KADIKÖY’DEN   TİYATRO   -Aşk ve Ayak

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Aşk ve Ayak Parmakları İnsanların karakter profillerini, hayvanlara benzetmekten kendini alamayan Hasan Ruhi bir gün, karakterini hiç bir hayvan profiline benzetemediği Asimeye görür...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Aşk ve Ayak Parmakları
İnsanların karakter profillerini, hayvanlara benzetmekten kendini alamayan Hasan Ruhi bir gün, karakterini hiç bir hayvan profiline benzetemediği Asimeye görür görmez aşık olur. Asime de ona tabii. Ömer Seyfeddin'in romanından sahneye uyarlanan oyunu Tarık Şerbetçioğlu yönetiyor.
Oyun, 1 Nisan Salı akşamı 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Suç ve Ceza
Herkes seçimleriyle mi yaşar? Öldürülen, zavallı yaşlı kadın mı, yoksa sömürü ve zalimliğin ifriti mi? Katil, kendini adaletin silahı olarak gören bir narsist mi, yoksa adalete sunulan bir kurban mı? Yabancı Sahne'de, Deniz Şen Hamzaoğlu'nun uyarlaması ve yönetiminde sahnelenen Suç ve Ceza ; bu soruların yanıtlarını sahnede arıyor.
Oyun 2 Nisan Çarşamba 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

-Boş Şehir
Farklı ideolojiler için savaşan iki kardeşin; savaş, düşmanlık, esaret, aşk, aile, cinsellik, para, kumar, içki, kadın, arkadaşlık, cinayet, din ve ölüm temaları üzerinden hayatla hesaplaşmaları. Beyaz Gemi Oyuncuları'nın sahneye taşıdığı oyun, 2 Nisan Çarşamba 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

KONFERANS

-Prof. Dr. Ayşe Üstün ile Konferans
Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi, 50. Kütüphane Haftası nedeniyle Prof. Dr. Ayşe Üstün ile bir konferans düzenliyor. 2 Nisan Çarşamba günü saat 10.00'da başlayacak konferansta kütüphane ve bilgi merkezlerinin eğitim öğretim süreçlerine etkileri konuşulacak.

SERGİ

-Fehmi Bildik Atölyesi Resim Sergisi
İlkbahara Merhaba adını taşıyan karma resim sergisi 27 Mart'ta Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi'nde açıldı. Esma Bayraktar'ın küratörlüğünü yaptığı sergi 5 Nisan'a kadar görülebilecek.

-Şahizer Nur Öztuna Resim Sergisi
Şahizer Nur Öztuna'nın Dört Mevsim Şiir ve Resim adlı sekizinci kişisel sergisi, 28 Mart Cuma günü Altunizade'de bulunan Ramada İstanbul'da açılıyor. Sergi 6 Nisan'a kadr görülebilir.

- Duran Kadın Galeri Diani'de
Ressam Hale Sontaş'ın resim sergisi Galeri Diani'de açıldı. Son yıllarda artarak gözler önüne serilen kadına karşı şiddet, baskı ve zorbalığa karşı göğüs geren, direnen kadınların anısına Duran Kadın ve özellikle Yaldız'ın Örttükleri temalı eserleri sergileniyor. Sergi 19 Nisan'a kadar görülebilir.

-M. Emin Kayserili-Menduha Satır Sergisi
Bahariye Sanat Galerisi'nde düzenlenecek olan lsquo;M. Emin Kayserili-Menduha Satır Sergisi' 27 Mart-8 Nisan tarihleri arasında izlenebilir.

ARŞİV