KADIKÖY’DEN TİYATRO -Vanya Dayı 1904 yılında, Rusya’nın

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Vanya Dayı 1904 yılında, Rusya'nın bir köyünde, bir arada yaşamak zorunda kalan bir grup insan, yaşamı sorgulamaktadır. Küçük çekişmeler, bireysel çıkarlar...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Vanya Dayı
1904 yılında, Rusya'nın bir köyünde, bir arada yaşamak zorunda kalan bir grup insan, yaşamı sorgulamaktadır. Küçük çekişmeler, bireysel çıkarlar ve umutsuz aşklar içinde yaşamlarını boşa harcayan bu insanlar, kayıp geçmişleri için birbirlerini suçlamaktadır. Köy yaşamına mahkucirc;m, eylemsizlik ve tembellikle kuşatılmış, geçmişlerine sıkışan Çehov'un figürleri, geleceklerine yönelik umutsuz bir bekleyiş içindedir. Bu durum geçiş dönemi Rusya'sının sancılı yıllarının da bir izdüşümüdür. Vanya Dayı , 22 Şubat Çarşamba 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Düğün
Aile yadigârı bir köşkte bir düğün hazırlığı ve o düğün telaşının cereyan ettiği bir mutfakhellip; Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı; damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün gecesi için ayarlanmış bir yardımcı kızhellip; Herkes, az sonra başlaması planlanan düğün için hummalı bir hazırlık içinde... Sadece kadınların rol aldığı Düğün , 19 Şubat Paza 18.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Şakayla Söyler Haldun Taner
Türkiye'ye kabareyi ilk getiren ve bu türün en olgun ürünlerini veren usta yazar Haldun Taner' in şaheserlerinden Vatan Kurtaran Şaban, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'ın en can alıcı sahnelerinden Ali Erdoğan'ın kurguladığı oyun yıllar boyunca değişmeden kalan zihniyetimizin acı taraflarını tatlı tatlı hicvediyor. Oyun, 18 Şubat Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

-Portakal Çiçeği Suyu
Craig Wright'in yazdığı oyunu Tiyatro Fora sahneye taşıyor. Tufan Karabulut'un yönettiği oyunda, 2 evli çiftin evliliklerinin çözülüşü, herkes için kırılgan ama daha gerçek bir hayatın başlangıcı anlatılıyor. Oyun, 19 ve 26 Şubat saat 15.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.




-Kocasını Pişiren Kadın
Kenneth ve Laura üçüncü evlilik yıldönümlerini Kenneth'in eski eşi Hilary'nin evinde kutlarlar. Bu kutlamada neler yoktur ki: Kenneth'ın Hilary ile evliyken Laura ile neden beraber olduğu, Hilary'nin bunu öğrenince ne yaptığı, Kenneth'in Hilary'den neden vazgeçemediği, Laura'nın bunu öğrenince ne yaptığı özel kutlama yemeği pişerken geçmiş ve şimdiki zamanda hikâyeleriyle baş başa kaldığımız bu üçlü bakalım size bir yerlerden tanıdık gelecek mi? Tiyatro 3'ün oyunu, 20 Şubat Pazartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.




-Ölmüş Eşek
Ve Tiyatro'nun, Aziz Nesin'in eserinden uyarladığı oyun, şöyle tanıtılıyor; Eşekler eşit ve hür doğarlar. Sıpayken büyüye büyüye eşek olur, eşit olmayarak ve köle olarak ölürler. İçtimaicirc; farklar yalnız saman ve ahır meselelerinde tesis edilebilir. Hiçbir uyuz eşek, Marsuva'nın haberi olmadan zorla ahıra kapatılamaz. Keyfi anırtılar ve hariçten gazel okumak isteyenler cezalandırılır. Bunda eşek inadı gösterenler, eşek sudan gelene kadar ıslatılır.
Oyun, 19 Şubat Pazar 18.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.




-Otobüs
Sevilay Saral'ın yazıp yönettiği, Tiyatro Boğaziçi'nin sahnelediği oyun, bir kadın masalı. Bir otobüste yolculuk eden on kadının, hiç hesapta yokken sırlarını ortaya dökmesini konu edinen oyun, 21 Şubat Salı 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.




-İlişkiler
Haldun Taner'in yazdığı, Moda Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği oyun, kadın ve erkek ilişkilerine mizahi bir dille yaklaşıyor. Oyun, 23 Şubat Perşembe 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.




-Savaştan Barıştan
Bizim Tiyatro, kuruluşunun 31. yılında, Savaştan Barıştan adlı müzikli oyunu sahneliyor.
Bir grup aydın-sanatçı, televizyon için bir dizi hazırlamaktadırlar. Ne ki hazırladıkları bölümleri hangi kanala götürseler ilgi görmemekte, dahası dışlanmaktadırlar. Çünkü diziler halinde yayınlanması istenen konunun içeriği ve ele alınış biçimi insanları (medyayı) rahatsız etmektedir.Zafer Diper'e oyunda ve müzisyen Haluk Çetin eşlik ediyor. Savaştan Barıştan ,17 ve 25 Şubat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
0216 418 16 46
-Şıpsevdi
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yaşadığı İstanbul'unu anlattığı oyunu Enis Fosforoğlu 15 kişilik bir kadroyla sahneliyor. Şıpsevdi , 17 ve 25 Şubat günleri saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 357 28 36
KONSER
-Şostakoviç ile Bir Akşamüstü
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nın fuaye konseri devam ediyor.20 Şubat Pazartesi 18.00'deAnkara'dan Bilkent Piyanolu Üçlü (İrina Nikotina keman; Yiğit Ülgen viyolonsel; Elif Önal piyano) gelecek. Bu klasik trio topluluğunun gerçekleştirecekleri dinleti, yoğun bir Şostakoviç programıyla özellikli bir konser olacak. Şostakoviç ve dönemi ile ilgili bir anlatımla başlayacak etkinlik, bu anlatımın eserlere bağlanması ile sürecek.

-Unutulmaz Filmlerin Unutulmaz Şarkıları
Şef udi Hakan Günay yönetimindeki Rönesans Sanatevi Musiki Korosu kış mevsiminin bu soğuk günlerinde Unutulmaz Filmlerin Unutulmaz Şarkıları'nın yer aldığı nostaljik konserleriyle içinizi ısıtacak. Ücretsiz konser, 22 Şubat Çarşamba 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-David Eggert ve Güldiyar Tanrıdağlı Resitali
Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM) dünyaca ünlü müzik üniversitesi Mozarteum Avusturya'dan çellist David Eggert ve piyanist Güldiyar Tanrıdağlı'yı ağırladığı ve sürpriz sanatçıların da katılacağı gecede sizlere müthiş bir müzik ziyafeti sunuyor. Kadıköy Belediyesi'nin ücretsiz olarak düzenlediği etkinlik 25 Şubat Cumartesi saat 20.00'de.
ATÖLYE

-Yelda Baler'le fotoğraf dersleri
Harran'da kum fırtınasının ortasındasınız. Görüntüleri birbiri ardına çekiyorsunuz. Sonra fark ediyorsunuz ki kopkoyu çıkmışlar! Yedigöller'desiniz. Her yanınız sarı, turuncu, kırmızı, yeşil yapraklar. Hepsinin fotoğrafını çekmek istiyorsunuz. Bir türlü istediğiniz etkiyi yakalayamıyorsunuz! Dijital fotoğraf makinelerinin peynir ekmek misali satıldığı günümüzde bu sorunları pek çoğumuz yaşıyoruz. Işığı, rengi ve kompozisyonuyla doğru fotoğraf çekmeyi, estetik bakış açısıyla etkili fotoğraf kareleri yakalamayı istiyorsanız, sizi Fotoğraf eğitimlerimize katılmaya çağırıyoruz'' diyen Yelda Baler, meraklılarını fotoğraf kursuna davet ediyor. 21 Şubat Salı günü başlayacak derslere kayıt için İstanbul Oyuncak Müzesi'ni (0216) 359 45 50 ndash; 51 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

SÖYLEŞİ
-Luxemburg Hakkında Söyleşi
Rosa Luxemburg'un devrimci mirası, Kadıköy'de ele alınacak. Stefo Benlisoy'un konuşmacı olacağı etkinlik 18 Şubat Cumartesi günü saat 16.00'da Haymatlos Kitapevi'nde.
Moda Cad. No:44
SERGİ
-Fotoğraf Camı ndash; Sabahattin Ali Sergisi
Kürk Mantolu Madonna ile Türkiye edebiyatına adını kazımış, Markopaşa'yla ölümsüzleşmiş, öykü ve romanları hala yeni baskılarını yapan ve klasikler arasına giren Sabahattin Ali, kısacık ömründe çekilen kendi fotoğrafları ve çektiği fotoğraflarla Bir Fotoğraf Camı nda hayat buluyor. Sabahattin Ali'nin yaşamını Bir Fotoğraf Camı nda seyretmek isteyenler, 3 Mart'a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bu sergiyi görebilirler.
-Gazanfer Özcan Fotoğraf Sergisi
Türk tiyatrosunu duayeni unutulmaz sanatçı Gazanfer Özcan, ölümünün üçüncü yılında fotoğraf ve tiyatro afişlerinden oluşan sergiyle anılıyor. Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM)'nin ev sahipliği yaptığı sergi 17-21 Şubat tarihleri arasında görülebilir.

-Öğrencilerden tipografi sergisi
Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğrencileri, tipografi (harf ve yazı tasarımı) dersindeki projelerini bir sergide biraraya getiriyor. Sergi, 29 Şubat'a dek Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

-Türker Güneşoğlu sergisi
Resmi yaşam biçimi olarak benimseyen Türker Güneşoğlu, Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda 18 Şubat'ta açacağı resim sergisiyle eserlerini sanata gönül vermiş insanlarla paylaşıyor. 60'lı yaşları devirmeye başlamasına rağmen halen bakıp görmeye, gördüklerini de resme dönüştürmeye devam eden sanatçının sergisi, 1 Mart'a dek görülebilir.
Bağdat Cad. Plaj Yolu. Haldun Taner Sok. No:16/B Caddebostan 0216 386 99 03
-Beyaz Perde Ahmet Can Mocan Fotoğraf Sergisi
Tamamı analog ve siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan ve 60 adet fotoğrafın bulunduğu sergide, Haluk Bilginer, Özgü Namal, Erol Günaydın, Derya Alabora, Rutkay Aziz, İlyas Salman, Tuncel Kurtiz, Güven Kıraç gibi pek çok değerli oyuncunun portrelerinin yanı sıra, sanatçının özel koleksiyonundan yönetmenler tarafından imzalanan fotoğraflar da görülebilir. Sergi, 25 Şubat'a dek Kadıköy CKM'de.
0216 467 25 68
-TODEV Karma Resim Sergisi
Seba-Art Atölyesi ressamlarının yağlı boya tablolarının yanı sıra otistik çocukların yaptıkları ve iç dünyalarını yansıttıkları resimlerin sergileneceği etkinliğin gelirinin tümü otistik çocuklara yapılacak yeni bir eğitim kurumu için kullanılacak. Sergi 20 Şubat'a dek CKM'de görülebilir.
0216 467 25 68
-Sanal Peyzaj / Mahir Güven
Figüratif resmin usta isimlerinden İDGSA Neşet Günal Atölyesi mezunu Mahir Güven, Kızıltoprak Sanat Galerisi'ndeki son sergisini quot;Sanal Peyzajquot; ismi altında açıyor. Tanıdığımız figür yaklaşımına ironi içeren, gözalıcı renk ve kompozisyon yaklaşımlarıyla izleyeceğimiz farklı boyutlarda 25 adet tuvalini 7 Mart' a kadar sergileyecek.
-Tuğrul Çutsay Resim Sergisi
Renk-Doku anlayışının 90'lı yıllardan günümüze ısrarlı uygulayıcılarından Tuğrul Çutsay, 21 yağlı boya, 6 pastel boya çalışmasıyla Yüzgeçmiş başlığı altında Kadıköy FasılRestaurant'taizleyiciyleyüzleşiyor. Gelinciklerden atlara, tinerci çocuklardan çöp-kâğıt toplayanlara dek, hayatın o çok renkli özne ve nesnelerini gündemine taşımayı sürdürüyor.
Fasıl Restaurant'taki sergi 11.00-23.00 arası görülebilir.
0216 347 80 00

-Sevgililere Çizgiler ve Renkler
Ürün Sanat Galerisi'nde 23 Şubat'a dek ''Sevgililere Çizgiler ve Renkler'' isimli karma sergi izlenebilir.
0216 363 12 80
FOTOĞRAF GÖSTERİSİ
-Gece Vardiyası ve Vefa
Burcu Göknar iki fotoğraf gösterisiyle, 21 Şubat Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Göknar'ın fotoğraf gösterilerinden ilki 2003-2005 yılları arasında iki kız kardeşin iş hayatlarını anlatan fotoğraflarından oluşan Gece Vardiyası, ikincisi ise Vefa Spor Kulübünün bugününe tanıklık eden fotoğraflardan oluşan Vefa projesi. Vefa projesinin aynı zamanda bir albüm kitabı da yer alıyor. Sanatçı, gösteri sonrasında Vefa kitabını da imzalayacak. Burcu Göknar'ın saat 19.30'da başlayacak Gece Vardiyası ve Vefa adlı fotoğraf gösterileri ve ardından gerçekleştireceği fotoğraf söyleşisine tüm fotoğrafsever davetli. www.photoworldfotografmerkezi.com
ÇOCUK

-Çocuklar Kuş Yapacak
Çocuklar, Dedio Yaratıcı Eller- Kuş Yuvası Atölye Çalışması'nda, farklı malzemelerle (keçe, oyun hamuru ve dal parçaları) ağaçlara kuş yuvası kuracaklar.Hayallerdeki kuşların hayat bulacağı bu çalışmaya çocuklar aileleri ile birlikte katılabilecek.19 Şubat Pazar günü 11.30-12.30 saatleri arasındaki etkinliğe katılım için İstanbul Oyuncak Müzesi'ni (0216) 359 45 50 ndash; 51 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

-İyilik Ağacı
Uygur Çocuk Tiyatrosu'nun oyununda, İbiş, hasta annesine ilaç alabilmek için satmaya götürdüğü eşeğini kaybetmiş; Memiş ise; derslerindeki başarısından dolayı anne ve babasının kendisine armağan ettiği bisikletini çaldırmıştır. İki kafadar, başlarına gelen bu kötü olaylar nedeniyle ne yapacaklarını kara kara düşünürken, İyilik Ağacı onlara sorunlarını halletmeleri için bir kese altın verir ve altını eşit bir şekilde paylaşmalarını ister. Oyun, 19 ve26 Şubat Saat: 13.00'te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

ARŞİV