KADIKÖY’DEN   TİYATRO   -Lysistrata “Kadınlar da

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Lysistrata Kadınlar da Savaşırsa Aristophanes'in yazdığı Kemal Kocatürk'ün yönettiği Lysistrata Kadınlar da Savaşırsa savaş ...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Lysistrata Kadınlar da Savaşırsa
Aristophanes'in yazdığı Kemal Kocatürk'ün yönettiği Lysistrata Kadınlar da Savaşırsa savaş ve kadının toplumdaki yeri temalarını işliyor. Oyunda savaşlardan bıkıp usanan kadınların eşlerini kaybetmemek ve daha güzel bir gelecek için Antik Atina'daki yönetim merkezi Akropolis'i işgal etmeleri ve erkeklerin savaşa katılmaları durumunda kadınlıklarını öne çıkarmaları anlatılıyor. Oyun 19-23 Mart 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde.

-Che ve Ulrike
Bizim Tiyatro'nun sahneye taşıdığı Che ve Ulrike / Ne konuşuyorsunuz öyle? oyunu 22 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 418 95 49

-Ders
Tiyatro Fora David Mamet'in tartışma yaratan oyunu Ders i Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahneliyor. Tufan Karabulut'un yönettiği oyunda, Tufan Karabulut ve Suzan Acun rol alıyor. Ders 23 Mart Pazar saat 15.30'da ve 29 Mart Cumartesi 20.30'da izleyiciyle buluşacak.

GÖSTERİ

-Aşkım Kapışmak Satnd-Up Gösterisi
Ünlü İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, tek kişilik stand-up gösterisi İlişkiler Komedisi ile 25 Mart'ta Kadıköy Sahne'de. Gösteri saat 22.00'de başlayacak.

SÖYLEŞİ

-Tan Oral ile Çizgili Söyleşi
Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi Ustaları Tanıyalım etkinlikleri kapsamında ilk konuğu çizer Tan Oral'ı ağırlıyor. Tan Oral söyleşisi 22 Mart Cumartesi saat 15.00'te CKM 3. Kat B Salonu'nda.

KONSER

-Jehan Barbur Kadıköy Sahne'de
Farklı tarzı ve sesiyle son yıllarda alternatif müzik tutkunlarının takipçisi olduğu Jehan Barbur, 26 Mart Çarşamba akşamı Kadıköy Sahne'de konser verecek. Konser saat 22.00'de başlıyor.

SERGİ

- Duran Kadın Galeri Diani'de
Ressam Hale Sontaş'ın resim sergisi Galeri Diani'de açılıyor. Son yıllarda artarak gözler önüne serilen kadına karşı şiddet, baskı ve zorbalığa karşı göğüs geren, direnen kadınların anısına Duran Kadın ve özellikle Yaldız'ın Örttükleri temalı eserleri sergilenecek. 22 Mart Cumartesi günü Galeri Diani'de açılacak sergide Sontaş'ın yağlıboya, karışık teknik, desen, baskı resimlerinden oluşan bir seçki sunulacak. Sergi 19 Nisan'a kadar görülebilir.

-Baha Özyükseler Bir Başka Gözle İstanbul
Ressam Baha Özyükseler, yedinci kişisel yağlıboya sergisini 24 Mart Pazartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi Performansbir katında açıyor. Bir Başka Gözle İstanbul adıyla açılacak sergi 30 Mart'a kadar görülebilir.

-Başak Kızıltoprak Ebru Sergisi
Başak Kızıltoprak'ın ikinci Ebru Sergisi, 10 Nisan'a kadar Cherrybean Coffee Moda'da görülebilir. Cherrybean Coffee Moda Moda Caddesi No:122'de.

-Öznur Eren ResimSergisi
Düş Yolcusu Sanat Durağı, Öznur Eren ResimSergisi'ne ev sahipliği yapıyor. 15 Mart'ta açılan sergi 28 Mart'a kadar görülebilecek.
www.dusyolcususanatduragi.com

-M. Emin Kayserili-Menduha Satır Sergisi
Bahariye Sanat Galerisi'nde düzenlenecek olan lsquo;M. Emin Kayserili-Menduha Satır Sergisi' 27 Mart-8 Nisan tarihleri arasında izlenebilir.

-Tucirc;ze Sanat Galerisi'nde özel bir sergi

Tucirc;ze Sanat Galerisi'nde, tablolarında Anadolu kültürünü en iyi yansıtan ressamlardan olan Sefer Öztürk ile Nedret Öztürk'ün, yağlıboya ve keçe üzerine yaptığı eserlerden oluşan bir sergi var. 8 Mart'da başlayan sergi,27 Mart Perşembe gününe kadar gezilebilir.
Tucirc;ze Sanat Galerisi, Suadiye Vakko yanı Yazarlar Sokak Kırlangıç Apt. No:. 6-5 Suadiye adresinde.

ARŞİV