KADIKÖY’DEN   ŞİİR   -Orhan Veli 100

KADIKÖY'DEN ŞİİR -Orhan Veli 100 Yaşında! Şair Orhan Veli'nin 100. yaşı nedeniyle bu yıl ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan biri de Kadıköy Belediyesi...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

ŞİİR

-Orhan Veli 100 Yaşında!
Şair Orhan Veli'nin 100. yaşı nedeniyle bu yıl ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan biri de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde olacak. 13 Nisan Pazar günü saat 19.00'da başlayacak etkinliği, şiirleriyle tiyatrocu Zafer Diper sunacak. Emin Karaca'nın konuşmacı olduğu etkinlikte, müzik ve şiir dinletileri, belgesel gösterimi ve pantomim gösterisi yapılacak.
Orhan Veli 100 Yaşında adlı gecenin onur konuğu ise şairin kızkardeşi Füruzan Yolyapan.
Orhan Veli'yi ve şiiri seven herkes bu etkinliğe davetli!

TİYATRO

-Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı
1929 Dünya Ekonomik Bunalımıhellip; Oyuna gelerek suçlu durumuna düşen ve yargılanan Belediye Başkanı'nın, aklanmak için çete lideri Arturo Ui ile işbirliği yapması sonucunda, Arturo Ui'nin hızla gelişen büyümesihellip; Anti-faşist oyunda, Hitler'in iktidara yürüyüş öyküsü ile ünlü Chicago'lu gangster Al Capone'un öyküsü örtüştürülüyor.
Oyun, 5 Nisan Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Che ve Ulrike
Bizim Tiyatro, 33. yılında 2013 - 14 döneminde Zafer Diper'in yazıp yönettiği Che ve Ulrike Konuşuyorsunuz Öyle adlı oyunu sahneliyor. Öldürülen devrimciler Che Guevara (1967) ve Ulrike Meinhof (1976) yıllar sonra başka bir yerde bir araya gelirler. Çeşitli yazılardan, belgesellerden, yaşam öykülerinden yararlanarak üzerinde yaklaşık iki yıldır çalışılan oyun, 5 Nisan Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Ders
Tiyatro Fora David Mamet'in tartışma yaratan oyunu Ders i Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahneliyor. Tufan Karabulut'un yönettiği oyunda, Tufan Karabulut ve Suzan Acun rol alıyor. Ders 6 Nisan Pazar günü 15.30'da izleyiciyle buluşacak.

-Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi
Türkiye Tiyatro Eleştirmenler Birliği En İyi Kadın Oyuncu , 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu , 17. Afife Jale Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülleri sahibi Sumru Yavrucuk, bugünün dünden farksız olduğu bir coğrafyada, varoluşunun tehdit olarak algılandığı bir kadının tek kişilik gösterisine buyur ediyor seyirciyi...
Oyun, 8 Nisan Salı 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izlenebilir.

-Kafkas Tebeşir Dairesi
Evrensel bir nitelik taşıyan Kafkas Tebeşir Dairesi iyilik, dürüstlük, vicdan, mülkiyet, emek, gibi insanlık değerlerini müzik ve dans eşliğinde bir masal atmosferinde tartışıyor. Sadri Alışık Tiyatrosu'nun sahnelediği bu tiyatro klasiğini, 9 Nisan Çarşamba günü 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

-Can
Kemal Kocatürk'ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği oyun, yalınlığıyla Can Yücel'i, yoğunluğuyla Türkiye'nin 40 yıllık dönüşümünü yansıtıyor. Can Yücel'i bir kez daha yaşamak isteyenler için oyun, 11 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

KONSER

-Ayangil Acapella Korosu Konseri
Dünya Sanat Günü kutlamaları çerçevesinde Hasan Ferid Alnar yönetimindeki Ayangil Acapella Korosu, Yunus Emre Koro Suiti ni seslendirecek. 13 Nisan Pazar saat 18.00'de başlayacak konser, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

SÖYLEŞİ

-Gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar ile Söyleşi ve İmza
Kadıköy Belediyesi, usta gazeteci-yazar Sebahattin Önkibar'ı konuk ediyor. 80'lerin ikinci yarısından bugüne kadar medya, politika, tarikat, sermaye dörtgeninde tanık olduğu çeşitli olayları anekdotlar şeklinde aktardığı Takkeli Firavunlar Sabahattin Önkibar'ın son kitabı. Yaşadıklarını kitaplaştırmış. Özal'dan da söz edilen, ama esas olarak Çiller dönemi, Erdoğan dönemi ve günümüz üzerinde yoğunlaşan anılarhellip; Önkibar gerçekten son
kitabında pek çok olayın perde arkasını anlatıyor.
Söyleşi ve imza etkinliği, 5 Nisan Cumartesi 15.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

SERGİ

-ANAFOD İlkim Fotoğraf Sergisi
İstanbul Anadolu Yakası Fotoğrafçıları Derneği (ANAFOD), İlkim adını verdikleri karma fotoğraf sergisini, KASEV Vakfı'nda açıyor. 5-15 Nisan tarihleri arasında devam edecek sergi, KASEV Öğretmen Dinlenmeevi A Salonu'nda görülebilir.




-Sevil Tekin Yansıtma Resim Sergisi
Sevil Tekin'in Yansıtma adlı resim sergisiHobi Sanat Merkezi'nde sanatseverler ile buluşuyor. 5 Nisan'da açılacak sergi,14 Nisantarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Sergide sanatçının 40 adet çalışması yer alıyor.
0216 565 3572

-Bahattin Bilgin Duyguların Aynası Resim Sergisi
Bahattin Bilgin'in Duyguların Aynası adını verdiği kişisel resim sergisi Kadıköy İskelesi'nin üst katındaki Şriket-i Hayriye Resim Galerisi'nde 5 Nisan'dan itibaren görülebilir.

-Saim Onan-Sergülen Onan Dervişoğlu Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 2-29 Nisan tarihleri arasında Saim Onan-Sergülen Onan Dervişoğlu Resim Sergisi izlenebilir.
0216 363 12 80

-Özgün Baskı Resim Sergisi
Tolga Eti SanatEvi Koleksiyonu'nda yer alan Mustafa Aslıer, Sema Boyancı, Gül Derman, Burhan Doğançay, Mehmet Koyunoğlu, Fatih Mika, Hayati Misman, Mehmet Pesen, Tuncay Takmaz, Süleyman Saim Tekcan, Adnan Turani'ye ait özgün baskı eserler 1 Nisan-26 Nisan 2014 tarihleri arasında Tolga Eti SanatEvi'nde görülebilir.
0216 368 26 79

-Bora Türkoğlu Resim Sergisi
Bora Türkoğlu'nun kişisel resim sergisi 5-20 Nisan günleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kutça Kültür Merkezi'nde görülebilir.


KADIKÖY DIŞINDAN

BELGESEL

- Khalkedon ndash; İstanbul'un Anadolu Yakasındaki Rum Cemaati
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu ve Rum Vakıfları Derneği üyesi olan Kadıköy Rum Ortodoks Cemaati Vakfı, Grigoris Oikonomidis'in Khalkedon adlı belgeselinin gösterimini yapacak. 5 Nisan Cumartesi saat 18.30'daki gösterim Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Sismanoglio Megaro'da gerçekleştirilecek.
Belgeselde, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki semtlerin, bir zamanlar Khalkedon adını taşıyan bugünkü Kadıköy'ün tarih içerisindeki gelişimi konu ediliyor.


ARŞİV