KADIKÖY’DEN TİYATRO   -Ben Bertolt Brecht Dostlar

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Ben Bertolt Brecht Dostlar Tiyatrosu'nun,prömiyeri 17 Şubat'ta gerçekleşen yeni oyunu Ben Bertolt Brecht adlı müzikli kabare Şubat ayı boyunca...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Ben Bertolt Brecht
Dostlar Tiyatrosu'nun,prömiyeri 17 Şubat'ta gerçekleşen yeni oyunu Ben Bertolt Brecht adlı müzikli kabare Şubat ayı boyunca seyirci ile buluşuyor. Genco Erkal'ın çağımızın en büyük şair ve oyun yazarlarından biri olanBertoltBrecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden uyarladığı kabare oyunu; izleyiciyi,KurtWeill,HansEissler,PaulDessau veSarperÖzsan'ın müzikleri eşliğinde dünyanın düzeni, kadının konumu vesavaş konularında bir yolculuğa çıkarıyor.Tülay Günalve Genco Erkal'ın rol aldıkları müzikli kabare, piyanistYiğit Özatalay'ın canlıperformansıeşliğinde sahneleniyor. Ben Bertolt Brecht ,25 Şubat Cumartesi 20.30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve 29 Şubat Çarşamba 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 467 25 68

-Canlı Yayın
Türkiye'nin ilk seri katilleri Mutlu ve Hatice Korkut çifti ödüllü yönetmen Selim Cihangir'in evini basarsa ne olur? Peki, bu evde yaşananlar canlı yayın ile ekranlara gelirse? Oyun, Medya ve toplum ilişkisini, toplumsal şiddeti ve yozlaşmış medya kültürünü sorguluyor. Ayşen Gruda, Volkan Severcan, Melda Gür, Sefa Zengin, Yeliz Şar, Hazal Erdal, Aydan Burhan, Onur Bilge, Gamze Utma'nın rol aldığı oyun 28 Şubat Salı 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15

-Portakal Çiçeği Suyu
Craig Wright'in yazdığı oyunu Tiyatro Fora sahneye taşıyor. Tufan Karabulut'un yönettiği oyunda, 2 evli çiftin evliliklerinin çözülüşü, herkes için kırılgan ama daha gerçek bir hayatın başlangıcı anlatılıyor. Oyun, 26 Şubat saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 418 16 46

-Şems!.. Unutma!..
Büyük düşünür Mevlana'nın ruh ikizi Şems'in cinayetine odaklanan oyunda, Şems'in kaybolmasının ardından Mevlana'nın evine konuk gelen bir hikâyecinin o evdeki bütün düzeni nasıl değiştirdiğini izliyoruz. Özen Yula'nın yazıp yönettiği oyunda Yetkin Dikinciler, Sema Keçik, Teoman Kumbaracıbaşı, Sinan Tuzcu, Beste Bereket ve Jehan Barbur oynuyor. Şems!Unutma!, 27 Şubat Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 658 00 15
-Savaştan Barıştan
Bizim Tiyatro, kuruluşunun 31. yılında, Savaştan Barıştan adlı müzikli oyunu sahneliyor.
Bir grup aydın-sanatçı, televizyon için bir dizi hazırlamaktadırlar. Ne ki hazırladıkları bölümleri hangi kanala götürseler ilgi görmemekte, dahası dışlanmaktadırlar. Çünkü diziler halinde yayınlanması istenen konunun içeriği ve ele alınış biçimi insanları (medyayı) rahatsız etmektedir.Zafer Diper'e oyunda ve müzisyen Haluk Çetin eşlik ediyor. Savaştan Barıştan ,25 Şubat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
0216 418 16 46
-Troyalı Kadınlar
Tiyatro Araştırma Laboratuvarı'nın sahneye koyduğu J.S. Sartre'ın Troyalı Kadınlar adlı eserini usta tiyatrocu Ayla Algan yönetiyor. Algan'ın rol aldığı oyunda ayrıca, Erol Babaoğlu, Emek Büyükçelik Uyar, Evren Erbatur, Duygu Yılancı, Gülsen Onarat, Nazlı Başaran, Nurcan Yanık, Kadir Kandemir, Meltem Özlevent, Sevi Algan, Tuğba Akten oynuyor. Troyalı Kadınlar, 29 Şubat Çarşamba 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 418 16 46
-Şıpsevdi
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yaşadığı İstanbul'unu anlattığı oyunu Enis Fosforoğlu 15 kişilik bir kadroyla sahneliyor. Şıpsevdi , 25 Şubat saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 357 28 36
-Ben Büyüyünce İnsan Olucam
Tuncay Özinel; Zeki Müren, Bedia Muvahit, C.Reşit Rey, İbrahim Tatlıses gibi sıra dışı insanlarla olan komik anılarını anlatıyor. Oyun, 26 Şubat Pazar 15.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izlenebilir.
0216 467 25 68
KONSER
-David Eggert ve Güldiyar Tanrıdağlı Resitali
Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM) dünyaca ünlü müzik üniversitesi Mozarteum Avusturya'dan çellist David Eggert ve piyanist Güldiyar Tanrıdağlı'yı ağırladığı ve sürpriz sanatçıların da katılacağı gecede sizlere müthiş bir müzik ziyafeti sunuyor. Kadıköy Belediyesi'nin ücretsiz olarak düzenlediği etkinlik 25 Şubat Cumartesi saat 20.00'de.
0216 658 00 15
-Candaş Orkestrası Konseri
Candaş Orkestrası, sanatseverleri popüler opera aryalarından romantizme kucak açan Napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Konser, 25 Şubat Cumartesi 19.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
-Erkan Oğur-Derya Türkan: Uzaktaki Müzik
Fuad albümüyle başlayan müzikal birlikteliklerini sürdürmeyi hedefleyen Erkan Oğur ve Derya Türkan, 27 Şubat Pazartesi 20.30'da Oyun Atölyesi'nde dinleyicileriyle buluşacak. Geleneksel eserlerin yanı sıra kendi bestelerini de seslendirecek olan ikili, doğaçlamalar üzerine kurulu performanslarıyla hayallerindeki müziğe ulaşmayı hedefliyor.
0216 349 98 78
-Camerata İstanbul Üflemeli Çalgılar Beşlisi
1993 yılında kurulan Camerata İstanbul Üflemeli Çalgılar Beşlisi, Halit Turgay (Flüt), Sezai Kocabıyık (Obua), Gürhan Eteke (Klarnet), Sadi Baruh (Korno) ve Çağrı Çolakoğlu (Fagot)'dan oluşuyor. Günümüze değin birçok uluslararası festivalde yer alan grup üyeleri; bu konserde üflemeli çalgı literatürünün seçkin eserlerini seslendirecekler. Konser, 28 Şubat Salı 20.30'da CKM'de.
0216 467 25 68
-Şevval Sam Dostluğa Davet Konseri
12 Eylül karanlığından dayanışmayla çıkılabileceğini düşünen bir grup insanın 10 yıl önce kurduğu Dostluk Yardımlaşma Vakfı,destekçilerini çoğaltmak ve daha fazla insana ulaşmak için bir konser düzenliyor. Sevilen sanatçı Şevval Sam, Dostluk Dayanışma Vakfı Dayanışma Konseri'nde Karadeniz ezgilerinden sanat müziğine kadar birçok tarzda dilde şarkılar söyleyecek. Şimdiye kadar 110 öğrenciye burs sağlayan vakfa sizde destek sunmak ve Şevval Sam'ın şarkılarına eşlik etmek isterseniz, 2 Mart Cuma akşamı 20.30'da Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki konseri kaçırmayın!
Bilet satış noktaları: Beyaz adam Kitabevi-Bakırköy, Mektup Kitabevi-Galatasaray, Seyhan-Ada Kültür Kitabevi-Kadıköy, Çağdaş Kartallılar Lokali-Kartal, Sokak Kültür Merkezi-Maltepe, İda Gümüş Sinanpaşa İş Merkezi- Beşiktaş
-Arifa
Hollanda'nın prestijli dergilerinden Mixed World Music'in, En İyi Dünya Müziği Albümü seçtiği lsquo;Babylon'un Ötesinde' adlı albümleriyle Arifa, 1 Mart Perşembe akşamı 21.00'de Gitarcafe sahnesinde. Orijinal bestelerini ve Arap, Anadolu, Balkan ezgilerini, elektronik ve çağdaş doğaçlama müzikle birleştiren dörtlünün bu konseri, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında düzenleniyor.
0216 348 60 55

-Erol Evgin
Pop müziğin usta ismiErol Evgin, FMV Işık Okulları Erenköy Kampüsü'nde bir konser verecek. FMV Erenköy Işık Okulları- Okul Aile Birliği organizasyonu ile düzenlenen konserde ünlü sanatçı 70'lerden günümüze hepsi birer pop klasiği olmuş dillerden düşmeyen şarkılarıyla ve yeni repertuarından bir seçkiyle müzikseverlerin karşısında olacak. Erol Evgin Konseri2 Mart Cuma günü saat 20.00'deFMV Işık Okulları Erenköy Kampüsü Osman Erbelger Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek. Konserden elde edilecek gelirle devlet üniversitelerinde okuyan, maddi durumu iyi olmayan sekiz başarılı üniversite öğrencisine burs olanağı sağlanacak. Erol Evgin konseri ve bilet satışı hakkında detaylı bilgiye, www.fmv.edu.tradresinden ulaşılabilir.

ANMA
-Ruhi Su 100 Yaşında
Cuma Bolat'ın hazırlayıp, sunumunu Sevgison Sualp'in gerçekleştireceği Ruhi Su 100 Yaşınd a etkinliğine yazar Bertan Onaran ve Zeynep Oral, sanatçılar Karabey Aydoğan, Yusuf Başaran, İlkim Erkan Karaca, Sadık Gürbüz, Ufuk Karakoç, İsmail Hakkı Demircioğlu, Sabri Ejder Öziç ve Ruhi Su Dostlar Korosu (Şef: Berktay Akyıldız yönetiminde) katılıyorlar. Etkinlik 24 Şubat Cuma 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
0216 418 16 46
ATÖLYE

-KargART Prova Atölyesi
Eğitmen ve yönetmenliğini Feride Ceyda Erdemli'nin yapacağı Prova Atölyesi, hareket teknikleri üzerine bir eğitim atölyesi ve atölye sürecinde oluşan grup ile kurgulanacak oyun etrafında şekillenen bir çalışmadır. KargArt Sahne Çalışmaları bünyesinde gerçekleştirilen çalışmada ortaya çıkan oyun Performans Günleri kapsamında açılışını yapacak. 28 Şubat - 14 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek atölye için
27 Şubat Pazartesi saat 20.00'de katılımcılar ile ön buluşma yapılacak. Kayıt ve ayrıntılar için [email protected] adresine ileti gönderebilirsiniz.

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde bu hafta 28 Şubat Salı, Edith Wharton'un Masumiyet Çağı adlı eseri incelenecek.
0216 467 25 68
SERGİ
-Renklerin Senfonisi
Soyutlayarak yaptığı desen çalışmalarında, doğu-batı sentezi içinde geleneksel bazı öğeleri de ekleyerek kompozisyonlar yapan ressam Nursel Balpınar, müzik temalı son serisinde de aynı düşünceyi ele alıyor. Müzik aletleri, notalar, dansçılar vb. unsurları soyutlayarak çok renkli oluşturduğu kompozisyonlarında, bazı sembollerden yola çıkıp dekoratif öğelerle de süsleyerek doğu-batı sentezini tekrarlıyor. Nursel Balpınar Renklerin Senfonisi resim sergisi, 28 Şubat-4 Mart günleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 467 25 68
-Elvan Kolçak Öksüm Resim Atölyesi
Elvan Kolçak Öksüm Atölyesi 12. yılında 12. Resim Sergisini, çocuk ve yetişkin öğrencilerinin birbirinden güzel çalışmaları ile gerçekleştiriyor. 100'ün üzerinde eserin yer aldığı sergi 23-29 Şubat haftasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 658 00 15
-Mart Kedileri
Ürün Sanat Galerisi'nde 25 Şubat- 5 Nisan tarihleri arasında Mart Kedileri sergisi izlenebilir.
-KarmaKarışık
Mücella Aşkan ve Natali Aydar'ın Karma Karışık adlı resim sergisi Hobi Sanat Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 25 Şubat'ta açılacakolan sergi, 11 Mart 2012'ye kadar ziyaret edilebilecek.
0216565 3572

-İçimdeki Işık 4
Ressam Deniz Deniz, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 21 Şubat'ta açılan İçimdeki Işık 4 adlı kişisel sergisinde; geometrik bir şema, statik ve dinamik bir kurgu yapısında, estetik bir haz duygusuyla yarattığı çalışmalarını iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri ile paylaşacak. Sergi 5 Mart'a kadar CKM 3. Kat Fuaye Salonu'nda görülebilir.
0216 467 25 68
-Karma Resim Sergisi
Kadıköy Fotoğraf Merkezi, Kadıköylü ressamları ortak bir sergide buluşturuyor.Ayça Akalın, Ayten Çetiner, Burcu Akdemir, Gökçen Ahıska , Hayriye Kuran, Meryem Tomak, Nilgün Dayıcıoğlu, Ülkü Özkaya, Nisa Alpönal, Ülkü Özkaya, Yüksel Akdemir'in eserleriyle katıldığı karma resim sergisi 25 Şubat Cumartesi saat 16.00'da Kadıköy Fotoğraf Merkezi sanat galerisinde açılacak.
0216 405 22 62
-Fotoğraf Camı ndash; Sabahattin Ali Sergisi
Kürk Mantolu Madonna ile Türkiye edebiyatına adını kazımış, Markopaşa'yla ölümsüzleşmiş, öykü ve romanları hala yeni baskılarını yapan ve klasikler arasına giren Sabahattin Ali, kısacık ömründe çekilen kendi fotoğrafları ve çektiği fotoğraflarla Bir Fotoğraf Camı nda hayat buluyor. Sabahattin Ali'nin yaşamını Bir Fotoğraf Camı nda seyretmek isteyenler, 3 Mart'a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bu sergiyi görebilirler.
0216 467 25 68

-Öğrencilerden tipografi sergisi
Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğrencileri, tipografi (harf ve yazı tasarımı) dersindeki projelerini bir sergide biraraya getiriyor. Sergi, 29 Şubat'a dek Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
0216 418 16 46
-Türker Güneşoğlu sergisi
Resmi yaşam biçimi olarak benimseyen Türker Güneşoğlu, Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda 18 Şubat'ta açacağı resim sergisiyle eserlerini sanata gönül vermiş insanlarla paylaşıyor. 60'lı yaşları devirmeye başlamasına rağmen halen bakıp görmeye, gördüklerini de resme dönüştürmeye devam eden sanatçının sergisi, 1 Mart'a dek görülebilir.
0216 386 99 03
-Sanal Peyzaj / Mahir Güven
Figüratif resmin usta isimlerinden İDGSA Neşet Günal Atölyesi mezunu Mahir Güven, Kızıltoprak Sanat Galerisi'ndeki son sergisini quot;Sanal Peyzajquot; ismi altında açıyor. Tanıdığımız figür yaklaşımına ironi içeren, gözalıcı renk ve kompozisyon yaklaşımlarıyla izleyeceğimiz farklı boyutlarda 25 adet tuvalini 7 Mart'a kadar sergileyecek.
ÇOCUK

-Kırmızı Başlıklı Kız
Kırmızı Başlıklı Kız arkadaşı Sincap'la oynarken annesi gelir ve elindeki kek dolu sepeti Büyükannesine götürmesini ister. Kırmızı Başlıklı Kız ve Sincap yola koyulurlar. Ormanda dolaşan Kurt kekin kokusunu alır ve peşlerine düşer. Kırmızı Başlıklı Kız ve Sincap Aslan Kral'dan yardım isterler, Nöbetçi Tırtıl'la tanışırlar. Haylaz Kurdu aşarak yola devam etmeye çalışırlar. Oyun, 29 Şubat Çarşamba 11.00 ve 13.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

ARŞİV