KADIKÖY’DEN TİYATRO -Basit Bir Ev Kazası Oyunda

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Basit Bir Ev Kazası Oyunda Günay Karacaoğlu'nun canlandırdığı Songül karakteri, her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine,...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Basit Bir Ev Kazası
Oyunda Günay Karacaoğlu'nun canlandırdığı Songül karakteri, her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremediklerini cesurca dile getiriyor. Kadınların, aşka, evliliğe, aile kavramına ve genel olarak hayata bakışına bir ayna tutuyor. Bunu yaparken kimi zaman güldürüyor, kimi zaman hüzünlendiriyor. Günay Karacaoğlu, Basit Bir Ev Kazası oyununda kara mizah öğelerini kullanarak eğlenceli bir dille kadınların dünyasını hem kadınlara hem de erkeklere anlatıyor.
Oyun 4 Aralık Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.
www.kozyatagikulturmerkezi.gen.tr

-Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle yeniden buluşuyor. Komedi türündeki oyunu Irmak Bahçeci yazdı, Yıldıray Şahinler yönetti. Alevli Günler Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç'ı bir araya getiriyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler oyununu 4 Aralık Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

-Kohelet
Kohelet, Ziya Meral tarafından yazılmış çağımız insanının korku ve anlam arayışlarını irdeleyen bir oyun. Ünlü bir profesör ve eşinin sevgiyi yeniden keşfetme süreci üzerine kurulan, Tiyatro 6 Unsur'un sahneye koyduğu Kohelet, 4 Aralık Cumartesi saat 20.30'da CKM'de seyirciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

-Hamartia'nın Yolculuğu
Evvel zaman içinde lirik bir söylence, işte karşınızda dinamik bir komedi! İnsanoğlu (Hamartia), kuraklıktan dolayı tanrı Zeus'tan hesap sormak için bir yolculuğa çıkar. Zeus onu engellemek için elinden gelen her şeyi yapar. Hamartia, Tanrı Zeus'a ulaşmaya çabalarken, diğer bir düzlemde tanrılar katındaki karmaşa bugünün politik durumunu anlatıyor. Tiyatro Açıkça, Hamartia'nın Yolculuğu nu 4 Aralık Cumartesi saat 15.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahneliyor.
www.bmkm.gen.tr

-Kim Bu Adam?
Mr. ve Mrs. Belier dairelerinde yemek yerken telefon çalar oysaki telefona abone değildirler. Arayan Mr. Schmitt'i sormaktadır. Peki, kimdir bu Mr. Schmitt? Can Gürzap'ın Tiyatro Diyalog'u, Sebastieacute;n Thierry'nin yazdığı ve Levent Öktem'in yönettiği oyunu, 5 Aralık Pazar günü saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahneliyor.
www.tiyatrodialog.com

-Aziz Sen Nesin?
Türkiye mizahının büyük ustasının seçme öykülerinden oyunlaştırılan, bol taşlamalı, canlı müzikli, danslı şarkılı bir kabare! Dünden bugüne ülkemize Aziz Nesin'in güldürüsü ve eleştirisiyle bakış atan bir mizah yapıtı. Büyülü Sahne Tiyatro Grubu'nun sahneye koyduğu Aziz Sen Nesin? 5 Aralık Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kozyatagikulturmerkezi.gen.tr

-Külahıma Anlat
Daha önce İlişkime İlişme , Sansasyonun Kadar Konuş , Tıpkısının Aynası adlı güldürüleri, gerek Anadolu'da, gerekse İstanbul'da başarıyla sergileyen Kabare Dev Aynası Tiyatro Topluluğu'nun sergilediği Külahıma Anlat güldürüsünde, gündelik olaylar getiriliyor sahneye. Ali Erdoğan'ın kaleme aldığı güldürüde gündelik olayların temelinde yatan aksaklıklar, komik bir dille anlatılıyor ve ortaya samimi, sıcak, içten bir güldürü çıkıyor. Ali Erdoğan, bu olayları sadece anlatmıyor, sık sık şivelerle, taklitlerle, mimiklerle anlattığı olayların tiplemelerini tek tek canlandırıyor. Kabareci özelliklerini kullanarak hicvettiği hikâyeleri çağdaş bir meddah gibi nüktelerle süslüyor. Külahıma Anlat 5 Aralık Pazar günü saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Türkan Işık Yolcusu
Tiyatro Ayna'nın, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamından kesitler sunduğu yeni oyunu Türkan Işık Yolcusu , Kadıköylülerle CKM'de buluşmaya devam ediyor. Oyun seçimlerinde toplumsal ve sanatsal kaygıları bir arada taşıyan, belli bir amaca hizmet eden Tiyatro Ayna, Türkan Işık Yolcusu projesi ile bu yıl da sanat yaşamınıza unutulmaz bir eser kazandırmayı hedefliyor. Oyun 6 Aralık Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Kibarlık Budalası
17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in (Haldun Dormen) bir tek amacı vardır: Asilzade olmak. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz'i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir soylu ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence âşıktır. Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer. Tiyatro Kedi'nin sahnelediği Kibarlık Budalası'nı 8 Aralık Çarşamba günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.kozyatagikulturmerkezi.gen.tr

-Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış . Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun 9 Aralık Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-3.Reich'in Korku Ve Sefaleti
Kısa şiirlerle başlayan sahnelerde, Almanya'nın günlük yaşamındaki nasyonel sosyalizm anlatılıyor. Her sahnede farklı bir başrolün olduğu oyun, nasyonel sosyalist diktatörlüğünün, insanların yaşam alanına nasıl girdiğini anlatıyor. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nün sahneye koyduğu 3.Reich'in Korku Ve Sefaleti 9 Aralık Perşembe günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr


OPERA

-Figaro'nun Düğünü
İlk kez 1786'da Viyana'da seyirci karşısına çıkan ve büyük besteci Mozart ile libretto yazarı Lorenzo Da Ponte iş birliğinin ilk operası olan Figaro'nun Düğünü , dünyanın en çok tartışma yaratan ve üzerine araştırma yapılan opera eserlerinden biri oldu. Bestelendiği yıllarda konusu ve müzik anlayışı bakımından devrim niteliğinde kabul edilen ve başarısız olması durumunda Mozart tarafından yakılma ihtimali bulunan eser, dönemin en çok ses getiren yapıtları arasına girdi. Halktan birinin, soylu birini dize getirişi, müzikli konuşmalarla kesilmeksizin, ikinci perdenin neredeyse tamamını kapsayan olağanüstü müziğiyle dönemin ilklerini gerçekleştiren opera, Mehmet Ergüven'in rejisi ve dönüşümlü olarak Serdar Yalçın ve Murat Kodallı'nın orkestra şefliğinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahneleniyor. Sanatseverler 4 perdelik operayı 4 Aralık Cumartesi saat 16.00'da orijinal dili İtalyanca ve Türkçe üst yazıyla Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde izleyebilecek.
www.sureyyaoperasi.org

KONSER

-İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası
Şef Alpaslan Ertüngealp yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 3 Aralık Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. Saat 20.00'de başlayacak konserin solistliğini Gilles Apap yapacak. Programda R. Korsakov'un Antar Senfonisi ve
A. Haçaturyan'ın Keman Konçertosu çalınacak.
www.ckm.gen.tr

-Mesut İktu 40. Sanat Yılı Konseri
Sevil Berberi, Sihirli Flüt, Otello operalarındaki rolleriyle hafızlara kazınan ve seçkinleşen ünlü bariton Mesut İktu, 40. Sanat Yılını Süreyya Operası'nda vereceği konserle, 6 Aralık Pazartesi saat 20.00'de dinleyicileriyle kutluyor. Müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başlayan ve mezuniyetinden sonra devlet bursu ile gönderildiği Berlin Devlet Müzik ve Sahne Sanatları Yüksek Okulu Opera Bölümünü üstün başarıyla bitiren sanatçı, sesi, tekniği, müzikalitesi ve geniş ses yelpazesiyle yurt içi ve yurt dışında vokal senfonik konserler ve resitallerle de beğeni topluyor. Mesut İktu'nun 40. Sanat Yılı Konseri'nde Evren Büyükburçlu Erol da piyanoda sanatçıya eşlik edecek. Konserin biletleri Süreyya Operası gişesinden ve internetten temin edilebilir.
Tel: 0216 346 15 31

- Taklitlerinden Sakınmayınız!
Akbank Oda Orkestrası Taklitlerinden Sakınmayınız! başlıklı bir konser düzenliyor. Caddebostan Kültür Merkezi'nde 8 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'deki sohbetin ardından 20.30'da başlayacak konserde flüt virtüözü Sharon Bezaly, flüt konçertolarından örnekler sunacak.
www.ckm.gen.tr


-Tuluyhan Uğurlu/Osman Hamdi Bey'i Anma Konseri
Aramızdan ayrılışının 100. yılında Kadıköy'ün ilk şehremini Osman Hamdi Bey'i saygıyla anıyoruz. Türk arkeolojisinin kurucusu Osman Hamdi Bey'i anma etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek Tuluyhan Uğurlu konserinde değerli sanatçı Anadolu kültürlerini anlatan Güneş Ülke Anadolu isimli eserini seslendirecek. Etkinlik 10 Aralık Cuma günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Kütüphanesi'nin düzenlediği etkinliğin bu ayki programında 7 Aralık'ta Fatma Aliye Hanım'ın Muhaderat , 21 Aralık'ta ise Marcel Proust'un Sodom ve Gomorra kitapları konuşulacak.
www.ckm.gen.tr

SERGİ

-Kadın-Hapsedilmiş Doğa-Âşık Kuleler
30 Kasım-30 Aralık 2010 tarihleri arasında CKM Sanat Galerisi'nde sanatçı Hale Sontaş farklı dönemlerdeki işlerinden bir seçki sunuyor. Temalı çalışan sanatçı, bu sergide, ana temalarından olan Kadın , Hapsedilmiş Doğa ve bu temalara ek olarak İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliği için hazırladığı Âşık Kuleler temasını içeren eserlerini sergiliyor.
www.ckm.gen.tr

-Gerçeğin ve Hayalin İstanbul'u
Ürün Sanat Galerisi'nde, Gerçeğin ve Hayalin İstanbul'undan Görsel lsquo;Ürün'ler adlı karma sergi 24 Kasım - 30 Aralık 2010 tarihleri arasında izlenebilir.
0216 363 12 80

-Coşkun Aydın-Yelken Sporu
Yelken yarışlarının, yelken ve spor tutkusunun fotoğraf sanatçısı Coşkun Aydın'ın objektifinden yansıyan görüntülerinden oluşan ve yelken sporunun daha yakından tanıtımını amaçlayan sergi 4 Aralık'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılıyor. Fotoğraf sergisi 10 Aralık'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Karma Resim Sergisi
Taner Akıner Ve Tennure Canar'ın karma resim sergisi 3ndash;9 Aralık haftasında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

SÖYLEŞİ

- Demokrasi ve Medya Söyleşisi
Vatan Gazetesi yazarları Mustafa Mutlu ve Can Ataklı, gündeme ilişkin görüşleriyle demokrasi ve medya konusunu masaya yatırıyor. Söyleşi 4 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak. Yazar Mustafa Mutlu söyleşinin ardından kitabını imzalayacak.
www.ckm.gen.tr


-Kürşat Demirci İle Söyleşi
Tarihçi Kitabevi söyleşilerinin bu haftaki konuğu Doç. Dr. Kürşat Demirci. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olan Kürçat Demirci Semavi Dinlerde ve Doğu Dinlerinde Mistisizm üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Moda'daki Tarihçi Kitabevi söyleşisi 6 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'te başlıyor.
www.tarihcikitabevi.com


ÇOCUK

-Benim Güzel Pabuçlarım
Çocuklar için yapılacak her şeyin çok büyük bir özen ve sorumluluk duygusuyla yapılması gerektiğine inanan Tiyatro Yeniden, Türkiye'de bu alanda verilen en önemli ödülü; Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü nü almış olan Benim Güzel Pabuçlarım adlı oyunu çocuklarla buluşturuyor. Oyun Kültür Bakanlığı yayınları tarafından kitap olarak da basıldı. Oyundan bir bölüm İlköğretim Türkçe dersi kitaplarında örnek metin olarak okutuluyor. Tiyatro Yeniden'in bu çok beğenilen oyununu 5 Aralık Pazar günü saat 12.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.ckm.gen.tr

-Bremen Mızıkacıları
Nazlı İktu'nun sahneye koyduğu müzikal oyun çocuklara keyifli bir Pazar günü yaşatmayı hedefliyor. İşe yaramadıkları için sahipleri tarafından kovulan Panino, Karabaş, Mırnav ve İbikli karşılaşırlar ve birlikte Bremen'e gitmeye karar verirler. Amaçları Bremen'de müzisyenlik yapmaktır. Yolda, hırsızlar tarafından evlerinden kovulan Nine ve Jens'e rastlarlar ve onlara yardım etmeye karar verirler. Gizlice evdeki hırsızları gözleyen dört kafadar, hırsızların üstüne saldırıp, evden kaçmalarını sağlarlar. 2 perde olarak sahnelenen Bremen Mızıkacıları, 5 Aralık Pazar günü saat 11.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
www.sureyyaoperasi.org

-Prenses Ve Bezelye Tanesi
Elbiseleri sırılsıklam, perişan bir halde saraya sığınan genç kız prenses olduğunu iddia eder. Kimse inanmaz. Prenses, gece yatağına yattığında, yatağının altına bir adet bezelye tanesi koyarlar. Sabah, prenses, iyi uyuyamadığını söyler. Yatağının altında onu rahatsız eden bir şeyden şikâyet eder. Saray halkı, genç kızın, 7 kat yatağın altındaki bir bezelye tanesinden bile rahatsız olduğunu görünce, onun, gerçek bir prenses olduğunu anlar. İstanbul Çocuk Sanat'ın sahneye koyduğu çocuk oyunu 4 Aralık Cumartesi ve 5 Aralık Pazar günleri saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr


KADIKÖY DIŞINDAN

DANS

-Ortak Miras
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından Azerbaycan Türkiye arasında yüzyıllardır süregelen kültür mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Ortak Miras projesinin özel gösterimi 3 Aralık 2010 Cuma günü Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenleniyor.
İTÜ halk dansları bölüm öğrencileri ve mezunlarının yanı sıra profesyonel iş hayatında farklı noktalarda görev alan toplam 65 kişilik ekip tarafından, aylar süren çalışmaların ardından Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki 25 kişilik orkestra ile sahnelenecek eser bu anlamda da bir ilk olma özelliği taşıyor. Halk çalgıları dışında senfonik bir anlayışla hazırlanan düzenlemeyle ilk kez İstanbullu sanatseverlerle buluşacak olan bu özel eserin gösteriminin ardından gece, Azerbaycan halk danslarına emek veren sanatçıların ödül töreni ile son bulacak.
Tel: 0212 258 12 46

FİLM FESTİVALİ

-1. Uluslararası Barikat Film Festivali
Görmezden geldiğimiz, ötekileştirdiğimiz ve zaman zaman yok saydığımız engellilerin beklentilerini, duygularını, hayata bakışlarını, yaşama katılımlarını sinema diliyle kamuoyu ile paylaşmak amacıyla 3ndash;4ndash;5 Aralık tarihlerinde Beykent Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi'nde Uluslararası Barikat Film Festivali düzenleniyor.
Festivale ABD, İran, Rusya, İspanya, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere yaklaşık 200 film arasından ajitasyondan uzak, umut veren başarı öyküleri içeren 7 uzun metrajlı film ve 24 kısa film katılıyor. Filmlerin tümü ücretsiz olarak izlenebiliyor.
Festival 3 Aralık Cuma günü saat 14.00'te Galatasaray Lisesi önünden yapılacak yürüyüşle başlayacak, aynı gün saat 19.00'da Beykent Ünivesitesi Ayazağa Yerleşkesi'nde festivalin resmi açılışı yapılacak.
www.barikatfilmfestivali.com


ARŞİV