KADIKÖY’DEN TİYATRO -Kargaşa İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Kargaşa İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunlarından biriKargaşahellip;Kırılmalar, kayıplar, rüyalar, çocukluğa duyulan özlemhellip; Aşk, sevgi, seven bir kadından geriye kalanlarhellip;...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN TİYATRO

-Kargaşa
İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunlarından biriKargaşahellip;Kırılmalar, kayıplar, rüyalar, çocukluğa duyulan özlemhellip; Aşk, sevgi, seven bir kadından geriye kalanlarhellip; Dünyanın herhangi bir yerinde olabilecek bir boşluğun ortasında ve eski bir evde yıllardır uyuyan hikâyenin gizlediği altı kadının dramı Kargaşa ile açığa çıkıyorhellip;Abdul Mounem Amayri'nin yazıp yönettiği oyunda;Nergis Çorakçı, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Zeynep Özyağcılar, Ece Özdikici, Elvan Boran rol alıyor. Oyun, 5-16 Ekim 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'ndehellip;
Tel: (0216) 349 04 63

-Düğün
Aile yadigârı bir köşkte bir düğün hazırlığı ve o düğün telaşının cereyan ettiği bir mutfakhellip; Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı; damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün gecesi için ayarlanmış bir yardımcı kızhellip; Her iki ailenin de sırlarının duyulmaya başlandığı mutfak; yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşür. Tilbe Saran'ın yönetmenliğini yaptığı Düğün, 8 Ekim Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Can'lıyız Can'lı mı Can'lı
Can Yücel şiirlerinin birçok katmanda hayat bulacağı oyunda Can Yücel'i 85. doğum yılında biyografik bir şekilde uyarlanmış şiirleriyle anmayı planlayan Tiyatro Kumpanyası'nın Can adlı oyunu, 9 Ekim 2011 Saat 18.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde ilk kez seyirci ile buluşacak. Oyun, daha sonra 13 Ekim 2011 saat 20:30'da Muammer Karaca Tiyatrosu'nda izlenebilir.

-Ömürsün Doktor
Anton Çehov, yaşadıklarını ve öykülerini büyük bir samimiyetle seyircisiyle paylaşıyor. Değişik öykülerde, Çehov'un hayatın içinden çıkmış renkli karakterleri eşliğinde yapılan keyifli bir tiyatro yolculuğu... Çehov'un öykülerinden Kubilay Zerener'in kurgulayıp sahneye taşıdığı Ömürsün Doktor , 9 Ekim Pazar günü saat 16.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-İşsizler Cennete Gider
Günümüzde rekor düzeye ulaşan işsizliğin kara mizah yoluyla anlatılarak, olayın büyüteç altına alınması...lsquo;İşimiz iş aramak' biçiminde yaşamayı sürdüren bir karı kocanın varoluş savaşımı üstüne tez elden bir çözüm dilekçisidir oyun. Ferhan Şensoy, Serap Günaydın, Ali Çatalbaş ve Elif Durdu'nun rolleri paylaştığı İşsizler Cennete Gider , 10 Ekim Pazar günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izlenebilir.

-Şems!.. Unutma!..
Büyük düşünür Mevlana'nın ruh ikizi Şems'in cinayetine odaklanan oyunda, Şems'in kaybolmasının ardından Mevlana'nın evine konuk gelen bir hikâyecinin o evdeki bütün düzeni nasıl değiştirdiğini izliyoruz. Özen Yula'nın yazıp yönettiği oyunda Yetkin Dikinciler, Sema Keçik, Teoman Kumbaracıbaşı, Sinan Tuzcu, Beste Bereket ve Jehan Barbur yer alıyor. Şems!.. Unutma!.. 10 Ekim Pazar günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

SERGİ

-Hoşgeldin Bebek Resim Sergisi
Ayşe İnal eserlerinde, kalabalıkların hoyratlıklarına, kıyamadığı, bozulmakta olduğunu gözlemlediği bu eşsiz güzellikler dünyasında, kıyısında yaşamakta olduğu tüm denizleri, Büyükdere sahillerini, Suadiye kıyılarını, eşsiz Boğaziçi'ni sonsuza dek kalmalarını dilediği halleriyle anlatıyor. Ayşe İnal'ın Hoş geldin Bebek isimli sergisi 12-20 Ekim 2011 tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi B Salonu'nda görülebilir.

-Osman Kehri Suluboya Resim Sergisi
Tolga Eti SanatEvi, 15 Ekim-26 Kasım 2011 tarihleri arasında Osman Kehri'nin suluboya resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, suluboya resmin ele avuca gelmez ama içten ve bize hep gülümseyen yanının, bu şehrin canlı karakteri, ritmi, ışığıyla benzeştiğine ve üslup yönünden de uygun düştüğüne inanıyor.Bu tarzın sıcaklığıyla taze kalıcı güzellikleri izleyici ile buluşturmayı hedefliyor.

-Ruzin Gerçin Resim Sergisi
Kızıltoprak Sanat Galerisi 2011-2012 sergi sezonunu geçtiğimiz Şubat ayında kaybettiğimiz suluboya resmin ustalarından Ruzin Gerçin Anısına düzenlediği sergi ile açıyor. Sanatçının 1977 ve 2003 yılları arasındaki çalışmalarından örneklerin sunulacağı bu özel sergi, 8 Ekim-2 Kasım 2011 tarihleri arasında Pazar ve Pazartesi hariç 12.00 ndash; 19.00 saatleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde izlenebilir.
Tel: 0216 418 38 06

-Öğrencilerinden Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 21 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında Bedri Rahmi Eyüboğlu Portreleri sergisi izlenebilir. Sergide ustanın atölyesinden yetişen beş sanatçının Bedri Rahmi portreleri ve ustanın imzasını taşıyan otoportreleri yer alacak.

-Gör Beni Portre Sergisi
Ülkü Karaömeroğlulları'nın yaşama bakışının ipuçlarını veren portreleri, 2-14 Ekim günleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Perihan Gündoğdu lsquo;Başlangıç' Resim Sergisi
Perihan Gündoğan'ın pastel çalışmalarında konu olarak klasik arabaların dışına çıkmadığı, yağlıboya çalışmalarında farklı konular işlemeyi tercih ettiği ilk kişisel sergisi 1-11 Ekim tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenilebilir.

KONSER

-Yunanistan'dan Sesler
Gitarcafe, Ekim ayında Ross Daly'den Orhan Osman'a on konserlik Yunanistan'dan Sesler ile sezona hızlı bir başlangıç yapıyor. Ayrıca, özgür doğaçlama alanında Islak Köpek ve konukları Serra Yılmaz ve Wolter Wierbos ile Leon grubunu ağırlıyor. Yeni sezona 8 Ekim'deki açılış partisiyle merhaba diyecek olan Gitarcafe'de, sezonun ilk konseri, 11 Ekim'de Türkiye'de özgür doğaçlamanın önde gelen isimlerinden Islak Köpek ve konukları oyuncu Serra Yılmaz ile Hollandalı tromboncu Wolter Wierbos'tan. 29 Ekim'deki kapanış konserinde, bu kez İsviçre'den gelen bir özgür doğaçlama ikilisi var: Her ikisi de basçı olan Raphaeuml;l Ortis ve Louis Schild'den oluşan Leon, Fransız davulcu Rodolphe Loubatiegrave;re ile çalıyor. Yunanistan'dan Sesler konserleri çerçevesindeyse, 12-13 Ekim'de Girit müziğinin en önemli isimlerinden Ross Daly, Kelly Thoma ve GiorgosManolakis'in konseri var. 14 Ekim'de Evgenios Voulgaris, Yannis Messalas ve Sergios Voulgaris'in grubu Pesrevs and Semais sahne alıyor. Rezervasyon ve iletişim için: [email protected]'a e-posta gönderebilir veya 12:00-20:00 saatleri arasında (216)348 60 55 numaralı telefondan arayabilirsiniz. Ayrıca, atölyeler ve etkinliklerle ilgili daha fazla bilgi için:

-Grup Gündoğarken
Gündoğarken,hepimizin ezbere bildiği şarkılarıyla,Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği'ne konuk oluyor. 7 Ekim Cuma akşamı saat 20.00'de yemek ve sohbet ile başlayacak buluşma 21.00'de müzikle devam edecek.
Dernek yararına düzenlenen gecenin geliri, kuruluş amaçlarını gerçekleştirebilmek adına bağış olarak kullanılacak.
Bilgive rezervasyon için: 0533 522 4717

FOTOĞRAF

-Kırklareli: Yaşamın Renkleri Fotoğraf Gösterisi
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi Salı Etkinlikleri , bir gösteriyle sezonu açıyor. 5 fotoğraf sevdalısı Arif Hikmet Aktürk, Erol Savaş, Beyhan Aktürk, Selçuk Balaban ve Nedret Benzet, yaklaşık bir yıla yakın bir zamandır sürdürdükleri Kırklareli ve köylerindeki yaşamı ve doğal hayatı fotoğraflama serüvenlerini bir gösteriye dönüştürüp siz fotoğrafseverlerin beğenisine sunuyorlar. 11 Ekim Salı günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek Kırklareli: Yaşamın Renkleri adlı gösteri ve ardından gerçekleşecek söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli.

ATÖLYE

-Körler Ülkesinde Khalkedon Dersliği
Görünen, gerçek olsaydı bilime gerek kalmazdı fikriyle yola çıkan Khalkedon Dersliği'nin güz dönemi ders kayıtları başladı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da; kendi alanında uzmanlaşmış, tanınmış aydın, araştırmacı-yazar ve akademisyenleri doğa, tarih, toplum, bilim ve felsefe üzerine haftalık dersler ile Kadıköylülerle buluşturuyor. İlk dersin 20 Ekim'de olacağı dersler Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayacak ve AKA-DER Kadıköy Şube ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Derslerin içeriği, moderatörü, süresi ve günleri şu şekilde: Doğa ve Kapitalizm: Doğanın Kapitalizm Karşısındaki Yıkımı-Prof. Dr. Beyza Üstün (4 hafta-Pazartesi günleri 19:00-20:30). Altın Ekonomisi ve Üretiminin Yarattığı Çevresel Sorunlar-Yük. Met. Müh. Cemalettin Küçük (2 hafta-Pazartesi günleri 19:00-20:30). Doğanın Metalaştırılması -Dr. Gaye Yılmaz (4 hafta-Perşembe günleri 19:30-21:00). Anadolu'nun İnsanlığın Kültürel Evrimindeki Yeri - Doç. Dr. Alaeddin Şenel (3 hafta-Cuma günleri 19:30-21:00). Tarih Sohbetleri, Bülent Bilgin (3 hafta-Çarşamba günleri 19:30-21:30).
Ders kayıtları ve ayrıntılı bilgi için:0506 314 64 56 / 0554 748 04 38

-Osmanlıca Dersleri
Tarihçi Kitabevi, Osmanlıca Derslerini yeniden başlatıyor. Osmanlıca (I)Başlangıç Seviyesi (Matbu Kitap ve Gazeteler)12 Ekim 2011'den itibaren ÇarşambaGünleri 18.00-20.00saatleri arasında yapılacak.Osmanlıca (II) İleri Seviye(19. Yüzyıl Osmanlı Belgeleri, Osmanlıca'daki Arapça-Farsça unsurlar)13 Ekim 2011'den itibaren Perşembe günleri18.00-20.00saatleri arasında yapılacak. Dersler Tarihçi-Arşiv Uzmanı Orhan Sakin tarafından, 9 haftalık kurlar halinde verilecek.
Ayrıntılı Bilgi için: 0 (216) 418 68 86/0 (530) 370 74 11

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, bu sezon da Caddebostan Kültür Merkezi'nde devam edecek. Atölye, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde bu hafta 9 Ekim Pazar günü William Shakespeare'in Size Nasıl Geliyorsa isimli kitabı incelenecek.

SÖYLEŞİ

-Nazlı Eray ile Söyleşi ve İmza
Tozlu Altın Kafes, bir yazarın roman tadındaki anılarıhellip; 18 yaşlarında yaşadığı ilk aşkı Ege Ernart, Gülhane Hastanesi'nde geçirdiği amansız iki buçuk yıl, ikinci eşi Metin And ile tozlu altın kafese girişihellip; Nazlı Eray yaşamını onu etkileyen bu üç olayı, romansı bir anlatımla tekrar hatırlıyor. Her köşeden kimi zaman bağımsız kimi zaman iç içe geçen anılar kucaklıyor okuru. CKM Sanat Kütüphanesi söyleşileri Nazlı Eray ile başlıyor. Yazarın söyleşisi ve imza günü 8 Ekim Cumartesi saat 15.00'te ve herkes davetli!

-Orhan Koloğlu ile Söyleşi
Tarihçi Kitabevi, haziran ayında ara verdiği söyleşilerine, tarihçi Orhan Koloğlu ile 8 Ekim Cumartesi 15:00'da tekrar başlıyor. İttihatçılar Jöntürk müdür? konulu söyleşisiyle Orhan Koloğlu'nu, tarih uzmanları Yahya Sezai Tezel (15 Ekim 2011), Metin Heper (29 Ekim 2011),
Zeki Arıkan-Salih Özbaran (26 Kasım 2011), Fabio Grassi (3 Aralık 2011), Cemal Kafadar (24 Aralık 2011), Ercan Çitlioğlu (14 Ocak 2012), Erol Toy (21 Ocak 2012), Taner Timur (3 Mart 2012) ve Bilal Şimşir (5 Mayıs 2012) takip edecek.

KİTAP

-Rüzgârın Hikâyesi Tanıtım Kokteyli
Rüzgarın Hikayesi, bir tutku ve başarı hikâyesi. Bu hikâye, kitabevlerinin raflarına çıkmadan hemen önce okurlarıyla tanışmak istiyor. Yazar Metin Atamer ve Yeni İnsan Yayınevi adına Aytaç Timur, herkesi 8 Ekim Cumartesi saat 17.00'de Piha Sanat Merkezi'ndeki tanıtım kokteyline davet ediyor.
Tel: 0216 337 15 13
KADIKÖY DIŞINDANKONSER
-Pekinel Kardeşler Genç Yeteneklerle Aynı Sahnede!
GS Pekinel, Harika Çocuklar Yasasının son on beş yılda işlerliğini yitirmesi üzerine uluslararası kariyer yapma yeteneğine sahip çocuklara destek sağlamak üzere harekete geçtiler. Proje ana sponsoru Onduline Avrasya ile birlikte senfoni orkestrası elemanlardan oluşan bir jüri eşliğinde konservatucar öğrencileri arasından seçtikleri çocukları, dünyanın en tanınmış pedagog ve müzik eğitimcileri ile birlikte çalışmak üzere çeşitli ülkeler gönderdiler. Böylece GS Pekinel Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler projesi gerçekleşti. GS Pekinel'in gelişmelerini çok yakından izlediği bu gençler aradan geçen bir yıl içinde inanılmaz başarılara imza attılar. Önemli uluslararası yarışmalarda çoğu birincilik olan birçok derecenin dışında, önemli orkestralarda yer aldılar ve/veya bu orkestralar eşliğinde solist olarak çaldılar.
Genç Yetenekler'den dokuzu şimdi de İstanbul, Ankara ve İzmir'de konser vermek üzere kısa bir süre için ülkelerine dönüyorlar. Eren Aydoğan (piyano), Elvin Hoxha (keman), Dorukhan Doruk (cello), Veriko Tchumburidze (keman), Yunus Tuncalı (piyano), Kıvanç Tire (keman), Yusuf Çelik (cello), Ege Banaz (klarinet) ve Yağızcan Keskin (klarinet) konuk sanatçı Efdal Altun ve Güher ve Süher Pekinel ile aynı sahnede; G. Cassado, S.Rachmaninoff, E.Elgar,
P.de Sarasate, G.Tartini, F. Mendelssohn, R. Schumann, W.Lutoslawski ve A.Mozart'ın
bestelerini çalacaklar. Tüm sanatçılar bu konserde gönüllü olarak yer alıyorlar:
-11 Ekim-İstanbul Cemal Reşit Rey Salonu- 20:30 (Biletix ve CRR gişesi)
-12 Ekim-Ankara Bilkent Salonu- 20:00 (Mybilet ve Bilkent gişesi)
-13 Ekim-İzmir Sabancı Kültür Sarayı- 20:30 (Biletix ve konser akşamı S.K.Sarayı gişesi)

ARŞİV