KADIKÖY’DEN TİYATRO -Hasretinden Prangalar Eskittim Ülkemiz şiirinin

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Hasretinden Prangalar Eskittim Ülkemiz şiirinin önde gelen şairlerinden, yazdığı tek kitapla ellinin üstünde baskı yaparak en çok satan şiir kitabı olma özelliğini hâlâ...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN
TİYATRO
-Hasretinden Prangalar Eskittim
Ülkemiz şiirinin önde gelen şairlerinden, yazdığı tek kitapla ellinin üstünde baskı yaparak en çok satan şiir kitabı olma özelliğini hâlâ elinde bulunduran Ahmed Arif bu sefer sahnede can buluyor. Ahmed Arif'in Hasretinden Prangalar Eskittim i ete, kana, cana, sese, geliyor. şairin Kemal Kocatürk, şairin tüm şiirlerini öz yaşam öyküsüyle harmanlayarak Arif'i yeniden görünür kılmayı hedefliyor. Terk etmedi sevdan beni , uğruna ölümlere gidip geldiğim dediği sevdasıyla, memleketiyle, aşkı, mahpusluğu ve sürgünleriyle Ahmed Arif'i ilk kez sahneye taşıyor.
Hasretinden Prangalar Eskittim , ilk kez 5 Ekim Cuma akşamı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Kamelyalı Kadın
19. yüzyılının ikinci yarısının Paris'inde geçen oyunda, yazar Alexandre Dumas-Fils, 156 yıldır ölümsüzlüğü yakalamış olan Kamelyalı Kadın ile gizem dolu Marguerite Gautier'nin ve onun kısacık yaşamındaki tek aşkı Armand Duval'in benzersiz aşklarının öyküsünü anlatırken; dönemin ahlak değerlerini çağının çok ilerisinde bir perspektifle tartışıyor. Kamelyalı Kadın, 5 Ekim Cuma akşamı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 36 00

-Konuşamıyorum
İletişimin insanlar arasında ne kadar azaldığını teknolojik gelişmelerin toplumumuzu nasıl etkilediğini ve gittikçe ne kadar yozlaştırdığını Kandemir Konduk'un kaleminden anlatan ve bol bol güldüren bir oyun. Volkan Severcan, Melda Gür, Ayşen Gruda, Ferdi Akarnur, Yeliz Şar, Sefa Zengin'in rol aldığı oyun 5 Ekim Cuma akşamı saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 658 00 14

-Aptal
Haklı olmak istiyorsan aptal olacaksın. Çünkü güzellik, şöhret, servet geçicidir. Oysa aptallık kalıcıdır. Müjdat Gezen'in yazıp oynadığı oyunda güleceksiniz, eğleneceksiniz ve bazı sırları ilk kez duyacaksınız.
Aptal, 7 Ekim Pazar saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-İyi Günde Kötü Günde
Ali Poyrazoğlu ve Nilgün Belgün etkileyici performanslarıyla seyirci ile birlikte aşkın matematiği üstüne düşündürüyor. Bu oyunu ayrılan ama birbirlerinden kopamayan sevgililerin öyküsünü bekâr, nişanlı, yeni evli, kavgalı, küs, boşanmış herkesin izlemesi gerekiyor. Seyirci dudaklarında: aşkın matematiği tektir, iki yarım bir bütünü oluşturmaz; yalnızca iki bütün bir bütünü oluşturur sözleriyle çıkıyor oyundan. İyi Günde Kötü Günde , 7 Ekim Pazar 18.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-3. Türden Yakın İlişkiler / Başlangıç
E.S.E.K, Türk tiyatrosunu dünyanın ilk devam oyunu (sequel), 3. Türden Yakın İlişkiler 2'yi yapmıştı. Ve şimdi, bundan 10 sene sonra efsanenin başına dönüyor ve 3. Türden Yakın İlişkilerin öncesine, yaratım sürecine gidiyor.
Yazar Uğur Uludağ, yeni oyununu yazmak istemektedir ancak başaramamaktadır. Uğur'un beynindeki fikirler, ne yapıp edip, gerekirse onun hayatına sızıp, ona bu oyunu yazdıracaklardır. Başlangıç , 8 Ekim Pazartesi 20.30'da Koyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Alevli Günler
Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş, biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar. İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelirler. Başvurdukları her yerde başka komediler yaşar, her türden anlaşmazlık ve anlayışsızlıklarla karşılaşır, bize çağdaş bir Yaşar ndash; yaşamaz hikayesi sunarlar.
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun Alevli Günleri , bu sezon da sahnede. Oyunu hala izlemediyseniz, 11 Ekim Perşembe 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

-Kim Kime Dumduma
Evlilik yıldönümlerini kutlayan Kerem ve Alev çifti, en yakın arkadaşları Ümit ve Eda çiftiyle birlikte şehir dışındaki villalarına döndüklerinde zengin villalarının soyulmuş olduğunu görürler. Hırsızı yakalamak çok büyük bir problem halini alır. Kimin haklı kimin haksız olduğunu, görünen ile gerçek arasındaki çizgiyi ve en önemlisi hayatta var olabilmek için neler yapabileceğimizi gösteren bir komedi.
Tiyatro Şenay'ın oyunu, 9 Ekim Salı 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Oyun Karıştı
Turnelerde temsiller vererek para kazanmaya çalışan tiyatro sahibi karı-kocanın birbirleriyle ve oyuncularıyla olan ilişkilerinin anlatıldığı Tiyatro Gaga'nın komedi oyununu 12 Ekim Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

-Basit Bir Ev Kazası
Eğer kocanız on beş yıldır kapıdan hep aynı şekilde giriyor, hep aynı yere çantasını bırakıp klozetin kapağını on beş yıldır açık bırakıp fermuarını koridorda çekiyorsa, hele birde evliliğinizi Eh! artık zamanıdırhellip; diyerek yapmışsanız emin olun siz de ziyan ve zebil (!) olmuş kadınlar kulübüne üyesiniz. Aslında Songül, hepimiz kadar cesur, ama hepimiz kadar ürkek. Aşksız bir hayatı yaşanmış saymayan Songül, savrulduğu Brezilya dizilerinden, bizi yazmaya çalıştığı romanın kıyılarında dolaştırıp, kara mizah bir kahkaha tufanına götürüyor.
Günay Karacaoğlu'nun 5 yıldır yoğun ilgi gören bu tek kişilik oyunu, 12 Ekim Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

KONSER
-Banu Sözüar Piyano Resitali
Duayen solist Banu Sözüar ilk orkestra konserini Cemal Reşit Rey yönetimindeki İstanbul Radyo Senfoni Orkestrasıyla 15 yaşında verdi. İstanbul Uluslararası Müzik Festivali'nin (İKSV) 1980 yılındaki açılışını Alexander Jenner'le birlikte Anatole Fistoulari yönetimindeki
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştiren Sözüar, uzun yıllardır Hamburg'da yaşamakta ve müzik kariyerini yurt dışında sürdürmekte.
Piyanist uzun bir aradan sonra Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. Düsseldorf lsquo;Robert-Schumann-Akademisi'nin Kompozisyon Bölümü'nde görev yapmakta olan besteci Altuğ Ünlü'nün, Banu Sözüar'a ithaf ettiği eseri lsquo;Constructions Poeacute;tiques' de bu konserle Türkiye'de ilk kez çalınmış olacak.
Konser, 8 Ekim Pazartesi saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.




-Erkan Oğur Anatolian Blues
Telvin düşüncesinin bir ürünü olan iddiasız fakat sınırsız proje Erkan Oğur Anatolian Blues, 22. Akbank Caz Festivali kapsamında, 10 Ekim Cuma 20.30'da CKM'de unutulmayacak bir performans sergileyecek.

-Ketil Bjoslash;rnstad
1966-1968 yıllarında Genç Piyano Ustası unvanını kazanmış Norveçli caz piyanisti ve yazar Ketil Bjoslash;rnstad, 11 Ekim Cumartesi 20.30'da 22. Akbank Caz Festivali kapsamında performansıyla dinleyicileri büyüleyecek.

DANS
-Halk Dansları
Dünyanın en zengin halk oyunları, kostümleri ve müziğine sahip ülkelerinden Türkiye'yi 1973 yılından beri yurt dışında temsil ederek birçok dünya birinciliği kazanan İstanbul Turizm Folklor Derneği, 40. yılını kutluyor. Son olarak Brezilya'da düzenlenen Dünya Halk Dansları Festivali'nde ülkemize birincilik kazandıran dernek, 2013'te de Arjantin ve Japonya'daki festivallere katılacak.
Siz de bu topraklara ait dansları öğrenmek istiyorsanız, Kadıköy Altıyol'daki İstanbul Turizm Folklor Derneği'ne gidebilirsiniz.Kurs kayıtları için her Pazar 14.00-17.00 saatleri arasında açık olan Dernek'te dersler 14 Ekim Pazar saat 14.00'te başlayacak.
Bilgi için tel: 0532 610 55 33

SÖYLEŞİİMZA
-Başarı Uzmanı Yazar Mümin Sekman
Her Şey Seninle Başlar kitabının yazarı Mümin Sekman'ın sosyal başarı seminerine davetlisiniz. Soru-cevaplı etkinlikte okul hayatında ve hayat okulunda başarı için gerekli bilgi ve beceriler anlatılacak. Kendini geliştirme tekniklerine ilgi duyanlar yılda bir düzenlenen bu etkinliğe bekleniyor. Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin sezon açılış konuğu Başarı Uzmanı Yazar Mümin Sekman'la gerçekleşecek söyleşi ve imza etkinliği 6 Ekim Cumartesi saat 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 36 00

-Sinem Sal Anekta Karalama Günü
Sinem Sal şiir kitabı Anekta ile ilgili bir buluşma ve imza günü düzenliyor. Karalama Günü adını verdiği buluşmayla ilgili Sal şunları söylüyor: Şu sıralar Anekta'yı yazdığım dönemden farklı bir şeyin içindeyim. Gerek kendime yeniden hatırlatmak gerekse biraraya gelmek için bir sebep olsun diye Anekta'nın gezegen üstünde imza günü diye anılan günü 6 Ekim Cumartesi günü Kadıköy Haymatlos Kitabevi'nde olacaktır.

SEMİNER
-Hegel'in Doğa Felsefesi ve Çağdaş Bilim Felsefesi
Bu etkinlikte Bilim Felsefesinin en iyi özgün çalışmaları gerçek değer ve önemleri içinde incelenecek, görgül bilimlerin görgül temellerinin kendine-yetersizliğini yine görgül temellerde kalarak gidermeye çalışan çağdaş Bilim Felsefeciliği Hegel'in Doğa Felsefesi kavramı ile karşılaştırma içinde çözümlenecek. Aziz Yardımlı'nın yönettiği ücretsiz etkinlik, 11 ve 18 Ekim Perşembe günleri 19.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.

SERGİ
-XXIX. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi
Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada Karikatür Oscarları olarak bilinmekte. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce saygın karikatüristin katıldığı yarışmanın seçiciler kurulu da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşuyor. Serbest konulu bu yılki yarışmanın birinciliğini Türkiyeli sanatçı Doğan Arslan ile İranlı sanatçı Javad Alizadeh'in aldığı yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserlerin bulunduğu sergi 10-23 Ekim tarihleri arasında CKM SanatGalerisi'nde ziyaret edilebilir.

- Renkli Tuvaller Resim Sergisi
Resim tutkunu dört arkadaş Gülnaz Tunçel, Mine Okçi, Zümrüt Kulaç ve Emel Kangal'ın Erenköy Gönüllü Evi'nde kesişen yolları Kadıköy Belediyesi Sergi Salonunda Renkli Tuvaller Resim Sergisi'ne dek ulaştı. 13-19 Ekim 2012 tarihleri arasında açık kalacak sergiye tüm sanatseverler davetli.
 
- Uyanış Anı Karma Sergi
V. Burunda Sanat Festivali kapsamında açılacak Uyanış Anı sergisi, ressam, fotoğrafçı, heykeltraş, değişik disiplinlerden 16 Lokomotif üyesi plastik sanatçıyı ilk kez biraraya getiriyor. Ayşenur Artar, Emine Akbucak, Esra Kizir Gökçen, Evren Gül, Feride Dayanç, Hüma Birgül, Justin Eccles, Kerem Ağralıgil, Laurel Eccles, Merih Yıldız, Serhat Koçak, Sophie Cohen, Şebnem Altuntaş,Uğur Ataç, Volkan Çöteloğlu ve Zehra Ferda Bigat'ın eserlerinden oluşan sergi 4 Ekim Perşembe günü Saint Joseph Lisesi'nde açılacak ve 22 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak.

- Gezdik, Gördük, Çektik 3 Fotoğraf Sergisi
Kadıköy Fotoğraf Merkezi ve Fotoamele Fotoğraf Grubu üyelerinin bir yıl boyunca katıldıkları uygulamalı fotoğraf atölyelerinde çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, ülkemizin bilinmeyen ya da az bilinen güzelliklerini de gözler önüne seriyor. Gölyazı, Trilye, Yedigöller, Belgrad Ormanları, Oylat gibi bölgelerde çekilen fotoğrafların her birinin ayrı bir hikâyesi, ayrı bir görselliği bulunuyor. Sergi, 1-10 Ekim tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 658 00 14

- Öpülecek Kadar Sevilen Kentler Fotoğraf Sergisi
Şair ve fotoğraf sanatçısı Akgün Akova, Öpülecek Kadar Sevilen Kentler adlı fotoğraf sergisinde yine kentten kente ışığın bavulu nu taşıyor. Akova, Bir çift kanadın bir altın madeninden daha değerli olduğunu fısıldayarak, bizi Capetown'dan Prag'a, Montreal'den Paris'e, Varşova'dan Tunus'a, Oslo'dan Viyana'ya, Zürih'ten Umman'a uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Sanat danışmanlığını Gülden Akıncı'nın yaptığı sergi 2-15 Ekim tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 467 36 00

- Kadın, Doğa ve İstanbul Resim Sergisi
Kadının güzelliğini ve zarafetini anlatmaya çalışan, İstanbul'un eşsiz doğa güzelliklerini sizlere anımsatmayı amaçlayan Leman Saybaşılı Resim Atölyesi sanatçıları KKM Sanat Galerisinde sizlerle buluşuyor. Sergi 1-10 Ekim tarihleri arasında gezilebilir.
0216 658 00 14

-Murat Ilgın Etlimoloji Resim Sergisi
Murat Ilgın'ın Etlimoloji adlı resim sergisi, 28 Eylül Cuma saat 17.00'de Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda açılıyor. Sergi 11 Ekim'e kadar görülebilir.
0216 386 99 03



ARŞİV