KADIKÖY’DEN   TİYATRO -Dur Bi Dakka! Türkücü

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Dur Bi Dakka! Türkücü Salim Yavaş, bir meleğin hatasıyla vaktinden evvel ölmüştür. Öbür dünyada durum anlaşılınca, Salim itiraz eder. Meleklerin Salim'i...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Dur Bi Dakka!
Türkücü Salim Yavaş, bir meleğin hatasıyla vaktinden evvel ölmüştür. Öbür dünyada durum anlaşılınca, Salim itiraz eder. Meleklerin Salim'i geri gönderme çabaları da sonuçsuz kalır. Onu öldürenlerden intikam almak ateşiyle başka bir bedene giren Salim'i bir sürpriz bekler. Yalan Dünya dizisindeki oyunculuğuyla adından söz ettiren Derya Karadaş'ın türkücü Salim'i canlandırdığı oyun ,13 Nisan Cumartesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Sondan Sonra
Sığınakta iki insan: Mark (Emre Kınay) ile Louise (Ahu Türkpençe). Nükleer saldırıda, binalar çökmüş, herkes ölmüş, her yanı radyoaktif toz bulutu kaplamıştır. Mark saldırıdan Louise'i binbir güçlükle sığınağa taşırhellip; Dennis Kelly'nin oyununda iki temel konu işleniyor: Dünyada özellikle ABD'de 11 Eylül saldırısı ile gelişen terörizm paranoyası ve bu olayla birlikte artan faşizan eğilimler; güç kullanarak demokrasiye kavuşturma çabası ya da bir erkeğin gücünü kullanıp bir kadını elde etme mücadelesi. Oyun, 13 Nisan Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Nakşıdil Sultan
Osmanlı'dan günümüze uzanan bir aydınlanma hikâyesi. Dans, ışık ve müziğin iç içe girdiği, 11 kadın oyuncunun rol aldığı oyun, yenileşme çalışmalarının başladığı bir dönemde Osmanlı Sarayı'nda yaşamış Avrupa kökenli bir kadının, kölelikten sultanlığa yükseliş serüvenini anlatıyor. Nakşıdil Sultan , 12 Nisan Cuma 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 20 Nisan Cumartesi saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
-Ölen Adamın Cep Telefonu
Kesilmeyen bir cep telefonu sesi. Bir Cafe. Bir kadın. Ölü bir adam. Sıradan bir gün, bir yabancının cep telefonu, hayatınızı bir anda ne kadar değiştirebilir? Stüdyo ekibinin Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği oyun, cep telefonu ile günümüzde iletişimin ve ilişkilerin ne hale geldiğini hem gerçekçi hem de ironik ve gerçeküstü bir biçimde seyircisiyle buluşturuyor.
13 Nisan Cumartesi ve 29 Nisan Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de!
-Bizim Ev
Haber ve eğlence iç içe geçebilir mi? Televizyon dünyasının en önemli yapımcılarından biri olan Wes, giderek azalan raytingler karşısında, Amerika'nın en beğenilen haber spikeri Jennifer'ı popüler bir reality show un sunucusu haline dönüştürür. Bu arada, Orta Amerika'da bir evi paylaşmakta olan dört genç, gerçek dünyanın menfaatleri üzerine ateşli kavgalara tutuşmaktadırlar. Tiyatro Fora'nın Bizim Ev oyunu 13 Nisan Cumartesi 20.30'da ve 21 Nisan Pazar 19.00'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Deliriyum
Altkat Sanat toplumsal hafızanın yitimine karşı Türkiye'de işlenen politik cinayetler ve katliamların konu edildiği yeni oyunları Deliriyum ile izleyiciyle buluşuyor. Oyun 14-21-28 Nisan'da izlenebilir.
http://www.altkatsanat.com/deliriyum
-Adalet, Sizsiniz
Muhsin Ertuğrul hocalarının, yazılarına Perdeci imzasını atmasından esinlenerek, kendilerine Perdeci Oyuncular adını yakıştıran Rutkay Aziz ve Taner Barlas; ilk oyunları Adalet, Sizsiniz i izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Ümit Denizer'in kaleme aldığı Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyun; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti'nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyor. Oyun 14 Nisan Pazar saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Faust
Dünyanın derinlerinde neler varmış kavrayıp, sonsuz bilgiye ulaşmak amacında olan Doktor Faust, sonunda şeytan Mephisto'yla anlaşır ve anlaşmayı kanıyla imzalayarak ruhunu Mephisto'ya, yani şeytana satar. Haydar Zorlu'nun uyarladığı, çevirdiği ve oynadığı Faust , 14 Nisan Pazar 19.00'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Mahşer-i Cümbüş
Mahşer-i Cümbüş, Türkiye'de ilk defa sergilediği Tiyatro Sporu gösterileriyle seyirci ndash; oyuncu ilişkisini farklı bir biçimde ele alıyor. Doğaçlama tiyatronun en önemli temsilcilerinden Mahşer-i Cümbüş'ün gösterisi 14 Nisan Pazar 18.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Nafile Dünya
Polislik mesleğine 1930'lu yıllarda başlamış ve geçen zaman içinde Cumhuriyet rejimine ve devlet hizmet ilkesine ilk günkü gibi bağlı kaldığı için, değişen, yozlaşan toplumsal koşullara ayak uyduramayan küçük bir adamın trajikomik hikâyesihellip; Duru Tiyatro tarafından sahneye konan Nafile Dünya , 18 Nisan Perşembe 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Kuçu Kuçu
Kocasından önce gelen Melis'i, Kudret Bey'in karısı Melda karşılar. Melda ve Melis, tanışıp sohbet ederek kocalarının işten gelmesini beklemeye başlarlar. Zaman ilerledikçe sohbetin rengi değişir. Belki de onları bir araya getiren şey sadece kocalarının iş ilişkisi değildir. Selen Uçer ve Özgü Namal'ın rolleri paylaştığı oyun 19 Nisan Cuma 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Oyun Arkadaşım
11 yıllık bir evlilik... Hayat telaşında olan bir erkek... Evliliklerinin girdiği monotonluktan şikâyetçi bir kadın ve tüm bunların birleştiği bir hafta sonu... İşte bu düzlem üzerinde evliliğin bir oyun arkadaşlığı olduğunu ve her iki tarafın da bu oyunu layığı ile oynaması gerektiğini anlatacak seyircisine. Buket Dereoğlu, Ercü Turan ve Kayra Şenocak'ın oynadığı Oyun Arkadaşım , 19 Nisan Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

KONSER
-Fırat Tanış
Kadıköy, Hayalperest adlı yeni bir sahneye kavuşuyor. Tiyatro oyunları ve konserlerin olacağı Hayalperest'in ilk konuğu oyuncu ve müzisyen Fırat Tanış. Tanış'ın dinletisi 12 Nisan Cuma saat 20.30'da.
0530 941 65 17
-Hayko Cepkin
Hayko Cepkin, Aşkın Izdırabını adlı son albümünün konserlerinden birini Kadıköy Sahne'de verecek. Konser 13 Nisan Cumartesi gecesi gerçekleşecek.
-Sesin Yolculuğu 6: Genç Besteciler Şenliği
Genç Besteciler Şenliği'nde bu yıl 36 genç besteci kendi müzikal yolculuklarını bizlerle paylaşacak. Sesin Yolculuğu bir çağdaş müzik şenliğinin ötesinde aynı zamanda ulusal bir müzik platformu. Türkiye'nin nerdeyse bütün bestecilik bölümlerinin, kompozisyon sanat dallarının katıldığı bir platform. Bu platform, sadece eserleri seslendirilen bestecilerle sınırlı değil. Sesin Yolculuğu şu an Türkiye'de çağdaş müziğin temsil edildiği en geniş kapsamlı organizasyon. Son beş senedir besteciler, yorumcular, öğretim üyeleri ve öğrenciler büyük bir uyum içerisinde bu organizasyon aracılığıyla hem birbirileriyle olan iletişim ve etkileşimlerini güçlendiriyor, hem de ülkemizin çağdaş sanatına katkıda bulunuyorlar. 14 Nisan Pazar günü Süreyya Operası'nda gerçekleşecek şenlik 12.00'de başlayıp 20.00'ye kadar devam edecek.
-Emrah Atalay
Sanatçı Arif Sağ'dan bağlamada ileri düzeyde çalım tekniklerini aldı ve çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca birçok farklı enstrüman üzerine eğitim aldı. Bunlar Türk ve Batı sazları dışında İran ve Azeri sazı olarak da bilinen Kemança eğitimini, alanında büyük bir kemança virtüözü olan Aslan Hazreti'den aldı. Emrah Atalay 16 Nisan Salı 19.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki konserinde halk müziğinden örnekler sunacak.
-Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın nisan ayındaki son konuğu, 20. yüzyılın avangard akım ve bestecilerini yorumlayarak dünyada ve Türkiye'de adından sıkça sözettiren piyanist Toros Can. Barber, Schnittke ve Schönberg'in eserlerinin seslendirileceği BİFO Avangard konseri 15 Nisan Pazartesi akşamı 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
-Tarkan Çallıoğlu Flamenko Gitar Resitali
Flamenko Gitar Sanatçısı Tarkan Çallıoğlu'nun kendi eserlerinden ve çeşitli Falemenko eserlerinden oluşan repertuarını sunacağı ücretsiz konser, 17 Nisan Çarşamba 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Eskimeyen Eskilerde Güncellemeler 6
Terennüm Türk Müziği Topluluğu, Türk Musikisinin bahar temalı şarkılarıyla, baharı karşılamak için bir repertuvar hazırladı. Doğanın tüm coşkusuyla yenilenmeye başladığı bugünlerde, baharı dillendiren, resmeden, seslendiren eserlerle karşınızda olacaklar. Konser 18 Nisan Perşembe 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Kadıköy A Cappella Oda Korosu
Kadıköy A cappella Oda Korosu, Şef Özcan Sönmez yönetiminde, baroktan klasiğe, tangodan türküye, değişen yelpazede çoksesli olarak düzenlenmiş eserleri, eşlikli veya a cappella olarak seslendirecek. Ücretsiz konser 18 Nisan Perşembe 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

BALE
-Balenin Yıldızları
MSGSÜ Dev. Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı Kuğu Gölü III. Perde ve Gala Performansı'nı ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturacak. Gösteri 16 Nisan Salı 20.00'de CKM'de.

SÖYLEŞİ
-Kandemir Konduk ile Söyleşi ve İmza
40. sanat yılını kutlayacağımız, tiyatro ve mizah yazarı, güldürü ustası Kandemir Konduk ile komedi ve mizah üzerine gerçekleştirilecek söyleşi, 14 Nisan Pazar günü saat 15.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Liz Behmoaras - Biyografi Yazma Sanatı
Yazar, çevirmen ve serbest gazeteci Liz Behmoaras 13 Nisan Cumartesi günü saat 15.00'te Moda'daki Tarihçi Kitabevi'nde Biyografi Yazma Sanatı üzerine bir söyleşi verecek. Uzun yıllar Afa Yayınlarında çevirmen, editör ve danışman, Cumhuriyet ve Yeni Yüzyıl'da ise serbest gazeteci olarak çalışan yazarın bugüne kadar, Sel Yayınları, Remzi Kitapevi ve Doğan Egmont'ta yayınlanmış yedi eseri bulunuyor.
www.tarihcikitabevi.com
-Prof. Fatma Esin ile Söyleşi ve İmza
Prof. Fatma Esin'in İnsan ve Evren üzerine konuşacağı söyleşi ve imza günü 14 Nisan Pazar 15.00'te Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nde.

ATÖLYE
-Kitap Okuma Günleri
Kozyatağı Kültür Merkezi'nde yazar Fatma Burçak'ın eşliğinde her hafta Çarşamba günleri Türk ve Dünya Edebiyatından farklı kitapların okunarak kitapseverlerle buluşmaların düzenleneceği kitap okuma günlerine davetlisiniz. Saat 14.00'te başlayacak etkinlikte tartışılacak kitaplar şunlar: 17, 24 Nisan: Semerkant - Amin Maalouf

ETKİNLİK
-Anlatırsam Belki Geçer
Fügen Kıvılcımer Anlatırsam Belki Geçer isimli kitabının tanıtım ve imza gününde Sait Maden, Hasan Hüseyin, Nazım Hikmet şiirlerinden ve Sokrates Savunuyor oyunundan kolajladığı performansı ve fuayede kitap için yaptığı yağlı boya, kara kalem resimleriyle okurlarla buluşacak. Leyla Şahin, Engin Turgut ve Ertan Mısırlı'nın da konuşmacı olarak katılacağı etkinlik 20 Nisan Cumartesi 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

SERGİ
-Red Kit Kadıköy'de!
Türkiye'de bir çizgi roman kahramanı üstüne yapılan ender sergilerden biri olma özelliğini taşıyan Red Kit Kadıköy'de sergisi 9 Nisan'da açıldı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi (CKM) küçük bir Red Kit kasabasına dönüştürüldü. Bu salonda evler, posta arabaları ve ünlü çizgi roman karakterleri Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Billy the Kid, Calamity Jane ve diğerleri bulunuyor. Bu unutulmaz sergiyi kaçırmak istemiyorsanız 30 Nisan'a kadar Caddebostan Kültür Merkezi'ne uğramayı unutmayın!
-Evrim Yurteri Özgürlüğe Merhaba Resim Sergisi
Düş gücü ve gözlemleriyle oluşturduğu desenlerini çoğunlukla geometrik öğeler yardımıyla dile getiren sanatçı, konu aldığı objelerin biçimleriyle, renkleriyle, formlarıyla oynayarak nesneleri dilediği gibi göstermenin, hür ve özgün olmanın mutluluğunu tuvallerine yansıtıyor; imgeselliğin tutsaklığından kurtuluyor ve merhaba diyor özgürlüğe... Özgürlüğe Merhaba sergisi 13-20 Nisan tarihleri arasında CKM'de görülebilir.
-Kaçırma / Kidnapped
Asfalt Art Gallery 10 Nisan-10 Mayıs 2013 tarihleri arasında, lsquo;Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi' ve sergiye davetli sanatçılar tarafından, insan ticareti sorununa dikkat çekmeyi hedefleyerek hazırlanan, Kaçırma / Kidnapped sergisine ev sahipliği yapıyor.
Yüzlerce yıldır insanlığın en acı göçü olan İnsan Ticareti, günümüzde de küresel bir sorun. Köleliğin çağdaş biçimi olarak nitelendirilebilecek insan ticareti, ciddi bir suç ve insan haklarının ihlali olarak karşımıza her toplumda çıkmakta, kölelik yeni biçim ve yöntemlerle canlandırılmakta ve yaygınlaşmakta. Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi; asırlardır kölelikle başlayan ve günümüzde de süren bu konuya duyarlılık geliştirmek, dikkat çekmek için Kaçırma isimli proje ile grup dışından sanatçıları da katılıma davet ederek seslerini daha kuvvetli duyurmayı amaçlıyor.
0216 418 08 06
-Esintiler Resim Sergisi
Melek Karakurt resim öğretmeni olarak sürdürdüğü yaşamında, özgür ruhunu yansıtan tabloları ile sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyor. Sergi 13-21 Nisan tarihleri arasında CKM'de görülebilir.
-Veli Yazıcı Resim Sergisi
Düş Yolcusu Sanat Durağı, Veli Yazıcı'nın resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi 13-26 Nisan tarihleri arasında görülebilir.
0216 386 99 03
-İnsan Vehellip;
İFSAK 178. Proje Grubu, hayatın merkezine insanı koyuyor ve etrafındakilerle birlikte fotoğrafladığı insanı İnsan vehellip; sergisiyle sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi 8-18 Nisan tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-İnançhellip;
Üç semavi dini içeren İnanç karma sergisi; inancın insan hayatına olan birleştirici, kaynaştırıcı, yapıcı etkisini, kültürel ve toplumsal izdüşümlerini, evrenselliğini ve engin hoşgörüsünü gösterme amacıyla üretilmiş fotoğraflardan oluşuyor. İFSAK 173. Proje Grubu'nun inanç konulu fotoğraf sergisini 8-18 Nisan tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görebilirsiniz.
-Dinçer Özçelik Kişisel Yağlboya Resim
Ressam Dinçer Özçelik'in yağlı boya tablolarından oluşan kişisel resim sergisi 10-21 Nisan tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Muhsin Kut Çatılar Sergisi
Muhsin Kut'un Çatılar başlıklı Kapalıçarşı'yı anlatan sergisi 4 Mayıs'a kadar Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde görülebilir.
0216 418 38 06
-Ferzan Resim Sergisi
Ferzan Genç Çuhadaroğlu'nun resim sergisi 30 Mart ndash; 25 Nisan tarihleri arasında Tolga Eti Sanatevi'nde görülebilir.
0216 368 26 79
-Alper Dedeoğlu Tanı Sergisi
Engelli bir genç olan Alper Dedeoğlu'nun tüm engelleri araşarak yaptığı resimleri Tanı adıyla Kadıköy Belediyesi Şehremaneti Merkez Galeri'de sergilenecek. 20 Nisan'da açılıp 26 Nisan'a kadar görülebilecek sergisiyle ilgili Dedeoğlu şunları söylüyor: Derin anlamlarla yüklü 2 heceli kelime çok farklı anlamlar içerebilir; işin ilginç yanı bu farklı anlamlar bazen de tek anlamda birleşir. Tanı: Teşhis, Tanı: Kişileri tanımanın isim halihellip; Zamanında lsquo;bir daire bile çizemez tanısı konan çocuğun nasıl tanıdığına dairhellip;

ÇOCUK
-Düşlerini Kaybeden Palyaço
Palyaçolar hep mutludur ve insanların gülmeleri için onları görmeleri yeterlidir. Bizlere öyle öğretilmiştir. Teoride doğru olan bu olay bizim palyaçomuz için pratikte geçerliliğini yitirmiştir. Çünkü onun mutlu ettiği insanlar onu düşlerinden koparmıştır. Derme Tiyatro'nun sahneye koyduğu Düşlerini Kaybeden Palyaço , 13 ve 20 Nisan Cumartesi günü 13.00'te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.


ARŞİV