KADIKÖY’DEN   TİYATRO -Meraklısı İçin Öyle Bir

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye Oyunda Savaş Dinçel, Türkiye edebiyatının en önemli kalemlerinden Sait Faik'in öykülerinden, anılarından, yazılarından...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye
Oyunda Savaş Dinçel, Türkiye edebiyatının en önemli kalemlerinden Sait Faik'in öykülerinden, anılarından, yazılarından yola çıkarak bir İstanbul turu yaptırıyor seyircilerehellip; Ergün Işıldar'ın yönettiği, Naşit Özcan'ın rol aldığı oyun, seyircileri, önce Burgazada, ardından Karaköy, Tünel, Beyoğlu, Hristaki Pasajı ve Taksim Parkı'na götürüyor. Oyun, 9 Aralık'a kadar Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyredilebilir.
-Sığıntılar
İki adam var; hayatın son derece gerçek olduğunu feci halde öğrenen, mutlu sonla biten masalların sadece çocuklara anlatıldığını bilen, ama yine de kanmaya ihtiyacı olan. Nasıl biteceğini kestiremedikleri hikâyelerine; biri süreknot;li mutlu sonlar yazarken, birinin sonu diğerinin cebinde olan. Tiyatro Pervasız'ın yeni oyunu Sığıntılar, 8 Aralık Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Yalanın Ardındaki
Karısını öldürmekle suçlanan bir psikiyatristle, kendini bu cinayeti çözmeye adamış bir dedektif arasında geçen; sorgulayan ve sorgulananın kimlik çatışmaları, suç ve ceza kavramı, baskı şiddet ve psikolojik işkencenin toplumsal boyutları ve bireyler üzerindeki yansımaları. Bizim Tiyatro'nun yeni oyunu Yalanın Ardındaki , 8, 14, 22 Aralık saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi
Nilgün Belgün'ün hayat hikâyesinden ve anılarından yola çıkarak yazdığı İçimdeki Kadın Aşk ve Komedi isimli kitabından sahneye uyarlanan Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi isimli müzikli danslı gösteri 9 Aralık Pazar 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Yükselişten Sonra
Kendine bakıp hiç utanma duygusuna kapılmadın mı? Şöyle bir düşününce, başarı basamaklarını tırmanmak için ideallerimize, dostlarımıza ihanet etmek zorunda kalmış olduğumuzu hissediyorum. Ben çok utanıyorumhellip; Yükselişten Sonra , 13 Aralık Perşembe 20.30'da CKM sahnesinde izlenebilir.
-Adalet, Sizsiniz
Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun tek perdelik yeni oyunu Adalet, Sizsiniz ; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın yorumlarıyla tiyatroya aktarıyor. M.Ö. 5. yüzyılda Atina'da, Beş Yüzler Meclisi'nin ölüme mahkucirc;m ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma'da, Engizisyon'un müebbet hapse mahkucirc;m ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston'da, adaletin ölüme mahkucirc;m ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti'nin hikâyeleri. Oyun, 14 Aralık Cuma 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Oyun Arkadaşım
11 yıllık bir evlilik... Hayat telaşında olan bir erkek... Evliliklerinin girdiği monotonluktan şikâyetçi bir kadın ve tüm bunların birleştiği bir hafta sonu... İşte bu düzlem üzerinde evliliğin bir oyun arkadaşlığı olduğunu ve her iki tarafın da bu oyunu layığı ile oynaması gerektiğini anlatacak seyircisine. Kahramanlarımız evli değil de ev arkadaşı olsaydı ya da erkek hamile kalsaydı. Bir yemek siparişi ne derece zahmetli olabilir kihellip; Oyun Arkadaşım , 14 Aralık Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

FİLM GÖSTERİMİ
-Sabah Yıldızı
Metin Avdaç'ın çektiği Sabah Yıldızı adlı Sabahattin Ali Belgeseli, 8 Aralık Cumartesi saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Film Sabahattin Ali'nin yaşam hikâyesine ve Türkiye'nin çalkantılı dönemlerine tanıklık ediyor.

OPERA
-Zehra Yıldız Uluslararası Opera Gecesi
Genç yaşta kaybettiğimiz opera sanatçısı Zehra Yıldız, uluslararası opera sanatçılarının katılımıyla gerçekleşecek gecede anılıyor. 11 Aralık Salı 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde yapılacak gecenin davetiyeleri etkinlikten 3 gün önce gişeden temin edilebilir.

BALE
-Romeo ve Juliet
İki soylu aile arasındaki bitmek bilmeyen nefret ve düşmanlığın gölgesinde yeşeren büyük bir aşkın anlatıldığı Romeo ve Juliet, Cem Ertekin koreografisi Hector Berlioz'un müziği ile sahneye taşınıyor. Çağdaş Bale Topluluğu'nun Romeo ve Juliet gösterisini 12 Aralık Çarşamba 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.

KONSER
-Kerem Görsev Trio Canlı Performans
Ülkemizin önde gelen jazz piyanistlerinden Kerem Görsev, Kontrbasta Kağan Yıldız ve Davulda Ferit Odman'dan oluşan triosuyla sahne alıyor. Ağırlıklı olarak Kerem Görsev bestelerinden oluşan bir repertuvarla sahneye çıkacak olan Kerem Görsev Trio, artık her konserde bir standart haline gelen dinamik performansı ve yüksek enerjisi ile müzik severlere jazz dolu bir gece yaşatacak. Konser, 8 Aralık Cumartesi 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Ensemble Kheops
Her biri çalgılarında uluslararası üne sahip sanatçılardan olușan bir oda müziği grubu olan Ensemble Kheops u bu konserde, piyanist ve birçok uluslarası yarışmada ödüllü besteci Muhiddin Dürrüoğlu, Belçikalı ve Eurovision genç müzisyenler yarışması ödüllü çellist Marie Hallynck ve yine Belçikalı ve BBC genç nesil sanatçısı klarnetçi Ronald Van Spaendonck'tan oluşan kurucu üyeleri ile onlara daha sonra katılan Monte - Carlo Master of Masters Yarışması 2010 birincisi Rus kemancı Graf Mourja ve kornoda dünyanın en iyi isimlerinden Fransız Herveacute; Joulain temsil edecekler. Şu anda Brüksel Kraliyet Konservatuvarı'nda Oda Müziği profesörü olan Dürrüoğlu bu konserde piyanistliğinin yanı sıra besteci olarak da karşımıza çıkacak. Konser, 10 Aralık Pazartesi 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
-Doğudan Batıya Nağmeler
Itri Müzik Okulu'nun Doğudan Batıya Nağmeler isimli konseri 10 Aralık Pazartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor.
-İstanbul Klarnet Korosu
Sahneyi hazırlamakla görevli müstahdem Kerem, konserden önce sahnede son düzeltmeleri yaparken şefin bagetini alır orkestrayı yönettiğini hayal eder. Tam o sırada orkestra sanatçıları içeri girer. Aralarında çok hoşlandığı Aslı da bulunmaktadır. Göz göze geldiklerinde Kerem kontrolünü kaybeder ve orkestrayı yönetmeye başlar. Az sonra gerçek orkestra şefi içeri girdiğinde, Kerem ile inanılması güç bir mücadele başlayacaktır. İstanbul Klarnet Korosu'nun bu keyifli konseri 13 Aralık Perşembe 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

SÖYLEŞİ
-Mustafa Mutlu ve Can Ataklı ile Dereden Tepedenhellip;
Vatan gazetesi yazarları Can Ataklı ile Mustafa Mutlu gündeme ilişkin görüşlerini paylaşıyor ve sorularınızı yanıtlıyor. Mutlu ve Ataklı, özellikle iktidarın medya üzerindeki baskısını anlatacak. Söyleşi, 8 Aralık Cumartesi 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Doğu Yücel ile Söyleşi İmza
Okul ve Küçük Kıyametler filmlerinin senaryo yazarı Doğu Yücel Varolmayanlar adlı söyleşisiyle Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'ne konuk oluyor. 9 Aralık Pazar 15.00'te başlayacak söyleşinin ardından yazar kitaplarını imzalayacak.

ATÖLYE
-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. CKM'de düzenlenen Okuma Atölyesi'nde bu ay incelenecek kitaplar şunlar:
-11 Aralık 2012 Salı Samiha Ayverdi, İbrahim Efendi Konağı
-25 Aralık 2012 Salı Emily Bronte, Uğultulu Tepeler

SERGİ
-Bir Elif Naci Bey Vardıhellip;
Ressam, gazeteci, müzeci ve yazar Elif Naci Bey vefatının 25. Yılında, Kadıköy Belediye Başkanlığı Fuaye Salonu'nda anılıyor. 7 Aralık Cuma günü saat 18.00'de başlayacak etkinlikte yaşamı ve sanatıyla ilgili sunumlar yapılacak, anma konuşmalarının ardından serginin açılışı gerçekleştirilecek. Sanatçının eserlerinden oluşan sergisi, 14 Aralık'a kadar görülebilir.
-Emek-Yorum Fotoğrafları Sergisi
Türkiye Yazarlar Sendikası ile red fotoğraf grubu'nun ortak çalışması olan Göz-El Emek-Yorum Fotoğrafları Sergisi , 7 Aralık Cuma günü saat 19.00'da Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde açılıyor. Sergi, 58 fotoğraf sanatçısının 103 fotoğrafına TYS'li 106 yazarın yaptığı yorumlardan oluşuyor.
-Gülenay Gorbon Resim Sergisi
Moda'daki Esin Sanat Galerisi, Gülenay Gorbon Resim Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. 8 Aralık Cumartesi 16.00'da açılacak sergi 22 Aralık'a kadar görülebilir.
0216 449 28 84
-Yeni Yıl Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 3 Aralık 2012-10 Ocak 2013 tarihleri arasında Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mehmet Pesen, Ruzin Gerçin resimlerinden oluşan sergi izlenebilir.
0216 363 12 80
-Pul Sergisi
Türkiye Filateli dernekleri Federasyonu 50. yıl Pul sergisi meraklılarını bekliyor. Şaziye Erel Resim Atölyesi'nin hazırladığı pul sergisi, 11-20 Aralık tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Müge Yıldız Yalnızlık Sergisi
Yalnızlık adlı sergisinde ressam Müge Yıldız içindeki sezgileri takip etmiş ve bu yolculukta aslında hepimizin kendi yalnızlıklarımızdan başka yalnızlıklara gidişini anlatmış. Yalnızlık sergisi 11-20 Aralık tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Atatürk ve Kadın Fotoğrafları Sergisi
Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 78. yıldönümünde Yazar Hanri Benazus'un arşivinden daha önce görülmemiş Atatürk fotoğrafları ziyaretçileri bekliyor. Sergi 1-10 Aralık tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Kışa Merhaba Sulu Boya Resim Sergi
Eğitimci sanatçı H. Fehmi Bildik yönetiminde; resim sanatına gönül verenlerin duygularını toplumla paylaşmayı hedefleyen suluboya resim sergisi 3-13 Aralık tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Doğanın Güzellikleri Kişisel Resim Sergisi
Yurdagül Karadenizli yağlı boya resim çalışmalarında doğanın güzelliklerini resmediyor. Sergi 12-20 Aralık tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Mine Kavala Gölge Resim Sergisi
Mine Kavala Gölge Resim Sergisi, 8-21 Aralık tarihleri arasında Caddebostan'daki Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
0216 386 99 03
-Hayriye Kuran Resim Sergisi
Hayriye Kuran'ın resim sergisi, 7 Aralık Cuma 18.00'de Ramada Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılıyor. Sergi 17 Aralık'a kadar görülebilir.

ÇOCUK
-Tarihten Geleceğe, Düşlerden Gerçeğe Atölyesi
İstanbul Oyuncak Müzesi Faber Castell'in desteğiyle gerçekleştireceği Cumartesi etkinliklerinde çocuklar, oyuncakların rehberliğinde her ay farklı dünyaların ve farklı hikayelerin peşine düşüyor,düşlerin nasıl gerçeğe dönüştüğüne tanıklık ediyor.
Aralık ayında Hayvanlardan Öyküler atölyesinde öykülerin kahramanları hayvanlara kulak veriyor, insanlar ve hayvanlar arasında geçmişten günümüze değin gelişen hikayeleri işleniyor. Faber-Castell'in desteklediği atölye çalışmaları müze ziyaretçilerine ücretsiz.
8 ve 15 Aralık Cumartesi 11.00-12.00 ( 4- 6 yaş grubu) / 12.30-13.30 (6-10 yaş grubu), 22 Aralık Cumartesi /29 Aralık Cumartesi saat 11.00-13.00 arasında 4 yaş ve üzeri çocuklar aileleri ile birlikte katılabilir.



ARŞİV