KADIKÖY’DEN   TİYATRO   -Kes ve

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Kes ve Kaç 100. yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kes ve Kaç adlı yeni oyunu Şubat ayında seyirciyle buluşturuyor....

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Kes ve Kaç
100. yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kes ve Kaç adlı yeni oyunu Şubat ayında seyirciyle buluşturuyor. Peter Horsler'in yazdığı S. Bora Seçkin'in yönettiği oyun, 13-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sahnelenecek. Kes ve Kaç adlı oyunda, sağlık sektöründeki özelleştirmelerin neden olduğu büyük tehlikeler konu edilirken birbirinden ilginç hasta ve hastalık hastası karakterlerin başından geçen komik olaylar anlatılıyor. Kes ve Kaç , maddi çıkar dünyasında aklını kullanamayan bireyin nasıl kullanılabileceğine işaret ediyor.

-Nehir
Oyun Atölyesi'nin yeni oyunu Nehir , izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Oyunun yazarı
Jez Butterworth,aşkın peşinden giderken aşkı ezbere yaşamaya yönelen lsquo;Adam'ın hayatına giren kadınları veyaşadıklarını anlatıyor. Hira Tekindor'un çevirisini yaptığı oyunuHaluk Bilgineryönetiyor. OyundaHaluk Bilginer,Ayça BingölveCanan Ergüderrol alıyorlar.
Nehir , 15 Şubat Cumartesi 16.00 ve 20.30'da, 16 Şubat Pazar 16.00 ve 19.00'da Moda'dakiOyun Atölyesi'nde izlenebilir.
0216 345 39 39

-Taş
Alman yazar Marius von Mayenburg'un 2008 yılında yazdığı Taş (Der Stein) adlı oyun, Avrupa'nın pek çok ülkesinde sahnelendikten sonra, Türkiye'de de Tiyatro Tek Ağaç tarafından sahneleniyor. Sibel Arslan Yeşilay'ın çevirdiği oyunu Murat Akdağ yönetiyor. Oyunda Gülsüm Soydan, Özlem Çınar, Cüneyt Karadurak, Aliye Karahan gibi usta oyuncular yer alıyor ve oyuna küçük bir orkestra da eşlik ediyor.
Oyun Dresden'de yaşayan Nazi Partisi üyesi bir ailenin başından geçenleri bir ev üzerinden üç kuşak boyunca anlatıyor. Şubat ayı boyunca her Perşembe saat 20.30'da Kadıköy'ün yeni sahnesi Tiyatro Seyirlik'te izlenebilir. 0216 345 66 65


FİLM

-Benim Tatlı Kanaryam
Benim Tatlı Kanaryam, rembetiko müziğinin en ünlü sanatçılarından, Yahudi kökenli, İstanbul doğumlu, Yunanistan'da yaşamış ve Hıristiyan olarak vefat etmiş şarkıcı Roza Eskenazi'nin yaşamını anlatan, 90 dakikalık belgesel bir film.
Sosyal Dayanışma ve İletişim Derneği, sizleri Benim Tatlı Kanaryam/My Sweet Canary belgeselini izlemeye ve yapımında emeği olan Dr. Mehtap Demir'le söyleşiye davet ediyor.
Etkinlik, 22 Şubat Cumartesi 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

-Türkiye'den Kısalar
!f İstanbul Film Festivali kapsamında, Türkiye'den Kısalar başlığı altında KargArt'ta ücretsiz kısa film gösterimleri olacak.16 Şubat günü 13.00'te başlayacak ve akşama dek sürecek gösterimlerde, Biz Buraya Nasıl Geldik?, Aile Tablosu, Üç Renk ve Kim Korkar Hayattan!/? temaları altında toplam 18 kısa film izleyicisiyle buluşacak. Filmler arasında 8 Haziran 2013 tarihinde halk tarafından Taksim'in girişlerine kurulmuş olan barikatları konu alan Sekiz Haziran ve kendi kendini sansürleyerek, 2013 yılının Mayıs-Temmuz ayları içerisinde Türkiye'de meydana gelen Gezi Parkı olayları sırasında yaşanan basın sansürünü eleştiren bir animasyon olan Tornistan adlı kısalar öne çıkıyor.

 
OPERA

-Bir Şölendir Opera: Mesut İktu
Opera sanatçısı ve öğretim üyesi Prof. Mesut İktu, Rusların, Glinka'nın Ruslan ve Ludmilla'sından sonra ilk ulusal operası Modest Mussorgski'nin Boris Godunov'unu anlatacak. İktu, ülkemizde hiç sahnelenmemiş bu operayı bir deha ürünü olarak tanımlıyor. Girişin ücretsiz olduğu etkinlik 16 Şubat Pazar saat 18.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda izlenebilir.
0216 346 15 31

KONSER

-Helesa
Gitar Cafe bu hafta Grup Helesa'yı ağırlıyor. Helesa, etimolojik olarak antik Yunancadaki deniz kelimesinden geliyor. Bugün Karadeniz'de var olan birçok kültür içerisinde hem birlikte çalışmayı hem de paylaşmayı yüksek sesle dile getirmek için kullanılan bir nida. Deniz kadar engin Karadeniz kültürlerini paylaşmanın ifadesi olarak gruba bu ad verilmiş. Grubun repertuvarında Türkçe, Lazca, Hemşince, Pontus Rumcası, Megrelce ve Gürcüce türküler bulunuyor. Helesa dinletisi 15 Şubat Cumartesi 21.00'de Kadıköy'ün alternatif mekânlarından Gitar Cafe'de.
0216 348 6055

SERGİ

-lsquo;Sevgililer Günü' Karma Sergi
Bahariye Sanat Galerisi'nde düzenlenen lsquo;Sevgililer Günü Karma Sergisi,Eda Kaman, Edibe Ecemiş, Esra Nas, Funda Ergin, Füsun Uzunoğlu, Güner Gültekin, Hadiye Aldıkaçtı, İjlal Marmarisli İycil, Merve Yenigeldi, Mustafa Tömekçe, Neslihan Laçin, Nursel Önen, Ramiz Aydın, Selin Kandemir, Ümit Gezgin, Yeliz Ural, Zeynep Kaya ve Ziynet Özdoğan'ın eserlerinden oluşuyor. Yine bu sergide pek çok sanatsal obje izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Sevdiklerine değerli ve kalıcı bir hediye vermek isteyenlerin aradıklarını bulacakları bu sergi, 13-25 Şubat tarihleri arasında Bahariye Sanat Galerisi'nde.
0216 414 55 06

-Nurca Türkoğlu Işık, Renkler ve Sesler
Evren yasasına göre her rengin bir sesi, her sesin bir rengi var iç içe evrenler ve galaksiler gibihellip; diyen Nurcan Türkoğlu Işık Renkler ve Sesler adlı kişisel resim sergisini Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde açıyor. Sergi 15 Şubat-13 Mart tarihleri arasında görülebilir.
0216 357 2836

-Ekrem Kahraman Resim Sergisi
Yurt içi ve yurt dışında 80'nin üzerinde kişisel sergi açan, çok sayıda karma ve grup sergilerine katılıp ulusal ve uluslararası fuarlarda yer alan sanatçı Ekrem Kahraman'ın kişisel sergisi, Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda 16-28 Şubat tarihleri arasında görülebilir.
0216 386 99 03

-Armando Rabadan Resim Sergisi
Armando Rabadan'ın Mekânlar; evrenin fiziksel tarifine dair bir kompozisyon konulu sergisi 13 Şubat Perşembe günü Bağdat Caddesi Art350'de açıldı. Sergi, 16 Mart'a kadar görülebilir.
0216 369 80 50

-Aysel Özkan Renklerin Dansı
Aysel Özkan'ın Renklerin Dansı 3 adlı yağlıboya resim sergisi 15-21 Şubat tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi Performansbir katında görülebilir.

- Kelebek Etkisi Resim Sergisi
Sanatçı Luna Okan'ınbir kelebeğin hayat sahasındaki kısacık varlığından yola çıkarak biçimsel olarak birbirine benzer hayatları, tekrarları ve zamanı içine çekmeyi hedefleyen resimleri Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi'nde. Kelebek Etkisi adlı resim sergisi, Kadıköy'deki Karaköy İskelesi'nin üst katında görülebilir.

-Fotoğraf Gezginleri Küba Fotoğraf Sergisi
Niko Guido'nun danışmanlığını üstlendiği Fotoğraf Gezginleri'nin Küba Fotoğraf Atölyesi sırasında çekilmiş fotoğraflarından oluşan sergi de Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi'nde devam ediyor; 18 Şubat'a kadar görülebilir.

KADIKÖY DIŞINDAN

SERGİ

-Reyhan Tokatlı Resim Sergisi
Medya sektöründe uzun yıllar çalıştıktan sonra resim çalışmalarına başlayan Reyhan Tokatlı dördüncü kişisel sergisini, kaybettiği eşi yönetmen Erdoğan Tokatlı anısına açıyor. Doğma büyüme Kadıköylü olan ve uzun yıllar eşiyle birlikte Kadıköy'de yaşayan Reyhan Tokatlı'nın resim sergisi, 25 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Teşvikiye NiSart Sanat Galerisi'nde görülebilir.
0212 232 25 82 -86


ARŞİV