KADIKÖY’DEN TİYATRO   -Yüzleşme Deniz kıyısındaki istasyonda

KADIKÖY'DEN TİYATRO -Yüzleşme Deniz kıyısındaki istasyonda yolları kesişen yalnız insanlarhellip; Bir yanda geçmişe dönük kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile geçmişiniirdeleyen...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

-Yüzleşme
Deniz kıyısındaki istasyonda yolları kesişen yalnız insanlarhellip; Bir yanda geçmişe dönük kırgınlıkları ve pişmanlıkları ile geçmişiniirdeleyen Züleyha, diğer yanda tek derdi para olan,yaşamı basit sorularıyla anlamlandırmaya çalışan ve umudunu yitirmeyen Yadigâr... İki farklı kültürün insanları olmalarına rağmen, Yadigâr ile Züleyha arasındagiderek bir iletişim kurulur ve bir süre sonra her ikisi de yaşadıkları içsel yolculuklarındaki büyük yüzleşmenin farkına varırlar. Arslan Kacar'ın yazdığı oyunu Ali Karagöz yönetiyor. 1-5 Şubat 2012 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde sahnelenecek oyundaPerihan Savaş, Arslan Kacar, Samet Hafızoğlu ve Orcan Dönmezerrol alıyor.

-Van Gogh
Tiyatro Gerçek'ten Hakan Gerçek, bu sefer bir ressamın yaşamını taşıyor sahneye.
Sevmek ve çalışmak üzerine kurulu bir hayat hikâyesi, bir portrehellip; Van Gogh'un yaşam öyküsüne, aşklarına, resme başlayışına ve daha fazlasına, atölyesinde çok yakından tanık olacaksınız. Oyun, 3 Şubat Cuma saat 20.30'da CKM'de.
0216 367 25 68

-Marx'ın Dönüşü
Genco Erkal bu tek kişilik oyununda, Karl Marx'ın hayatında bir gezintiye çıkarıyor izleyeni: Jenny ile yaptığı evlilik, Londra'ya sürülmesi, üç çocuğunun ölmesi, zamanın politik çatışmaları, İrlanda'nın İngiltere'ye karşı direnişi, Avrupa'daki 1848 devrimleri, Komünist Hareket, Paris Komünü, aile üyeleri, dostu Engels, rakibi Bakunin. Marx'ın Dönüşü , 4 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 367 25 68
-Can
Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Can Yücel şiirleri birçok katmanda hayat buluyor. Can , 4 Şubat Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
0216 367 25 68

-Cam
Hayatın sırrı kadınla erkek arasındaki sadakatte mi saklıdır? Yoksa hayatın kendisi sadakate karşı mıdır? Entrika, kin, aşk ve ihtiras dolu bir oyun. Cam, 3 Şubat Cuma saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde ve 10 Şubat Cuma günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Ölümüne
Kenter Tiyatrosu, yeni oyunları Ölümüne ile Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde! Moira Buffini'nin yazdığı oyunu Mehmet Birkiye yönetiyor. İhtilal için Kızıl Ordu'ya katılmış genç bir yazarın, Stalin döneminde uğradığı hayal kırıklığını anlatan oyun grotesk bir kara komedi, hatta fars. Ölümüne , 5 Şubat Pazar günü 16.00'da CKM'de.

-İyi Günde Kötü Günde
Ali Poyrazoğlu ile Nilgün Belgün'ün oynadığı oyun, aşkın matematiği üstüne düşündürüyor. İyi Günde Kötü Günde , 5 Şubat Pazar 18.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi ve 9 Şubat Perşembe 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Aşk Kokusu
Cemal Hünal, Akasya Asıltürkmen ve Onur Şenay'ın rolleri paylaştığı oyun, kurallarla dolu hayatımızda nasıl yaşayabileceğimizi, hayatın kaçınılmazlığını anlatıyor. Üç karakterin yaşamlarını kesiştiren romantik komedi kıvamındaki Aşk Kokusu , 11 Şubat Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
-Kırmızı Halı
Yıllarca Oscar ödülleri gecesini heyecanla bekleyen iki eski sanatçının 45 yıllık evliliklerini, rutin olmayan ilişkilerini, aşırı doz eroinden ölen oğullarının acısını, kızgınlıklarını pişmanlıklarını ve umutlarını; neşeli ve alaylı bir dille anlatıyor Kırmızı Halı . Oyun, 12 Şubat Pazar günü 16.00'da Kadıköy Belediyesi CKM Sahnesi'nde izlenebilir.

-Ben Büyüyünce İnsan Olucam
Tuncay Özinel; Zeki Müren, Bedia Muvahit, C.Reşit Rey, İbrahim Tatlıses gibi sıra dışı insanlarla olan komik anılarını anlatıyor. Oyun, Şubat ayı boyunca her Pazar saat 15.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Üstü Kalsın
Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği bir gösteride Hakan Gerçek ve Tilbe Salim rol alıyor, müziklerse Cengiz Onural ve Bora Ebeoğlu'ndan oluşan Aria'ya ait. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde sanatçılarımız şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor. Tek perdelik gösteri Üstü Kalsın , 10 Şubat Cuma saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM sahnesinde.

-3.Türden Yakın İlişkiler
Tiyatro E.S.E.K, Türk tiyatrosunu dünyanın ilk devam oyunu (sequel) 3. Türden Yakın İlişkiler 2'yi yapmıştı. Ve şimdi, bundan 10 sene sonra başa dönüyor ve 3. Türden
Yakın İlişkiler'in öncesine, yaratım sürecine gidiyor. Oyun, 8 Şubat Çarşamba 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Münasebetsiz
Önemli bir iş için bir otele yerleşseniz ve yan odadaki müşteri intihar girişiminde bulunsa, kendi işinizi biran önce bitirip otelden ayrılmak zorunda olduğunuz için yardım elinizi uzatsanız, sonunda da hayatını kurtardığınız kişi sizin hayatınızı karartsa... Ne yapardınız?
Donkişot Tiyatro'nun sahneye koyduğu Münasebetsiz , 7 Şubat Salı günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
-Basit Bir Ev Kazası
Basit Bir Ev Kazası oyununda Günay Karacaoğlu'nun canlandırdığı Songül karakteri her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremediklerini cesurca dile getiriyor. Oyun, 9 Şubat Perşembe 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun
Hatice Meryem'in kadın erkek ilişkilerine farklı bir boyut getiren ve yayınlandığı zaman çok ses getiren Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun adlı romanı Tiyatro Kare tarafından sahneye taşındı. Müzikli oyunda kadınların gözünden bir ayyaşın, bir tornacının, bir cücenin, bir marangozun, bir avarenin, bir şairin, yaşlı bir adamın, bir genç adamın, bir saz aşığının karısı olmanın öyküleri mizah dolu bir dille canlandırılıyor.
Oyun 12 Şubat Pazar 18.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

-Savaştan Barıştan
Bizim Tiyatro, kuruluşunun 31. yılında, Savaştan Barıştan adlı müzikli oyunu sahneliyor.
Bir grup aydın-sanatçı, televizyon için bir dizi hazırlamaktadırlar. Ne ki hazırladıkları bölümleri hangi kanala götürseler ilgi görmemekte, dahası dışlanmaktadırlar. Çünkü diziler halinde yayınlanması istenen konunun içeriği ve ele alınış biçimi insanları (medyayı) rahatsız etmektedir.Zafer Diper'e oyunda ve müzisyen Haluk Çetin eşlik ediyor. Savaştan Barıştan ,3, 11, 17, 25 Şubat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

-Kocasını Pişiren Kadın
Tiyatro 3'ün sahneye koyduğu Kocasını Pişiren Kadın , 6 ve 20 Şubat'ta saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Selam Sana Shakespeare
Tiyatro Boğaziçi, Selam Sana Shakespeare oyununda, William Shakespeare'in hayatıyla bilgili birçok soruya cevap arıyor. Oyun, 7 Şubat Salı günü 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.

-Şıpsevdi
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yaşadığı İstanbul'unu anlattığı oyunu Enis Fosforoğlu 15 kişilik bir kadroyla sahneliyor. Şıpsevdi , 3, 11, 17, 25 Şubat günleri saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Vasiyet
Tiyatro Komedya'ın sahneye koyduğu oyunu Murat Akgün yazıp yönetti. 16 yaş ve üstü seyirciye hitap eden oyun iki erkek kardeş arasında yaşananları konu ediniyor. Vasiyet , 9 ve 23 Şubat'ta Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.

FİLM GÖSTERİMİ VE SÖYLEŞİ
-Hazal
1979 yılında, senaryosunu Ali Özgentürk ve Onat Kutlar'ın yazdığı, Ali Özgentürk'ün yönetmenliğini yaptığı uluslararası pek çok ödüle sahip olan film; Doğu Anadolu'nun bir köyünde, on iki yaşındaki bir ağa çocuğu ve görücü usulüyle evlendikten sonra mutlu olamayan Hazal ile yapı ustası Emin'in yasak aşk öyküsünü anlatır. Filmin gösteriminin ardından gerçekleşecek söyleşide filmin yönetmeni ve senaristi Ali Özgentürk, oyuncular;
Türkan Şoray, Talat Bulut, Meral Çetinkaya, Harun Yeşilyurt, filmin yapımcısı Abdurrahman Keskiner, filmin müziklerini yapan Arif Sağ, reji ekibi Şahin Gök, Salih Ecer, Leyla Özalp, Aliye Gören izleyicilerle buluşacak. Söyleşinin moderatörlüğünü sinema eleştirmeni ve
yazar Atilla Dorsay yapacak. Kadıköy Belediyesi CKM'de, 4 Şubat Cumartesi saat 14.00'te gerçekleşecek bu özel gösterime tüm sanatseverler davetli.

SÖYLEŞİ

-Gazeteci-yazar Ali Sirmen
Ali Sirmen, Arap Baharı ve Örnek Model: Kemalizm mi, Tayyibizm mi? başlıklı söyleşisiyle,04 Şubat Cumartesisaat15.00'teTarihçi Kitabevi'nde okurlarıyla buluşuyor.

-Gazeteci-yazar Cüneyt Ülsever ile SÖYLEŞİ ve İMZA
Gazeteci-yazar Cüneyt Ülsever, son romanı Azrail Aynası nda Amerika'dan Türkiye'ye uzanan seri cinayetler, parçalanmış kadın bedenleri, katilin peşinde üç komiser ve onlara yardımcı olmaya çalışan bir psikiyatrı anlatıyor. Ülsever, Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin konuğu olarak katılacağı söyleşide okura tuzaklar kuran polisiye-gerilim romanı ile okuyucularla buluşacak. Cüneyt Ülsever söyleşisi 11 Şubat Cumartesi saat 15.00'te CKM'de.

DANS
-Lerna Babikyan /Dans Performans ve Dans Filmi Gösterimi
Gitarcafe, Şubat ayında da yine birbirinden değerli birçok müzisyeni sahnesinde ağırlamaya devam ediyor.Şubat ayının ilk etkinliği 3 Şubat Cuma saat 21.00'de Lerna Babikyan'ın dans performansı ve dans film gösterimi. Konuşurken ve susarken kendi söyledikleri/ söyleyemedikleri arasına sıkışmış iki karakterin yakınlaşma, uzaklaşma ve çözülme süreçlerine dair bir gösterim. Aphatos yapı itibari ile interaktif başlayan solo bir performanstır. Sınıflamak gerekirse dans ve tiyatro disiplinlerinden beslenerek hazırlanmış çağdaş dans ve performans gösterisidir.
0530 877 65 11

KONSER
-Zeynep ÜçbaşaranPiyano
Süreyya Operası konseri için Atlantik'i aşıp gelen sanatçılardan biri de Zeynep Üçbaşaran. Budapeşte'deki Liszt Akademisi'nde eğitim görmüş olan Üçbaşaran, çok iyi bir Liszt yorumcusu olduğunu aldığı ödüllerle kanıtlamış bir virtüöz. Mozart'ın eserlerinden oluşan dört, Liszt'i yorumladığı iki CD'si bulunan sanatçı, 6 Şubat Pazartesi akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nın konuğu oluyor. Konzerin başlama saati 20.00.
-Casali Quartet
Tiyatro sanatçısı bir ailenin yetiştirdiği İtalyan müzisyen Mercedes Casali ile Yiğit Özatalay'ın kurduğu Casali Quartet, Gitarcafe'de bir konser verecek. Konser, 4 Şubat Cumartesi saat 21.00'de başlıyor.
0530 877 65 11
-Fatih Erkoç'tan Akustik Trio
Bugüne kadar imza attığı müzik çalışmalarıyla başarısı Türkiye sınırlarını aşıp dünyada yankı bulan Fatih Erkoç, Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki konserinde dinleyicilerini keyifli bir sanat yolculuğuna çıkaracak. Poptan alaturkaya, türküden caza kadar müzik dünyasında iz bırakan seçkin eserlere piyanosuyla hayat verecek Erkoç'a; akustik gitarda Erkan Kenç, akustik basgitarda ise Hakan Süersan eşlik edecek. Konser, 4 Şubat Cumartesi saat 20.00'de!
-Kadıköy Belediyesi Halk Müziği Korosu
Kadıköy Belediyesi Halk Müziği Korosu, İTÜ Devlet Konservatuarı Halk Müziği Anabilim Dalı Başkanı Taşkın Doğanışık şefliğinde 8 Şubat Çarşamba saat 20:30'da Kadıköy Belediyesi Evlendirme Salonu'nda Halk Müziği Konseri veriyor. Konsere tüm Kadıköylüler davetli!
-Taylan Erler Jazz Quartet
Taylan Erler Jazz Quartet konseri, 10 Şubat Cuma saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyaatğı Kültür Merkezi'nde gerçekleşiyor.
-Saygun Arpalı Grup
40 yıllık sanat yaşamında, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli müzisyenleriyle birlikte çalışan Saygun Arpalı, müzikal birikimini beste ve düzenlemelerinden oluşan Merhaba ve Sahne Işıkları isimli iki solo albümünde topladı. Arpalı, albümlerinde yaşadığımız toprakların melodik zenginliğini, dünya müzikleri ile harmanlıyor. Saygun Arpalı Grup'un konseri 11 Şubat Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
SERGİ

-Tematik Pul Sergisi
Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi ve Türkiye Filateli Derneği'nin birlikte hazırladığı Tematik Pul Sergisi, 2 Şubat Perşembe günü KKM Sanat Galerisi A Salonu'nda açılıyor. 16 Şubat'a kadar görülebilecek sergi kapsamında galeriye kurulacak Sevgi Postaneleri, ziyaretçilerin yazacağı dilek ya da mesajları ücretsiz olarak sevdiklerine ulaştıracak.

-Bir Anadolu Efsanesi Troya Sergisi
Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı, kostümlerini Serdar Başbuğ'un tasarladığı Troya Sergisi, kostümleri, fotoğrafları ve Dev Troya Atıyla ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş tarafından yönetilen CarrefourSA Maltepe Park Alışveriş Merkezi'nde ziyaretçileriyle buluşuyor. Daha önce Türkiye'nin farklı illerinde sergilenen bu proje İstanbul'da ilk kez CarrefourSA Maltepe Park Alışveriş Merkezinde sergilenecek.
Türkiye ve dünyada ayakta alkışlanan, her gösterildiği ülkede büyük beğeni toplayan lsquo;Bir Anadolu Efsanesi lsquo;Troya', CarrefourSA Maltepe Park Alışveriş Merkezi'nde 01-19 Şubat 2012 tarihleri arasında görülebilir.

-Tuğrul Çutsay Resim Sergisi
Renk-Doku anlayışının 90'lı yıllardan günümüze ısrarlı uygulayıcılarından Tuğrul Çutsay, 21 yağlı boya, 6 pastel boya çalışmasıyla Yüzgeçmiş başlığı altında Kadıköy FasılRestaurant'taizleyiciyleyüzleşiyor. Gelinciklerden atlara, tinerci çocuklardan çöp-kâğıt toplayanlara dek, hayatın o çok renkli özne ve nesnelerini gündemine taşımayı sürdürüyor.
Fasıl Restaurant'taki sergi 11.00-23.00 arası görülebilir.
0216 347 80 00

-El Nakışı Sergisi
Üç El Sanatevi'nden Hatice Özkul, Berrin Gönenç ve Sibel Alper'in El Nakışı Sergisi, 3-15 Şubat arası Büyük Kulüp'te görülebilir.

-Şiirler, Şarkılar, Türküler ve Öyküler Fotoğraf Sergisi
1-10 Şubat tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi CKM'de görülebilecek sergi, şiirler, şarkılar, türküler ve öykülerdeki duyguları görsel olarak anlatarak, hayata dair bir şeyler söyleyebilmek amacıyla yola çıktı.

-Esin Alkan Yağlı Boya Resim Sergisi
Natürmord, peysaj, figürlerden oluşan yağlıboya tablolardan oluşan ve sanatçının ilk kişisel sergisi olan çalışma, 1-12 Şubat tarihleri arasında CKM'de görülebilir.

-Cihan Onurlu Benim Dünyam
Fantastik bir tema içinde işlenen figür ve düşsel objelerle sanatçının hayal dünyası kendi tekniği ile yansıtılıyor. Bu hayal dünyasının ürünlerine ortak olmak istiyorsanız sergiyi, 1-12 Şubat tarihleri arasında CKM'de görebilirsiniz.

-Sevgililere Çizgiler ve Renkler
Ürün Sanat Galerisi'nde 28 Ocak- 23 Şubat tarihleri arasında ''Sevgililere Çizgiler ve Renkler'' isimli karma sergi izlenebilir.
0216 363 12 80
FOTOĞRAF GÖSTERİSİ
-Niko Guido - Myammar
Niko Guido, 7 Şubat Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Guido, Myammar adlı fotoğraf gösterisi ve söyleşisinde, Myammar'da çekmiş olduğu fotoğraflarla altın toprakların bütün gizemini yansıtmayı amaçlıyor. Niko Guido, bu projesinde özellikle turistik olmayan yerlerde çekimler yaptı. Herkesin giremediği manastırlara girerek keşişleri gündelik halleriyle fotoğrafladı. Myammar öncesinde Niko Guido, deprem sonrasında çekmiş olduğu Haiti fotoğraflarıyla başarılı bir belgesel fotoğraf çalışmasına daha imza atmıştı. Etkinliğin başlama saati 19.30.
0216 418 19 76 - 0216 418 01 74

ÇOCUK
-Şirinler
5 Taş Çocuk Tiyatrosu, küçük mavi dostlarımız Şirinler i sahneye taşıyor. Klasik şirinler karakterleriyle oluşturulan oyunda; yardımlaşmanın önemi, temizlik alışkanlıkları gibi birçok mesaj eğlenceli bir dille işleniyor. Şirinler , 4 Şubat Cumartesi günü 12.00 ve 14.00'te Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Model Uçak Yapım Atölyesi
İstanbul Oyuncak Müzesi'nde atölye çalışmaları devam ediyor. Gültekin Kalay tarafından gerçekleşecek bu atölye çalışmasında da önceden hazırlanmış uçak kitlerini bir araya getiren çocuklar kendi maket uçaklarını yapacak. Model Uçak Yapım Atölyesi, 5 Şubat Pazar saat 12.00-13.00 arası 6-14 yaş grubuna açık.
0216 359 45 50 ndash; 51

-AhşapOyuncakAtölyesi
Oyuncak tasarımcısı Oğuz ve Zafer, çocuklarla birlikte ahşaptan oyuncak yapacaklar. Çalışma bitiminde her çocuk kendine bir oyuncak üretmiş olacak. Koza Çocuk Kitaplığı'ndaki atölye çalışması 5 ve 19 Şubat Pazar günleri 16.30-17.30 arasında gerçekleşecek.
0216 550 23 00

KADIKÖY DIŞINDAN

-Van GoghAlive Sergisi
Türkiye ilaç sektörünün önemli temsilcilerinden Abdi İbrahim, 100'üncü kuruluş yıldönümünü, dünyanın en büyük ressamlarından biri olarak kabul edilen Van Gogh'un eserlerini bugüne kadar hiç deneyimlenmemiş yepyeni bir formatta sunan etkileyici bir sergiyle kutluyor. 10 Şubat-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Karaköy Antrepo 3'te, sanatseverlerle buluşacak olan sergide,Vincent Van Gogh'un en ünlü eserleri, izleyiciyi ışık, renk ve ses senfonisinin içine alacak.

ARŞİV