KADIKÖY’DEN TİYATRO -Suç Ortağı Janet Taylor, kocası

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Suç Ortağı Janet Taylor, kocası Derek'i sevgilisi Jon'la birlikte öldürmeyi planlamaktadır. Jon, aynı zamanda Derek'in iş ortağıdır ve Melinda'yla evlidir. Planladıkları cinayetin...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Suç Ortağı
Janet Taylor, kocası Derek'i sevgilisi Jon'la birlikte öldürmeyi planlamaktadır. Jon, aynı zamanda Derek'in iş ortağıdır ve Melinda'yla evlidir. Planladıkları cinayetin provasını yaparlarken ummadıkları bir sürprizle karşılaşırlar. Peki, gerçekten bir cinayet işlemeyi mi planlamaktadırlar? Ve gerçekten suç ortaklığı mı yapmaktadırlar? Birbirlerine güvenmekte haklılar mı? Ya da bu kişiler gerçek mi?
Duru Tiyatro'nun yeni oyunu Suç Ortağı'nda İdil Fırat, Savaş Özdemir, Işık Yönt ve Bay X rolleri paylaşıyor. Suç Ortağı, 9 Nisan Cumartesi saat 20.45'te ve 10 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Moda'daki Duru Tiyatro'da izlenebilir.
www.durutiyatro.com

-Marat-Sade
Şehir Tiyatroları'nın bu sezon sahneye koyduğu Marat-Sade, 1808 yılında, Marquis de Sade'ın kapatıldığı Charenton Akıl Hastanesi'nde geçiyor ve akıl hastaları tarafından oynanması için Marquis de Sade tarafından yazılan bir oyun metninin, hastane yöneticileri ve seçkin bir seyirci kitlesine oynanışını anlatıyor... Peter Weiss'ın yazdığı Ragıp Yavuz'un yönettiği oyun, 6ndash;10 Nisan 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

-Kadın ile Memur
Oya Başar ile Kemal Kocatürk'ün oynadıkları oyun bir kadının bakanlıkta bir müsteşarın odasına girmesiyle başlıyor ve kadının memuru tehditkâr sözlerle kendisine itaat etmeye zorlamasıyla gelişiyor. Devletin işleyişini, bürokrasiyi ve tüm bunların üzerinden ülkeyi, ülke politikalarını ve de politikacılarını komik bir dille sorguluyorlar. Uzun zamandır sahnelerimizde göremediğimiz politik-güldürü tarzındaki oyunu Aldo Nikolai yazdı, Uğraş Güneş uyarladı, Kemal Kocatürk yönetti, Şirin Dağtekin dekor ve kostümünü tasarladı, Kadın'ı Oya Başar, Memuru ise Kemal Kocatürk oynuyor. Ayrıca oyunda Harika Özovalı, Fatih Yurdakul, Aslı Zırhlı ve Eren Özyalçın da çeşitli roller üstleniyorlar. Kadın ile Memur, 8 Nisan Cuma akşamı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izleyiciyle buluşuyor, kaçırmayın!
www.ckm.gen.tr

-Deli?
Adını, Türk doğaçlama tiyatrosunda alkış anlamına gelen furi den alan Tiyatro Furi, adını hak eder işler yapmak peşinde! Devrim Saltoğlu bu sefer, Gogol'ün eseri Deli'yi 1850 yıllarındaki 9. dereceden memur yerine günümüzdeki ödenekli bir tiyatroda sözleşmeli dekor asistanı olarak yorumluyor. Deli? 8 Nisan Cuma günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Şirket Hikâyeleri
Şirket Hikâyeleri'nde iş yaşamında sıklıkla karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara karşı geliştirilen tutumlar mizahi bir dille sahneye taşınıyor. Oyunda, gözlemlere ve derlemelere dayanan üç hikâye anlatı konusu yapılıyor. Tiyatro Boğaziçi'nin sahnelediği oyun 8 Nisan Cumartesi günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Nereye Gidiyoruz?
Usta oyuncu Genco Erkal; ölümünün 15. yılı nedeniyle Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarlayarak sahneye koyduğu tek kişilik yeni oyunu Nereye Gidiyoruz? ile sahnede. Dostlar Tiyatrosu'nun yeni oyunu, bugünlerde herkesin birbirine sorduğu Nereye gidiyoruz? sorusuna yanıt arıyor. Nereye Gidiyoruz? un yönetmenliğini ve sahne tasarımını da Genco Erkal üstlenirken; oyunun müzikleri Türkiye'nin ilk özgün film müziği sanatçılarından, mimar, müzisyen, tiyatro-sinema oyuncusu Arif Erkin tarafından hazırlanıyor. Özlem Kaya'nın giysi tasarımını, Hakan Özipek'in ışık tasarımını üstlendiği oyunda Karagöz tasvirleri Haluk Yüce tarafından yapılıyor. Oyun 9 Nisan Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Godot'yu Beklerken
Samuel Beckett'in o çok ünlü eseri Godot'yu Beklerken , şimdi de Tiyatro Kırmızı'nın yorumuyla sahnede. 9 Nisan Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak oyunda Deniz Boldaz, Serkan Karabayır, Neil S. Fleckman, Ebru Devrim Sayman ve Kıvılcım Çilingir rol alıyor. Kimilerine göre tüm zamanların en iyi oyunu olan bu oyun, 21. yüzyılda da kafamızda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor.
www.ckm.gen.tr

-Hamxlet
Usta tiyatrocu Zafer Diper, Bizim Tiyatro'nun 30. yılı şerefine Hamlet'i farklı bir yorumla sahneliyor. Shakespeare'in 400 yıl önce bir krallıkta geçen Hamlet oyunu bu sefer Hamxlet adındaki çok uluslu bir şirkette geçiyor ve intikam hırsının yanı sıra iktidar hırsını anlatıyor. Yönetmenliğini Zafer Diper'in yaptığı oyunda Memetcan Diper, Savaş Özdural, Elif İskender, Ece Erişti, Ali İhsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz, Turgay Atalay ve Zafer Diper oynuyor. Hamxlet, 10 Nisan Pazar günü saat 15.300'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Leyla'nın Evi
Zülfü Livaneli'nin aynı adlı, 60 baskı yapmış, sevilen romanından uyarlanan, Nedim Saban'ın yönettiği, Leyla'nın Evi adlı oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Volkan Severcan gibi usta oyuncuların başrolünü paylaştığı müzikli oyunun dekor tasarımına Nurullah Tuncer, müziklerine Livaneli imza atıyor. Oyununda evi elinden alınan Leyla'nın şahsında Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor. Oyun 10 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü- Gazanfer Özcan Sahnesi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Sıfır Derecede Aşk
Çok uzaklarda, karlarla kaplı soğuk bir kış gecesinde, hayalle gerçek arasında küçük bir kasaba... Yıldızlı gökyüzünde kuzey ışıkları uçuşurken, bu şirin kasabanın sakinleri kendilerini umulmadık ve çoğunlukla eğlendirici yollardan aşkın içine ya da dışına düşmüş bulurlar. Dokuz farklı öykünün anlatıldığı Sıfır Derecede Aşk ta, egolar yaralanır; kalpler kırılır. Yine de bu tatlı kış gecesi rüyasında, yaralar iyileşecek, kalpler onarılacaktır; hemen hemen. Tiyatro Fora'nın sahnelediği Sıfır Derecede Aşk 10 Nisan Pazar günü saat 18.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Annem Yokken Çok Güleriz
İrlandalı yazar Enda Walsh'ın oyunu, Memleketi İrlanda'yı yüzleşmesi pek kolay olmayan bir geçmişi geride bırakmak adına terk edip, Londra'ya sığınan ve bu geçmişi uzak tutmak için yeni bir geçmiş üreten bir baba ve iki oğlunu anlatan, hareketli bir kara komedi. Daha iyi bir insan olmak için; daha fazla şiddet. Daha iyi bir aile için; daha da fazla şiddet. Ailelerden muaf sayılan gizli bir şiddete seyirci olacaksınız. Tiyatro Gerçek'in sahnelediği oyunda Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, İlker Ayrık ve Makbule Akbaş rol alıyor. Annem Yokken Çok Güleriz, 11 Nisan Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Tanrı Dağı Ziyafeti
Reşat Nuri Güntekin'in önemli eserlerinden biri olan Tanrı Dağı Ziyafeti, Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri tarafından sahneye taşınıyor. Yönetmenliğini Güney Saraçoğlu'nun yaptığı oyun 11 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Vanya Dayı
1904 yılında, Rusya'nın bir köyünde, bir arada yaşamak zorunda kalan bir grup insan, yaşamı sorgulamaktadır. Küçük çekişmeler, bireysel çıkarlar ve umutsuz aşklar içinde yaşamlarını boşa harcayan bu insanlar, kayıp geçmişleri için birbirlerini suçlamaktadır. Köy yaşamına mahkucirc;m, eylemsizlik ve tembellikle kuşatılmış, geçmişlerine sıkışan Çehov'un figürleri, geleceklerine yönelik umutsuz bir bekleyiş içindedir. Bu durum geçiş dönemi Rusya'sının sancılı yıllarının da bir izdüşümüdür.
Anton Çehov'un yazdığı, Nesrin Kazankaya'nın çevirip yönettiği Vanya Dayı yı bir de Tiyatro Pera yorumuyla izleyin! Oyun 12 Nisan Salı günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

-Tarihte Garip Vakalar
Oyunda; tarihimizdeki garip vakalar fotoğraflar ve canlandırmalar eşliğinde izleyiciye sunuluyor. Bu Tiyatro'nun sahneye koyduğu Tarihte Garip Vakalar ı Barbaros Uzunöner yazdı, Esin Karakaya yönetti. Eylem Şenkal ve Barbaros Uzunöner'in oynadığı oyun, 12 Nisan Salı günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

-Kuş Kafesi
Alınıp-satılmak bir eşya gibi. Ya da ölmeyi dilemek yaşamıyor gibihellip; Hangi kadın ikisi arasında bir seçim yapmayı ister? İrfan Yalçın'ın Genelevde Yas adlı romanından esinlenerek dramaturg Doğan Korkmaz'ın oyunlaştırdığı Kuş Kafesi adlı oyun; genelevde çalışan kadınların trajik hikâyelerini anlatıyor. Ve Tiyatro'nun sahnelediği oyun 12 Nisan Salı saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Sunay Akın Söz Gösterisi
Yıllardır modern bir meddah tavrıyla sahnede sevenleriyle buluşan Sunay Akın, anlattıklarıyla geçmişten günümüze köprüler kuruyor. Bu yeni gösterisiyle izleyenleri kendi içlerine unutulmaz bir yolculuğa davet ediyor, kâğıt gemilerden emekli kaptan. Gerçek değerlerimizin hisse senetleri değil hissi senetler olduğunu bir kez daha anlatacak söz cambazıhellip; Sunay Akın'ın tek kişilik gösterisi 13 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Yeşilçam'dan Sahneye
Moda Sanat Tiyatrosu'nun merakla beklenen oyunu Yeşilçam'dan Sahneye bu haftada Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Tiyatro'nun kurucularından Türkan Aktoprak Kasım ayında gazetemize verdiği röportajda oyunla ilgili şunları söylemişti: Var olan filmlerin üzerinden ince değişiklikler yaparak sahneye koyduğumuz bir oyun Yeşilçam'dan Sahneye. 60'lı 70'li yılları 2011'e yansıtmak istiyoruz. İnsanların duygularını, paylaşımlarını kaybettiği bir çağ yaşıyoruz. İnsanların duyguları da kapkaç yapılıyor artık. Daha samimi duyguları hatırlatmak istiyoruz. İşte bu nedenle dedik ki 60'lı 70'li yıllara gitsek ve o zamanki insanların duygularına biraz dokunabilsek. Kadromuzda Yeşilçam emekçileri de var. Onlar da çok ilgi gösterdiler bu projeye. Zaten bizim amacımız da onların da dâhil olduğu ve geniş bir kitleye hitap eden bir oyun olması. Yeşilçam'dan Sahneye, 14 Nisan Perşembe günü 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi De Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Oyunun ana cümlesi şöyle: Nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış. Tiyatro Baykuş'un sahneye koyduğu oyun 14 Nisan Perşembe günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Herkes mi Hırsız?
Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Herkes mi Hırsız? adlı oyunlarını 15 Nisan Cuma saat 21.00'de Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sahneliyor. Bir köşke giren hırsız, evin sakinleri tarafından yakalanır. Sorgulama başlar ve herkesin hayatı açığa çıktığında suçlular yer değiştirir. Komedi unsurları ile bezenmiş olan oyun bir polisiye güldürü.
www.hkkm.gen.tr

-İyi Günde Kötü Günde
İyi Günde Kötü Günde , bir aşk oyunu. Ali Poyrazoğlu bu çok farklı stili olan oyunu tiyatro ve televizyon yıldızlarından Nilgün Belgün ile oynuyor. İki usta oyuncu, etkileyici performansları ile seyirci ile birlikte aşkın matematiği üstüne düşündürüyor. Bu ayrılan ama birbirlerinden kopamayan sevgililerin öyküsünü bekâr, nişanlı, yeni evli, kavgalı, küs, boşanmış herkesin izlemesi gerekiyor. İyi Günde Kötü Günde , 15 Nisan Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

KONSER

-Beethoven Çello-Piyano Sonatları
Türkiye'de çok ender olarak seslendirilen, Beethoven'ın beş çello-piyano sonatının tamamını seslendirmeye Amerika'dan gelecek olan Efe Baltacıgil ve Benjamin Hochman, Süreyya Operası'nda iki akşam üst üste müzik ziyafeti çekecekler. 10 Nisan Pazar akşamı saat 20.00'de başlayacak ilk konserde Beethoven'ın çello-piyano sonatları No.1, No.2 ve No.3'ü; 11 Nisan Pazartesi akşamı yine saat 20.00'de başlayacak ikinci konserde ise Beethoven'ın 12 Varyasyon Op.66 ve çello-piyano sonatları No.3, No.4 ve No.5'i seslendirecekler.
11 Nisan Pazartesi akşamı Süreyya Operası'nın klasik batı müzik dinleyicilerine başka bir sürprizi daha var. Türkiye'deki müzik dinleme anlayışını farklı boyutlara taşıyan YOYOM.tv, Süreyya Operası'ndan canlı olarak Beethoven Çello-Piyano Sonatları konserini yayınlayacak. YOYOM.tv'nin ilk canlı yayınını ücretsiz olarak izlemek için 11 Nisan 20.00'de www.yoyom.tv adresini tıklamanız ve siteye üye olmanız yeterli. Her hafta
yayınladığı özel konserlerle akademik müziği geniş kitlelerle buluşturan YOYOM.tv, canlı yayınlayacağı bu konser ile dünyanın dört bir yanındaki müzikseverlere ulaşacak.
www.sureyyaoperasi.org

-Bülent Ortaçgil
Son albümü lsquo;Sen' ile bir kez daha sevenlerinin beğenisini kazanan Bülent Ortaçgil, 9 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde konser verecek. Konserde Ortaçgil'e Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (basgitar) ve Barlas Tan Özemek (gitar) eşlik edecek. Konserin biletleri Kadıköy Halk Eğitim Merkezi gişesi ve Biletix'ten alınabilir.
-Mithat Arısoy'dan Ege Türküleri
Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Keman Sanatçısı Mithat Arısoy, bu kez sahneye bağlamasıyla, çıkacak. Kendine özgü tavrıyla Ege türkülerini çalıp söyleyecek. Ücretsiz etkinlik 13 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

-Taylan Erler Jazz Quartet
Vokal ve trompette Taylan Erler, davulda Mehmet Yüzgeç, piyanoda Ayhan Yavaş, basta Cüneyt Saka ile ragtime, swing, blues ve New Orleans stilini günümüze taşıyor. Caz, hızlı akıp giden hayatın içinde açılan sakin ve dinlendirici bir dünya gibidir. Kimi zaman soğuk bir günde, kimi zaman bir gece yarısı dinleyicisini var olan dünyadan biraz da olsa koparıp kendi dünyasına konuk eder. Hüznünü de keyfini de, kendine has ritmiyle anlatır. Huzur verir, dinginlik verir... Keyifli bir caz akşamı geçirmek istiyorsanız Taylan Erler Jazz Quartet konseri 13 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

-Solist Ayşe Tiryaki Özer Konseri
Müzik yönetmenliğini Ayla Karacan'ın yaptğı Halk Müziği konserinde Ayla Karacan bağlama, Erdost Akyol kemençe ve Sinan Eroğlu kaval, gitar, basgitar ve ritim çalacak. Ücretsiz konser 13 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde dinlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

SÖYLEŞİ

-Toplumsal Mücadele Deneyimleri ve 15. Yaşında CUMOK
Toplumsal mücadele içinde özgün bir konumu olan Cumhuriyet Okurları (CUMOK)'un 15. yaşındaki durumuna ilişkin Cumok Koordinatörü Av. Namık Boya'nın değerlendirmesi ve güncel görevlere ilişkin önerileri dialar eşliğinde sunulacak. Söyleşi 8 Nisan Cuma günü saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
www.ckm.gen.tr

ANMA

-Hasan Ali Yücel'i Anma Gecesi
Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlanma yıllarında çağdaş ve devrimci eğitimin unutulmayan önderi, Milli Eğitim Bakanımız Hasan Ali Yücel'in aramızdan ayrılışının 50. yılı nedeniye bir anma etkinliği düzenleniyor. Ücretsiz ve herkese açık olan etkinlikte slayt gösterisi eşliğinde 19 Mayıs 1919 konuşması sunulacak ve Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu ile Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar birer konuşma yapacak. Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki etkinlik, 9 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da başlıyor.
www.ckm.gen.tr

ATÖLYE

-Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A.Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de ve Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Atölye kapsamında bu hafta 10 Nisan Pazar günü Tolstoy'un Hacı Murat ve 12 Nisan Salı günü Doris Lessing'in Türkü Söylüyordu Otlar isimli kitapları incelenecek.
www.ckm.gen.tr

SERGİ

-Ahmet Şık'ın Objektifinden Ben Tanığım Fotoğraf Sergisi
Gazeteci, fotoğrafçı Ahmet Şık'ın çektiği fotoğraflardan oluşan, lsquo;Ben Tanığım' adlı sergi, 8 Nisan Cuma saat 19.00'da, Şık'ın tutukluluğun 38. gününde Karşı Sanat'ta açılıyor. 12 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergi, Ahmet Şık'ın onyıllardır süren gazetecilik ve fotoğrafçılık dönemine ait 30 fotoğraftan oluşuyor. Sergide Ahmet Şık'ın lsquo;Başkasının Acısına Bakmak-Mayın' konulu fotoğraf çalışmalarından örnekler de görülebilecek. 9 Nisan Cumartesi günü saat 12.30'da Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelecek olan Ahmet Şık'ın fotoğrafçı arkadaşları, daha önce de yaptıkları gibi Galatasaray Postanesi'nden Ahmet Şık'a fotoğraf gönderdikten sonra sergi salonuna dönecekler.
lsquo;Ben Tanığım' adlı fotoğraf sergisi, Nisan-Mayıs ayları boyunca, İstanbul'da sokaklarda yürüyen sergi ve Ahmet Şık'a fotoğraf gönderme eylemleriyle birlikte çeşitli mekânlarda sergilenecek.
Sergi Takvimi:
8ndash;12 Nisan: Karşı Sanat Galerisi-Beyoğlu
16ndash;22 Nisan: Evrensel Sanat Galerisi-Beyoğlu
Yürüyen Sergi Etkinliği: 16 Nisan Cumartesi saat 13.00 Galatasaray Meydanı-Evrensel Sanat Galerisi
23ndash;29 Nisan: Kazım Koyuncu Kültür Merkezi - Kadıköy
Yürüyen Sergi Etkinliği: 23 Nisan Cumartesi saat 13.00 Kadıköy Beşiktaş Vapur İskelesi ndash; Kadıköy Postanesi-Kazım Koyuncu K.M.
03-08 Mayıs Nazım Hikmet Kültür Merkezi - Kadıköy
Yürüyen Sergi Etkinliği: 3 Mayıs Salı saat 16.00 Kadıköy Postanesi-Kazım Koyuncu K.M. ndash; Nazım Hikmet K.M.

- Hayat Detaylarda Saklıdır Fotoğraf Sergisi
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Performansbir Katı'nda iki günlük bir fotoğraf sergisi açılıyor. Fotoamele fotoğraf grubunun Hayat Detaylarda Saklıdır sergisi 9-10 Nisan günlerinde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

-Moustafa Mohamad Yağlı Boya Resim Sergisi
Moustafa Mohamad'in kişisel yağlı boya resim sergisi 8ndash;14 Nisan tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

-Nusret Topuzoğlu Resim Sergisi
Çağdaş Türk Resim Sanatının değerli ismi Nusret Topuzoğlu'nun kişisel resim sergisi 2-18 Nisan tarihleri arasında Moda'daki Esin Sanat Galerisi'nde görülebilir.
Tel: 0216 449 28 84

-Celalettin Tandoğdu Resim Sergisi
Celalettin Tandoğdu Resim Sergisi, 7 Nisanndash;3 Mayıs tarihleri arasında Doğuş Üniversitesi Sanat Galerisi'nde görülebilir.

-Ümit Erzurumlu Resim Sergisi
Ümit Erzurumlu'nun Fütürist Bakışlar adını verdiği kişisel resim sergisi 2-15 Nisan arası Düşyolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

-Çiğdem İstanbullu Resim Sergisi
Çiğdem İstanbullu'nun İnsana Uzak Kişisel Resim Sergisi 1-10 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Sergi Holü'nde görülebilir.
www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

-İllüstrasyon ve Resim Sergisi
Tolga Eti Sanat Evi, 26 Mart-30 Nisan 2011 tarihleri arasında Boyalıkuş İllüstratörler Grubu'nun Küçüklere ve Büyüklere Masallar adı altında karışık tekniklerle hazırlamış oldukları özgün çalışmaları sanatseverlerle buluşturuyor.
www.tolgaetigaleri.com

-Mart Kedileri Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 12 Mart-14 Nisan tarihleri arasında Mart Kedileri adlı karma sergi izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

-Türkan Evren Resim Sergisi
Türkan Evren Resim Sergisi, 1ndash;13 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.hkkm.gen.tr

FOTOĞRAF GÖSTERİSİ

-İbrahim Zaman-Yansımalar
Fotoğraf Sanatı'nda 53. yılını dolduran büyük usta İbrahim Zaman, 12 Nisan Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. İbrahim Zaman'ın, 2008 yılında sergisi açılan ve albüm kitabı yayımlanan Yansımalar adlı fotoğraf gösterisi ve ardından yapacağı keyifli söyleşiye tüm fotoğrafseverler davetli. Etkinliğin başlama saati 19.30.
www.photoworldfotografmerkezi.com

ÇOCUK

-Sevgi Çemberi
Çocukların düş gücünü harekete geçirir masallar, kafalarında renkli dünyalar kurmalarına, hayatı tanımalarına yardımcı olurlar. Öyleyse çocukları masalsız bırakmamalı ama onlara anlatılacak, okutulacak, tiyatroda seyrettirilecek masallar da hem güzel hem yararlı olmalı. İşte Sevgi Çemberi, çocuklar için özel olarak yazdığımız böyle bir masal. Sevgiden, barıştan yana bir masal. Bizim Tiyatro, Hamxlet'in ardından çocuklar için de yeni bir çocuk oyunu sahneliyor: Sevgi Çemberi. Hasan Erkek'in yazdığı oyunu Faik Üretmen yönetiyor, genel sanat yönetmenliğini ise Zafer Diper yapıyor. Oyunu 9 Nisan Cumartesi günleri saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.kkm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN

KONSER

-Grup Yorum Halk Konseri
Grup Yorum Bağımsız Türkiye sloganıyla 17 Nisan Pazar günü ücretsiz bir halk konseri düzenliyor. Konser, Bakırköy İncirli'de Endash;5 karayolu yanında her hafta Cumartesi Pazarı nın kurulduğu alanda yapılacak. 17 Nisan Pazar günü saat 14.00'te başlayacak konserde halk müziğinden rock müziğe, etnik müzikten protest müziğe kadar, kendi alanlarında söz sahibi olan sanatçılar da Yorum'u bu konserde yalnız bırakmayacak. Mor ve Ötesi, Kubat, Leman Sam, Burhan Berken, Tuncel Kurtiz ve Sırrı Süreyya Önder'in katılacağı etkinlikte dans gösterileri de olacak.
Konser alanının değişik yerlerine kurulacak barkovizyonlarla herkesin konseri rahatlıkla izleyebilmesi sağlanacak.
www.grupyorum.net


ARŞİV