KADIKÖY’DEN TİYATRO   -Üstü Kalsın Cemal Süreya’nın

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Üstü Kalsın Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği bir gösteri olan Üstü Kalsın da...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO
-Üstü Kalsın
Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği bir gösteri olan Üstü Kalsın da Hakan Gerçek ve Tilbe Saran oynuyor. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde sanatçılarımız şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor. Üstü Kalsın , 13 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Düğün
Aile yadigârı bir köşkte bir düğün hazırlığı ve o düğün telaşının cereyan ettiği bir mutfakhellip; Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı; damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün gecesi için ayarlanmış bir yardımcı kızhellip; Herkes düğün için hummalı bir hazırlık içinde... Tilbe Saran'ın yönettiği oyunda Güler Oktan, Zerrin Sümer, Şebnem Sönmez gibi usta oyuncular rol alıyor. Düğün , 13 Nisan Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Seninle Evlenir miyim?
Sevil Uyar ve Barbaros Uzunöner'in rol aldığı oyunda Haydar Dümen Ben de varım diyor. Oyunda ikiliye sesi ile Prof. Dr. Haydar Dümen de eşlik ediyor. Özel bestelenmiş mizahi şarkılar ve türküler ile beslenen hoş bir komedi. Roman havası, Karadeniz türküsü, Arabesk, Ankara havası, Rap, Pop, Türk Sanat Müziği eserleri oyunun bölümleri arasında çalınarak izleyenlerin neşesine neşe katıyor. Oyun, 13 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Koca Sinan
Dünyaya hükmeden bir padişahın, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Mimar Sinan'dan bir isteği vardır; yüzyıllar boyunca onun adını ölümsüzleştirecek bir cami! Mimar Sinan'ın ise, tüm yaşamını adadığı bir tek düşü vardır: Eteklerinde doğduğu Erciyes Dağı gibi, Tanrısal güzelliğin dalga dalga göklere yükselişini gösteren bir mabet yapmak! Koca Sinan oyunu bu büyük mabedin, Süleymaniye'nin; doğuş öyküsü ekseninde, sanat ile iktidarın yüzyıllar boyu tartışılan ve tartışılacak olan sancılı ilişkisini de tiyatronun büyülü merceğinden anlatıyor. Koca Sinan , 14 Nisan Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
-Portakal Çiçeği Suyu
Evli çiftler David ve Cathy Larson ile Brad ve Beth Youngquist, çocukları ile birlikte nispeten huzurlu bir kasaba olan Minnesota, Pine City'de yaşamaktadırlar. David ve Beth, platonik bir aşkı yıllarca muhafaza ettikten sonra, felaketle sonuçlanacak bir ilişkiye adım atarlar. Her iki evliliğin de yoğun ve acılı bir süreçte çözülüşünü izleyeceğiz. Oyun, 15 Nisan Pazar 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Savaştan Barıştan
Bir grup aydın-sanatçı, televizyon için bir dizi hazırlar. Hazırladıkları bölümleri hangi kanala götürseler ilgi görmez, dahası dışlanır. Çünkü diziler halinde yayınlanması istenen konunun içeriği ve ele alınış biçimi insanları (medyayı) rahatsız eder. Bu programın hazırlanmasında başı çeken iki kişi, sunucu ve müzisyen bir anlamda durumu protesto etmek ve yaptıklarını bir yolla kitleye duyurmak için tiyatroyu seçme zorunluluğunda kalırlar. Zafer Diper'e gitarıyla Haluk Çetin eşlik ediyor. Savaştan Barıştan , 15 Nisan Pazar 15.30'da ve 20 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler
Tiyatro İnsan Kültür Merkezi'nin sahneye koyduğu oyun, toplumsal bir yaşamın kaçınılmaz çatışmalarından biri olan evlilik kurumunun açmazlarını, çelişkilerini ve alışkanlıklarını anlatırken aşkı, sevgiyi, sadakati ve bağlılığı da sorguluyor. Eric-Emmanuel Schmitt'in yazdığı oyunu Nuray İnal yönetiyor. Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler , 16 Nisan Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Moliere Efendi
Tiyatro Boğaziçi tarafından, Moliere üzerinde yapılan araştırmalara dayanarak oluşturulan oyun, her yaştan tiyatro seyircisinin izleyebileceği bir oyun olarak tasarlandı. Oyunda, Moliegrave;re'in hayatından kesitlerin yanı sıra, ilk günkü değerinden bir şey kaybetmeyen büyük oyunlarından-Cimri, Kibarlık Budalası ve Hastalık Hastası'ndan-sahneler de sergileniyor. Bu büyük tiyatro ustası, oyunlarının sahip olduğu panayır canlılığı içinde anlatılıyor. Moliere Efendi, 17 Nisan Salı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
-Düdüklüde Kıymalı Bamya
Kocanızı işe gönderdiniz, koltuğunuza yerleştiniz, bir saat on iki dakika boyunca tüm gazeteyi okudunuz, kahvenizi içiyorsunuz, komşunuzla dedikodu yapıyorsunuz derken; kapınız çalıyor ve evinize geçmişten beklenmedik bir konuk geliyor. İstediği her şeyi herkesin yüzüne pattadak söyleyecek kadar yaşlı olan bu konuk evinizin tüm taşlarını sarsmaya başlıyor. Alternatif Sanat Oyuncuları'nın sahneye koyduğu Düdüklüde Kıymalı Bamya , 19 Nisan Perşembe ve 23 Nisan Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Tatlı Çarşamba
Zengin bir iş adamı olan John Cleves, Dorothy ile uzun süredir evlidir. Ancak John'un sadece Çarşambaları görüştüğü Ellen adında bir de sevgilisi vardır. Bu iki farklı kadın arasında gidip gelen John'un hayatı, yeni sekreterinin işe alınmasıyla birlikte karışmaya başlar. Ortaklık problemi olan Cass'ın da işin içine girmesiyle olaylar iyice karışır. Duru Tiyatro'nun sahnelediği ve Emre Kınay'ın yönettiği oyunda Sibel Turnagöl, Sait Genay, Burcu Kara,
Cem Yanılmaz rolleri paylaşıyor. Tatlı Çarşamba , 16 Nisan Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Baş Belası
Ufak tefek problemleri dışında mutlu bir evlilikleri olan Jülide ve Rauf çiftinin hayatına, bir gün bozulan arabası ile Hulisi düşer. Evet, düşmek tam da Hulisi'yi tanımlayan bir eylemdir. Hayat üniversitesinde doktorasını kadınlar üzerinde yapmış olan Hulusi, güzel, zeki ama mutsuz bir kadın olan Jülide ve yüreğindeki tüm güzellikleri kelimelere dökemeyen Rauf'un yaşadığı entrika dolu bir hafta sonunu kahkaha ile seyredeceğiz. Tiyatro Esen'in sahnelediği Baş Belası , 18 Nisan Çarşamba 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Van Gogh
Van Gogh sahnede! Sevmek ve çalışmak üzerine kurulu bir yaşam hikâyesi. Van Gogh'un resme başlayışından intiharına kadar geçen süreye atölyesinde yakından tanık olacaksınız. Hakan Gerçek'in yönettiği ve onadığı oyun, 20 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Basit Bir Ev Kazası
Aslında Songül, hepimiz kadar cesur, ama hepimiz kadar ürkek. Aşksız bir hayatı yaşanmış saymayan Songül, savrulduğu Brezilya dizilerinden, bizi yazmaya çalıştığı romanın kıyılarında dolaştırıp, kara mizah bir kahkaha tufanına götürüyor. Günay Karacaoğlu'nun oynadığı Basit Bir Ev Kazası , 16 Nisan Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
-Asude Hanım Menopozda
Menopozda olan Asude Hanımın iç dünyasındaki sıkıntılarının günümüz dünyasının meseleleri ile özleşerek trajikomik bir olayı karikatüristlerin gözüyle interaktif biçimde seyirciye aktarıyor. A. Esra Ülger'in oynadığı oyunun müziklerini Faruk Tolay yapıyor. Oyun16 Nisan Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
ŞİİR
-Kadıköy'de Şiir ve Genç Şairler
Kadıköy'ün şiir(li) tarihi çok eskilere dayanır. Biz bunu geçen yüzyılın başından başlatsak bile, günümüze kadar, çok zengin bir birikim arz eder. Nâzım Hikmet, Dağlarca, Cemal Süreya, daha birçok usta bu ilçede yaşadı. İstanbul'un gözde ilçesinin genç şairleri, ustalarının izinde yürümeye devam ediyorlar. Genç şairlerin, ustaların şiirlerini paylaşacağı etkinlik 14 Nisan Cumartesi 16.00'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
KONSER

-Hayal Bandosu/Renkler
2003'te Mavinin Yankısı olarak yolculuğuna başladı ve ilk meyvelerini Aşk Söyletir adıyla 2009'da verdi. Stüdyo deneyiminin ardından Hayal Bandosu adıyla Türkiye genelinde birçok yerde konserler verip çeşitli tiyatroların oyun müziklerine imza atan grubun bu seferki durağı ise Renkler . Anıların yankılarını renklere dönüştüren, yolculukları şarkılarla anlamlandıran Hayal Bandosu'nun renklerle kucaklaşan hayallerine sizleri de ortak etmek için 14 Nisan akşamı, Kadıköy GitarCafe'ye bekleniyorsunuz.
0216 348 60 55
-Hayalhellip; İnsanhellip; Aşk
Keman sanatçısı Özcan Ulucan ile piyano sanatçısı Özgür Aydın 16 Nisan Pazartesi 20.00'de
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda bir konser verecek. Yurt içi ve yurt dışında konserler veren sanatçılar, beraber müzik yapmaktan ve müziği herkesle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtiyorlar. Müziğin, yaratıcı tüm sanatlar gibi insanlığın bugüne kadar ulaştığı tüm erdemleri birleştirdiği düşüncesini paylaşan ikili, konserlerinde sanat tarihinin şaheserleri arasında olan üç eseri dinleyicilere sunacaklar.
0216 346 15 31
-Mimar Sinan G.S.Ü Genç Orkestra Konseri
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Genç Orkestra Konseri, ücretsiz olarak 19 Nisan Perşembe 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde dinlenebilir.
-İlhan Şeşen
Müziğe adanmış 40 yıl, gönüllerde taht kurmuş bir isim ve birbirinden değerli albümler... Türk popunun Amca lakaplı üstadı İlhan Şeşen, 21 Nisan Cumartesi gecesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde vereceği unutulmaz bir konserle, sevenleriyle buluşuyor. Konserin başlama saati 20.00.
SÖYLEŞİ
-Sevil Atasoy ile Söyleşi ve İmza
Dünyaca ünlü adli tıp uzmanı ve kriminolog Prof. Dr. Sevil Atasoy, ağırlıklı olarak cinsel zevk amaçlı cinayetleri ve seksüel seri katilleri ele aldığı Kusursuz Cinayet Yoktur da, sadistlerin ve mazoşistlerin kanlı serüvenlerini aktarıyor, zevkine ölüm dosyalarını aralıyor.
Asla bulunmak istemeyeceğiniz evlerde yaşananlar, günlerce süren işkenceler, yanlışlıkla 19 yıl cezaevinde kalan masumlar, yanlış değerlendirilen deliller, Atasoy'un incelikli anlatımıyla karşınızda. Söyleşi ve imza günü 14 Nisan Cumartesi saat 15.00'te Kadıköy CKM'de.

-Ahmet Ümit ile Söyleşi ve İmza
Ahmet Ümit yeni romanı Sultanı Öldürmek i anlatıyor. Yeni romanında günümüzde işlenen bir cinayetten yola çıkarak Fatih Sultan Mehmed dönemine gerilim yüklü bir yolculuk yapan yazar, tarihle insan arasındaki ilişkiyi ölümsüz bir aşk üzerinden anlatıyor. Başkarakterinin Kadıköylü bir profesör olduğu roman aynı zamanda ilçenin tarihi hakkında da enteresan bilgiler veriyor. Söyleşi ve imza günü 21 Nisan Cumartesi saat 15.00'te Kadıköy CKM'de.
SERGİ

- Beş İnsan Bir Duyu Fotoğraf Sergisi
Görme engelli 5 fotoğrafçının gözünden gündelik yaşamın detaylarının anlatıldığı Beş İnsan Bir Duyu konulu fotoğraf sergisi, 14 Nisan Cumartesi günü Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nin ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşuyor. Üsküdar Leo Kulübü tarafından ve Altı Nokta Körler Vakfı ile Kadıköy Fotoğraf Merkezi sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan fotoğraf sergisinde; İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da yaşayan görme engelli 5 fotoğrafçının, toplam otuz eseri yer alıyor. Katılımcılar eserlerinde yansıttığı gündelik yaşamdan karelerle, sergiye gelenlere daha önce göremedikleri bir dünya göstermeyi planlıyorlar. Beş İnsan Bir Duyu Fotoğraf Sergisi, 14-18 Nisan 2012 tarihlerinde gezilebilinir.
0216 405 22 62

- Sahnede Fotoğraf Sergisi
Seda Açıkoğlu'nun sanatçıların sahne fotoğraflarından oluşan sergisi Sahnede 14 Nisan Cumartesi 18.00'de İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi'nde açılıyor.

-Renkahenk Resim Sergisi
Sanatçı Mine Eğribel, sanatın temel ilkelerinden olan gözlem ve bu gözlemi fotoğrafik alma gücü ile görsel hale getiren, konularını doğadan alan, peyzaj ağırlıklı çalışmalarını sanatseverlerle paylaşıyor. Sergi, 13-20 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Birsel Bosut GürbüzResim Sergisi
1964 yılında İDGSA Yüksek Resim Bölümü Cemal Tollu Atölyesi'nden mezun olanBirsel Bosut Gürbüz,41. kişisel sergisini Mavi Kareler serisinin devamı ile Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde açıyor. Sergi, 7-30 Nisan tarihleri arasında görülebilir.
0216 418 38 06

-3 Sanatçı, 3 Bakış, 3 Boyut
Akın Yıldırım, John Adelman ve Gülbün Süerden'in takı, heykel ve resimlerinden oluşan sergisi 7-27 Nisan tarihleri arasında Erenköy Mutlu Sanat Odası'nda görülebilir.
0216 355 35 87

-Yavuz Yılmaz Fotoğraf Sergisi
Fotoğraf sanatçısı Yavuz Yılmaz, ilk kişisel sergisini Kadıköy Hera'da açıyor. Sanatçının Seyr-i Mesel adlı sergisinde çeşitli tiyatro sahnelerinden çekilmiş kareler yer alıyor. Sergi, 8 Nisan-8 Haziran tarihleri arasında takip edilebilir.
0216 346 04 13

-M. Zahit Büyükişleyen Resim Sergisi
M. Zahit Büyükişleyen Resim Sergisi, 20 Nisan'a kadar Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
0216 386 99 03

-Öğrenci Seramik Sergisi
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Bölümü öğrencilerinin seramik sergisi 19- 26 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir. Serginin açılışı 21 Nisan Cumartesi saat 17.00'de yapılacak.
- Yansılamalar Seramik ve Suluboya Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 7-27 Nisan tarihleri arasında Ümit Mindek'in Yansımalar
isimli seramik ve suluboya sergisi izlenebilir.
0216 363 12 80
-Dalgın Sular/Moody Waters
Sosyal sorumluluk projesi için omuz omuza vermiş bir grup sanatçıAsfalt Art Gallery'de 29 Mart -25 Nisan tarihleri arasında izleyiciye sunulacak Dalgın Sular sergisinde bir araya geliyor. Serginin ortak teması, İstanbul'un geçmiş karşısındaki unutkanlığı ve/veya geçmişiyle birlikte yaşama gayreti...
0216 418 08 06
-Ayhan Gökçadır Trenler Anılardan Geçer
Ressam Ayhan Gökçadır'ın Trenler Anılardan Geçer adlı kişisel resim sergisi 24 Mart-24 Nisan tarihleri arasında Kızıltoprak'taki Ütopya Platform Sanat Galerisi'nde görülebilir.
0216 414 11 87
-Nasuh Peprele Camdaki Düşler
Sanatçının cam sanatından örnekler sunduğu sergisi, 10-18 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
ÇOCUK
-Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar Resim Sergisi
Çocuk gözüyle Ata'ya, doğaya, çevreye nasıl bakıyoruz, neler görüyoruz? temalı resim sergisi 15-30 Nisan 2012 tarihleri arasında CKM Performansbir katında gezilebilir. 23 Nisan Pazartesi 16.00'dan itibaren Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin konseri ve sürpriz gösterileri de izlenebilir.
-Külkedisi Harikalar Diyarında
Sarıyer Sanat Tiyatrosu, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle 22 Nisan'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde oynayacakları Külkedisi Harikalar Diyarında adlı oyunlarını indirimli sahneleyecekler. İlk 100 bilet 5TL, ikinci 100 bilet 10 TL ve üçüncü 100 bilet 15 TL'dan satılacak.
-Gökkuşağının Altında
Dostluk en güzel şeymiş tek olan bölüşmekmiş birlikte ağlamak birlikte gülmekmiş. Gökkuşağı kumpanyasında her gece beraber gösteriye çıkan Balerin Narin, Palyaço Paço, Sihirbaz Madrabaz, Müzisyen Chopin birbirlerini kıskanmakta, kumpanyanın en çok alkış alan sanatçısı olmak istemektedirler. Gökkuşağının Altında , 14-15 Nisan ve 21-22 Nisan haftasonları saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.

ARŞİV