KADIKÖY’DEN   TİYATRO  -Aşk Eski Bir

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Aşk Eski Bir Yalan Yedi Bölge Oyuncuları aşk üzerine yazılmış komik oyunlarıyla seyircisinin karşısına çıkıyor. Aşk Eski Bir Yalan , 2 Ekim Salı günü...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Aşk Eski Bir Yalan
Yedi Bölge Oyuncuları aşk üzerine yazılmış komik oyunlarıyla seyircisinin karşısına çıkıyor. Aşk Eski Bir Yalan , 2 Ekim Salı günü 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 418 16 46

-Karman Çorman
Mümtaz İşbilir son derece varlıklı bir işadamıdır. Bir gün sabahın köründe yanında çalışan Fethi Güven maaşına zam istemek için gelir çünkü zengin bir kızı babasından isteyecektir. Şu an kazandığım para evleneceğim kızı mutlu etmeye yetmez der. Oysa istediği kız Mümtaz beyin kızıdır vehellip; Tipik bir vodvil örneği olan oyunda işler öyle bir karışacaktır ki adeta karman çorman olacaktır. İstanbul Kumpanyası'nın sahneye koyduğu oyun, 3 Ekim Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 658 00 14

-İçerdekiler
Melih Cevdet Anday'ın eserinden Tiyatro Yeni Dünya'nın sahneye taşıdığı oyun, polisin tevkif kararı olmadan herhangi bir kişiyi süresiz olarak tutuklu bulundurabileceği bir ülkede geçiyor. Oyun 3 Ekim Çarşamba günü 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
0216 418 16 46

-Hangisi Karısı
Sıradan bir iş... Sıradan bir adam... Ama hiç de sıradan olmayan iki ev ve evlilik! Komik yalanlar, her biri birbirinden ilginç karakterler, yanlış anlaşılmalar ve izleyenleri kahkahaya boğacak rastlantılarla örülmüş sıra dışı bir hikâyenin içinde bulacaksınız kendinizi. Tena Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyun, 4 Ekim Perşembe günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
0216 418 16 46

-Kamelyalı Kadın
19. yüzyılının ikinci yarısının Paris'inde geçen oyunda, yazar Alexandre Dumas-Fils, 156 yıldır ölümsüzlüğü yakalamış olan Kamelyalı Kadın ile gizem dolu Marguerite Gautier'nin ve onun kısacık yaşamındaki tek aşkı Armand Duval'in benzersiz aşklarının öyküsünü anlatırken; dönemin ahlak değerlerini çağının çok ilerisinde bir perspektifle tartışıyor. Kamelyalı Kadın, 5 Ekim Cuma akşamı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 36 00

-Konuşamıyorum
İletişimin insanlar arasında ne kadar azattığını teknolojik gelişmelerin toplumumuzu nasıl etkilediğini ve gittikçe ne kadar yozlaştırdığını Kandemir Konduk'un kaleminden anlatan ve bol bol güldüren bir oyun. Volkan Severcan, Melda Gür, Ayşen Gruda, Ferdi Akarnur, Yeliz Şar, Sefa Zengin'in rol aldığı oyun 5 Ekim Cuma akşamı saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 658 00 14

-Şakayla Söyler Haldun Taner
Kabare Dev Aynası, bu sezon da Şakayla Söyler Haldun Taner oyununu sahnelemeye devam ediyor.Türkiye'ye kabareyi ilk getiren ve bu türün en olgun ürünlerini veren usta yazar Haldun Taner'in şaheserlerinden Vatan Kurtaran Şaban, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'ın en can alıcı sahnelerinden Ali Erdoğan'ın kurguladığı oyun, yıllar boyunca değişmeden kalan zihniyetimizin acı taraflarını hicvediyor.
Oyun, 5 ve 19 Ekim saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 418 16 46

KONSER
-İdil Biret - Ankara Üniversitesi Solistleri
İdil Biret, 2012'de hem yoğun, hem de yeniliklerle dolu bir çalışma programını yürütüyor.
Eylül ayında Fransa'da vereceği konserler sonrası, Süreyya Operası 2012-2013 Oda Müziği Konserlerinin açılışını yapacak olan sanatçı; Kasım ayında Şangay'da bir konser verip piyano yarısmasında jüri üyesi olacak, Aralık ayında ise üç Hindemith konçertosunu daha kaydetmek için Amerika'ya gidecek.
Açılış konserini Biret'le birlikte gerçekleştirecek olan Ankara Üniversitesi Solistleri oda müziği topluluğu, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın yeniden yapılanma süreci ve Müzik Bölümü Çalgı Anasanat Dalı'nın kuruluşu aşamasında atamaları yapılan, enstrümanlarının ustaları olan öğretim elemanlarının katkılarıyla 2011 yılının Mayıs ayında kuruldu. Süreyya Operası'ndaki konserde yer alacak olan, her biri ayrı ayrı solo ve oda müziği kariyerleri yapmış Prof. Dr. Orhan Ahıskal ve Ellen Jewett, Prof. Çetin Aydar ve Doç. Sinan Dizmen, topluluğun çekirdek kadrosu ve kurucu üyeleri.
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Açılış Konseri, 30 Eylül Pazar ve 1 Ekim Pazartesi günleri saat 20.00'de, biletler satışta!
0216 346 15 31

-Yaşar Özel Konseri
Sanat Müziği'nin önemli temsilcilerinden Yaşar Özel, Caddebostan Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak. Yaşar Özel konseri, 2 Ekim Salı 20.00'de CKM Büyük Salon'da!
0216 467 36 00

-Oda Müziği Konseri
Deniz Yücel (Viyola) ve Tutu Aydınoğlu (Piyano) Cezar Franc'ın Violin Sonat'ını; Nilgün Yüksel (Keman), Bike Öner (Viyolonsel) ve Tutu Aydınoğlu (Piyano) Sergei Rachmaninoff'un Trio'sunu çalacak. Ücretsiz Oda Müziği Konseri, 3 Ekim Çarşamba günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 36 00

-Senem Diyici Konseri
İstanbul'da doğan Senem Diyici, eğitimine Türkiye'de Klasik Türk Müziği ile başladı.
Devlet Tiyatro Sahneleri, caz kulüpleri ve dünyanın çok önemli uluslararası caz festivallerine katılan, projeleri 10 yıldır Fransa Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen Senem Diyici, eşi gitarist, besteci, aranjör Alain Blesing ile yöresel otantik köy festivalleri ve lsquo;evlere konser projesi'yle de farklı deneylere imkân tanıyarak kendini geliştirmeye devam ediyor. Senem Diyici, 28 Eylül Cuma akşamı saat 20.30'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi Bahçesi'nde dinleyicileriyle buluşuyor.




SÖYLEŞİİMZA
-Başarı Uzmanı Yazar Mümin Sekman
Her Şey Seninle Başlar kitabının yazarı Mümin Sekman'ın sosyal başarı seminerine davetlisiniz. Soru-cevaplı etkinlikte okul hayatında ve hayat okulunda başarı için gerekli bilgi ve beceriler anlatılacak. Kendini geliştirme tekniklerine ilgi duyanlar yılda bir düzenlenen bu etkinliğe bekleniyor. Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin sezon açılış konuğu Başarı Uzmanı Yazar Mümin Sekman'la gerçekleşecek söyleşi ve imza etkinliği 6 Ekim Cumartesi saat 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 36 00

-Sinem Sal Anekta Karalama Günü
Sinem Sal şiir kitabı Anekta ile ilgili bir buluşma ve imza günü düzenliyor. Karalama Günü adını verdiği buluşmayla ilgili Sal şunları söylüyor: Şu sıralar Anekta'yı yazdığım dönemden farklı bir şeyin içindeyim. Gerek kendime yeniden hatırlatmak gerekse bir araya gelmek için bir sebep olsun diye Anekta'nın gezegen üstünde imza günü diye anılan günü 29 Eylül Cumartesi günü Kadıköy Haymatlos Kitabevi'nde olacak.

SERGİ
- Yeşilçam 100 Yıla Doğru Fotoğraf Sergisi
Güngör Özsoy, fotoğrafın güzellikleri ebedileştirmeyi amaçlayan bir sanat dalı olduğuna yürekten inanıyor. Konusu ne olursa olsun, çektiği bütün fotoğraflarda o hep lsquo;güzel'i aramış lsquo;çirkinlikler hep var, önemli olan gelip geçiveren güzellikleri yakalayıp ebedileştirmektir' diyor. Özsoy'un Yeşilçam 100 Yıla Doğru fotoğraf sergisi 1-14 Ekim tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 418 16 46

- Gezdik, Gördük, Çektik 3 Fotoğraf Sergisi
Kadıköy Fotoğraf Merkezi ve Fotoamele Fotoğraf Grubu üyelerinin bir yıl boyunca katıldıkları uygulamalı fotoğraf atölyelerinde çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, ülkemizin bilinmeyen ya da az bilinen güzelliklerini de gözler önüne seriyor. Gölyazı, Trilye, Yedigöller, Belgrad Ormanları, Oylat gibi bölgelerde çekilen fotoğrafların her birinin ayrı bir hikâyesi, ayrı bir görselliği bulunuyor. Sergi, 1-10 Ekim tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 658 00 14

- Öpülecek Kadar Sevilen Kentler Fotoğraf Sergisi
Şair ve fotoğraf sanatçısı Akgün Akova, Öpülecek Kadar Sevilen Kentler adlı fotoğraf sergisinde yine kentten kente ışığın bavulu nu taşıyor. Akova, Bir çift kanadın bir altın madeninden daha değerli olduğunu fısıldayarak, bizi Capetown'dan Prag'a, Montreal'den Paris'e, Varşova'dan Tunus'a, Oslo'dan Viyana'ya, Zürih'ten Umman'a uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Sanat danışmanlığını Gülden Akıncı'nın yaptığı sergi 2-15 Ekim tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 467 36 00

- Kadın, Doğa ve İstanbul Resim Sergisi
Kadının güzelliğini ve zarafetini anlatmaya çalışan, İstanbul'un eşsiz doğa güzelliklerini sizlere anımsatmayı amaçlayan Leman Saybaşılı Resim Atölyesi sanatçıları KKM Sanat Galerisinde sizlerle buluşuyor. Sergi 1-10 Ekim tarihleri arasında gezilebilir.
0216 658 00 14

-Murat Ilgın Etlimoloji Resim Sergisi
Murat Ilgın'ın Etlimoloji adlı resim sergisi, 28 Eylül Cuma saat 17.00'de Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda açılıyor. Sergi 11 Ekim'e kadar görülebilir.
0216 386 99 03

ATÖLYE
-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, yeni sezonuna 2 Ekim itibariyle başlıyor. İki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliğinde bu ay; 2 Ekim'de Homeros'un
Odysseia , 16 Ekim'de de Mevlana'nın Mesnevi si incelenecek.
0216 467 36 00

-Aramis Kalay'dan fotoğraf eğitimi:

Fotoğraf sanatının usta ismi Aramis Kalay ile uygulamalı fotoğraf eğitimi, Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde başlıyor. 6 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan eğitim, 10 Kasım Cumartesi günü sona erecek.
-Bilgi için ve kayt için: 0216 405 22 62








ARŞİV