve New Orleans stilini günümüze taşıyor.

-Aysun Ali Kocatepe Şiirler Şarkı Söyler
Yunus Emre'den Âşık Veysel'e, Nazım Hikmet'ten Sabahattin Ali'ye, Ümit Yaşar'dan Bülent Ecevit'e şiirleri bestelenmiş dillerde dolaşan şarkılarını AysunAli Kocatepe çifti seslendirecek. Sezonun Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki ilk konseri ücretsiz ve tüm Kadıköylülere açık. Şiirler Şarkı Söyler konseri 1 Ekim Cumartesi saat 21.00'de Kadıköy Belediyesi CKM'de.

-Paganini 24 Kapris
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, sezonunu efsanevi viyolonist Niccolo Paganini'nin 24 Kapris'inin tamamının seslendirileceği bir keman şöleni ile açıyor.'2011Donizetti Ödülleri Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu' sahibi değerli keman sanatçımız Atilla Aldemir ile Japon asıllı piyanist Etsuko Miyakoda bu konser için Viyana'dan gelecekler. quot;Ruhunu şeytana satan kemancıquot; olarak anılan Paganini'nin bu bestesinin, romantizm ekolünün simgelerinden Robert Schumann'ın piyano düzenlemesi ile seslendirileceği konserde, yirmi dört Kapris'ten her biri dinleyici için bir yolculuk olacak. Oda Müziği Konseri, 3 Ekim Pazartesi akşamı saat 20.00'de Süreyya'da.

SÖYLEŞİ

-Aret Vartanyan Söyleşi ve İmza Günü
Bin Yüz Bir İnsan , Bir bedende kaç kişi yaşıyoruz? sorusuyla dinleyenlerini karşılıyor. Yaşama, varoluşumuza, günlük hayata, aşka cesur yaklaşımlar getiren Bin Yüz Bir İnsan, her gün büründüğümüz onlarca rolün zihnimizde, ruhumuzda ve bedenimizdeki yansımalarını bir hikâye kurgusunda anlatırken, dünyayı algılama şeklimizi ve kendimizi keşfederek, değiştirerek neler yapabileceğimizi gözler önüne seriyor. Aret Vartanyan, okurlarıyla buluşarak 2 Ekim Pazar günü saat 15.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde kitaplarını imzalayacak.

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, bu sezon da Caddebostan Kültür Merkezi'nde devam edecek. Atölye, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde bu ay incelenecek kitaplar:
4 Ekim 2011 Salı Homeros, İlyada
9 Ekim 2011 Pazar William Shakespeare, Size Nasıl Geliyorsa
18 Ekim 2011 Salı Mevlana, Mesnevi
23 Ekim 2011 Pazar Ahmet Mithat Efendi, Gürcü Kızı Yahut İntikam

FOTOĞRAF

-Yelda Baler ile Fotoğraf Dersleri
İstanbul Oyuncak Müzesi'nde altı yıldır devam eden Fotoğraf dersleri ile katılımcılar amatör fotoğrafçılıktan profesyonelliğe ilk adımı atıyorlar. 4 Ekim'de başlayacak olan ve 2 ay süren kursların ardından katılımcılara İstanbul Oyuncak Müzesi tarafından katılım sertifikası veriliyor. Kayıt yaptırmak ve ayrıntılı bilgi almak için:
Tel: (0216) 359 45 50 ndash; 51

-Aramis Kalay ile Proje Fotoğrafçılığı Atölyesi
Kadıköy Fotoğraf Merkezi fotoğraf sanatının usta isimlerinden Aramis Kalay ile ileri fotoğraf eğitimleri düzenliyor.Atölye boyunca kavramsal eğitimlerin yanı sıra Sultanahmet, Fener-Balat ve Taksim bölgesinde uygulamalar yapılacak. Bu uygulamalarda çekilen fotoğraflar katılımcının fotografik bakış açısını geliştirmek, hatalarını görmelerini sağlamak amacıyla daha sonra Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde değerlendirilecek. Atölyenin sonunda bir de sergi açılacak.

SEMİNER

-Akgün Akova ile Yaratıcılık Seminerleri
İstanbul Oyuncak Müzesi'nde şair, yazar ve fotoğraf sanatçısı Akgün Akova'nın eğitmenliğinde altı yıldır devam eden Yaratıcılık Seminerleri'ne kayıtlar başladı. İstanbul Oyuncak Müzesi tarafından katılım sertifikası da verilecek olan katılımcılara Salvador Dali'nin resimlerinin analizinden müzik dinleyerek düş kurmaya; senaryo ameliyatı çalışmalarından fotoğrafçıların ışığın bavulunu taşımasına kadar birçok sanat dalına ilişkin yaratıcı çalışmalar bir arada anlatılıyor. 15 ile 115 yaş arasındaki herkesin katılabileceği seminerler her Cumartesi saat 10.00- 12.30 arasında ve 3 ay sürüyor. www.istanbuloyuncakmuzesi.com
ÇOCUK

-Uyuyan Güzel
Tiyatro Mie, sezona Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahneleyecekleri Uyuyan Güzel oyunuyla başlıyor. 1 Ekim Cumartesi günü 12.00 ve 14.00'te çocuklarla buluşan oyun, uyuyan güzeli öperek uyandıran prensin aynı zamanda bir ülkeyi uykudan uyandırmasını anlatıyor.

-Küçük Balık Bambam
Tiyatro Mie'nin bir diğer oyunu Küçük Balık Bambam ise 2 Ekim Pazar günü saat 12.00'de sahnelenecek. Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki oyunun konusu şöyle:
Sevimli yardım sever minik Bambam'ın okul çağı gelmiştir ve bir deniz okuluna başlar. Okulda arkadaşlarıyla insanların denize attıkları atıklarla, büyük balıklarla karşılaşır, çevre kirliliğinin zararlarını öğrenir.

Semra ÇELEBİ


ARŞİV