KADIKÖY’DEN TİYATRO -Hamartia’nın Yolculuğu Tiyatro Açıkça, süpervizörlüğünü

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Hamartia'nın Yolculuğu Tiyatro Açıkça, süpervizörlüğünü Türk Tiyatrosu ve Sinemasının usta isimlerinden Macit Koper'in yaptığı Hamartia'nın...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Hamartia'nın Yolculuğu
Tiyatro Açıkça, süpervizörlüğünü Türk Tiyatrosu ve Sinemasının usta isimlerinden Macit Koper'in yaptığı Hamartia'nın Yolculuğu adlı oyunu sahneliyor. Hülya Koper' in yazıp Barış Kıralioğlu'nun yönettiği oyun, Mitos-Boyut Oyun Yazma Yarışması'nda ödül kazandı. Dört kişilik orkestranın eşlik ettiği oyunun müzikleri, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Murat Bavli, koreografisi Anı Sağkan tarafından yapıldı. Oyunda insanoğlu (Hamartia), kuraklıktan dolayı Tanrı Zeus' tan hesap sormak için sonu belirsiz bir yolculuğa çıkar. Zeus onu engellemek için elinden gelen her şeyi yapar. Hamartia, Tanrı Zeus'a ulaşmaya çabalarken, tanrılar katındaki karmaşayla da mücadele etmek zorunda kalır. Açıkça'nın kalabalık ve dinamik kadrosu tarafından sahnelenen bu müzikli komedi, 15 Ocak Cumartesi 20:30 ve 19 Ocak Çarşamba 20:30'da Tiyatro Açıkça tarafından kurulan ÖyküSahne'de izlenebilir.
www.oykusahne.com

-Bavul
30'lu yaşların sonundaki Berkcan bir facebook toplantısında karısının lise aşkı ile kaçıp kendisini terk etmesi üzerine ağır bir depresyona girer. Berkcan, karısının hatıralarını takip ettiği bir seyahat dönüşü, bavullarının karışması sonucu Aslı ile tanışır. Çok geçmeden Berkcan ve Aslı arasında bir bağ oluşur. Volkan Severcan Tiyatrosu'nun sahnelediği oyun 14 Ocak Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Başka Kapıya
Ali Erdoğan'ın yeni oyunu Başka Kapıya 14 Ocak Cuma günü 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek galayla perde diyor. Oyun, üstat Aşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor.
www.bmkm.gen.tr

-Hamxlet
Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu Bizim Tiyatro'nun yorumuyla Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor. Günümüze getirilmesiyle, içeriğiyle, bir bakıma Shakspeare'den uzaklaşan , bir bakıma da kimi evrensel değerleri kavramlarıyla o olan , incecik bir çizgide dengelenerek yürüyen oyun, dünyanın önemli bölgelerinde konuşlanmış uluslararası Hamxlet adlı bir şirkete taşınarak yorumlanıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz, Turgay Atalay, ve Zafer Diper oynuyor. Hamxlet, 15 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.www.bmkm.gen.tr

-Aşk Grevi
Tiyatro Merdiven'in sahneye koyduğu Aşk Grevi , Anadolu'da geçiyor. Kadınlar, kocalarının iktidar, rant ve diğer kavgalarından bıkmış, bu işe bir çare arar. Kadınların hayata bakışındaki barışçı tutum oyunda erkeklere bir oyun kurarak bunu anlatmak istemeleriyle devam eder. Kadınlar oyun içinde oyun kurarak onlara eskiden olan bir hikayeyi anlatır ve devamında Aşk Grevi ilan ederler. Kadın erkek çatışmasını keyifli bir oyunla sahneye koyan Tiyatro Merdiven'i izlemek istiyorsanız 15 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'ndeki oyunu kaçırmayın!
www.hkkm.gen.tr

-Aziz Sen Nesin?
Mizah ustası Aziz Nesin'in seçme öykülerinden oyunlaştırılan, bol taşlamalı, kahkaha yüklü, danslı şarkılı bir kabare! Rüzgâr Sanat'ın sahnelediği oyun, 10 kişilik bir oyuncu kadrosuyla, canlı müzik eşliğinde sunuluyor. Seyirci, capcanlı ve coşkulu bir yapıda, tiyatronun ve güçlü bir mizahın tadını çıkarıyor. Aziz Sen Nesin? 15 Ocak Cumartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Tanımadığım Adamlar
Tanımadığım Adamlar'da Orostopontopolis Tımarhanesi'nde hastaları iyileştirmek için kullanılan psikodrama tekniğiyle hazırlanan, çok eğlenceli bir müsamerenin öyküsü anlatılıyor. Bu müthiş kabare gösterisi güldürürken, herkesi içine saklamış Tanımadığım Adamlar la, öteki kişilikleriyle buluşup onlarla uzlaşmaya çağırıyor. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun 16 Ocak Pazar günü saat 16.00'da CKM Büyük Salon'da izleyiciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

-Sahte Gelin
Hasan Hüseyin Karabağ'ın Evcilik Oyunu adlı ortaoyunundan uyarlanan Sahte Gelin; Kadıköy Tiyatroları Eğitim Grubunun ikinci oyunu. Mahalleliyi kendinden bezdiren Deli Bekir'e bir ders vermek isteyen ailesi ve mahallenin ileri gelenlerinden Hasan Efendi arasında gelişen ve tüm mahalleyi birbirine katan olaylar sonucunda her şeyden bihaber olan İsmail efendinin gelin olmasıyla son buluyor. Güney Saraçoğlu'nun yönetmenliğindeki oyunun ışık ve ses rejisini Süreyya Karaduman yapıyor. Sahte Gelin, 17 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Türkan Işık Yolcusu
Tiyatro Ayna'nın, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşamından kesitler sunduğu yeni oyunu Türkan Işık Yolcusu , Kadıköylülerle CKM'de buluşmaya devam ediyor. Oyun seçimlerinde toplumsal ve sanatsal kaygıları birarada taşıyan, belli bir amaca hizmet eden Tiyatro Ayna, Türkan Işık Yolcusu projesi ile bu yıl da sanat yaşamınıza unutulmaz bir eser kazandırmayı hedefliyor. Oyun 17 Ocak Pazartesi ve 20 Ocak Perşembe günleri saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Öldün Duydun Mu?
12 Eylül kuşağı insanlarının etkileşimleri ve toplumun onlara yükledikleri ile başa çıkamayan insanların bir küvette başlayan öyküleri... Öldün duydun mu yaşamı, yaşamla mücadeleyi sorgulayan güldüren, güldürürken düşündüren bir oyun. Yiğit Sertdemir'in yazdığı oyunu Özcan Alpar yönetiyor. Tiyatro Formül'ün sahneledikleri oyunda Özcan Alpar ile birlikte Alev Aykent, Sedat Küçükay ve Ümit Aksoylu oynuyor. Öldün Duydun Mu? 19 Ocak Pazar günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

-Gülhane Parkı
Oyun, Osman ve Selim adlı iki birbirine zıt karakterde insanın Gülhane Parkı'nda karşılaşıp sohbet etmelerini konu alıyor. Oyunda komedi ve dram başarıyla harmanlanıyor. İki zıt karakterin ilişkileri insanları güldürürken, yaşamlarındaki dramlar düşünmeye sevk ediyor. Oyunun sonu sürpriz bir finalle bitiyor. Selçuk Uluergüven Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunda Emre Uluergüven ve Parkan Özturan rol alıyor. Gülhane Parkı, 20 Ocak Perşembe günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Koca Bir Aşk Çığlığı
Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, Josaine Balasko'nun yazdığı Koca Bir Aşk Çığlığı oyununu Işıl Kasapoğlu'nun yönetmenliğinde sahneye koyuyor. Tilbe Saran, Selçuk Yöntem, Ömer Akgüllü ve Bekir Aksoy'un rol aldığı oyunun konusu şöyle: Bir zamanların efsanevi oyuncusu Hugo Martial (SelçukYöntem) yıllar sonra iki kişilik bir oyunla sahnelere dönmeye hazırlanmaktadır. Heyecanlı ve endişelidir. Ama provanın ilk gününde diğer oyuncunun oyunu bıraktığını öğrenir. Menajer (Ömer Akgüllü) ve yönetmen (Bekir Aksoy) duruma bir çare ararlar. Hugo Martial ya on yıl önce ayrıldığı umutsuzca hatırlanmayı bekleyen alkol tedavisinden yeni çıkmış eski eşi Gigi Ortega (Tilbe Saran) ile oynamaya razı olacak ya da hem unutulmuşluğa geri dönecek hem de bütün ekibi işsiz bırakacaktır.
Koca Bir Aşk Çığlığı, 20 Ocak Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

BALE

-Don Kişot
Miguel de Cervantes'in aynı ismi taşıyan romanından bale sahnesine taşınan Don Kişot, Mehmet Balkan'ın koreografisi ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yorumuyla bu sezonda da seyirciyle buluşuyor. Eserin müzik düzenlemesi Andrea Barlog, dekoru Tayfun Çebi, kostümü Serdar Başbuğ, ışık düzenlemesi ise Taner Aydın'ın imzasını taşıyor. Lale Balkan ve Deniz O. Yamanus tarafından sahneye konulan eserin kordo bale şef yardımcılığını Semra Şatıroğlu üstleniyor. Ludwig Minkus'un bestesiyle Marius Petipa tarafından ilk kez 1869 yılında Moskova'da sahnelenen eser, hayalindeki sevgili Dulcinea'yı bulmak üzere yola çıkan Don Kişot'un, Sevilla'da yaşayan birbirine aşık iki genç Kitri ve Basil'in kavuşması için atıldığı maceraları konu alıyor.
Don Kişot balesi 15 Ocak Cumartesi saat 16.00'da ve 18, 20 Ocak günleri saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda izlenebilir.
www.sureyyaoperasi.org

KONSER

-lsquo;3' Quintet Aşağı lsquo;5' Yaylı Yukarı
Ensemble ArchitekTürk ilk kez Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası sahnesinde! Son beş yılda gerçekleştirdiği projelerden bazıları Bilinmeyen Triolar , Dostum Ravel , Sadece Keman Ve Viyolonsel , Ruha Dokunan Ağırlar Dişe Dokunan Hızlılar , İzmir'de Altılılar şeklinde sıralanan grubun Süreyya Operası'nda gerçekleştireceği projenin adı ise 3 Quintet Aşağı 5 Yaylı Yukarı . Oda müziği dinletilerinde çok ender olarak seslendirilen üç adet beşli konserin repertuvarını oluşturuyor. Ancak W.A.Mozart'ın Do minör, J.Brahms'ın Sol Majör ve A.Bruckner'in Fa Majör beşlilerinde alışıla geldiği üzere piyano bulunmuyor. İki keman, iki viyola ve viyolonselden oluşan grubun konseri nadir etiketiyle birlikte ilginç olacağa benziyor. 17 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'deki konserin biletleri Süreyya Operası gişesinden ve internetten temin edilebilir.
www.sureyyaoperasi.org

-Gitar Cafe'de Özcan Ulucan Konseri
Kadıköylü Gitar Cafe'de Ocak şenliği sürüyor. Vengerov, Rostropoviç, Fazıl Say, İngiliz Oda Orkestrası gibi klasik müziğin ustalarıyla konserler vermekte olan keman sanatçısı Özcan Ulucan ilk kez Gitarcafe'ye konuk oluyor. Dünyaca ünlü sanatçının Gitarcafe için hazırladığı ve polifonik benzerlikleri olan eserlerden oluşan repertuar, Bach, Paganini ve Ysayuml;e'nin besteleri ile Anadolu'dan ezgileri kapsıyor. Konser 14 Ocak Cuma akşamı saat 21.00'de başlıyor. Haftanın klasik müzik konserlerinden bir diğeri de, hem solo hem de oda müziği ve orkestra konserleri veren gitarist Sevcan Tahtacı ile flütist Koza Ünal'ın kurdukları GitarFlüt adlı ikiliden. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yüksek lisans öğrencisi olan genç sanatçılar 16 Ocak Pazar günü saat 21.00'de başlayacak konserde Sor, Faureacute;, Piazzolla'nın eserlerini seslendirecekler.
www.gitarcafe.com

-Yaşar Konseri
Türk Pop Müziğinin romantik ismi Yaşar, ilk albümünden bu güne en sevilen şarkılarını 22 Ocak Cumartesi akşamı saat 21.00'de Anadolu Yakası'nın en büyük konser ve gösteri merkezi olan Bostancı Gösteri Merkezi'nde hayranları ile birlikte söylemeye hazırlanıyor. Divane'den Kuşlar'a, Kör Bıçak'tan Esirinim'e, Hayırdır İnşallah'dan, Denizin Tuzu'na en sevilen Yaşar şarkıları, uzun bir aradan sonra tekrar Bostancı Gösteri Merkezi sahnesinde.
www.bgmonline.net

SİNEMA

-Geceyarısı Filmleri
Alternatif mekân KargART'ta alternatif sanata özgü işler devam ediyor. 11 Ocak'ta underground film gösterimleri yapılan mekanda 14 Ocak Cuma gecesi saat 22.00'den itibaren Geceyarısı Filmleri gösterilecek. Serdar Kökçeoğlu'nun hazırladığı gösterim kapsamında bu hafta konuk seçici Ezgi Aksoy'un seçtiği El dia de la Bestia/The Day of The Beast filmi gösterilecek. Gösterimin ücretsiz olduğunu hatırlatalım! KargART, Kadife Sokak Numara 16'da.
www.kargart.org

SERGİ

-Selma Yürür ve Arkadaşları
Ressam Selma Yürür'ün bir süredir emekli ev hanımlarıyla yaptığı çalışmalar sonuç verdi ve bir sergiye dönüştü. Selma Yürür ve arkadaşları Leyla Tardu, Nihayet Tonyalı, Nahide Güven, Necla Baycan, Nurten Onaydın, Nilgün Öztamur, Gülbahar Kırna, Nur Çiftdoğan, Deniz Seçilmiş, Nesrin Erenyatır, Neslihan Kademoğlu, Gülseren Usta, Nuray İnan Demiral ve Nurşen Azak'ın yağlıboya resim sergisi 15 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'te bir kokteylle açılıyor. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi 3. Kat Fuaye Salonu'nda açılacak sergi 25 Ocak'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Çağdaş Renkler Kadıköy Buluşması
Türkiye'nin ilk Ressam Dayanışması olarak kurulan Çağdaş Ressamlar Grubu'nun karma sergi etkinlikleri Türkiye Sergileri 2010-2011 adıyla devam ediyor. Bu kapsamda Çağdaş Renkler İstanbul/Kadıköy Buluşması sergisinin açılışı 14 Ocak Cuma günü saat 18.00'de bir kokteylle gerçekleştirilecek. Sergi 26 Ocak tarihine kadar Kadıköy'deki Karaköy-Eminönü İskelesi'nin üst katında bulunan Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi'nde görülebilir.
www.cagdasressamlar.net

- Yaşamdan Kesitler Resim Sergisi
Ersin Kermen'in Yaşamdan Kesitler adlı resim sergisi Caddebostan'daki Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda 14 Ocak Cuma günü saat 17.00'de bir kokteylle açılıyor. Sergi 24 Ocak'a kadar görülebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

-Bedri Rahmi ve Öğrencileri
Sanatçılığının yanı sıra hocalığıyla da öğrencilerinin gönünde taht kurmuş olan Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 100. yaşı, atölyesinden yetişen 12 değerli sanatçı ile birlikte, bir sergiyle kutlanıyor. Ürün Sanat Galerisi'nde açılan Bedri Rahmi ve Öğrencileri adlı resim sergisi, 5 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında izlenebilir.
Tel: 0216 3631280

- Yolculuk Resim Sergisi
Yolculuk, amaçlanan yere varmak için katedilen yol olarak tanımlanabilirken bazen yolculuğun kendisi varılacak yerden daha önemli olabilir. Nesnel anlamının dışında Sema Ilgaz Temel'in resimleri bilinçaltı dünyasına şiirsel ve düşsel atmosferlere ve kendi içine yapılan yolculuğu tanımlıyor. Sema Ilgaz Temel'in özgün baskı resim sergisi Yolculuk , 5 Şubat tarihine kadar Kadıköy Belediyesi CKM'de görülebilir.
www.ckm.gen.tr

- İstanbul Sergisi
Tolga Eti Sanatevi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'a gönül borcunu bir sergiyle göstermek istedi ve sanatçılar Zeycan Alkış, Şadan Bezeyiş, Faruk Cimok, Gültekin Çizgen, Hüseyin Cahit Derman, Bayram Gümüş, Muhsin Kut, Fatih Mika, Mustafa Pilevneli, Nilgün Günsür ve Ebru Susamcıoğlu'nun resim, porselen ve cam eserlerinden oluşan İstanbul sergisine imza attı. Söylenceler kentine adanmış olan sergi, 18 Aralık 2010- 29 Ocak 2011 tarihleri arasında Tolga Eti Sanatevi'nde görülebilir.
www.tolgaetigaleri.com

ATÖLYE

-Karikatür Atölyesi
Kazım Koyuncu Kültür Merkezi, Karikatür Atölyesi kuruyor. Atölyenin kuruluş ve hazırlık toplantısı 15 Ocak Cumartesi günü saat 13.00'te gerçekleştirilecek. Karikatüre meraklı herkes bu toplantıya davetli!
www.kazimkoyuncukulturmerkezi.com

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Kütüphanesi'nin düzenlediği etkinliğin Ocak ayı kitapları Halit Ziya Uşaklıgil'in Mai ve Siyah romanı ile Nikos Kazancakis'in Zorba romanı. İlk okuması 4 Ocak'ta yapılan etkinliğin ikincisi 18 Ocak Salı günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
www.ckm.gen.tr

-Yağlıboya Resim Atölyesi
Grafiker ressam Tetiana Müsevitoğlu, Caddebostan Kültür Merkezi B -1 Katı'nda her pazartesi saat 10.30'da ve her çarşamba 13.00'te Yağlıboya Resim Atölyesi düzenliyor. İlgilenenler 0532 323 72 34 numaralı telefona başvurabilir.
www.ckm.gen.tr

ÇOCUK

-Renkler Cumhuriyeti
Tiyatro Çisenti sadece çocukların değil yetişkinlerin de büyük keyif alacağı oyunu Renkler Cumhuriyeti ile perdelerini açıyor. Enver Aysever'in 1998 yılında yazdığı oyun Renkler Krallığı'nda geçiyor. Ülkeye kral olmaya çalışan Kötü Kalpli Sihirbaz'a karşı verilen mücadeleyi anlatan oyunda Krallıktan Cumhuriyete geçiş, sürprizlerle birlikte eğitici ve eğlendirici bir dille yorumlanıyor. Yönetmenliğini Ünsal Sicilli'nin, müziklerini Caner Anar'ın, dekor ve kostüm tasarımını Şirin Dağtekin Yenen'in, koreografisini İpek Değer'in yaptığı oyunda, Umut Altunordu, Bilsev Anar, Özkan Ayalp, Gökhan Daldık, Aylin El, Mustafa Ergin ve Zeynep Uçucu rol alıyor.
Renkler Cumhuriyeti , 15 Ocak Cumartesi ve 16 Ocak Pazar günleri saat 12.00'de, Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da seyredilebilir.
www.ckm.gen.tr

-Oyuncaklar
Tiyatro Alkış tarafından sahnelenen Oyuncaklar , 15 Ocak Cumartesi günü saat 11.00 ve 13.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşacak. Oyun, bozuldukları için bir rafa atılan oyuncakların yaz gelince açılan pencereden tesadüfen eve giren uğur böceği ile bir anda değişen hayatlarını anlatıyor.
www.kkm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN

SERGİ

-New York'tan 9 Usta Genç/Genç Usta İstanbul'da
Çağdaş Türk ve Amerikan resminin Genç Usta / Usta Genç leri rh+artgallery'de buluşuyor. New York'tan Georgia Elrod, Evan Gruzis, Emily Noelle Lambert, David Michelanie, Kristine Moran, Sarada Rauch ve çalışmalarını New York'ta sürdüren Barış Göktürk ile Türkiye'den çağdaş Türk resminin genç temsilcilerinden Ebubekir Aydın ve Eşref Yıldırım'ın eserlerinden oluşan Rogue Element / New York ndash; İstanbul sergisi 12 Ocak 2011 tarihinde rh+artgallery'de açıldı. Özel bir katalogun da hazırlandığı sergide, 9 Genç Usta / Usta Genç in bir bölümü büyük boyutlu olmak üzere 24 parça eseri bulunuyor. Sergi 5 Şubat'a kadar görülebilir.
www.rhartgallery.com


ARŞİV