KADIKÖY’DEN TİYATRO -Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi Şehir Tiyatroları’nda

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi Şehir Tiyatroları'nda 2011-2012 tiyatro sezonunda tiyatroseverleri İstanbullu olmada buluşturan Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi adlı oyun Kadıköy Haldun...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN
TİYATRO
-Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi
Şehir Tiyatroları'nda 2011-2012 tiyatro sezonunda tiyatroseverleri İstanbullu olmada buluşturan Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi adlı oyun Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'ndeseyirci karşısında. Ziya Osman Saba'nın aynı adlı öykü kitabından Hilmi Zafer Şahin'in oyunlaştırdığı Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, 1940'lı yılların İstanbul'unu sahneye taşırken, değişen süreç içinde kaybolan ve yaşayan değerleri paylaşıyor. Oyundaki rolüyle 2011 yılında IX. Direklerarası Seyircileri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Uğur Arda Aydın'ın yanı sıra dönüşümlü olarak Can Doğan ve Uğur Dilbaz rol alıyor. Oyun, Ziya Osman Saba'nın ailesinden sanat dostlarına, gezdiği semtlerden İstanbul'u anlamlandıran insan ilişkilerine, vapur yolculuklarından gündelik ve geleneksel yaşama, yakın geçmiş adına, yazarın gözünden bakmamızı sağlıyor. Oyun, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde 17-28 Ekim 2012 tarihleri arasında, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ise 14-18 Kasım 2012 tarihleri arasında seyirciyle buluşuyor.

-Yeni Yasaklar
Günümüzde çeşit çeşit yasakların eleştirel komedisini yapan Kandemir Konduk'un bu yepyeni oyununu usta mizahçı Müjdat Gezen sahneye koydu. Yeni Yasaklar kimi yasaklardan iyice bunalan ama yasak olduğu için ağzını açamayanları çok güldürecek bir komedihellip; Yeni Yasaklar , 19 Ekim Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Beni Yeniden Sev
Ali Poyrazoğlu'nun sahneye koyduğu Beni Yeniden Sev , kadın erkek ilişkilerine dair eğlenceli bir oyun. 19 Ekim Cuma saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Sonbaharı Beklerken
Bir gün karınız sizin kim olduğunuzu hatta kendi adını bile unutursa ne yapardınız? Her şeye sahip olan yenilikçi yazar İris Murdoch'un hikâyesi... Bir gün İris hafızası dahil her şeyini kaybeder. Bir şey hariç... Kocasına olan aşkıhellip; Usta oyuncu Çolpan İlhan'ın başrolünde oynadığı Sonbaharı Beklerken , 20 Ekim Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Külahıma Anlat
Daha önce İlişkime İlişme , Sansasyonun Kadar Konuş , Tıpkısının Aynası adlı güldürüleri, gerek Anadolu'da, gerekse İstanbul'da başarıyla sergileyen Kabare Dev Aynası Tiyatro Topluluğu'nun sergilediği Külahıma Anlat güldürüsünde, gündelik olaylar getiriliyor sahneye. Oyun 21 Ekim Pazar 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Cam
Cam ; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Kadının sosyal konumu, insan ilişkileri ve hayatın sürprizleri hakkında izleyiciyi derin sorgulamalara yönlendiren Cam ; aynı şekilde başlayan bir hikâyenin, anlık bir karar ve bir rüzgâr esintisiyle nasıl iki farklı yöne akabileceğini şaşırtıcı kurgusuyla gözler önüne seriyor. 21 Ekim Pazar 16.00'da CKM'de.

-Kısa Çöp
Bilinçaltımıza dayatılan yabancı filmleri düşünün bir; daima iyiler kazanır, hak eden galip gelir, çalışan zengin olur. Peki, gerçekte hayat böyle midir? Her zaman uzun çöpü biz çekiyorsak, kısa kime kalıyor o zaman? Ah! Keşke senin yerinde ben olsaydım diyen ve kısa çöpü çekenlerin öyküsühellip; 22 Ekim Pazartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Dış Ses
Sahnede iki ayrı hayat var karşımızda. Bilinmez bir mekânda kendilerini bulan iki kadın yaşamlarını yeniden sorgularken, geçmişin onları nelere sürüklediğini görüyorlar. Kadınların birbirleriyle alakalı olmayan yaşantıları aslında ortak kaderlerihellip; Arkabahçe Oyuncuları'nın sahneye koyduğu Dış Ses , 23 Ekim Salı 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Babamın Oğlu
Alper Kul, bir baba ve oğlun kadın erkek ilişkilerini kendi kuşaklarında nasıl yaşadıklarını komik bir dille anlatırken, 20 yılda Türkiye'de nelerin değiştiğini şarkılar ve video görselleri de kullanarak izleyicisine sunuyor. Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki gösteri 23 Ekim Salı 20.30'da.

-Korkudan Korkmak
Aziz Nesin'in hikâyelerinden derlenen Korkudan Korkmak oyununu Moda Sanat Tiyatrosu sahneliyor. 20 ve 30 Ekim'de saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.

KONSER
-Murat Evgin ile Cumhuriyet Bayramı Konseri
Mektup, İlk Tek Son Aşkımsın, Şehit, Fasıl Başlayınca gibi şarkıları ve 20'den fazla ülkede yayınlanan Arka Sokaklar dizisine yaptığı müziklerle gençlerin takip ettiği sanatçıların başında gelen Murat Evgin Cumhuriyet haftası etkinlikleri kapsamında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde müzikseverlere bir konser verecek. Şarkılarının yanı sıra anlattığı hikayelerle seyircilerle buluşan Evgin, taklitler bölümünde Cem Karaca, Barış Manço, Erkin Koray, İbrahim Tatlıses gibi ünlü isimleri sesiyle canlandırıyor. Ücretsiz ve herkese açık konser 20 Ekim Cumartesi 20.00'de.

- Duman yeniden Bostancı'da
Rock grubu Duman,21 EkimPazargünü yeniden Bostancı Gösteri Merkezi'ndebinlerce hayranıyla buluşuyor.Duman, geçtiğimiz yıl da saatler öncesinden uzun kuyrukların oluştuğu ve üç saat süren Bostancı konseriyle bir rekora imza atmıştı.Sadık dinleyici kitlesinin ilk albümlerinden beri yalnız bırakmadığıDuman konseri, 21 Ekim Pazar günü saat 18.00'de Bostancı Gösteri Merkezi'nde.

-Klasik Keyifler: Ruhunda Fırtınalar
Süreyya dinleyicisi Ozan Tunca'yı fuaye konserlerinden tanıyor. Bu usta viyolonselci hem icrası hem eserler hakkındaki açıklamalarıyla belleklerde yer tutuyor. Özcan Ulucan Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'nın çeşitli yerlerinde sürekli konserler veren, üstelik çift enstrümana hakim bir sanatçı. Hem viyola hem kemanıyla ustalık derecesine ulaştı. Birsen Ulucan müzikseverlerin çok yakından tanıdığı ustalardan. Ellen Jewett, Ankara Bilkent'in değerli hoca ve virtüözlerindenhellip;
Mozart ve Schumann'ın triolarıyla, Brahms'ın piyanolu dörtlüsünün bu dört virtüözün kafadarlığıyla dinleyiciye sunulacağını düşünürsek, 22 Ekim akşamı Süreyya Operası'nda keyifli anlar yaşanacak.

-İdil Biret Resitali
İstanbul Kadın Kültür Vakfı (İKKV), İstanbul Kadın Müzesi (İKM) projesini gerçekleştirmek için kuruldu. Kadın Müzesi, kadın tarihindeki her katkının ayrım yapılmadan onurlandırıldığı, bugünkü yaşamımıza etkisinin anlamı nedeniyle geçmişteki kadın çabalarının özenle ve eş değerde hatırlandığı, Türkiye Kadın Tarihini hedefliyor. Tarihin her dönemindeki ve her kültür grubundaki kadın seslerinin yer alacağı bu projeyi tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantı ve İdil Biret resitaline davetlisiniz. Şu an sanal ortamda faaliyete geçen İstanbul Kadın Müzesi, 23 Ekim Salı akşamı saat 20.00'de CKM'deki İdil Biret resitalinden elde edilecek gelirin katkısıyla bir mekâna kavuşacak.
Davetiye İrtibat Numarası: 0(212)292 37 80 - 0(212)292 37 81

-Cumhuriyet Bayramı Konseri
Yeditepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Şef İslam Manafov yönetiminde sanat müziği, tango ve valslerden oluşan bir Cumhuriyet Bayramı Konseri gerçekleştirecek. Ücretsiz konser, 30 Ekim Salı 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

BALE
-Romeo ve Juliet
Çağdaş Bale Topluluğu 41. yılında ünlü İngiliz yazar W. Shakespeare'in Romeo ve Juliet adlı ölümsüz aşk yapıtını 20 Ekim Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'nde sahneleyecek.

SÖYLEŞİ
-Usta Oyuncu Levent Kırca ile Söyleşi
Genel olarak 2000'li yıllarda ülkemizde yaşanan olaylara bir sanatçı gözüyle ve mizahi bir üslup ile yaklaşacak olan Levent Kırca, günümüzü, gündemimizi sanatımız ve yaşamımız üzerinden değerlendirecek. Levent Kırca söyleşisi, 21 Ekim Pazar 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

SERGİ
-Atatürk Dönemi Milli Bayramlarımızı Kutlama Törenleri Fotoğrafları Sergisi
S. Eriş Ülger'e ait 1923-1938 yılları arasında yurdumuzun çeşitli şehirlerindeki 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim kutlama törenleri fotoğrafları, dijital ortama taşınarak önemli bir Atatürk sergisi oluşturuldu. Cumhuriyetin ilk yıllarında Milli bayramların Anadolu insanı tarafından nasıl benimsenip, coşkuyla kutlandığını günümüze aktarmakta olan bu önemli fotoğraflardan oluşan sergi, 17-31 Ekim tarihleri arasında CKM Performansbir katında ziyaret edilebilir.

-Cumhuriyet'in 89.Yılında 89 Sanatçı
Cumhuriyet'imize bir saygı duruşu olarak 2002 yılından bu yana gelenekselleşen sergiler bu yıl on birinci kez düzenleniyor. Cumhuriyet kutlamalarını ülke çapında sanat etkinlikleriyle renklendirme amacıyla yola çıkan Modern Sanatlar Müzesi Derneği sergisi bu yıl da Caddebostan Kültür Merkezinin ev sahipliğinde sergileniyor. 23 Ekim'de açılacak sergi 11 Kasım'a kadar görülebilir.

-Rüzgâr Fidan Atatürk Portreleri Sergisi
Ressam Rüzgar Fidan'ın Atatürk portrelerinden oluşan sergisi, 23 Ekim Salı günü saat 18.00'de Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi'nde açılıyor. Serginin açılışı Cumhuriyet Balosu na benzer bir törenle, tango ve vals dansları eşliğinde yapılacak.

-Cahide Topaloğlu Atların Fısıltısı Sergisi
20 yıldır resimle iç içe olan sanatçının atlar ve efsanelerle süslenmiş yağlıboya eserleri 21-31 Ekim tarhleri arasında KKM Sanat Galerisinde resim severlerin beğenisine sunuyor.

- Düşlerimde Renkler Sergisi
Eserlerinde ağırlıklı olarak portre, natürmort, peyzaj, eski İstanbul ve doğa manzaraları gibi çalışmalara yer veren Zehra Demirkaya ve Ayhan Çimen, bu sergilerinde tematik olarak insanın doğa ile ilişkisini yaşadığı çevre ile kurduğu doğal kaynaşmasının o renkli dünyasını tuvallerine yansıtmaya öncelik veriyor. Sergi 21-31 Ekim arası Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Şükran Eker Çiçek Gözüyle Sergisi
15 yıldır çiçekleri kurutup bunları ışıklı tablolara dönüştüren Şükran Eker'in Çiçek Gözüyle adlı sergisi 3 Kasım'a kadar Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Rüstem Ersöz Pastel Lekeler Sergisi
Rüstem Ersöz'ün pastel boyama tekniğiyle yaptığı Pastel Lekeler sergisi 13-28 Ekim tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Aysun Akbulut Başına Buyruk İşler Resim Sergisi
Düş Yolcusu Sanat Durağı, Aysun Akbulut'un 2010-2012 Başına Buyrukİşler Resim Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. 12 Ekim Cuma saat 17.00'de bir kokteylle açılacak olan sergi 29 Ekim'e kadar görülebilir.
0216 386 99 03

-Frank Gaudlitz Casa Mare Sergisi
Fotoğraf sanatçısı Frank Gaudlitz'in 2006 ndash; 2008 yılları arasında çeşitli ülkeleri gezerek, insanları evlerinde bayramlık kıyafetleriyle çektiği fotoğraflardan oluşan Casa Mare sergisi 2 Kasım Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılıyor.

-Vicki McConville ve Slobodan Dan Paich sergisi Halka'da
Halka Sanat Projesi rezidans sanatçıları Vicki McConville ve Slobodan Dan Paich 19 Ekim 2012 Cuma günü, 19:00-22:00 saatleri arasında izleyicileriyle buluşuyor.
Vicki McConville, The Essence of Containment isimli projesinin bir parçası olan 33 Days in görüntüleri, fikirleri ve önermeleri üzerine çalışmalarını izleyiciye sunacak.
Slobodan Dan Paich ise Tea and Ink projesinin ilk aşaması olan çay ve mürekkep kullanarak yaptığı çizimlerini sergileyecek.

-Nevin Çokay anısına sergi
Kızıltoprak Sanat Galerisi yeni sezona 24 Temmuz 2012 tarihinde kaybettiğimiz değerli sanatçımız Nevin Çokay anısına düzenlediği sergiyle başlıyor.
Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Yugoslavya'da Umjetnicka Galerij'in yanısıra Hollanda, Almanya ve Türkiye'de özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri bulunan Nevin Çokay, resim çalışmalarının yanısıraonyedi yıllise resim ve sanat tarihi öğretmenliği, çeşitli atölye çalışmaları yaparak pek çok öğrenci yetiştirdi. Onlara sanatı sevdirdi.
Kızıltoprak Sanat Galerisi bu değerli sanatçının- birbirlerine sarılarak sevgiyi çoğaltarak her koşulda varolan İnsanlar ı, özgürlüğün, devinimin simgesi olarak uçuşan yeleleriyle Atla 'ı, onun fırçasında ihanete uğramaksızın yeniden biçimlenen Peysajlar ı ve Natürmortlar ından oluşan bir seçkiyi 13 Ekim-10 Kasım 2012 tarihleri arasında izleyicisiyle paylaşıyor.

ÇOCUK
-Sarıyer Sanat Tiyatrosu'ndan çocuklara bayram hediyesi
Yirmi yıldan beri çocuk tiyatrosu yapan Sarıyer Sanat Tiyatrosu, Kurban Bayramı'nda çocukları yalnız bırakmayacak. Yeni sezona dört yeni çocuk oyunu ile merhaba diyen SST, Kasım ve Aralık ayları boyunca her hafta sonu Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde 20 TL olan bilet fiyatını 10 TL'ye indirecek. Ekim ayında ise, bayramın dördüncü günü (28 Ekim Pazar), Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, dört sezondur kapalı gişe oynayan Ali Baba'nın Çiftliği oyunu için 20 TL olan bilet fiyatını 5TL'ye düşürdü. Oyun biletlerini Kadıköy Halk Eğitim Merkezi gişesinden ve My Bilet'ten temin edebilirsiniz.
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Gişe: 0216 336 12 00

ARŞİV