KADIKÖY’DEN TİYATRO -Gönlümdeki Osman Hamdi Bey Oyun,

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Gönlümdeki Osman Hamdi Bey Oyun, ölümünün 101. yılında, Batılı anlayışla figürlü resmin ilk temsilcisi, müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi'nin kurucusu...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Gönlümdeki Osman Hamdi Bey
Oyun, ölümünün 101. yılında, Batılı anlayışla figürlü resmin ilk temsilcisi, müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi'nin kurucusu Osman Hamdi Bey'in hayatını sahneye taşıyor; ünlü ressamın hayatından önemli kesitler sunarken, onun hiç bilinmeyen yönlerini, sanatçı kişiliğini, aile yaşantısını, arkadaşlık ilişkilerini ve aşklarını anlatıyor. Gülsün Siren Kınal'ın yazdığı, Engin Gürmen'in yönettiği oyun, 7-11 Aralık 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde.

-Ay Carmela
Jose Sanchis Sinisterra'nın yazdığı oyun, İspanya İç Savaşı'nda geçen bir öyküyü anlatır. Dünya Devrim Şarkıları'nın en bilinenlerinden biri olan Ay Carmela'nın öyküsü, bir bakıma da Özgürlük Savaşlarına Ağıt tır. lsquo;Ay, Carmela!' bir çığlık. Ankara Tiyatro Fabrikası'nın sahneye koyduğu oyun, 3 Aralık Cumartesi günü saat 15.30 ve 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

-Kırmızı Halı
Yıllarca Oscar ödülleri gecesini heyecanla bekleyen iki eski sanatçının 45 yıllık evliliklerini, rutin olmayan ilişkilerini, aşırı doz eroinden ölen oğullarının acısını, kızgınlıklarını pişmanlıklarını ve umutlarını; neşeli ve alaylı bir dille anlatıyor Kırmızı Halı . Zeki diyaloglar iki yaşlı sanatçı ve genç bir delikanlı etrafında kurgulanıyor. Kırmızı Halı , 4 Aralık Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.

-Şakayla Söyler Haldun Taner
Bu yıl 10. Yılını kutlayan Ali Erdoğan/Kabare Dev Aynası Tiyashy;trosu usta yazar Haldun Taner'in birbirinden anlamlı birbirinshy;den komik oyunlarından ve hikâyelerinden zevkle izleyeceğiniz bir seçki yaptı ve adını da Şakayla Söyler Haldun Taner koydu. Ağlanacak halimize bol bol gülmek ve Haldun Taner'i 25. Ölüm yıldönümünde anmak istiyorsanız, 3 Aralık Pazar günü saat 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'ndeki oyunu kaçırmayın!

-Asude Hanım Menopozda
Menopozda olan Asude Hanım'ın iç dünyasındaki sıkıntılarının günümüz dünyasının meseleleri ile özleşerek traji-komik bir dille seyirciye aktarıldığı oyun, Ruj Lekesi Tiyatrosu tarafından sahneleniyor. 4 Aralık Pazar günü saat 19.00'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak oyunu Metin Üstündağ yönetiyor.

-Mahşer-i Cümbüş
Bir Tiyatro Sporu gösterisinde spontane düşünme ve canlandırma, yanılsamayı kırma, kara mizah, ironi gibi unsurlar esastır. Işıksız, kostümsüz yalnızca yardımcı aksesuar ve giysi parçaları kullanılır. Çıplak sahne oyuncunun ve seyircinin hayal gücü ile şekillenir. Seyirci oyuncudan kopuk, karanlık salonda görünmez siluetler değil oyuncunun her an dokunabildiği, hissettiği ve onun gücünden yararlandığı sahne arkadaşıdır. Mahşer-i Cümbüş , 6 Aralık Salı günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Don Kişot
Miguel de Cervantes tarafından yazılan, İspanyol edebiyatının en ünlü romanlarından biri seyircisiyle buluşuyor. İpek Kadılar Altıner tarafından oyunlaştırılan ve başrolü Haldun Dormen'in üstlendiği Don Kişot'u Hakan Altıner sahneye koyuyor. 1600'lü yıllarda geçen oyunun dekor tasarımı Barış Dinçel, kostüm tasarımı ise Türkan Kafadar imzasını taşıyor. Tiyatro Kedi'nin yeni oyunu Don Kişot , 7 Aralık Çarşamba günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Büyük İkramiye
Tiyatro Kare tarafından Türkçe'ye çevrilen ve uyarlanan oyun, sıcak aile ilişkileri ortamında lsquo;şans ve umut' olgularıyla değişen yaşamları mizahi bir dille sergiliyor. Oyunda, Fındıkzade'de oturan mazbut bir Türk ailesinin rüyasının gerçekleşmesi üzerine yaşanan olaylar anlatılıyor. Büyük İkramiye'de rolleri, Celal Kadri Kınoğlu, Armağan Çağlayan, Suzan Aksoy, Pelin Ermiş ve Yılmaz Sütçü paylaşıyor. Oyun, 8 Aralık Perşembe günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Bavul
Baggage-Bavul adlı oyun; çeşitli olaylar yüzünden yaşamdan kopmuş bir grup yetişkinin hayata bağlanma çabalarını, gittikçe ağırlaşan bir bavul dolusu dertten kurtulma uğraşlarını oldukça neşeli ve komik bir dille anlatıyor. Ayşen Gruda'nın da rol aldığı oyun, 9 Aralık Cuma günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Can
Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Desenleriyle Mehmet Güleryüz müthiş bir görsellik ve derinlik oluşturuyor. Oyunun müziklerini Ayça Kocatürk yapıyor. Çevre düzeninin Sırrı Topraktepe tarafından yapıldığı oyunun ışıkları Aslı Atasoy'a emanet. Can Yücel şiirlerinin birçok katmanda hayat bulacağı bu gösteri, 9 Aralık Cuma günü saat 20.30'da CKM seyircisiyle buluşuyor.

-Zübük
Zübüklük ; başta inanç olmak üzere, toplumdaki tüm iyi duyguları, umutları, çaresizliği, eğitimsizliği paraya, çıkara, iktidara tahvil etme, sonuna kadar sömürme sanatı... Özellikle inanç ve umut sömürüsüyle iktidarı ele geçirenlerin iç yüzünü anlatan, bu coğrafyanın değişmez kaderini mizahın çarpıcı diliyle sergileyen Aziz Nesin'in başyapıtlarından biri. Bu yüzden bu romanı sahneye taşımayı tarihsel bir sorumluluk olarak gören Ankara Sanat Tiyatrosu, Zübük ü, Kadıköylülerle buluşturuyor. Oyun, 9 Aralık Cuma günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Moliere Efendi
Metni, Tiyatro Boğaziçi tarafından, Moliere üzerinde yapılan araştırmalara dayanarak oluşturulan oyun, her yaştan tiyatro seyircisinin izleyebileceği bir oyun olarak tasarlandı. Oyunun iskeletini Moliegrave;re'in hayatından önemli kesitler oluşturuyor: Doğumu, çocukluğu, dedesiyle gittiği panayırlar, o panayırlarda küçük Moliegrave;re'in başını döndüren Commedia Dell'arte Tiyatrosu, tiyatroculuğu seçmek konusunda babasıyla yaşadığı karşılaşmalar, gezginci kumpanya dönemi, sarayın tiyatrocusu oluşu, eleştirilerle ve sansürle boğuşması ve trajik sonu. Moliere Efendi, 9 Aralık Cuma günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.


OPERA

-Kötülüğün Döngüsü
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ilk korku operası Kötülüğün Döngüsü 'nü 3 Aralık Cumartesi saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda sahneliyor. Kaçırmayın!

KONSER

-Gevende
2000 yılında Eskişehir'de bir evde kurulan Gevende'nin ilk albümü Ev , 2006 yılında Baykuş Müzik etiketi ile yayınladı. Albüm sonrası yaptıkları 12.300 km'lik Eskişehir-Katmandu müzikal yolculuğundan sonra ilk projeleri Amsterdam / Lyon / Istanbul hattında gerçekleştirdikleri Gevende-Klein-Cluzel projesi oldu. 2010 yılı baharında ikinci albüm için kayıtlara giren Gevende, Sen Balık Değilsin ki ?yi 2011'in ilk aylarında dinleyici ile buluşturdu. Gevende, 2 Aralık Cuma saat 22.00'de Kadıköy KargART'ta sahnede olacak.

-İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası
Paul Mann şefliğinde, piyanoda Emre Elivar, kemanda Tuncay Yılmaz ve çelloda Gustav Rivinius'tan oluşan Arkas Trio'ya İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Konser 2 Aralık Cuma günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-TSM Konseri
Kadıköy Belediyesi Cumhuriyet Türk Müziği Korosu, Şef Serap Kuzey'in 25. Sanat yılını 4 Aralık Pazar günü Kozyatağı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek bir konserle kutluyor. Saat 20.00'de başlayacak ücretsiz konsere tüm Kadıköylüler davetli.

-Arkas Trio
Arkas Holding, Haziran 2011'de Arkas Trio'yu kurdu. Sanatlarını uluslararası alanda kanıtlamış üç yetkin ve değerli lsquo;solist' sanatçıdan oluşan lsquo;Arkas Trio', Süreyya Operası'ndaki ilk konserinde trio edebiyatının üç seçkin eseriyle müzikseverlerin karşısına çıkacak. Konser 5 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak.

-İzmir'den Selanik'ehellip;
Kadıköy Gitarcafe, İzmir'den Selanik'e, Küçük Asya'dan şarkılar başlıklı bir konsere ev sahipliği yapıyor. 6 Aralık Salı günü saat 21.00'de başlayacak olan konserde, Andreas Tsekouras (piyano), Kyriakos Gouventas (keman), Muammer Ketencoğlu (akordeon), ve Ivi Dermancı (vokal) Ege'den türküler söyleyecek.

-Keman ve Piyano Konseri
Atilla Aldemir (Keman) ve Leyla Yenisey Artay (Piyano); R. Schumann, H. Vieuxtemps, Fazıl Say, Godowsky-Heifetz ve Saint-Saens'dan eserler seslendirilecek. 8 Aralık Perşembe günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde saat 21.00'de başlayacak konser Ziçev Vakfı yararına yapılacak.
İrtibat Numarası: 0535 384 20 32

-Saygun Arpalı Grup
40 yıllık sanat yaşamında, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli müzisyenleriyle birlikte çalışan Saygun Arpalı, müzikal birikimini beste ve düzenlemelerinden oluşan Merhaba ve Sahne Işıkları isimli iki solo albümünde topladı. Arpalı albümlerinde yaşadığımız toprakların melodik zenginliğini, Pop Jazz, Latin Jazz, New Age, Soft Rock gibi dünya müzikleri ile harmanlıyor. Saygun Arpalı Grup'un konseri, 10 Aralık Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenleniyor.

FİLM

-Muhsin Bey Filmi Özel Gösterimi ve Söyleşisi
1987 yılında, Yavuz Turgul'un yazıp yönettiği ve birçok otoriteye göre Türkiye sinema tarihinin en başarılı filmlerinden biri ve uluslararası pek çok ödüle sahip olan Muhsin Bey filmi özel gösterimi 3 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Bu özel gösterim sonrasında filmin yönetmeni ve senaristi Yavuz Turgul, oyuncular Şener Şen, Uğur Yücel, Sermin Hürmeriç ve Osman Cavcı ile filmin yapımcısı Abdurrahman Keskiner ve filmin müziklerini yapan Atilla Özdemiroğlu söyleşi için sanatseverlerle buluşacak.

FOTOĞRAF

-289 KD Fotoğraf Gösterisi
Selim Süme, 6 Aralık Salı akşamı saat 19.30'da Kadıköy PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Süme'nin askerlik döneminde çektiği fotoğraflardan oluşan 289 KD adlı kitapta yer alan karelerden oluşan fotoğraf gösterisi ve ardından gerçekleştireceği söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli.
www.photoworldfotografmerkezi.com

SÖYLEŞİİMZA

-Fabio L. Grassi ile Söyleşi ve İmza Günü
İtalyan tarihçi Fabio L. Grassi'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlattığı Atatürk adlı kitabı, bir yıl önce İtalya'da yayınlandı. Turkuvaz kitap tarafından Türkçeye çevrildi. Osmanlı ve Türk uzmanı olan Grassi, akıcı Türkçesiyle, binlerce kaynaktan ve İtalya'daki arşivlerden faydalanarak hazırladığı bu kitabı, 25 yıllık bir entelektüel serüvenin meyvesi olarak tanımlıyor. Grassi, Atatürk kitabıyla, 4 Aralık Pazar günü saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nin konuğu oluyor. Yazar, söyleşinin ardından kitabını Kadıköylü okurları için imzalayacak.

-Emrah Serbes ile Söyleşi ve İmza
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi romanının yazarı Emrah Serbes, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Kütüphanesi'nin konuğu oluyor. Son Hafriyat kitabını imzalayacak olan Serbes, okurlarıyla Behzat Ç. üzerine söyleşecek. Söyleşi ve imza günü 10 Aralık Cumartesi günü saa15.00'te.

-Zafer Doruk Taner Cindoruk İmza Günü
Türkiye Yazarlar Sendikası'nın Cumartesi Söyleşileri ve İmza Günleri, Kadıköy Haymatlos Kültür Sanat'ta devam ediyor.Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü sahibi, şair- oyuncu Taner Cindoruk ve babası yazar Zafer Cindoruk, TYS'nin bu haftaki konukları. Şöyleşi ve imza günü 3 Aralık Cumartesi günü saat 17.00'de başlayacak.
Tel: 0216 345 41 09

-Bir Yazar, Bir Roman
Yazar Nuran Medoğlu, Aşk Sensiz de Güzel adlı son romanından hareketle yaşam ve sevgi üzerine okurları ile buluşuyor. Söyleşi, 6 Aralık Salı günü saat 14.00'te Kadıköy Belediyesi CKM'de gerçekleştirilecek.
-Bir Çift Bisikletle Dünya Turu
1 hayal, 1 bebek, 2 öğretmen, 7 ülke, 54 gün, 3500 km yol... Onlarca şehir, yüzlerce köy, binlerce renk, doku, tat, festival... Milyonlarca pedal, milyarlarca insan... Doğa tutkunu Soner ve İnci Sarıhan'ın 22 aylık bebekleriyle Avrupa'ya yaptıkları bisiklet turunun hikayesi, 3 Aralık Cumartesi günü saat 19.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
SERGİ

-Bedri Rahmi Eyüboğlu Yazma Festivali
Bedri Rahmi Eyüboğlu desenlerinden yola çıkarak özenle hazırlanan kalıplarla yapılan yazmalar, 17 Kasım ndash; 13 Aralık 2011 tarihleri arasında CKM Performansbir katındaki sergiyle sanatseverlere buluşuyor. Ayrıca sergi süresince belirli günlerde workshop çalışmaları yapılıyor.
-İpekbaskı Karma Resim Sergisi
Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı, 3 Aralık 2011 Cumartesi günü açacağı yeni sergisini, ipekbaskı (serigrafi) ile üretilmiş özgünbaskı bir seçkiden oluşturuyor.
Remzi Oğuz Yılmaz'ın Boyalı Değirmen Sanat Atölyesi ürünü olan özgünbaskılar 1987'den günümüze dek yapılmış çalışmalardan bir seçki niteliği taşıyor. Sergi 16 Aralık'a kadar görülebilir.

-Pastel Dokunuş
Çağrı Sanat Evi'nin bünyesinde çalışmalar yürüten 5 kadın sanatçının pastele bakış açısını simgeleyen eserlerin sergileneceği sergi 2-9 Aralık tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Hayriye Kuran Resim Sergisi
3-9 Aralık arasında Hayriye Kuran'ın resim sergisi, Kadıköy Belediyesi Başkanlık Fuayesi'nde görülebilir.
-Canan Aydoğan Sesleri Arayış Sergisi
Eserlerinde düşünsel gelişimi yansıtma eğiliminde olan sanatçıCanan Aydoğan, dışa vurumcu fırça darbeleriyle insanları, kenti, gizli yüzleri iç dünya gerçekliğini yansıtıyor. Aydoğan'ın Sesleri Arayış sergisi 5-15 Aralık arasında CKM'de görülebilir.
- 1000 Turna 1 Dilek Proje Sergisi
Barışın ve nükleer silahsızlanmanın sembolü olan turna kuşunun, kağıttan yapılmasının öğretildiği Doğuş Üniversite'deki atölye çalışmaları sonucunda katlanan 1000 adet origami turna kuşu, bu sergide izleyiciyle buluşacak. 1000 Turna 1 Dilek Sergisi, 1-12 Aralık günleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Feriha Gökçen Kişisel Yağlıboya Sergisi
Sanat felsefesini Hayallerim, Düşlerim ve Ben olarak resimlerine yansıtan sanatçı, halen kendi atölyesinde resim çalışmalarına devam ediyor. Özel koleksiyonlarda da resimleri bulunan Feriha Gökçen'in kişisel yağlıboya sergisi 3-11 Aralık günleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Volkan Kiper Renkler Resim Sergisi
Volkan Kiper'in Renkler isimli sergisi 1-13 Aralık tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Bihrat Mavitan Resim Sergisi
Bihrat Mavitan'ın 2B+3B = 2B isimli resim sergisi 19 Kasım - 13 Aralık 2011 tarihlerinde Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde Pazar, Pazartesi hariç 12.00-19.00 saatleri arasında izlenebilir.
Tel: 0216 418 38 06

-lsquo;İzler' Fatih Mika Kişisel Sergi
Gravür sanatçısı Fatih Mika, değişik dönemlerinde farklı tekniklerle gerçekleştirdiği yaklaşık yüz gravürünü İzler adı ile 23 Kasım -17 Aralık 2011 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde Kadıköylü sanatseverlerle buluşturacak.

-Ürün'de Karma Sergi
Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mehmet Pesen, Reha Yalnızcık, Işıl Özışık resimleri, Kamil Masaracı karikatürlerinden oluşan karma sergi 17 Aralık tarihine kadar Ürün Sanat Galerisi'nde izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

ETKİNLİK

- Kaplumbağa Terbiyecisi Sanatkârlar Sokağı'nda Anılıyor
Ressam, Arkeolog, Arkeoloji Müzesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin kurucusu, Kadıköy'ün ilk Belediye başkanı Osman Hamdi Bey, Kadıköy Bahariye Caddesi'nde bulunan Sanatkârlar Sokağı sanatçıları tarafından düzenlenecek etkinlikle anılacak. 3 Aralık 2011 Cumartesi günü, saat 19.00'da başlayacak etkinlik, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Ruhi Su Salonu'nda gerçekleşecek. Yaşamının anlatıldığı belgesel gösteriminin ardından yapılacak söyleşinin konuğu ise Kaplumbağa Terbiyecisi adıyla Osman Hamdi Bey'in hayatını romanlaştıran tarihçi yazar Emre Caner. Bahariye Caddesi'nin girişinde bulunan Sanatkârlar Sokağı'nın girişinde sanatseverleri, önce Ali Suavi'nin heykeli, sonra da duvarda Osman Hamdi Bey'in elinde paletiyle büyük boy kendi resmi karşılayacak.
Tel: 0 537 423 57 59

ÇOCUK

-Rapunzel
Uzun bir aradan sonra ilk defa Kent Oyuncuları'ndan bir çocuk oyunu! Kuklalı müzikal Rapunzel, bilindik Grimm masalının ana olay örgüsünün içini farklı bir yorumla dolduruyor. Rapunzel, 4-10 ve 11 Aralık saat 13.00 ve 15.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Gökkuşağının Altında
Her gece birlikte gösteriye çıkan Balerin Narin, Palyaço Paço, Sihirbaz Madrabaz, Müzisyen Chopin birbirlerini kıskanmaktadırlar. Her biri daha çok alkış alabilmek için kıyasıya bir çekişme içindedirler. Birbirlerini sürekli hata yapmaya zorlamaktadırlar. Bu nedenle gösterileri sürekli başarısız olmaktadır. Başarısızlıklara daha fazla dayanamayan kumpanyanın müdürü tümünü işten kovar. Ve serüven burada başlar. Gökkuşağının Altında , 3 Aralık Cumartesi günü 12.00 ve 14.00'te,4 Aralık Pazar günü saat 12.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

KADIKÖY DIŞINDAN

FESTİVAL

-2. Uluslararası Barikat Film Festivali
2. Uluslararası Barikat Film Festivali, sanatın ve sinemanın gücüyle engelleri kaldırmaya devam ediyor... Festival 3-4-5 Aralık tarihlerinde İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'ndehayata geçiyor. Ayrıca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ndeGalatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na sanatçıların ve yabancı kültür ataşelerininkatılımıyla bir de yürüyüş yapılacak. Festivale aralarında Amerika Birleşik Devletleri, İran, İspanya, Rusya ve İsveç'in bulunduğu pek çokülke de destek veriyor.Festival boyunca yapılacak tüm etkinliklere katılım ücretsiz olacak.

-Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali
Tarımdan enerjiye, ekonomiden madenciliğe, aktivizmden ekoköylere, tasarım ve üretimden iş dünyasına yaşamın her alanının bütüncül bir dünya görüşüne göre yeniden biçimlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 3 ve 4 Aralık günlerinde Pera Müzesi'nde gerçekleştirilecek.Belgesel ve kısa filmler, konuşmacılar ve sürpriz müzik performanslarının yer aldığı Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde tüm gösterimler ve etkinlikler ücretsiz.

ARŞİV