KADIKÖY’DEN   TİYATRO -Pandaların Hikâyesi Kendini

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Pandaların Hikâyesi Kendini hatırlamanın, varoluşunun farkına varmanın, duyuların keskinleşmesinin en etkili yoludur aşk. Yeni boyutlar keşfetmenin, evreni bedende deneyimlemenin kapılarını...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Pandaların Hikâyesi
Kendini hatırlamanın, varoluşunun farkına varmanın, duyuların keskinleşmesinin en etkili yoludur aşk. Yeni boyutlar keşfetmenin, evreni bedende deneyimlemenin kapılarını açar aşk. Pandaların Hikâyesi de aşk üstüne bir oyun. Kendini hatırlamayan; kendisini, evreni, varoluşunu unutmuş erkekle, erkeğe insan olduğunu aşkla hatırlatan kadının hikâyesidir.
Ebru Özkan ve Caner Cindoruk'un rollerini paylaştıkları Pandaların Hikâyesi'ni Mateacute;i Visniec yazdı. Omid Darvishi çevirdi. Kemal Aydoğan'ın yönettiği oyunun sahne tasarımını Bengi Günay, müziklerini Tolga Çebi, ışık tasarımını İrfan Varlı, animasyonu Mertcan Mertbilek ve Hande Öztürk yaptı. Oyun Atölyesi'nin bu yeni oyunu, 12 Ekim Cuma 20.30, 13 Ekim Cumartesi 16.00 ve 20.30, 14 Ekim Pazar günü ise 16.00'da.

-Leyla'nın Evi
Zülfü Livaneli'nin büyük ses getiren ve Nedim Saban tarafından sahneye taşınan romanı Leyla'nın Evi , 18 Ekim Perşembe saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde. Oyunda Roxy rolündeki başarısıyla adından söz ettiren Ayça Varlıer, Vasfi Rıza Zobu Ödülü'nden sonra, 2011 Afife Jale Ödülleri Müzikal Dalında ve Sadri Alışık Ödülü, yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülünü almıştı. Ayrıca Celile Toyon, oyundaki Leyla ve Çınar Ağacı filmindeki rolüyle Küçükçekmece Belediyesi tarafından yılın örnek annesi ve kadın oyuncusu seçildi.

-Emanetçi
İclal Aydın, 14 Ekim Pazar saat 18.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki Emanetçi adlı gösterisiyle ilgili şunları söylüyor: Kim olduğumuz fark etmiyor. Nihayetinde hepimizin hayatı bitmiş bir aşktan ya da aynı kurumuş dere yatağından geçiyor. O çocukluk bahçesinden tanışıyoruz belki de sizinle. Bir gece gidip dönmeyen babaların hikayesinden, TRT'nin ilk renkli çizgi filminden, kokulu silgilerinden, margarin yağı kuyruklarındanhellip; Baksanıza ne çok yerde karşılaşmışız. Demek o yüzden gözüm bi yerden ısırıyor gibi sizihellip;

-Karman Çorman
Tarık Şerbetçioğlu'nun uyarlayıp yönettiği, başrollerini Ömer Gecü, Baran Aydoğan, Ethel Mulinas, Gizem İnceoğlu, Tuba Aşıcı, Tuncay Vicnelioğlu, Melek Karabiber, Bahar Öztürk, Ali Yiğit San, Gökhan Alkan'ın paylaştığı lsquo;Karman Çorman', 13 Ekim ve 27 Ekim'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde 20.30'da izleyiciyle buluşmaya devam edecek. Kahkaha dolu temposu bir saniye durmayan 2 perdelik komedi;patron, para ve aşk üçgenindeki ilişkileri ince espri anlayışıyla seyirciye şaşırtıcı bir şekilde yansıtıyor.

-Basit Bir Ev Kazası
Eğer kocanız on beş yıldır kapıdan hep aynı şekilde giriyor, hep aynı yere çantasını bırakıp klozetin kapağını on beş yıldır açık bırakıp fermuarını koridorda çekiyorsa, hele birde evliliğinizi Eh! artık zamanıdırhellip; diyerek yapmışsanız emin olun siz de ziyan ve zebil(!) olmuş kadınlar kulübüne üyesiniz.
Günay Karacaoğlu'nun 5 yıldır yoğun ilgi gören bu tek kişilik oyunu, 12 Ekim Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Ben Küçükken Gösterirdim
Metin Zakoğlu'nun küçükken gördüklerini ve gösterdiklerini sizlerle paylaştığı Ben Küçükken Gösterirdim , 15 Ekim Pazartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Dur Bi Dakka!
Yalan Dünya dizisindeki Zerrin karakteriyle izleyicinin sevgisini kazanan Derya Karadaş'ın başrolünde oynadığı Dur Bi Dakka! , 18 Ekim Perşembe günü 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Paso Tiyatro'nun sahnelediği oyundatürkücü Salim Yavaş, bir meleğin hatasıyla vaktinden evvelölmüştür. Öbür dünyada durum anlaşılınca, Salim itiraz eder.Meleklerin Salim'i geri gönderme çabaları da sonuçsuz kalır. Onuöldürenlerden intikam almak ateşiyle başka bir bedene girenSalim'i bir sürpriz bekler.

OPERA

-Bir Şölendir Opera: Orfeo
6 Ekim 1600 gecesi Floransa'daki Pitti Sarayı'nda Fransa Kralı IV. Henri ile Maria de Medici'nin düğünü nedeniyle sahnelenen Euridice adlı müzikli oyun pek çok kaynakta ilk opera olarak kayıtlara geçmekle birlikte, Opera Tarihi gerçek anlamda, 24 Şubat 1607 tarihinde Mantova Sarayı'nda, Accademia degli Invaghiti (Meraklılar Akademisi) üyelerinin önünde sahnelenen Claudio Monteverdi'nin Orfeo (L'Orfeo) adlı yapıtıyla başlar. Orfeo kendinden önceki müzikli sahne oyunlarıyla karşılaştırıldığında, sonraki yıllarda opera adını alacak yeni türün pek çok özelliğini bünyesinde barındırmaktadır. Mitolojideki Orpheus ve Eurydike efsanesinden yola çıkarak oluşturulan yapıt nedeniyle Monteverdi günümüzde ilk önemli opera bestecisi olarak anılıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Müzik Tarihi dersleri veren Aydın Büke, flüt sanatçısı kimliğinin yanı sıra müzikolog ve müzik yazarı. Büke 15 Ekim Pazartesi akşamı Kadıköy Süreyya Operası'nda gerçekleşecek Bir Şölendir Opera da, hem Orfeo'nun canlı kayıtlarından bölümler izletecek, hem de yapıtın besteleniş öyküsü ve operanın doğuş süreci hakkında bilgiler verecek. Girişin ücretsiz olduğunu hatırlatalım!
0216 346 15 31

KONSER

-Erhan Ersin Seslerin Peşinde Jazz Konseri
Kendine özgü bir stili olan gitaristin, çoğunlukla, Jazz, Fusion, New Age, Latin etkileri taşıyan bestelerinin çalınacağı konserde, Türkiye'nin önemli müzisyenlerinden oluşan Quartet, Erhan Ersin (gitar), Serkan Özyılmaz (piyano), Ozan Musluoğlu (kontrbas),
Cem Aksel (davul) sahne alacak. Konser 13 Ekim Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Anjelika Akbar Notalar Elimizde Konseri
Anjelika Akbar, 13 Ekim'de çocuklar ile birlikte konsere gelecek aileler için konser verecek.
Anjelika Akbar, Türkiye'ye geldiğinde duyduğu ilk çocuk şarkılarından biri olan Baltalar elimizde şarkısındaki sözlerinden yola çıkarak konsere Notalar Elimizde ismini verdi. Konser 13 Ekim Cumartesi20.00'de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezindeki konserinde çeşitli ülkelerin, ve Türkiye'den bestecilerin çocuklar için besteledikleri eserlerden oluşan bir repertuvarla sahnede olacak. Eğlenceli, açıklamalı, hem büyüklere, hem de çocuklara hitap edecek bu konser için Anjelika Akbar tarafından hazırlanan repertuar Tchaikovsky, Khachaturyan, Ulvi Cemal Erkin, Prokofiev, Mendelssohn, Gliere ve Bartok'un eserlerinin yanı sıra Anjelika Akbar'ın çocuklar (kendi çocukları dahil olmak üzere) ve gençler için bestelediği eserlerden oluşuyor.

DANS

-Halk Dansları
Dünyanın en zengin halk oyunları, kostümleri ve müziğine sahip ülkelerinden Türkiye'yi 1973 yılından beri yurt dışında temsil ederek birçok dünya birinciliği kazanan İstanbul Turizm Folklor Derneği, 40. Yılını kutluyor. Son olarak Brezilya'da düzenlenen Dünya Halk Dansları Festivali'nde ülkemize birincilik kazandıran dernek, 2013'te de Arjantin ve Japonya'daki festivallere katılacak.
Siz de bu topraklara ait dansları öğrenmek istiyorsanız, Kadıköy Altıyol'daki İstanbul Turizm Folklor Derneği'ne gidebilirsiniz.Kurs kayıtları için her Pazar 14.00-17.00 saatleri arasında açık olan Dernek'te dersler 14 Ekim Pazar saat 14.00'te başlayacak.
Bilgi için tel: 0532 610 55 33

SEMİNER

-Erdoğan Ersever'le Fazıl Hüsnü Dağlarca Şiirleri
Kadıköy'ün bu sevgi dolu sanatçısının ölümünün 4. yılında hayatı, eserleri ve kişiliğiyle ilgili bildiğimiz ve bilmediğimiz yönlerini bir şiirli söyleşiyle, tanıyalım. Fazıl Hüsnü Dağlarca'yı en iyi anlayan ve ifade edenlerden biri olan tiyatro ve seslendirme sanatçısı Erdoğan Ersever'le analım. Etkinlik 16 Ekim Salı 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A. Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de, edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edileceği bir kültür etkinliği. Okuma Atölyesi'nde 16 Ekim Salı günü Homeros'un Odysseia sı incelenecek.


SERGİ

-XXIX. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi
Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada Karikatür Oscarları olarak bilinmekte. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce saygın karikatüristin katıldığı yarışmanın seçiciler kurulu da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşuyor. Serbest konulu bu yılki yarışmanın birinciliğini Türkiyeli sanatçı Doğan Arslan ile İranlı sanatçı Javad Alizadeh'in aldığı yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserlerin bulunduğu sergi 10-23 Ekim tarihleri arasında CKM Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

- Ney'den Heykele Abartık Sergi
Abdullah Şengörenoğlu'nun kargı, abartık ile yaptığı figür ve heykelciklerden oluşan sergisi 11-19 Ekim arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

- Renkli Tuvaller Resim Sergisi
Resim tutkunu dört arkadaş Gülnaz Tunçel, Mine Okçi, Zümrüt Kulaç ve Emel Kangal'ın Erenköy Gönüllü Evi'nde kesişen yolları Kadıköy Belediyesi Sergi Salonunda Renkli Tuvaller Resim Sergisi'ne dek ulaştı. 13-19 Ekim 2012 tarihleri arasında açık kalacak sergiye tüm sanatseverler davetli.
 
- Uyanış Anı Karma Sergi
V. Burunda Sanat Festivali kapsamında açılacak Uyanış Anı sergisi, ressam, fotoğrafçı, heykeltraş, değişik disiplinlerden 16 Lokomotif üyesi plastik sanatçıyı ilk kez biraraya getiriyor. Ayşenur Artar, Emine Akbucak, Esra Kizir Gökçen, Evren Gül, Feride Dayanç, Hüma Birgül, Justin Eccles, Kerem Ağralıgil, Laurel Eccles, Merih Yıldız, Serhat Koçak, Sophie Cohen, Şebnem Altuntaş,Uğur Ataç, Volkan Çöteloğlu ve Zehra Ferda Bigat'ın eserlerinden oluşan sergi 4 Ekim Perşembe günü Saint Joseph Lisesi'nde açılacak ve 22 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak.

-Şermin Seval Anlat Bana Resim Sergisi
Şermin Seval'in insanlarla içi içe geçen uzun meslek hayatının akışında, resimlerinin konularının insan olması kaçınılmazdı. Gezdiği, gördüğü yerlerde sohbet edip, kısa dostluklar kurduğu insanları konu alan, onların yüzlerindeki yaşanmışlığı, çizgileri, masum ve çocuksu ifadeleri yansıtabilmek; ışığın gücü ve renkler ile oynamak, onları harmanlamak büyüleyici oldu her zaman onun içinhellip; Herkesin bir hikayesi vardır ya; resimlerinin de öylehellip;
Şermin Seval'in Anlat Bana sergisi, 11-20 Ekim tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Fırça İzleri Atölyesi Karma Sergisi
Gülbün Gürmermer, Ayla Eroğlu, Burcu Evrim Saçaklı; Fırça İzleri Resim Atölyesinden üç değerli sanatçının uzun yıllara yaydığı koleksiyonlarından yağlıboya, kolaj ve doku çalışmalarını göreceğiniz sergi, 11-20 Ekim tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Aysun Akbulut Başına Buyruk İşler Resim Sergisi
Düş Yolcusu Sanat Durağı, Aysun Akbulut'un 2010-2012 Başına Buyrukİşler Resim Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. 12 Ekim Cuma saat 17.00'de bir kokteylle açılacak olan sergi 29 Ekim'e kadar görülebilir.
0216 386 99 03

EĞİTİM

-Emeklilere İndirimli Fotoğraf Eğitimi
Kadıköy Fotoğraf Merkezi, gündüz temel fotoğraf eğitimlerinde ev hanımı, emekli ve öğrencilere indirim yapıyor. Böylece boş vakitlerini fotoğraf hobilerine ayıracak olan kadınlar ve emekliler bütçeleri sarsılmadan fotoğraf eğitimi alabilecekler. Ayrıca sergiler açacak, şehir içinde ve dışında uygulama atölyelerine katılacaklar. Eğitimler, 8'er haftalık dersler şeklinde devam edecek.
0216 405 22 62


ARŞİV