KADIKÖY’DEN TİYATRO   -Günlük Müstehcen Sırlar Baskıcı

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Günlük Müstehcen Sırlar Baskıcı bir rejimin kurbanı olmuş yaralı bir toplumun birbirine hapsolmuş insanlarıhellip; Şili'de bir kız okuluna yakın bir parkta, iki adam karşı...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Günlük Müstehcen Sırlar
Baskıcı bir rejimin kurbanı olmuş yaralı bir toplumun birbirine hapsolmuş insanlarıhellip; Şili'de bir kız okuluna yakın bir parkta, iki adam karşı karşıya gelir. İkisi de teşhirci kılığındadır. Söz düellosu ile birbirlerinin kimliklerini deşifre etmek isterler. Diyalog ilerledikçe, öne çıkan egoları ve benimsedikleri felsefi teoriler çevresinde birbirlerine çeşitli kimlikler yüklerler. Marco Antonio de la Parra'nın yazdığı Yıldırım Fikret Urağ'ın yönettiği oyunda Erkan Sever ve Cengiz Tangör rol alıyor. Oyun, 4-8 Nisan 2012 tarihleri arasında ise Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde sahnelenecek.
-Can
Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Can Yücel şiirlerinin birçok katmanda hayat bulduğu oyunda Can Yücel'i 85. doğum yılında biyografik bir şekilde uyarlanmış şiirleriyle anarken, ülkemizin son 40 yılına Can Yücel'in şiirleriyle bir bakış atıyoruz. Can, 6 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 11 Nisan Çarşamba 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 467 25 68
-Ful Yaprakları
Ben Romeo'nun Jüliet'i tanıdığından daha fazla tanıyorum seni. Sen de beni Juliet'in Romeo'yu, Ophelia'nın Hamlet'i, Diana'nın Charles'ı tanıdığından daha fazla tanıyorsun. Daha çok vakit geçirdik birlikte ve yakında sıra ölüme gelecek. Bütün âşıklar gibi. Aşkımızla ilgili yazılı bir belge olmayashy;cak belki, ama ilgilenenler ilerde internet kayıtlarından bulabilirler bizim hikâyemizi ve ben, iki sevgiliye yaraşan en güzel ölümü buldum. diyor Tiyatro Ki, oyunuyla ilgilihellip; Civan Canova'nın yazdığı Ful Yaprakları , 7 Nisan Cumartesi 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Kocasını Pişiren Kadın
Kenneth ve Laura üçüncü evlilik yıldönümlerini Kenneth'in eski eşi Hilary'nin evinde kutlarlar. Kutlamada neler yoktur ki: Kenneth'in Hilary ile evliyken Laura ile neden beraber olduğu, Hilary'nin bunu öğrenince ne yaptığı, Kenneth'in Hilary'den neden vazgeçemediği, Laura'nın bunu öğrenince ne yaptığı... Geçmiş ve şimdiki zamanda hikâyeleriyle baş başa kaldığımız bu üçlü size tanıdık gelecek mi? Tiyatro 3'ün sahnelediği oyun, 7 Nisan Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Portakal Çiçeği Suyu
Evli çiftler David ve Cathy Larson ile Brad ve Beth Youngquist, çocukları ile birlikte nispeten huzurlu bir kasaba olan Minnesota, Pine City'de yaşamaktadırlar. David ve Beth, platonik bir aşkı yıllarca muhafaza ettikten sonra, felaketle sonuçlanacak bir ilişkiye adım atarlar. Her iki evliliğin de yoğun ve acılı bir süreçte çözülüşünü izleyeceğiz. Oyun, 8 Nisan Pazar saat 15.30'da ve 15 Nisan Pazar 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Aşka Olan Meyilim Senin Yüzünden
Kadın-erkek ilişkilerini komik bir dille anlatan oyun, evli çiftin bir gecede ayrılığa varan kavgalarını anlatıyor. İstanbul Komedi Oyuncuları'nın sahneye koyduğu oyunu Kayra Şenocak yazıp yönetmiş, başrolünde oynamış. Şenocak'a Özgül Kavruk, Ercü Turan, Zeynep Aydemir eşlik ediyor. Oyun, 9 Nisan Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.
-Basit Bir Ev Kazası
Basit Bir Ev Kazası oyununda Günay Karacaoğlu'nun canlandırdığı Songül karakteri her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremediklerini cesurca dile getiriyor. Kadınların, aşka, evliliğe, aile kavramına ve genel olarak hayata bakışına bir ayna tutuyor. Bunu yaparken kimi zaman güldürüyor, kimi zaman hüzünlendiriyor. Oyun 12 Nisan Perşembe 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Müsadenizle Deliriyorum
Ay Yıldızlar Tiyatro Grubu diyor ki: Gün geçtikçe tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gerek toplumsal, gerek ekonomik, gerekse sosyopolitik sıkıntılar insanları delirme noktasına getirdi. İşte bu nedenle insanları artık delirme noktasına getiren toplumsal olaylara Müsaadenizle Deliriyorum adlı oyunumuzda konulara mizahi bir dille yaklaşıyoruz. Oyun, 12 Nisan Perşembe Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Üstü Kalsın
Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği bir gösteri olan Üstü Kalsın da Hakan Gerçek ve Tilbe Saran oynuyor. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde sanatçılarımız şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor. Üstü Kalsın , 13 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Cam
Başarılı oyuncular Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun; kadının sosyal konumuna dikkat çekerek kadına dair birçok şeyi sorgulatıyor. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam ; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Oyun, 13 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
Düğün
Aile yadigârı bir köşkte bir düğün hazırlığı ve o düğün telaşının cereyan ettiği bir mutfakhellip; Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı; damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün gecesi için ayarlanmış bir yardımcı kızhellip; Herkes düğün için hummalı bir hazırlık içinde... Tilbe Saran'ın yönettiği oyunda Güler Oktan, Zerrin Sümer, Şebnem Sönmez gibi usta oyuncular rol alıyor. Düğün , 13 Nisan Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Seninle Evlenir miyim?
Sevil Uyar ve Barbaros Uzunöner'in rol aldığı oyunda Haydar Dümen Ben de varım diyor. Oyunda ikiliye sesi ile Prof. Dr. Haydar Dümen de eşlik ediyor. Özel bestelenmiş mizahi şarkılar ve türküler ile beslenen hoş bir komedi. Roman havası, Karadeniz türküsü, Arabesk, Ankara havası, Rap, Pop, Türk Sanat Müziği eserleri oyunun bölümleri arasında çalınarak izleyenlerin neşesine neşe katıyor. Oyun, 13 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Koca Sinan
Dünyaya hükmeden bir padişahın, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Mimar Sinan'dan bir isteği vardır; yüzyıllar boyunca onun adını ölümsüzleştirecek bir cami! Mimar Sinan'ın ise, tüm yaşamını adadığı bir tek düşü vardır: Eteklerinde doğduğu Erciyes Dağı gibi, Tanrısal güzelliğin dalga dalga göklere yükselişini gösteren bir mabet yapmak! Koca Sinan oyunu bu büyük mabedin, Süleymaniye'nin; doğuş öyküsü ekseninde, sanat ile iktidarın yüzyıllar boyu tartışılan ve tartışılacak olan sancılı ilişkisini de tiyatronun büyülü merceğinden anlatıyor. Koca Sinan , 14 Nisan Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
OPERA
-Bir Şölendir Opera: Gürer Aykal
lsquo;Der Freizchütz' (Sihirli/Büyülü Av) Alman operasının öncüsü kabul edilenCarl Maria von Weber'in meşhur romantik operasıhellip; Konusunu birAlman halk efsanesinden alan bu eseri değerli Orkestra Şefi Gürer Aykalkendi düzenlediği seçkilerle anlatacak. Bu son derece ilginç, parlak koro, orkestra partileri ve aryalarla bezenmiş eserin zevkle izleneceğini umuyoruz. Böylece Türkiye'de hiç sahnelenemeyen bir opera baş eseri, Gürer Aykal'ın yorum ve açıklamalarıyla büyük ölçüde tanıtılmış olacak. Ücretsiz olarak izlenebilecek etkinlik 9 Nisan Pazartesi günü 18.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
0216 346 15 31
ŞİİR
-Kadıköy'de Şiir ve Genç Şairler
Kadıköy'ün şiir(li) tarihi çok eskilere dayanır. Biz bunu geçen yüzyılın başından başlatsak bile, günümüze kadar, çok zengin bir birikim arz eder. Nâzım Hikmet, Dağlarca, Cemal Süreya, daha birçok usta bu ilçede yaşadı. İstanbul'un gözde ilçesinin genç şairleri, ustalarının izinde yürümeye devam ediyorlar. Gen şairlerin, ustaların şiirlerini paylaşacağı etkinlik 14 Nisan Cumartesi 16.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
KONSER

-Ege'nin Avlusu'nda
Görkem-Yannis ve arkadaşları müzik severleri doğu ve batı Ege taraflarına seyahat ettirecekler. Aleko Bacanos'un ve Yesari Asim Arsoy'un İstanbul'undan, geçen yuzyılın başından karadeniz ve İstanbul'dan geleneksel şarkı ve türkülerden, Atina'daki rebetiko, Yannis Saoulis, Stavros Ksarhakos, Mikis Theodorakis ve Manos Hadjidakis'e kadar süren nostaljik anlar yaşatacak. Müzik paletlerinde Ege'nin her iki tarafının ses renkleri var: Hem Yunanca hem Türkçe. Konser, 6 Nisan Cuma 21.00'de Gitarcafe'de.
0216 348 60 55
-Ezginin Günlüğü
Bazen biz şarkıları söyleriz, bazen şarkılar bizi söyler. İki türlüsü de güzeldir, çünkü birbirimizi hiç kandırmayız. 1982 yılında İstanbul'da kurulan grup, pop müziğinin en önemli ve yaşayan en eski gruplarından biri. 30. yılında da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde verecekleri konserle sevenlerine keyifli bir gece yaşatacak. Ezginin Günlüğü konseri, 7 Nisan Cumartesi 20.00'de!
0216 658 00 15
-İstanbul Klarnet Korosu Konseri
Sahneyi hazırlamakla görevli müstahdem Kerem, konserden önce sahnede son düzeltmeleri yapmaktadır. Orkestra şefinin sehpasındaki notalar ve baget ilgisini çeker. Bageti eline alır ve orkestrayı yönettiğini hayal eder. Serdar Yalçın'ın şefliğindeki orkestrada klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici solist olarak yer alıyor. Konserden öte bir gösteri niteliğindeki etkinlik 8 Nisan Pazar 20.00'de Kadıköy Belediyesi CKM'de.
-Ustaların Dünyası
Ünlü piyanist Ece Demirci ilk yarıda D.Scarlatti, S.Rachmaninoff ve ikinci yarıda ise tamamıyla Türk bestecilerimizden; Ulvi Cemal Erkin, İlhan Baran ve Ahmet Adnan Saygun'un eserlerinden oluşan bir program çalacak. Konser, 11 Nisan Çarşamba 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Fatih Erkoç Akustik Trio Konser
Fatih Erkoç, dinleyicilerini keyifli bir sanat yolculuğuna çıkaracak. Sanatçı, poptan alaturkaya, türküden caza kadar müzik dünyasında iz bırakan eserleri lsquo;akustik' yorumlayacak. Sanatçıya bu projede akustik gitarda Erkan Kenç, akustik basgitarda ise Hakan Süersan eşlik ederken, Erkoç da birbirinden seçkin eserlere piyanosuyla hayat verecek. Konser, 12 Nisan Perşembe 20.30'da Kadıköy CKM'de izlenebilir.
-Ebru Gündeş
Fantezi ve sanat müziğinin önemli seslerinden Ebru Gündeş, Bostancı Gösteri Merkezi'nde bir konser verecek. 28 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek konserin biletleri satışta!
0216 384 72 10
ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliğidir. Okuma Atölyesi'nde bu hafta, 10 Nisan Salı günü Münevver Ayaşlı'nın Pertev Bey'in Üç Kızı eseri incelenecek.

SERGİ

-3 Sanatçı, 3 Bakış, 3 Boyut
Akın Yıldırım, John Adelman ve Gülbün Süerden'in takı, heykel ve resimlerinden oluşan sergisi 7-27 Nisan tarihleri arasında Erenköy Mutlu Sanat Odası'nda görülebilir.
0216 355 35 87

-Yavuz Yılmaz Fotoğraf Sergisi
Fotoğraf sanatçısı Yavuz Yılmaz, ilk kişisel sergisini Kadıköy Hera'da açıyor. Sanatçının Seyr-i Mesel adlı sergisinde çeşitli tiyatro sahnelerinden çekilmiş kareler yer alıyor. Sergi, 8 Nisan-8 Haziran tarihleri arasında takip edilebilir.
0216 346 04 13

-M. Zahit Büyükişleyen Resim Sergisi
M. Zahit Büyükişleyen Resim Sergisi, 7 Nisan Cumartesi günü 17.00'de Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda açılıyor. Sergi 20 Nisan'a kadar görülebilir.
0216 386 99 03

-Öğrenci Seramik Sergisi
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Bölümü öğrencilerinin seramik sergisi 19-26 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir. Serginin açılışı 21 Nisan Cumartesi saat 17.00'de yapılacak.
- Yansılamalar Seramik ve Suluboya Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 7-27 Nisan tarihleri arasında Ümit Mindek'in Yansımalar isimli seramik ve suluboya sergisi izlenebilir.
0216 363 12 80
-Çocukların Gözünden Çevre Fotoğraf Sergisi
Başıbüyük İlköğretim Okulu öğrencileri Canon fotoğraf makinelerini ellerine aldılar ve kendi gözlerinden çevreyi fotoğraflayarak bir sergi hazırladılar. 30 öğrencinin çevre konulu çalışmalarından oluşan sergi, 28 Mart-10 Nisan tarihleri arasında PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde Pazar hariç her gün 10:00 ile 18:00 saatleri arasında gezilebilir.
0216 418 19 76

-Dalgın Sular/Moody Waters
Sosyal sorumluluk projesi için omuz omuza vermiş bir grup sanatçıAsfalt Art Gallery'de 29 Mart -25 Nisan tarihleri arasında izleyiciye sunulacak Dalgın Sular sergisinde bir araya geliyor. Serginin ortak teması, İstanbul'un geçmiş karşısındaki unutkanlığı ve/veya geçmişiyle birlikte yaşama gayreti...
0216 418 08 06
-Farenin Kuyruğundan Resim Sergisi
Sanatçı Nihat İş yağlı boya resim yaparken, bu işi dijital ortamda nasıl yapabileceği düşüncesinden hareketle, önce paint programında daha sonra artrage programında kısmen doğaçlama kısmen de bakarak yapmaya başladı. Yaklaşık 10 seneden beri devam eden fırça ve spatula olarak kullandığı Mouse(fare) ile yaptığı çalışmaları, 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi CKM'de beğenilerinize sunuyor.
0216 467 25 68
-Merve Kalelioğlu Toz Pastel Resim Sergisi
Sanatçı bu sergisinde; portre, peyzaj ve natürmort çalışmalarının yanı sıra, J.S.Bach, W.A.Mozart ve J.Brahms gibi önemli bestecilerin meşhur portrelerinin toz (soft) pastelle gerçekleştirilmiş yorumlarını sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Sergi, 1-11 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 658 00 15
- Esin Perileri, Şiir Melekleri Sergisi
İstanbul Oyuncak Müzesi, masal dünyasından gelen alışılmadık misafirlere ev sahipliği yapıyor. Gülden Akıncı ve Akgün Akova'nın melek ve peri koleksiyonunun bir bölümü, Esin Perileri, Şiir Melekleri adı altında ilk kez gün yüzüne çıkıyor.Ahşap, seramik, porselen, kağıt hamuru ve kumaş gibi değişik malzemelerden yapılmış olan rengarenk melek ve periler Mayıs ayı sonuna kadar meraklılarını bekliyor.
-Ayhan Gökçadır Trenler Anılardan Geçer
Ressam Ayhan Gökçadır'ın Trenler Anılardan Geçer adlı kişisel resim sergisi 24 Mart-24 Nisan tarihleri arasında Kızıltoprak'taki Ütopya Platform Sanat Galerisi'nde görülebilir.
0216 414 11 87
-Nasuh Peprele Camdaki Düşler
Sanatçının cam sanatından örnekler sunduğu sergisi, 10-18 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
ÇOCUK

-Hayal Ettiğim Dünya
Kuklalar canlanır mı? Bu oyunda evet! Kendilerine arkadaş arayan dört kukla sizi gerçek dünyaya yaptıkları muhteşem yolculuğa çağırıyor. Gerçek dünya ile hayal ettiğiniz dünya arasında eğlenceli bir köprü kuruyor. Kral Maki, Prenses Armoni, Vezir Molek ve Yorgun Asker çocuklara gösteri yapan birer kukladır. Her gün aynı salonda oyun oynamaktan sıkılıp gerçek dünyayı merak ederler. Ve kendilerine yeni arkadaşlar edinmek için hayal ettikleri dünyaya doğru yola çıkarlar. Tiyatro Alkış'ın sahneye koyduğu Hayal Ettiğim Dünya , 7 Nisan Cumartesi 14.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
KADIKÖY DIŞINDAN
KONSER
-Van'a Yardım Konseri
Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlileri, Van depremiyle sarsılan halka yardım için Üniversite içindeki Güney Otopark'ta bir konser düzenliyor. Etkinliğin geliri Van'a gönderilecek. 6 Nisan Cuma günü 18.30'da başlayacak konserde Bajar, Bandista, Burhan Berken, Gölgedekiler, Grup Tanura, Vanlı Dengbej Kadınlar sahne alacak. Davetiyeler, Kadıköy'de Mephisto Kitabevi, Lusnika Cafe, Sok Cafe, AKA-DER ve Livane Pub'dan temine dilebilir.
SERGİ
-Bahar-ı Sencide Sergisi
Kadıköy'ün çok yönlü sanat atölyelerinden Sencide Sanat Atölyesi'nin Bahar-ı Sencide sergisi 9 Nisan Pazartesi 14.00'te Çemberlitaş'taki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde açılıyor. Sergide Tezhip-Minyatür-Kalemişi-Suluboya Resim Tekniği ve Bilimsel Bitki Çizimi dallarında eğitmenlerle birlikte öğrenciler tarafından üretilen eserler sergilenecek. Sergi, 27 Nisan'a kadar görülebilir.

-Babadan Oğula Fotoğraf Dünyası Sergisi
Kadıköylü emekli gazeteci Teoman Güray ve oğlu Mete Güray'ın Babadan Oğula Fotoğraf Dünyası adını verdikleri sergi Bahar-ı Sencide Sergisi ile birlikte yine Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde açılacak. Baba ile oğlunun deklanşöründen yakalanan yaşam, manzara, insan, çiçek, hayvan konulu fotoğrafların yer aldığı sergi 27 Nisan'a kadar görülebilir.

-Ayla Yakıcı Resim Sergisi
Kadıköylü ressam Ayla Yakıcı'nın Bilgi Çemberinin Gerçekleri adlı resim sergisi 7-21 Nisan tarihleri arasında Teşvikiye Galeri Kent'te görülebilir.


ARŞİV