KADIKÖY’DEN TİYATRO   -Doğum Günü Partisi Nobel

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Doğum Günü Partisi Nobel ödüllü Harold Pinter'ın başyapıtı Doğum Günü Partisi , hem eğlence hem gerilim dolu bir oyun.Bir sahil kasabasında...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Doğum Günü Partisi
Nobel ödüllü Harold Pinter'ın başyapıtı Doğum Günü Partisi , hem eğlence hem gerilim dolu bir oyun.Bir sahil kasabasında yaşayan karı-koca ve pansiyonlarının tek müşterisi olan bir genç adamhellip; Dışarıdan gelen iki adam ve orada yaşayan bir genç kız. O gün doğum günü olmayan genç adam için, bir doğum günü partisi düzenlerler. Ve korkunç eğlence başlar. Yıldıray Şahinler'in yönettiği oyund;a Cem Davran, Bahtiyar Engin, Jülide Kural, Özge Borak, Mert Tanık, Yıldıray Şahinler rol alıyor. Oyun 19-23 Ekim 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

-Düğün
Aile yadigârı bir köşkte bir düğün hazırlığı ve o düğün telaşının cereyan ettiği bir mutfakhellip; Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı; damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün gecesi için ayarlanmış bir yardımcı kızhellip; Herkes, az sonra başlaması planlanan düğün için hummalı bir hazırlık içinde. Her iki ailenin de sırlarının duyulmaya başlandığı mutfak; yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşür. Tilbe Saran'ın yönettiği oyunda Güler Ökten, Zerrin Sümer, Şebnem Sönmez, Tilbe Saran, Eda Çatalçam, Evren Ercan, Serpil Göral, Maria Akgüllü rol alıyor. Düğün, 21 Ekim Cuma günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-İntiharın Genel Provası
İntihar etmek isteyen bir mimar Tuna köprüsüne gelir. Sanatsal bir ölüm hayaliyle, sevgilisine son kez telefon edip aşkını vurgular. İntihar Eden Adam, köprüden tam atlayacağı sırada Balıkçı feryat edip onu durdurur: Köprü altına ağ yerleştirdiğinden adam buradan atlamamalıdır. Derken adamın sevgilisi Kadın belirir, intihara engel olmaya çalışır.İntihar Eden Adam tam atlayacakken Kadın ile Balıkçı dans etmeye başlar. Bu sırada beyaz üniformasıyla Kaptan belirir.İntiharda kararlı olan adamın mesleğini öğrenince ona bir iş teklifi yapar.Duşan Kovaçeviç'in yazdığı oyunu M. Nurullah Tuncer yönetiyor. Bora Seçkin, Serhat Mustafa Kılıç, İbrahim Can, Bennu Yıldırımlar'ın rol aldığı oyun Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde 26-30 Ekim 2011 tarihleri arasında sahnelenecek.

-Bir Şans Daha
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun yeni oyunuhellip; Toprak Işık'ın yazdığı, Bahtiyar Engin'in yönettiği Bir Şans Daha tiyatronun iki dev ismi Sezai Altekin ve Zihni Göktay'ı aynı sahnede buluşturuyor. Oyunun konusu kısaca şöyle: Hacivat ve Karagöz cennette sıkılırlar. Onlar için orada eleştirecek bir şey yoktur. Gizlice cehenneme sızar ve orada kendilerini ölüme mahkucirc;m eden kadıyla karşılaşırlar. Ölümleri ve dünya düzeniyle ilgili bazı gerçekleri kadıdan öğrenirler. Cehennemde yakalanınca bir sorguya tabi tutulur ve bu sorgu sırasında dünyada bir şans daha talep ederler.
Bir Şans Daha, 21 Ekim Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Aşk, İhanet, Yalnızlık, Vshellip;
Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Tarık Şerbetçioğlu'nun yönettiği quot;Aşk, İhanet, Yalnızlık, Vsquot; adlı tek perdelik oyun; sezon boyunca her Cuma ve Cumartesi saat 20:30'da Müjdat Gezen Tiyatrosu Oda Tiyatro sahnesinde seyirciyle buluşuyor. Müjdat Gezen Tiyatrosu, Bahariye Altıyol'da.

-Vanya Dayı
1904 yılında, Rusya'nın bir köyünde, bir arada yaşamak zorunda kalan bir grup insan, yaşamı sorgulamaktadır. Küçük çekişmeler, bireysel çıkarlar ve umutsuz aşklar içinde yaşamlarını boşa harcayan bu insanlar, kayıp geçmişleri için birbirlerini suçlamaktadır. Köy yaşamına mahkum, eylemsizlik ve tembellikle kuşatılmış, geçmişlerine sıkışan Çehov'un figürleri, geleceklerine yönelik umutsuz bir bekleyiş içindedir. Bu durum geçiş dönemi Rusya'sının sancılı yıllarının da bir izdüşümüdür. Nesrin Kazankaya'nın çevirip yönettiği Vanya Dayı da Levend Öktem, Selçuk Yöntem, Can Kolukısa ve Nesrin Kazankaya başrolleri paylaşıyor. Vanya Dayı, 22 Ekim Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy CKM'de.

-Can
Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilikoyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Desenleriyle Mehmet Güleryüz müthiş bir görsellik ve derinlik oluşturuyor. Oyunun müziklerini Ayça Kocatürk yapıyor. Çevre düzeninin Sırrı Topraktepe tarafından yapıldığı oyunun ışıkları Aslı Atasoy'a emanet. Can Yücel şiirlerinin birçok katmanda hayat bulacağı bu gösteri, 22 Ekim Cumartesi günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Münasebetsiz
Francis Veber'in yazdığı oyunu Çetin Akcan yönetiyor, Zafer Alagöz, Melih Ekener, Seda Akman, Hidayet Erdinç, Kerem Fırtına, Erkan Pekbay oynuyor. Donkişot Tiyatro'nun sahnelediği Münasebetsiz , şu sorunun yanıtını arıyor: Önemli bir iş için bir otele yerleşseniz ve yan odadaki müşteri intihar girişiminde bulunsa, kendi işinizi biran önce bitirip otelden ayrılmak zorunda olduğunuz için yardım elinizi uzatsanız, sonunda da hayatını kurtardığınız kişi sizin hayatınızı karartsa... Ne yapardınız?
Münasebetsiz, 23 Ekim Pazar günü saat 18.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Az Sonraaahellip;
Herkes yaşarken kendi hayatının romanını yazar yaşam biçimiyle cümlesinden yola çıkarak gazeteciler, magazinciler ve ünlüler arasındaki ilişkileri anlatan bir güldürü Az Sonraaa . Halka mal olmuş ünlülerin özel yaşamları nerede başlıyor, nerede bitiyor? Biz bu özel yaşamları niçin merak ediyoruz? Magazinciler kendilerini ünlülerin yerine koysaydı, ünlüler magazincileri anlamaya çalışsaydı derken; ortalık birden karışıyor ve kimin haklı olduğuna seyirciler karar veriyor. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyun, 23 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Yotam
Down sendromlu çocuğunu doğurduktan sonra, eşi dâhil herkes tarafından yalnız bırakılan bir kadının trajedisi anlatılıyor oyunda. Senfoni tadında bir eser. Oyun yönetmen Kemal Başar'ın Romanya'daki G.A. Petculescu ve Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki yorumlarından sonra, yine aynı yönetmen tarafından İstanbul'da ilk kez sahneye koyuluyor. Fatma Öney'in oynadığı Yotam da Tutku Gül dans ediyor. Yotam, 24 Ekim Pazartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Bavul
30'lu yaşların sonundaki Berkcan bir Facebook toplantısında karısının lise aşkı ile kaçıp kendisini terk etmesi üzerine ağır bir depresyona girer. Berkcan, karısının hatıralarını takip ettiği bir seyahat dönüşü, bavullarının karışması sonucu Aslı ile tanışır. Çok geçmeden Berkcan ve Aslı arasında bir bağ oluşur. Dost olmak ve âşık olmak arasında gelgitler yaşamaktadırlar. Sam Bobrick'in eserinden Bora Severcan'ın uyarlayıp yönettiği oyunda Ayşen Gruda, Volkan Severcan, Melda Gür ve Nur Gökaşan oynuyor. Bavul, 25 Ekim Salı günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde seyredilebilir.

-Alevli Günler
Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş, biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar. İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelirler. Başvurdukları her yerde her türden anlayışsızlıkla karşılaşır, bize çağdaş bir Yaşar-yaşamaz hikâyesi sunarlar.Cem Davran, Erkan Can, Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Engin, Tuğçe Kıltaç'ın oynadığı Alevli Günler, 26 Ekim Çarşamba günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Cam
Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun sahnelediği oyun; kadının sosyal konumuna özellikle dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatıyor. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam ; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Dolunay Soysert, Deniz Çakır, Mete Horozoğlu, Selen Uçar ve Bülent Alkış'ın rolleri paylaştığı oyun 27 Ekim Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.


KONSER

-Borusan Quartet
Borusan Quartet, 2011-2012 sezonunu 24 Ekim Pazartesi akşamı vereceği konserle açıyor. Borusan Quartet, Süreyya Operası'nda gerçekleşecek sezonun ilk konserinde Türkiye'nin örnek sanatçılarından biri olan viyola sanatçısı Ruşen Güneş'i konuk ediyor. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ardından Londra Filarmoni ve BBC Senfoni orkestralarında da solist viyolacı olan Güneş, Mozart'ın sevilen eseri Sol minör Beşli'yi Borusan Quartet'le birlikte seslendirecek. Borusan Quartet konserde Mozart'ın Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Do Majör, Op. 19, KV 465 quot;Dissonancequot; eserini de klasik müzikseverlerle buluşturacak.

-Saygun Arpalı Grup
40 yıllık sanat yaşamında, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli müzisyenleriyle birlikte çalışan Saygun Arpalı, müzikal birikimini beste ve düzenlemelerinden oluşan Merhaba ve Sahne Işıkları isimli iki solo albümünde topladı. Arpalı, albümlerinde yaşadığımız toprakların melodik zenginliğini, Pop Jazz, Latin Jazz, New Age, Soft Rock gibi dünya müzikleri ile harmanlıyor. Koray Üsgülen, Bora Küçükyılmaz, Barış Andaç, Özgür Atasoy, Berç Yenal ve Saygun Arpalı'dan oluşan grup, 22 Ekim Cumartesi akşamı saat 22.00'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde bir konser verecek.

-İstanbul 12 Orkestrası Albüm KONSERİ
2003'ten bu yana 14 kişilik kadrosuyla dünya müzikleri yapan İstanbul 12, kendilerine özel aranje edilmiş eserlerle beraber, farklı tarzlarda yapılmış kendi bestelerinden oluşan ilk albümlerinin şarkılarıyla CKM Sahnesi'nde. 26 Ekim Çarşamba akşamı saat 21.00'de başlayacak konseri kaçırmayın!

-Duygu Denizi Solo Konseri
Kültür Bakanlığı Devlet Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Recep Alper Çevirel'in sunacağı solo Türk Sanat Müziği konseri 26 Ekim Çarşamba günü saat 20.00'de Kadıköy CKM'de. Ücretsiz konsere tüm Kadıköylüler davetli.

KORO

-Halklar Korosu
Dilimizle, kültürümüzle, inancımızla çok renkliyiz. Anadolu'yuz biz. Yalnız iken kısık çıkar sesimiz. Gelin sesimizi buluşturalım, çoğaltalım. Anadolu halklarının her dilinden söyleyip her yüreğe dokunalım. AKA-DER Halklar Korosu Ekim ayında çalışma arkadaşları ile eğitimlerine başlıyor ve herkesi bu koroyu büyütmeye çağırıyor.
Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği Kadıköy Şube Kültür Merkezi, Caferağa mah. Tellalzade sok. No: 17/A'da.
Tel: 0216 348 92 60

SÖYLEŞİ

-Dr. Ender Saraç ile Söyleşi Ve İMZA
Aile Hekimi ve Doğal Tıp Uzmanı, Dr. Ender Saraç, yıllardan bu yana insanlara sağlıklı beslenmenin yöntemlerini anlatan bir isim. İyi yaşam ve sağlıklı yaşam diye de tabir edilen wellness , Türkiye ve dünyada hızla gelişme gösteren bir yaşam biçimi. Bu yaşam biçiminin ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden olan Ender Saraç, zayıflama, sağlıklı beslenme, cilt ve saç güzelliği, ayurveda, enerji taşları, koruyucu hekimlik vb birçok alanda bilgilerini bizlerle paylaşacak. Dr. Ender Saraç ile söyleşi 22 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi 3. Kat B Salonu'nda.

-Aydın Boysan ile Söyleşiİmza Günü
Yazar-Mimar Aydın Boysan, Zaman Geçerken başlıklı söyleşisiyle Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nin konuğu oluyor. 23 Ekim Pazar günü saat 15.00'te başlayacak söyleş sonrası Boysan okurları için kitaplarını imzalayacak.

FOTOĞRAF

- Kartal Yuvasının Yeni Ruhları Fotoğraf Gösterisi
Fotoğraf sanatçısı Altuğ Oymak quot;Kartal Yuvasının Yeni Ruhları isimli gösteri ve fotoğraf söyleşisi ile Ataşehir Fotoğraf Grubu'nun konuğu oluyor. 22 Ekim Cumartesi akşamı 19.00'da başlayacak etkinliğe katılım ücretsiz. Bu gösteri için GSF'den 2 öğretim görevlisi ve fotoğraf dersinden 10 gönüllü öğrenci özel olarak dikilen kıyafetlerle çekimlere yardımcı oldular. Çok özel bir müzik de gösteriye eklendi.


SERGİ

Les Stambouliottes ndash; İstanbullular Resim Sergisi
Normandiya'da Ecole des Beaux- Arts'da sanat ve Paris'de Ecole du Louvre'da estetik tahsil ettikten sonra, Sophie Bertheacute;as dünyayı dolaşmaya koyulur. Sanatçı 2010 yılında bir ay süreyle İstanbul'da kalır. Bu süre zarfında şehirde sürekli taramalar yapar, desenler çizer, notlar alır, şehrin ruhunu içine sindirir ve bunlardan efsanevi bir varlık oluşturur: Les Stambouliotes ndash; İstanbullular.
SAH Galeri açılışını İstanbullular sergisiyle yapıyor. 26 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da yapılacak sergi açılışında Türkiye'nin ilk caz piyanisti Nilüfer Verdi ile Sophie Bertheacute;as'ın eşi olan kontrbas caz sanatçısı Chris Bertheacute;as da bir caz dinletisi sunacaklar.
Adres: Moda Cad. Tellalzade sok. (Kadıköy Antikacılar Sokağı) No. 9/1
Tel: 0216 346 12 13

- Yukarıya Bak Karma Fotoğraf Sergisi
Bostancı Halk Eğitim Merkezi Fotoğrafçılık Sınıfı yaz dönemi öğrencilerinin dönem sonu sergisi 15 Ekim Cumartesi günü saat 17.00'da Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde açılıyor. Kursiyerlerin bir yandan temel fotoğraf eğitimi alırken bir yandan da Yukarıya Bak teması ile çekilen fotoğraflardan oluşan sergi 15-31 Ekim tarihleri arasında Bahariye Caddesi, Kadife Sokak, Hürmüz Aparatmanı 43/2 adresinde izleyiciyle buluşacak.

-Dilek Bulutlar Resim Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 15 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında Dilek Bulutlar Resim Sergisi izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

-Umut Germeç Resim Sergisi
Umut Germeç'in Çekip Köklerimi Giderim adlı resim sergisi 15-28 Ekim günleri arasında Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.

-Osman Kehri Suluboya Resim Sergisi
Tolga Eti SanatEvi, 15 Ekim-26 Kasım 2011 tarihleri arasında Osman Kehri'nin suluboya resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

?Ruzin Gerçin Resim Sergisi
Kızıltoprak Sanat Galerisi 2011-2012 sergi sezonunu geçtiğimiz Şubat ayında kaybettiğimiz suluboya resmin ustalarından Ruzin Gerçin Anısına düzenlediği sergi ile açıyor. Sanatçının 1977 ve 2003 yılları arasındaki çalışmalarından örneklerin sunulacağı bu özel sergi, 8 Ekim-2 Kasım 2011 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde izlenebilir.
Tel: 0216 418 38 06

RADYO

-Barış İçin Bir Çift Sözümüz Var
Kadıköy'den tüm İstanbul ve Marmara'ya yayın yapan Özgür Radyo, Barış İçin Bir Çift Sözü Olanlara mikrofonlarını açtı. Aydınlar, sanatçılar, gazeteciler, dinleyiciler... barış için söyleyecek sözleri olanlar temennilerini Özgür Radyo aracılığı ile ifade ediyor.
Bülent Ortaçgil, sadece barışın dilinin konuşmasını istiyor, Alpay savaş isteyenleri şaşkınlıkla karşılıyor, Cezmi Ersöz birbirimizin elini tutalım çağrısını yapıyor, Efkan Şeşen çözümlerin ancak barış ortamlarında gelişebileceğine dikkat çekiyor, Mert Fırat Barış özgürlük gibidir, bir ihtiyaçtır diyor, Mehmet Ali Alabora annelere sesleniyor, Bütün annenler artık çocuklarımızın ölmesine lütfen daha fazla izin vermeyin ve artık daha fazla şiddete tanık olmayalım diyor... Barış İçin Bir Çift Sözüm Var programına barış için sözü olan herkes mesajlarını bırakabiliyor. Bunun için Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri Özgür Radyo'nun 0 216 330 75 91 nolu telefonundan sesli mesaj bırakmak yeterli. Barış İçin Bir Çift Sözüm Var programı haftaiçi hergün saat 15.00'te 95.1 Özgür Radyo frekansından dinlenebiliyor. Ayrıca youtube'da OzgurRadyo kanalından da izlenebiliyor.

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, bu sezon da Caddebostan Kültür Merkezi'nde devam edecek. Atölye, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde bu hafta 23 Ekim Pazar günü Ahmet Mithat Efendi'nin Gürcü Kızı Yahut İntikam isimli kitabı incelenecek.

ÇOCUK

-Sevimli Periler
Dünyanın bilinmeyen bir yerinde ve bilinmeyen renkli bir ormanda, insana benzeyen sevimli yaratıklar yaşarmış. Bir gün Simsi ve Mimsi adlı periler bir kolye bulurlar. Kolye; İnsan olmak ister misin? diye sorar. Periler bu soruyu orman postacısı Kapo ile paylaşırlar. Sonunda üçü de insan olmak olmaya karar verirler. Kolyenin, insan olmak için söylediği üç önemli olgu vardır. Bunların ne olduğunu çözmeleri gerekmektedir. Bunların birincisi düşünmek, ikincisi sevmek ve paylaşmak böylece onlar için macera başlar. Tiyatro Alkış'ın sahneye koyduğu Sevimli Periler , 22 Ekim Cumartesi günü saat 12.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Sevimli Dinozor
Bir gün eve geldiğinizde saklambaç oynayan kocaman bir dinozor yavrusuyla karşılaşırsanız herhalde çok şaşırırdınız. Peki bu dinozor sevimli mi sevimli, akıllı mı akıllı ve birde çocuğunuzun en iyi dostu olsa ne yapardınız? Unutmayın bir de sevimli dinozoru ele geçirmek isteyen kötü bir bilim adamı var. Eğlence ve heyecanın bir arada olduğu bu oyunu 22 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde seyredebilirsiniz.

ARŞİV