KADIKÖY’DEN   TİYATRO -Babaannem 100 Yaşında Eline

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Babaannem 100 Yaşında Eline geçen her şeyi büyük bir iştahla tüketen, doymak bilmeyen, 100 yaşında bir babaanneyi doyurabilmek için çaresizce mücadele eden bir...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Babaannem 100 Yaşında
Eline geçen her şeyi büyük bir iştahla tüketen, doymak bilmeyen, 100 yaşında bir babaanneyi doyurabilmek için çaresizce mücadele eden bir ailenin trajikomik var olabilme öyküsühellip; Oyun, 30 Mart Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 3 Nisan Çarşamba 20.30'da Kozzy AVM Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Deliriyum
Altkat Sanat toplumsal hafızanın yitimine karşı Türkiye'de işlenen politik cinayetler ve katliamların konu edildiği yeni oyunları Deliriyum ile izleyiciyle buluşuyor. Prömiyeri 29 Mart Cuma 20.00'de yapılacak oyun, 31 Mart Pazar günü saat 20.00'de ve 7-14-21-28 Nisan'da izlenebilir.
http://www.altkatsanat.com/deliriyum
-3. Türden Yakın İlişkiler / Başlangıç
E.S.E.K, Türk tiyatrosunun ilk bilim kurgu oyunu olan 3. Türden Yakın İlişkiler isimli oyunundan sonra bir ilki gerçekleştirmiş ve dünyanın ilk devam oyunu (sequel) oyununu, 3. Türden Yakın İlişkiler 2'yi yapmıştı. Ve şimdi, başa dönüyor ve 3. Türden Yakın İlişkilerin öncesine yaratım sürecine gidiyor. Yazar Uğur Uludağ, yeni oyununu yazmak istemektedir ancak başaramamaktadır. Uğur'un beynindeki fikirler, ne yapıp edip, gerekirse onun hayatına sızıp, ona bu oyunu yazdıracaklardır. 1 Nisan Pazartesi 20.30'da Kozzy AVM Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-İstanbul ve Aşk
İstanbul'a aşık ve İstanbul'da aşık olanların müzikal hikayesihellip; Zamana ve yaşanmışlıklara tanıklık eden, polisiye lezzetler barındıran kurgusuyla seyredeni içine çeken bir öykü... Tarık Şerbetçioğlu'nun yazıp yönettiği İstanbul Kumpanyası'nın sahneye koyduğu oyunu 2 Nisan Salı 20.30'da Kozzy AVM Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
-Güle Güle Kırk Yıl
Tiyatro ve mizah yazarı Kandemir Konduk 40. Sanat yılında on binlerce seyircinin izlediği 26 oyunundan en çok güldüren skeçlerin derlendiği kahkaha dolu bir oyun sunuyor bizlerehellip; Güle güle kırk yıl genç yaşlı usta sanatçılarıyla sahneye konan bir komedi. 4 Nisan Perşembe 20.30'da Kozzy AVM Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Nihayet Bitti
İnsanın kendi yaşamsal özgür haklarını toplumun aldığını varsayan kahramanımız, bu hakkın kendi olduğunu düşünerek yaşamına son vermek istemektedir. Bine kadar sayacak ve yaşamına son verecektir. Başlar saymaya, saydığı rakamlar onu cesaretlendirse de kendini, yaşamını, yaşadıklarını ve egosunu sorgulamaktan kendini alamaz. Tiyatro İnsan'ın sahneye koyduğu oyun, 3 Nisan Çarşamba 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Şizoid
Yaşam ve eğitim arasındaki çelişkiler doğru ve yanlış ne, kime göre konusunda yol arayan bir sanatçının ruh hali müzik ile anlatılmaya çalışılıyor. Şarkıcı Çelik, bu sefer tiyatro sahnesinde izleyiciyle buluşuyor. 4 ve 11 Nisan saat 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Bize Bir Haller Oldu
İnsanın insana, insanın doğaya, insanın hayvana değer vererek yaşadığı, sözün senet olduğu günlerden ikiyüzlülüğün kaypaklığın kurnazlığın yalının dolanın insan ilişkilerine sindiği doğanın yağmalandığı günlere geldik. diyen Ali Erdoğan oyununda gelinen durumu hicvediyor. Bize Bir Haller Oldu, 5 Nisan Cuma 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Bezirgân (Tartuffe)
İstanbul Halk Tiyatrosu'ndan yepyeni bir oyun! Moliere'in başyapıtı Tartuffe, sürprizlerle dolu bir uyarlamayla sahneye geliyor. Cem Davran, Şebnem Bozoklu, Bahtiyar Engin, Murat Taşkent, Selim Can Yalçın, Aytek Önal, Selin Yeninci ve Erkan Can'ın rol aldığı oyun 6 Nisan Cumartesi saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

KONSER
-Emre Elivar / Empresyonist Renkler
Berlin'de yaşayan Emre Elivar genç yaşlarından itibaren çeşitli uluslararası piyano yarışmalarında kazandığı ödüllerle yeteneğini kanıtladı. Çeşitli CD kayıtları olan Elivar, solist olarak Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Anhaltische Philharmonie Dessau, Orquestra Nacional do Porto, Lithuanian Chamber Orchestra gibi orkestralarla sürekli konserler veriyor. Emre Elivar, 1 Nisan Pazartesi saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda dinlenebilir.
-Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası
Sascha Goetzel'in şefliğinde, trompette Arda Cabaoğlu'nun solistliğinde gerçekleşecek konser, 1 Nisan Pazartesi 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde dinlenebilir.
-Borusan Quartet
2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan Borusan Quartet, Esen Kıvrak (1. keman), Olgu Kızılay (2. keman), Efdal Altun (viyola) ve Çağ Erçağ'dan (viyolonsel) oluşuyor. Konser, 4 Nisan Perşembe 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası
Raoul Grüneis şefliğinde ve İdil Biret'in solist olarak yer alacağı konserde; W. A. Mozart'ın 24 No.lu Piyano Konçertosu, P. Hindemith'ın The Four Temperaments adlı eseri ve J. Brahms'ın 2. Senfonisi seslendirilecek. Konser, 5 Nisan Cuma 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-İran ve Azeri Müzikleri
En son Tebriz'den Toros'a adlı projede Cavit Murtezaoğlu ve Feryal Önel ile çalışan kemança virtüözü Arslan Hazreti, İran ve Azeri müziklerinden oluşan bir repertuvarla Kadıköy'e konuk oluyor. Hazreti'nin konseri 6 Nisan Cumartesi 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde dinlenebilir.

BALE
-Romeo ve Juliet
İki soylu aile arasındaki bitmek bilmeyen nefret ve düşmanlığın gölgesinde yeşeren büyük bir aşkın anlatıldığı Romeo ve Juliet'i, Cem Ertekin koreografisi Hector Berlioz'un müziği ile sahneye taşıdı. Çağdaş Bale Topluluğu'nun sahneye koyduğu Romeo ve Juliet , 5 Nisan Cuma akşamı 20.00'de Kozzy AVM Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

SÖYLEŞİ
-Canan Yolaç ile Söyleşi ve İmza
Bilinçaltı nedir? Bilinçaltı insanın yaşamını nasıl şekillendirir? Bilinçaltı yoksa kaderimiz mi? Bilinçaltı dönüşümü nasıl olur? Bilinçaltı hastalıkları nasıl çağırıyor? Sonsuz Bilişin sesini yaşam içinde nasıl duyarak ve en önemlisi egonun seslerinden nasıl ayırt ederek kendinizi yeniden yaratacaksınız? Canan Yolaç'ın Sonsuz Biliş adlı kitabının uygulamalı bir çalışması niteliğinde olan söyleşi, 30 Mart Cumartesi 16.00'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Bingür Sönmez ile Söyleşi ve İmza
Ateşe Dönen Dünya Sarıkamış kitabının yazarı Prof. Dr. Bingür Sönmez, 31 Mart Pazar saat 18.00'de Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'ne konuk oluyor. Söyleşiye herkes davetli.
-Dünya Su Günü Söyleşisi
1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini Dünya Su Günü olarak ilan etti. Giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve evlerimizde uygulanabilecek tasarruflar hakkında farkındalık sağlamak amacıyla yapılacak olan çevre okur-yazarı Banu Yılmaz'ın söyleşisi 2 Nisan Salı 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Kitap Okuma Günleri
Kozyatağı Kültür Merkezi'nde yazar Fatma Burçak'ın eşliğinde her hafta Çarşamba günleri Türk ve Dünya Edebiyatından farklı kitapların okunarak kitapseverlerle buluşmaların düzenleneceği kitap okuma günlerine davetlisiniz. Saat 14.00'te başlayacak etkinlikte tartışılacak kitaplar şunlar:
03, 10 Nisan: Üç Yirmi Dört Saat - Peride Celal
17, 24 Nisan: Semerkant - Amin Maalouf

-Tan Sağtürk ile Söyleşi ve İmza
Bale sanatını Türkiye'de geniş kitlelere sevdiren Tan Sağtürk, çocuklara baleyi tanıttığı hem eğitim hayatlarına hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladığı Bale Stüdyosu ve klasik eserlere yeniden hayat verdiği Ada Bale Gösterisinde Fındıkkıran ve Uyuyan Güzel kitaplarıyla, bale üzerine gerçekleşecek sohbete çocuklar ve tüm sanatseverleri bekliyor. 6 Nisan Cumartesi 15.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

SERGİ
-100. Yılında Kartpostallarla Balkan Savaşları
Osmanlının tek başına giriştiği son savaş. Acı bir yenilgi onur kırıcı bir barış antlaşması. Bu hengâmede tutsak düşen genç bir Osmanlı subayının Sofya'daki tutsaklık günlerinde topladığı kartpostallarla oluşturduğu albüm. Bu acı savaşa Bulgar Devletinin bakış açısını yansıtan ve Türk kamuoyunca bugüne kadar hiç bilinmeyen kartpostallar sergide bütüncül bir belgeselin kareleri olarak değerlendiriliyor, yorumlanıyor. Sergi 6 Nisan'a kadar Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Antik Uygarlıklar Sergisi
Antik Uygarlıklar Atölyesi, tarihe damgasını vurmuş olan uygarlıkların izinde insan-doğa-evren ilişkisini felsefe, kültür, sanat sembolojisiyle keşfetmeye davet ediyor... Sizleri Mısır, Grek, Hint, Maya, Hitit, Roma, Sümer uygarlıklarına ait dünya müzelerindeki eserlerin küçük reprodüksiyonlarının ve bilgilerinin yer aldığı Antik Uygarlıklar Reprodüksiyon Atölyesinin sergisi 29 Mart-7 Nisan tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Tuvalde Açan Çiçekler
Serap Tetik, 31 Mart-7 Nisan tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde açacağı sergisiyle ilgili şunları söylüyor: Doğada görmeye alışık olduğunuz çiçekler tüm güzelliği, canlılığıve renkleri ile benim tuvalimde açsın istedim. Çalışmalarım doğaya olan hayranlığımın tuval üzerindeki yansımasıdırhellip;
-Mizah Sergisi
Mizah Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Türk mizahının evrensel yansımalarından uluslararası karikatür yarışmalarında ödüllü Nasreddin Hoca'nın figürlerinin yer aldığı seçkiyi Karikatürcüler Derneği, 1-9 Nisan tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşturuyor.
-Demet Yersel Portre Sergisi
Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde 9 Mart-3 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Demet Yersel'in Portre isimli sergisine tüm sanatseverler davetli.
-Ferzan Resim Sergisi
Ferzan Genç Çuhadaroğlu'nun resim sergisi 30 Mart ndash; 25 Nisan tarihleri arasında Tolga Eti Sanatevi'nde görülebilir.
0216 368 26 79
-Mesut Eren Resim Sergisi
Mesut Eren Resim Sergisi, 30 Mart - 12 Nisan tarihleri arasında Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
0216 386 99 03

KADIKÖY DIŞINDAN

SERGİ
-ANAFOD Bir Zamanlar Sergisiyle açılıyor
İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği (ANAFOD), Türkiye fotoğrafının 11 ustasının Bir Zamanlarhellip; sergisiyle merhaba diyor. Ara Güler, Ergun Çağatay, Ersin Alok, Gültekin Çizgen, Halim Kulaksız, İbrahim Zaman, İsa Çelik, İzzet Keribar, Nusret Nurdan Eren, Sabit Kalfagil ve Şakir Eczacıbaşı'nın fotoğraflarından oluşan sergi, 30 Mart Cumartesi günü saat 17.00'de ANAFOD'un Maltepe'deki merkezinde açılacak. Tüm fotoğrafseverler davetli. 0216 399 41 15
- Kelebek Kadınlar ndash; Düşler ndash; Karabasanlar Sergisi
Doğuş Ünivesitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen'in kişisel resim sergisi 6 Nisan-26 Nisan 2013 tarihleri arasında Teşvikiye Akyol Sanatevi'nde toplumun izlemine sunulacak. lsquo;Kelebek Kadınlar-Düşler-Karabasanlar' sergisi ile ilgili olarak sanat eleştirmeni Canan Beykal Ana motif kelebek kadın olan bu sergide Nazan Erkmen, bu kez dünyaya ve kadınlık hallerine kelebeğin gözünden bakıyor diyor.
0212 231 61 50


ARŞİV