KADIKÖY’DEN TİYATRO   -Ömürsün Doktor Anton Çehov,

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Ömürsün Doktor Anton Çehov, yaşadıklarını ve öykülerini büyük bir samimiyetle seyircisiyle paylaşıyorhellip; Değişik öykülerde, Çehov'un...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Ömürsün Doktor
Anton Çehov, yaşadıklarını ve öykülerini büyük bir samimiyetle seyircisiyle paylaşıyorhellip; Değişik öykülerde, Çehov'un hayatın içinden çıkmış renkli karakterleri eşliğinde yapılan keyifli bir tiyatro yolculuğu. Birbirinden güzel müzikler eşliğinde sergilenen, son derece sıcak ve duygusal bir komedi şöleni. Olaylar Rusya'da mı geçiyor, yoksa Türkiye'de mi? İyi bir yazarın elinden çıkmış iyi bir öykü, yer ve zaman tanımaz. Ömürsün Doktor , 24 Mart Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68

-Acil Pozitif İnsan Aranıyor
8'i engelli 14 kişiden oluşan Yetenekli Engelsizler Komedi Tiyatrosu'nun amacı; kendi kaderini paylaşan arkadaşlarının sorunlarını tiyatro sahnesinde komik bir dille gözler önüne sererek toplumda farkındalık yaratmak.YEK Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Acil Pozitif İnsan Aranıyor , 25 Mart Pazar 19.00'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 418 16 46
-Mada
Neyi tartışacağımıza, neyi düşüneceğimize, neye kaygılanacağımıza hatta neye hüzünleneceğimize kendimiz karar verebiliyor muyuz? Düşüncelerimiz, duygularımız, ahlâkımız, birer birer kaybettiğimiz tüm değerlerimiz bizi insan olma serüveninde nasıl bir geleceğe sürüklüyor? Tiyatro Merdiven'in sahneye koyduğu Mada , 25 Mart Pazar 19.00'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 357 28 36
-Cam
Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam ; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Kadının sosyal konumu, insan ilişkileri ve hayatın sürprizleri hakkında izleyiciyi sorgulamalara yönlendiren Cam ; aynı şekilde başlayan bir hikayenin, anlık bir karar ve bir rüzgar esintisiyle nasıl iki farklı yöne akabileceğini gözler önüne seriyor. Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun, 25 Mart Pazar 16.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
-İzdivaç Meselesi
Sıradan bir iş, sıradan bir adam. Ama hiç de sıradan olmayan iki ev ve evlilik! Komik yalanlar, her biri birbirinden ilginç karakshy;terler, yanlış anlaşılmalar ve izleyenleri kahkahaya boğacak rastlantılar ile örülmüş sıra dışı bir hikâyenin içinde kendinizi gülmekten alıkoyamayacaksınız. Tena Tiyatrosu'nun İzdivaç Meselesi oyunu 28 Mart Çarşamba 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
0216 357 28 36
-Ödenmeyecek Ödemiyoruz
Bütün bir mahalle tarafından yağmalanan bir süpermarketin ardından polisin bütün mahalleyi kuşatıp ev ev arama yapmasını anlatan ve bu arama sırasında o mahalledeki iki işçi ailesinin başından geçen olayları konu alan, kovalamacının hiç bitmediği, Dario Fo'nun yazdığı keyifli, komedili oyun. Kadıköy Tiyatrom'un sahneye koyduğu Ödenmeyecek Ödemiyoruz oyununu, ücretsiz olarak 28 Mart Çarşamba 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
0216 418 16 46
-Masanın Altında
Roland Topor'un kara mizah olarak ele aldığı oyun çevirmenshy;lik yaparak geçimini sağlayan bir kadının, masanın altını bir göçmene kiralamasıyla başlıyor. Yazar, giderek küçülen ve sıkışan bireyin yalnızlığını kadın erkek ekseninde işliyor. Mimi Komedi Tiyatrosu'nun sahnelediği Masanın Altında , 29 Mart Perşembe 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
0216 357 28 36
-Yaklaştıkça
Gencay Gürün'ün Genel Sanat Yönetmenliğinde Tiyatro İstanbul'dan yeni oyun. Yaklaştıkça yani Closer Patrick Marber'in yazıp, Gencay Gürün'ün Türkçeye çevirdiği, Celal Kadri Kınoğlu'nun yönettiği oyunda; Murat Han, Şencan Güleryüz, Nilperi Şahinkaya, Esin Harvey rol alıyorlar. Yaklaştıkça , 30 Mart Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izlenebilir.
0216 467 25 68
-Şakayla Söyler Haldun Taner
Bu yıl 10. yılını kutlayan Ali Erdoğan / Kabare Dev Aynası Tiyatrosu usta yazar Haldun Taner'in birbirinden anlamlı birbirinden komik oyunlarından ve hikâyelerinden zevkle izleyeceğiniz bir seçki yaptı ve adını da Şakayla Söyler Haldun Taner koydu. Ağlanacak halimize bol bol gülmek ve Haldun Taner'i 25. ölüm yıldönümünde anmak istiyorsanız 30 Mart Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki oyuna bekleniyorsunuz.
0216 658 00 15
-Annem Yokken Çok Güleriz
İrlanda'yı terk edip, Londra'ya sığınan ve geçmişi uzak tutmak için yeni bir geçmiş üreten bir baba ve iki oğlunu anlatan, hareketli bir kara komedi. Daha iyi bir insan olmak için; daha fazla şiddet. Daha iyi bir aile için; daha da fazla şiddet. Annem Yokken Çok Güleriz , 31 Mart Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
SİNEMA
-Hedwig and the Angry Inch
Sinema Karga'da bu ay şahane bir müzikal var: Hedwig and the Angry Inch . Şimdiden uyaralım; seksistseniz, homofobik ve ırkçı iseniz bu filmden uzak durunuz. Yok, ben rahatım, hatta insanım diyorsanız ve izlemediyseniz kargART salonunun kapısı cuma akşamı size ardına kadar açık. Drag queen Hansel'in aşkının peşinden giderken bambaşka bir yere sapan öyküsü, komedi, dram ve mis gibi bir müzikal eşliğinde gözlerimizin önünden akacak. Hedwig'in varolma çabasına ortak olmak istiyorsanız, Kadife Sokak'taki KargART'taki film gösterimi 24 Mart Cuma saat 21.00'de!
0216 449 17 25
BALE
-Balenin Yıldızları
Balenin Yıldızları her yıl olduğu gibi günümüzden başlayarak sizleri 18. yüzyılın dans dünyasına doğru çok renkli bir yolculuğa çıkarıyorlar, birbirinden yetenekli genç dansçılar günümüzün en önemli opera sahnelerinde sergilenen yapıtları CKM sahnesine taşıyorlar. Venedik Karnavalı, Uyuyan Güzel, Pas de Quatre, Tchaikovsky pas de Deux, Paris Alevi, Bahar, Gotcak, Esmeralda, Fındıkkıran, Genzano, Raymonda...
Ücretsiz bale gösterisi 29 Mart Perşembe 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
-Bir Yürekten Bir Yaşamdan Tchaikovsky
1972 yılında kurulan ülkemizin ilk ve tek özel bale kuruluşu Çağdaş Bale Topluluğu, 40. yılını ünlü Rus besteci Tchaikovsky'nin müzikleri ile hazırladığı gösteri ile kutluyor.
Geniş bir repertuvara sahip olan toplulukta bugüne kadar iki yüzden fazla dansçı görev aldı. Koreografisini, topluluğun kurucusu ve genel sanat yönetmeni Cem Ertekin'in yaptığı Bir Yürekten Bir Yaşamdan Tchaikovsky adlı yapıt genç ve dinamik profesyonel dansçı kadrosu ile 31 Mart Cumartesi 20.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sizlerle birlikte olacak.
0216 658 00 15
KONSER
-Güfteden Nağmeye
MAREV (Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı)'nın düzenlediği Güfteden Nağmeye konseri Mardinli beste ve söz yazarlarından oluşan eserlerle farklı dillerde icra edilecek eserlerden oluşacak. Konser 23 Mart Cuma 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 317 65 00
-Hayde Horona
HADİG/ Hemşin Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda bir konser düzenleyerek Hayde Horona diyor. 25 Mart Pazar saat 15.00'te başlayacak etkinlikte Karadenizli sanatçılar Selçuk Balcı, Grup Marsis, Aydoğan Topal, Salih Yılmaz ve Meluses sahne alacak.
0212 237 10 08
-Bilkent Piyanolu Üçlü Oda Müziği Konseri
Uzun yıllardır çalışmalarını aralıksız sürdüren Ankaralı oda müziği topluluğu Bilkent Piyanolu Üçlü, Haydn, Mozart ve Schumann'ın piyanolu üçlüleri ile Kadıköylü müzikseverlerle, 28 Mart Çarşamba 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde buluşacak. Etkinliğin ücretsiz olduğunu hatırlatalım!
0216 467 25 68
-Bellekteki Ezgiler
Soprano Şebnem Ünal, gitarist Sevcan Tahtacı eşliğinde dilleri farklı olsa da aynı acıları, sevinçleri, yaşamı anlatan Anadolu, Endülüs, Fransız, İtalyan ve İngiliz halk şarkıları seslendiriyor. Ücretsiz konser, 31 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
-Doğuş Üniversitesi Koro ve Orkestrası
Sanat Yönetmenliğini Opera Sanatçısı Niyazi Ölmez'in yaptığı Doğuş Üniversitesi Koro ve Orkestrası; opera, operet, müzikal, çeşitli etnik müzikler, caz, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çalışmalarından oluşan konserlerini çeşitli görsel ve danslarla sunuyor. Ücretsiz konser, 26 Mart Pazartesi 20.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15
-Taylan Erler Jazz Quartet
Caz, hızlı akıp giden hayatın içinde açılan sakin ve dinlendirici bir dünya gibidir. Dışarıda ne olursa olsun, yumuşak melodileri kendi içinde bir denge ve uyum halindedir. Kimi zaman soğuk bir günde, kimi zaman bir gece yarısı dinleyicisini var olan dünyadan biraz da olsa
koparıp kendi dünyasına konuk eder. Taylan Erler Jazz Quartet'in konseri 29 Mart Perşembe 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15
ATÖLYE
-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde bu hafta, 27 Mart Salı William Faulkner'in Ses ve Öfke adlı eserleri incelenecek.
0216 467 25 68
SÖYLEŞİ

-Coşkun Irmak Söyleşiİmza
İnsan, hayatta pek çok kötülük yapabilir. Bilerek ya da bilmeyerek. Kimi insan yaptığı kötülüğün cezasını görür, kimi görmez. Kimi kötülükler insanların gözü önündedir, görülür ve bilinir. Kimi kötülükler gizli kalır. Gizli kalan kötülükler, bilinen kötülüklerden kötüdür. Varlıklarını sinsice sürdürür ve fark ettirmeden, insanların hayatını çürütürler. Ben, işte bu çeşit bir kötülüğün, az sayıdaki tanıklarından sonuncusuyum. Değişmenin Aynaları, Siyah Çoraplılar gibi birçok kitabın yazarı, tiyatroya gönül vermiş, oyun yazan ve aynı zamanda Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin senaristliğini yapan Coşkun Irmak, 24 Mart Cumartesi 15.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki söyleşisinden sonra kitaplarını imzalayacak.
0216 658 00 15

-Erol Manisali Söyleşisi
İktisatçı akademisyen Erol Manisalı, Türkiye-Avrupa Birliğinin Geleceği başlıklı söyleşisiyle Tarihçi Kitabevi'nin konuğu oluyor. Söyleşi 24 Mart Cumartesi 15.00'te başlayacak.
0216 418 68 86

-Nevzat Çelik Söyleşiİmza
Şafak Türküsü adlı şiiriyle, 1980 askeri darbesinin ertesinde cezaevinde idamı bekleyen bir tutuklunun duygularını anlatan ve gönüllere taht kuran şair Nevzat Çelik, Kadıköy Belediyesi Kemal Tahir Halk Kütüphanesi'nin konuğu oluyor. 31 Mart Cumartesi 16.00 - 18.00 arası gerçekleşecek Ucu Açık Söyleşi nin ardından Çelik kitaplarını imzalayacak.

SERGİ
-Tiyatro Kostümleri Sergisi
Dünya Tiyatro Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Tiyatro Kostümleri Sergisi açılıyor. 24-31 Mart tarihleri arasında devam edecek sergide, son beş yılda sahnelenen tiyatro eserlerinin kostümleri tiyatro meraklılarıyla buluşacak.
0216 658 00 15
- Esin Perileri, Şiir Melekleri Sergisi
İstanbul Oyuncak Müzesi, masal dünyasından gelen alışılmadık misafirlere ev sahipliği yapıyor. Gülden Akıncı ve Akgün Akova'nın melek ve peri koleksiyonunun bir bölümü, Esin Perileri, Şiir Melekleri adı altında ilk kez gün yüzüne çıkıyor.
Akıncı ve Akova'nın Bir çift kanat bir altın madeninden daha değerlidir diyerek, on beş yıldır Krakow'dan Nürnberg'e, Moskova'dan Venedik'e, Toronto'dan Prag'a kadar dünyanın birçok kentinden topladıkları melek ve periler, düşler ülkesinden çıkagelip müzenin cafesinde buluşuyorlar. Ahşap, seramik, porselen, kağıt hamuru ve kumaş gibi değişik malzemelerden yapılmış olan rengarenk melek ve periler Mayıs ayı sonuna kadar meraklılarını bekliyor.
-Anadolu Medeniyetleri Resim Sergisi
İstanbul Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu Resim kursiyerleri Anadolu Medeniyetlerini konu alan resim çalışmalarını ilk önce Çorum Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilediler. İz Sürücü adını verdikleri sergilerinin ikinci durağı ise Göbekli Tepe temalı olup Şanlıurfa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilendi. Anadolu Medeniyetleri konularını geliştirerek devam eden kursiyerler Bakırköylü Sanatçılar Derneği'nde 9-19 Ocak 2012 tarihleri arasında sanatseverlerle buluştu. El sanatlarını korumak ve yaşatmak amacıyla yapılan çalışmalar
İstanbulluların 21-30 Mart arası bu sefer Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde beğenisine sunuluyor.
0216 467 25 68
-Ayhan Gökçadır Trenler Anılardan Geçer
Ressam Ayhan Gökçadır'ın Trenler Anılardan Geçer adlı kişisel resim sergisi, 24 Mart-24 Nisan tarihleri arasında Kızıltoprak'taki Ütopya Platform Sanat Galerisi'nde görülebilir.
0216 414 11 87
-Suya Noktalar Ebru Sergisi
Ebru içinizdeki tüm duyguların ve yaratıcılığın suya nokta nokta aktarılmasıdır. Benim için, yaparken duyulan zevk ve heyecan anlatılamaz. Renkler ve şekiller sizi alır götürür diyen sanatçı Dilek Gürelli'nin kişisel ebru sergisi 23-31 Mart tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi CKM'de görülebilir.
0216 467 25 68
-Bilge Gülcan-Vildan Türkbaş Resim Sergisi
Bilge Gülcan yağlı boya resimlerinde 19. Yüzyıl empirestyonist tavrını günümüz şartları ve yaşam biçimini kendi duygusal iç dünyası ile biçimlendiriyor. Vildan Türkbaş ise suluboya çalışmalarında izlenimci bir çizgi takip ediyor. Bu iki farklı dönem çalışmasının birlikteliği siz sanatseverlere 23-31 Mart tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde sunuluyor.
0216 467 25 68
-İznik Çini ve Ebru Karma Resim Sergisi
Sanatçılar bu sergide çini ve ebru sanatından örnekler sunuyor. Sergi 28 Mart'a kadar Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 418 16 46
-İlkler -Suretler
Moda ve tekstil tasarımcısı Sevda Erdem, katıldığı pek çok karma sergiden sonra bir süredir hazırladığı koleksiyonunu bu ilk kişisel sergisiyle 22-31 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
0216 658 00 15

-Attila Galatalı Seramik Sergisi
Attila Galatalı'nın seramik panolarından ve objelerinden örneklerin yer alacağı sergi 10 - 31 Mart 2012 tarihlerinde, Pazar/Pazartesi hariç 12.00-19.00 saatleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde izlenebilir.
0216 418 38 06

ÇOCUK

-Shrek Müzikali
Yıllardır bir kulede kendisini kurtaracak olan prensi bekleyen Prenses Fiona'nın beklediği gün nihayet gelir. Ancak Dev Adam Şak gelir ve bu oyunu bozar. Prensin asıl amacı prensshy;esi kurtarıp krallığı ele geçirmektir. Bunu öğrenen Dev Adam Şak diğer kahramanlarımız Çizmeli Kedi ve Eşek ile güçlerini birleştirirler. Prensesi de yanlarına alan kahramanlarımız, Prensin oyununu bozmak için müzik, dans ve eğlence dolu bir maceraya atılırlar. Sarıyer Sanat Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Shrek Müzikali, 31 Mart Cumartesi 13.00'te Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
0216 357 28 36

ARŞİV