KADIKÖY’DEN TİYATRO -72. Koğuş Oyun 1941 yılında

KADIKÖY'DEN TİYATRO -72. Koğuş Oyun 1941 yılında Türkiye'de bir cezaevinde geçiyor. Cezaevinin 72 nolu koğuşunda çeşitli suçlardan yatan Adem babaların insanlığa özlemi anlatılıyor....

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-72. Koğuş
Oyun 1941 yılında Türkiye'de bir cezaevinde geçiyor. Cezaevinin 72 nolu koğuşunda çeşitli suçlardan yatan Adem babaların insanlığa özlemi anlatılıyor. Sadri Alışık Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyunda Kerem Alışık, Yavuz Bingöl gibi isimler oynuyor, yönetmeni ise Kemal Başar.
72. Koğuş, 22 Ekim Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşuyor.
www.kozyatagikulturmerkezi.gen.tr

-Van Gogh
Sevmek ve çalışmak üzerine kurulu bir hayat hikâyesi. VanGogh'un resme başlamasından intiharına kadar geçen süreye, aşklarına, resim tutkusuna atölyesinde yakından tanık olacaksınız. Tiyatro Gerçek geçen sezon oynamaya başladığı Van Gogh'u bu sezonda da seyirciyle buluşturmaya devam ediyor; 22 Ekim Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Aşk Sözleri
23 Ekim Cumartesi günü saat 20.30'da, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gazanfer Özcan sahnesinde oynanacak Aşk Sözleri'ni W.Shakespeare'den uyarlayarak Kemal Kocatürk yönetti. Yine Kemal Kocatürk'ün tasarladığı ışığın altında Deniz Çakır, Mihrace Yekenkülüğ, Eren Balkan, Ali İl, Erkan Pekbay ve Kemal Kocatürk oyunun çeşitli kahramanlarını ete, cana, kana büründürüp, görünür kıldı. Aşk Sözleri , binlerce yıldır insanoğlunun tartıştığı ve bir sonuca varamadığı aşk kavramını Shakespeare'in izinde yeniden tartışmaya açıyor.
www.kozyatagikulturmerkezi.gen.tr

-Alevli Günler
Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş, biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar. İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelirler. Başvurdukları her yerde başka komediler yaşar, her türden anlaşmazlık ve anlayışsızlıklarla karşılaşır, bize çağdaş bir Yaşar-Yaşamaz hikayesi sunarlar. Oyun, yılın komedisi olmaya aday. İstanbul Halk Tiyatrosu'nun ilgi gören oyunu Alevli Günler i 23 Ekim Cumartesi günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.ckm.gen.tr

-,Külahıma Anlat
Daha önce İlişkime İlişme , Sansasyonun Kadar Konuş , Tıpkısının Aynası adlı güldürüleri, gerek Anadolu'da, gerekse İstanbul'da başarıyla sergileyen Kabare Dev Aynası Tiyatro Topluluğu'nun sergilediği Külahıma Anlat güldürüsünde, gündelik olaylar getiriliyor sahneye. Hastane, Yasemince, Başka İstanbul Yok, Bizden Söylemesi gibi çok izlenmiş televizyon dizilerinin de yazarı olan Ali Erdoğan'ın kaleme aldığı güldürüde gündelik olayların temelinde yatan aksaklıklar, komik bir dille anlatılıyor ve ortaya samimi, sıcak, içten bir güldürü çıkıyor. Oyun 23 Ekim Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Bir Yaz Gecesi Rüyası
Bir büyü sonucu ortaya çıkan yanlışlıkların sebep olduğu komik olaylar zincirinde; karmaşık aşk ilişkileri, komedi, heyecan ve entrika, Shakespeare'in diğer oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da yerini alıyor. Bir Yaz Gecesi Rüyası 24 Ekim Pazar günü iki gösteri halinde seyirciyle buluşacak. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahneye çıkacak olan Tiyatro Kedi, oyunlarını saat 16.00 matinesinde ve 20.30 suaresinde oynayacak.
www.ckm.gen.tr

-Ocak
Turgut Özakman'ın 1959 yılında kaleme aldığı oyun; ezilenlerin, çalıştığı halde insan gibi yaşayamayanların öyküsüne yer veriyor. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin sahneye koyduğu Ocak, Pazartesi Oyunları kapsamında 25 Ekim Pazartesi saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
www.bmkm.gen.tr

-Sunay Bey Tarihi
Yıllardır modern bir meddah tavrıyla sahnede sevenleriyle buluşan Sunay Akın, anlattıklarıyla geçmişten günümüze köprüler kuruyor. Bu yeni gösterisiyle izleyenleri kendi içlerine unutulmaz bir yolculuğa davet ediyor, kağıt gemilerden emekli kaptan. Gerçek değerlerimizin hisse senetleri değil hissi senetler olduğunu bir kez daha anlatacak söz cambazıhellip; Sunay Akın'ın tek kişilik gösterisi 26 Ekim Salı günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Kim Bu Adam?
Mr. Ve Mrs. Belier dairelerinde yemek yerken telefon çalar oysaki telefona abone değildirler. Arayan Mr. Schmitt'i sormaktadır. Peki, kimdir bu Mr. Schmitt?
Can Gürzap Tiyatro Diyalog, Sebastieacute;n Thierry'nin yazdığı ve Levent Öktem'in yönettiği oyunu, 24 Ekim Pazar günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde, 27 Ekim Çarşamba günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahneliyor.
www.tiyatrodialog.com

-Lades ya da Aile Ocağı
Bir kadın, bir adam, sıcacık bir yuvahellip; Birbirlerini öldürmek için lades tutuşmuş bir karı, kocahellip; Çıkagelen misafirlerhellip; Bizi sürprizlerle dolu bir gece beklemektehellip; Gerisi; iyi seyirlerhellip; Müjdat Gezen Tiyatrosu'nun Savaş Dinçel Sahnesi'nde oynayacağı Lades yada Aile Ocağı'nı Başar Sabuncu yazdı, Tarık Şerbetçioğlu yönetti. Oyun, Cuma 20.30, Cumartesi ve Pazar 15.30'da izlenebilir.
www.mujdatgezentiyatrosu.com

-Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Tiyatro Baykuş'un sahnelediği oyunu 28 Ekim Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.ckm.gen.tr

-Ayyar Hamza
Ali bey'in Moliere'den adapte ettiği Ayyar Hamza'yı, Enis Fosforoğlu yeni bir yorumla günümüze uyarlamış. İki iş adamının oğulları ve kızları arasındaki aşk ilişkilerine ticaret de karışır. Hamza olayları zekâ unsuru oyunlarla çözer. Sevgi; zenginliğe ve maddeye galip gelmelidir. EFT Enis Fosforoğlu Tiyatrosu'nun oyunu Ayyar Hamza, 23 Ekim Cumartesi günü saat 21.00'de Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.hkkm.gen.tr

SİNEMA

-Bornova Bornova
İnan Temelkuran'ın bol ödüllü filmi Bornova Bornova, Kadıköylü sinemaseverlerle bir kez daha buluşuyor. Hâlâ izlemeyenler için Bornova Bornova 28 Ekim Perşembe günü saat 20.00'de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde.
www.nazimhikmetkulturmerkezi.org


SÖYLEŞİ

-Ahmet Ümit İle Söyleşi İmza
Yazdığı hemen bütün kitapları çok okunan polisiye roman yazarı Ahmet Ümit, son kitabı İstanbul Hatırası ile CKM'ye konuk oluyor. Yazar Ahmet Ümit, 23 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'te okurlarıyla buluşacak, söyleşinin ardından son kitabı İstanbul Hatırası'nı imzalayacak.
www.ckm.gen.tr

-Sevtap Demirci ile Söyleşi
Yrd. Doç. Dr. Sevtap Demirci ngiliz Belgelerinde Bilinmeyen Yönleriyle Lozan konulu söyleşiyle Tarihçi Kitabevi'ne konuk oluyor. 23 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olan Tarihçi Kitabevi Söyleşilerinin 23.sü saat 16.00'da başlıyor.
www.tarihcikitabevi.com

-Matematikten Korku Çıktı Kaç Kaldı?
Matematik Korkusu Nerede, Nasıl Oluşuyor? Sınav Kaygısını Nasıl Yenebiliriz? Anne-Baba, Toplum ve Öğretmenlerin Sorumlulukları Nelerdir? İçimizdeki Donmuş Enerjiyi Nasıl Çözeriz? Matematik Savar Öğrenci Nasıl Olunur? Eğitimci Mesut Erol, 24 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki söyleşide bu soruların yanıtlarını arayacak.
www.ckm.gen.tr

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Kütüphanesi, Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetiminde bir Okuma Atölyesi düzenliyor. İki haftada bir Salı günleri saat 11.00'de yapılacak atölye çalışmasında edebiyat kitapları önceden okunarak üzerine sohbet edilecek. Okuma Atölyesi'nin ilk kitabı Cervantes'in ölümsüz eseri Don Quijote. 12 Ekim'deki ilk okumanın ardından ikinci okuma 26 Ekim Salı günü saat 11.00ndash;13.00 arası yapılacak.
www.ckm.gen.tr

KONSER

-Özgür Çello
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda ücretsiz fuaye konserleri başlıyor. 24 Ekim Pazar günü saat 18.00'de çello sanatçısı Ozan Tunca ve ressam Evren Temel Özgür Çello adını verdikleri farklı bir etkinlik gerçekleştirecekler. Konser sırasında resim sanatçısı sahnede çello ile seslendirilen müzikten ilham alarak bir tablo yapacak ve konser sonunda sergileyecek. Gerçekleşen müziksel yorumun resim ile ölümsüzleşmesi ve bu yolla seslendirildiği anda tükenmek kaderinden kurtulması amaçlanıyor.
www.sureyyaoperasi.org

-Nâzım Kumpanya
Nâzım Kumpanya, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin çağrısıyla 2007 Ekim ayından beri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kendini quot;eşliksiz koro, eşlikli solistler topluluğuquot; olarak ifade eden Kumpanya, dünya üzerindeki tüm coğrafyaların müzikal birikimine açık olmakla birlikte kendi beste ve düzenlemelerini seslendirmeyi ana hedefi olarak görüyor. Nazım Kumpanya bir kez daha Kadıköylülerle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde buluşuyor. 24 Ekim Pazar günü Ruhi Su Salonu'nda gerçekleşecek konser saat 17.00'de başlıyor.
www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

-San Francisco-İstanbul Buluşması
San Francisco'dan Tangents Radio'nun Türkiye müziğine düzenlediği turun yolu 3. kez Gitarcafe'den geçiyor. Bu kapsamda 22 Ekim Cuma günü Cenk Erdoğan-Sumru Ağıryürüyen Duo quot;Çağrışımlarquot; konseri ve 23 Ekim Cumartesi günü de kanun virtüözü Göksel Baktagir'in konseri olacak. Gitarcafe'deki konserlerin başlama saati 21.00.
www.gitarcafe.com

-Fuat Saka konseri
Karadeniz yöresel şarklarn başarıyla seslendiren Fuat Saka, Kadıköylüler'le Livane Pub'da buluşuyor. Saka, 27 Ekim Çarşamba günü 21.30-01.30 saatleri arasında Livane Pub'da zengin bir programla Karadeniz müziğine gönül verenlerle biraraya geliyor. Livane'de 28 Ekim'de de Entu Grubu konseri var.
www.livanepub.com

SERGİ

-Zamanın Işığında Kadıköy Fotoğraf Sergisi
Zamanın Işığında Kadıköy Fotoğraf Sergisi, Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde açılıyor. Tarihi Kadıköy fotoğraflarını görmek istiyorsanız 22-28 Ekim tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sergiyi gezebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

-Bedri Baykam İçim Parçalanıyor Sergisi
Bedri Baykam lsquo;İçim Parçalanıyor' sergisinde çağdaş sanat aracılığıyla ülkede yaşanan gerilimi ve Cumhuriyet'e yönelik tehditleri gözler önüne seriyor. Atatürk'ten, Balbay'a,
İlhan Selçuk, Mumcu veya Tuncay Özkan'a kadar, önemli imgeler; soyut ve kavramsal sanatla iç içehellip; İçim Parçalanıyor sergisi 24 Kasım'a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Ayşe Küçükyalçın Resim Sergisi
Aynur Küçükyalçın 'ın Osmanlı Bahçesinde Japon Çiçekleri başlıklı resim sergisi, 2010 Türkiye'de Japon Yılı etkinlikleri kapsamında Tolga Eti Sanatevi'nde 23 Ekimndash;27 Kasım 2010 tarihleri arasında yer alıyor. Ressam, bu sergisinde, Asya'nın iki ucunda yer alan Türkiye ve Japonya'nın, birbirinden kilometrelerce uzak iki ülke olmasına karşın, resim anlayışları arasındaki ilginç benzerlikleri de gözler önüne seriyor.
www.tolgaetigaleri.com

-Mehmet Pesen Resim Sergisi
Ressam Mehmet Pesen'in kişisel resim sergisi 9 Ekim'de Kozyatağı'ndaki Bakraç Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergi 5 Kasım'a kadar görülebilir.
www.bakrac.com

-Sessiz Zamanlar / Stille Zeit
Silvia Lang ve Jürgen Heck'in Sessiz Zamanlar baskı ve karma teknik sergisi KargART'ta. İzleyiciyi karşıtlıklar üzerine kurulu bir deneyim dünyasına sürüklemesi istenen sergi 27 Ekim'e kadar KargART Sergi'de Pazartesi hariç her gün görülebilir.
www.kargart.org

-Muhsin Kut Resim Sergisi
Kızıltoprak Sanat Galerisi 2010ndash; 2011 sergi sezonuna usta sanatçı Muhsin Kut'un Gözüme Ne Takıldı ise... İstanbul 2010 diye adlandırdığı resim sergisi ile başlıyor. Muhsin Kut daha önce semt semt, köşe bucak resmettiği İstanbul'u, Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010 yılında ilgisini çeken tüm noktaları ile yeniden yorumluyor Kızıltoprak Sanat Galerisi'ndeki bu son sergisinde. Güzellikleriyle... Çirkinlikleriyle... Gözüme Ne Takıldı İse... diyerek. Bu özel sergiyi 16 Ekim-12 Kasım 2010 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde izleyebilirsiniz.
www.kiziltopraksanatgalerisi.net

-Sonbahara Merhaba Karma Sergisi
Alev Şennakoğlu, Canan Dengey, Hasip Erok, Hülya Tokmakoğlu, Işık Türeyen, İsmet Osmanoğlu, Lale Erol, Nihal Tanca, Ufuk Tali, Ülkü Çomçom, Zehra Günalp, Halil Keçeci'den oluşan Yapı KrediBankası emeklilerinin sonbahara merhaba karma resim sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 15ndash;30 Ekim 2010 tarihleri arasında izlenilebilir.
www.ckm.gen.tr

-Hatice Tekin Suluboya Sergisi
Hatice Tekin'in Ah Güzel İstanbul adını verdiği suluboya sergisi Ürün Sanat Galerisi'nde 16 Ekim Cumartesi günü açılıyor. Sergi 12 Kasım'a kadar görülebilir.
Tel: 0216 363 12 80

ÇOCUK

-Küçük Balık Bambam
Tiyatro Mie, çocuklar için bu sefer çevre konseptli oyunları Küçük Balık Bambam ı sahneliyor. Oyun, 24 Ekim Pazar günü saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Sevimli Periler
Tiyatro Alkış'ın eğlenceli ve öğretici oyunu Sevimli Periler, 24 Ekim Pazar günü Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde. Oyunun başlama saati 15.00. Kaçırmayın!
www.hkkm.gen.tr

-İki İnatçı Keçi
Tomurcuk Kukla Tiyatrosu İki İnatçı Keçi yi sahneliyor. Oyunda bütün mesele her iki keçinin de karşıya geçmek istemesidir. Ama keçiler birbirine yol vermek istemeyince kavgaya girişirler. Sonunda ikisi de derenin sularına düşerek inatçılıklarının kurbanı olurlar. İki İnatçı Keçi 24 Ekim Pazar günü saat 12.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.hkkm.gen.tr

-İlizyon Şov
Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde her cumartesi çocuklar için ilizyon şov düzenleniyor. Dursun Ökdemir'in sahneye uyarladığı ilizyon şov ile çocuklar kadar anne ve babalar da eğlenecek. İlizyon saat 12.00'de başlıyor.
www.hkkm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN

DAVET

-Hadi Oyuna!
Üst üste binalarla dolu, kalabalık ve gürültülü İstanbul'da, dar, kapalı alanlarda yaşıyor, trafikte saatlerimizi harcıyor, egzos soluyoruz. Sentetik gıdalarla besleniyoruz.
Gerçekten ihtiyacımız olmayan şeyler satın alıyoruz. Sorumsuzca tüketiyoruz. Doğadan ve özümüzden koptuk. Varlıkların içinde yoklukları yaşıyoruz...
Gelin bu koşturmacaya dur diyelim! Hayatımıza kısa bir es verelim! En son ne zaman bir grup insanla oyun oynadınız, gülüp eğlendiniz? Anı yaşarken keyiflenip rahatladınız ve yeni bir şeyler öğrendiniz? Gelin birlikte Sürdürülebilir Yaşam Oyunları oynayalım!
Sürdürülebilir Yaşam felsefesini oyunlarla keşfederken gülelim, eğlenelim.
Ayşen Eren'in kolaylaştırıcılığında Maltepe Ekolojik Pazarı'nda oynanacak oyunların teması GDOsuz Gerçek Gıda . Sürdürülebilir Yaşam Oyunları 24 Ekim Pazar günü saat 14.30-15.30 arasında. 10 yaş üstü herkes davetli.
www.surdurulebiliryasamoyunlari.com

ATÖLYE

-Hukuk Okur Yazarlığı Atölyesi
Hukuk Okur Yazarlığı/Maltepe Toplantılarının Aile İçi Şiddet 3. programı 23 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'de Prof.Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Hukuk Okur Yazarlığı Atölyesi'nin bu haftaki konuğu Av. Nedime Uğraş. Atölye herkese açık.

SÖYLEŞİ

-Berat Günçıkan ile Söyleşi ve İmza Günü
Gazeteci-yazar Berat Günçıkan, son kitabı Devletin Şiddet Tarihi ni Maltepe Sokak Kültür Sanat Merkezi'nde okurları için imzalayacak. Söyleşi ve imza günü 24 Ekim Pazar günü saat 14.00'te başlayacak.

KÜLTÜR TURU

-Fındıkzade'den Samatya'ya
Antonina Turizm, İstanbullulara İstanbul'u anlatan kültür turlarına devam ediyor. 24 Ekim Pazar günü gerçekleşecek Fındıkzade'den Samatya'ya Turu hem Osmanlı hem de Bizans eğitim kurumlarının ve en önemli mabetlerinin yer aldığı semtleri uzmanından dinleme fırsatı sunuyor. Tur güzergâhında; Cerrah Paşa Külliyesi, Gevherhan Sultan Medresesi, Bayram Paşa Külliyesi, Haseki Külliyesi, Bayram Paşa Mektebi ve Medresesi, Cambaziye Camii, Bulgur Palas, Hobyar Camii, Haseki Bostanı Hamamı, Beşikçizade Tekkesi, Hekimoğlu Ali Paşa İlkokulu, Davud Paşa Medresesi, Davud Paşa Camii, Hekimoğlu Ali Paşa Külliyesi, Ayios Yeoryios Kiparissas Kilisesi, Ayios Menas Kilisesi, Ağa Hamamı, Latin Kilisesi, Ayios Nikolaos Kilisesi, Hristos Analipsis Kilisesi, Arapkapısı Mescidi ve Tekkesi, Konstantinos Eleni Kilisesi, İmrahor Camii (Studios Manastırı), Yedikule, Kimisis Panayia Kilisesi, Ramazan Efendi Camii ve Tekkesi, Sünbül Efendi Tekkesi ve Türbesi, Koca Mustafa Paşa Külliyesi bulunuyor. Tur ücreti 75 TL.
www.antoninaturizm.com


ARŞİV