KADIKÖY’DEN TİYATRO Ateşli Sabır (Postacı) İBB Şehir

KADIKÖY'DEN TİYATRO Ateşli Sabır (Postacı) İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunuAteşli Sabır (Postacı), Şilili ozan Pablo Neruda'nın, Kara Ada'da (Isla Negra) yaşadığı günlerden bir kesiti anlatıyor....

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO
Ateşli Sabır (Postacı)
İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunuAteşli Sabır (Postacı), Şilili ozan Pablo Neruda'nın, Kara Ada'da (Isla Negra) yaşadığı günlerden bir kesiti anlatıyor. Neruda ile postacı Mario, Mario'nun sevgilisi (sonra karısı) Beatriz ve Beatriz'in annesi Rosa arasında yaşanan öykü, seyirciyi şiir, aşk, sürgün, doğa, özlem, sınıf kavgası ve faşizm gibi kavramlarla buluştururken, Şili'de Allende'nin iktidar olması, Neruda'ya Nobel Edebiyat Ödülü verilmesi ve faşist Pinochet darbesi gibi tarihsel olaylara da tanıklık ediyor. 1994'te Il Postino / Postacı adıyla sinemaya da uyarlanan Ateşli Sabır beş dalda Oscar adayı oldu ve En İyi Sinema Müziği dalında Oscar'la buluştu. Antonio Skaacute;rmeta'nın yazdığı Ragıp Yavuz'un yönettiği oyun, 29 Şubat - 4 Mart 2012 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'ndehellip; Oyunda; Levent Öktem, Mert Turak, Ayşegül İşsever, Derya Çetinel, Hamit Erentürk, Cihan Kurtaran, Derya Yıldırım, Derya Keykubat rol alıyor.
0216 349 04 63
Sonbaharı Beklerken
Bir gün karınız sizin kim olduğunuzu hatta kendi adını bile unutursa ne yapardınız? Her şeye sahip olan yenilikçi yazar Iris Murdoch'un hikâyesini Sadri Alışık Tiyatrosu sahneye taşıyor. Çolpan İlhan, Ahmet Uz, Aytaç Öztuna, Begüm Nirgören, Tansu Taşanlar, Kevork Türker'in oynadığı Sonbaharı Beklerken , 3 Mart Cumartesi saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 658 00 15
Can
Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Desenleriyle Mehmet Güleryüz müthiş bir görsellik ve derinlik oluşturuyor. Oyunun müziklerini Ayça Kocatürk yapıyor. Çevre düzeninin Sırrı Topraktepe tarafından yapıldığı oyunun ışıkları Aslı Atasoy'a emanet. Can Yücel şiirlerinin birçok katmanda hayat bulduğu oyun 3 Mart Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
İnsanlarım
Usta oyuncuGenco Erkal'ın;Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığıtek kişilik oyunu İnsanlarım ,6 Mart Salıgünü 20.30'datek gösterimolarak Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde! Genco Erkal; kurgusunda Memleketimden İnsan Manzaraları , Kuvayı MilliyeDestanı , Şeyh Bedreddin Destanı , Taranta-Babu'ya Mektuplar dan bölümlere yer verdiği oyunda, ozanın Bursa Cezaevi'nde kaldığı dönemde yazılan şiirler ile mektuplara değiniyor.
0216 467 25 68

Şakayla Söyler Haldun Taner
Türkiye'ye kabareyi ilk getiren ve bu türün en olgun ürünlerini veren usta yazar Haldun Taner'in eserlerinden Vatan Kurtaran Şaban, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'ın en can alıcı sahnelerinden Ali Erdoğan'ın kurguladığı oyun yıllar boyunca değişmeden kalan zihniyetimizin acı taraflarını tatlı tatlı hicvediyor. Oyun, 2 ve 9 Mart Cuma günleri 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 418 16 46

Kafanız Hayrolsun
Geçtiğimiz sezon tek kişilik gösterisi Matrax ile binlerce kişiye ulaşan Zeki Kayahan Coşkun yeni sezonda Kafanız Hayrolsun adında yeni gösterisiyle izleyicilerin karşısına çıkıyor. 11 yıllık radyo programcılığı, yazdığı birçok kitap, yaptığı televizyon programları ile birçok başarılı yapımda imzası bulunan Zeki Kayahan Coşkun'un bu yeni gösterisi, 4 Mart Cumartesi 17.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15
Savaştan Barıştan
Bizim Tiyatro, kuruluşunun 31. yılında, Savaştan Barıştan adlı müzikli oyunu sahneliyor.
Bir grup aydın-sanatçı, televizyon için bir dizi hazırlamaktadırlar. Ne ki hazırladıkları bölümleri hangi kanala götürseler ilgi görmemekte, dahası dışlanmaktadırlar. Çünkü diziler halinde yayınlanması istenen konunun içeriği ve ele alınış biçimi insanları (medyayı) rahatsız etmektedir.Zafer Diper'e oyunda ve müzisyen Haluk Çetin eşlik ediyor. Savaştan Barıştan ,4 Mart Cumartesi 15.30 ve 10 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
0216 418 16 46
Şems Unutma!
Sırların, kutsallığın, ailenin, aşkın sorgulandığı ve bugüne dair çok şey söyleyen bu hikayede, Mevlana'yla Şems'in hikayesini, onlar yokken yaşananlara odaklanarak anlatırken, ailenin kutsallığını, örtbas edilenlerini, unutturulmak istenenleri sorguluyor. Oyunda XIII. yüzyıl Konya'sında bir gece, Mevlana'nın evine konuk gelen bir hikâyecinin o evdeki bütün düzeni nasıl değiştirdiği konu ediliyor. Oyun, Şems'in kaybolmasının ardından altı kişinin hesaplaşmalarını ele alıyor. Şems Unutma!, 5 Mart Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68

Aşk Olsun
Can Yücel kökleriyle bu toprağa, insanlığın dününe yarınlarına tutunan bir bilge ozandı. Şiirleriyle; kendiyle kavga eder gibi dövüşen kaç kelime işçisi tanıyoruz? Aşk Olsun yaşadıklarıyla, edindiklerini biriktiren bir insanoğlunun hem gülünç, hem hüzünlü hem kavgalı, hem aşk dolu hikâyesidir. Ustanın şiirlerden yapılmış şarkılarla da bezeli bu gösteri, 6 Mart Salı günü 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15

Yüzler
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde 2006-2007 öğretim yılında Vecihi Ofluoğlu önderliğinde Pantomim eğitimi alan grup kadın sorununa değinen Yüzler ve biraz daha mizahi olan İskambil Kağıtları oyunlarını sergileyecek. Pantomim gösterisi 7 Mart Çarşamba 18.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 418 16 46
Babamın Oğlu
Alper Kul, bir baba ve oğlun kadın erkek ilişkilerini kendi kuşaklarında nasıl yaşadıklarını komik bir dille anlatırken, 20 yılda Türkiye'de nelerin değiştiğini şarkılar ve video görselleri de kullanarak izleyicisine sunuyor. Babamın Oğlu , 9 Mart Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 658 00 15
KONSER

Erol Evgin
Erol Evgin Konseri2 Mart Cuma günü saat 20.00'deFMV Işık Okulları Erenköy Kampüsü Osman Erbelger Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek. Konserden elde edilecek gelirle devlet üniversitelerinde okuyan, maddi durumu iyi olmayan sekiz başarılı üniversite öğrencisine burs olanağı sağlanacak. Erol Evgin konseri ve bilet satışı hakkında detaylı bilgiye
www.fmv.edu.tradresinden ulaşılabilir.
Viyana Senfoni Yaylı Çalgılar Beşlisi
Wienner Kammersyphonie/Viyana Senfoni Yaylı Çalgılar Beşlisi, bireysel deneyimleri bir araya getiren, Avusturya'nın çeşitli orkestralarından bir araya gelen beş enstrümanistten meydana geliyor. Kendilerini dinleyici ile yenilikçi programlar arasındaki ideal bağlantı olarak gören grup üyeleri, klasik repertuvarın yanı sıra 20. ve 21. yüzyılın en önemli yaylı çalgılar repertuvarlarını da seslendiriyorlar. Viyana Yaylı Çalgılar Beşlisi, üçüncü Türkiye konserini 5 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00'de, Avusturya Kültür Ofisi'nin de desteğiyle Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda gerçekleştirecek.
0216 346 15 31
Brenna MacCrimmon
Kanadalı halk müziği sanatçısı Brenna MacCrimmon ve arkadaşları Kulak Misafiri projesiyle 5 Mart Pazartesi 21.00'de Kadıköy Gitarcafe'de.Kulak MisafiriveAyde Mori albümlerindenTürkçe, Makedonca,Arnavutça vb dillerde şarkıların yer alacağı konserde, gelenekseldenözgür doğaçlamaya farklı tarzlardaki çalışmalarıyla tanınan SumruAğıryürüyende yer alıyor. Balkanşarkılarını 15 yıldır birlikte seslendiren bu iki eski dosta,ekibin geçtiğimiz yılki Türkiyeturnesinden aşina olduğumuzBelçikalı Hilde de Clerq (perküsyon-vokal) veABD'li ud sanatçısı AdamGood'un yanı sıra, yine ABD'den Balkan ezgilerinin yıldız kemancısı Jesse Kotansky katılıyor.
0216 348 60 55
İnci Yaman Türk Müziği Gençlik Korosu
Şef İnci Yaman yönetimindeTürk Müziği Gençlik Korosu, fasılın yanı sıra tango ve
kantolardan oluşan repertuvarıyla sizlere keyifli bir program sunacak. Ücretsiz konser 5 Mart Pazartesi 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15

Taylan Erler Jazz Quartet
İzleyenlerin zamanın nasıl geçtiğini unuttuğu, sonunda ayakta alkışladığı, sanatçıları tekrar tekrar sahneye çağırdığı bir konser. Vokal ve trompette Taylan Erler, piyanoda Ayhan Yavaş, basgitardaCüneyt Saka, trombonda Didem Yılmaz ve davulda Bilge Candan'dan oluşan konserlerinde ağırlıklı olarak Dixieland ve New Orleans tarzına yer veriyorlar. Taylan Erler Jazz Quartet konseri 9 Mart Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de.
0216 467 25 68
Sibel Can
Ünlü şarkıcı Sibel Can, Bostancı Gösteri Merkezi'nde dinleyicileriyle buluşuyor. Sibel Can konseri 31 Mart Cumartesi günü saat 21.00'de!
0216 384 72 10
ANMA
Hacı Bektaş Veli'yi Anma Etkinliği
Bugünde Hacı Bektaş Veli'nin harcını kardığı Alevi-Bektaşi anlayışı, Anadolu'nun yanı sıra Balkanlar, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Bosna, Kosova, Makedonya, Macaristan'dan Azerbaycan'a kadar birçok yerde yaşamaya devam ediyor. Hacı Bektaş Veli'nin anılacağı gece 3 Mart Cumartesi 19.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
0216 418 16 46
SÖYLEŞİ
Taner Timur
Tarihçi Kitabevi'nde Prof. Dr.Taner Timur'un konuk olduğu Laiklik ve Demokrasi konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek. 3 Mart Cumartesi15.00'de başlayacak söyleşiye herkes davetli.
0216 418 68 86
Ayhan Sicimoğlu
Müziği, tarihi, Türk ve Dünya mutfaklarından tatları, engin denizlerin altını ve üstünü kısacası hayatın tüm renklerini perküsyon ustası Ayhan Sicimoğlu'nun kendine özgü bakış açısı ile keşfedeceğiniz keyifli bir sohbete davetlisiniz. Söyleşiden sonra Sicimoğlu En Estambul adlı albümünü sizler için imzalayacak. Söyleşi ve imza günü, 4 Mart Cumartesi 14.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15
EnverAysever
Kocaman bir göz sürekli peşimizdeyken, dev kulaklar inatla fısıltılarımızı bile işitirken, giderek herkesten ve her şeyden kuşkuya düşerken, insan olmak mümkün mü? Yaşadığımız tuhaf çağın, şakayla karışık günlerini, bambaşka bir gözle anlamak, anlatmak için bir buluşma. Hepimiz bir roman kahramanına dönerken... Sisli geceye birlikte bakmak için... Geleceğe dair bir distopya değil, bugünün alabildiğine gerçekçi resmini çiziyor Enver Aysever... Yazgıcılar, izlenme, dinlenme, gözlenme üstüne bir roman. Söyleşi ve imza günü 10 Mart Cumartesi 15.00'te Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68

FOTOĞRAF GÖSTERİSİ
Ufuk Kıray ndash; Konuşan Fotoğraflar
Ufuk Kıray, 6 Mart Salı akşamı PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nin konuğu olacak. Kıray, Konuşan Fotoğraflar adlı gösterisi ve söyleşisinde, bugüne kadar çekmiş olduğu nü, mizahi ve eleştirel içerikli kurgusal fotoğraflardan oluşan karma bir gösteri gerçekleştirecek. 19.30'da başlayacak gösteri ve ardından gerçekleşecek söyleşiye herkese davetli.

SERGİ
XXVIII. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi
Şiddet ve ayrımcılığın küresel istikrarı tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörünün her zamankinden daha çok önem kazandığı, karikatürün de hoşgörü ve sağduyuya dayalı olduğu, farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun yapıtaşlarından biri olduğu düşüncesinden hareket edilerek düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada Karikatür Oscarları olarak biliniyor. 1983 yılından beri düzenlenen yarışmaya bugüne dek 130 ülkeden 6500'ü aşkın sanatçının katılması da ödülün boyutunu ve önemini belgeliyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce saygın karikatüristin katıldığı yarışmanın seçiciler kurulu da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşuyor.
Bu yıl birinciliği Ross Thomson'ın aldığı yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserlerin bulunduğu sergi 8-25 Mart tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde siz karikatür severler ile buluşuyor.
0216 467 25 68
Çiğdem İstanbullu İnsana Uzak
Kendine ulaşabilmesi için insanın kendi doğasıyla, göğsünde yaşamı ürettiği doğaya sarılması gerekiyor. Bu taş kesmişlik, donukluk, hüzün ve şaşkınlık; gökyüzünün mavisi almış bir pencere, herhangi bir kuş, bir çocuk, bir günebakan veya herhangi bir kır çiçeği ile yeniden canlanacak... diyor ressam Çiğdem İstanbullu. Sanatçının İnsana Uzak adlı resim sergisi 2-9 Mart günleri arasında Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
0216 386 99 03

Can-ı Eda Tezhip Suluboya Karması Ortak Sergisi
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunuMimar Can Ersal'ın mimari alt yapıya dayanarak ürettiği suluboya eserler,Mimar Sinan ÜniversitesiGeleneksel Türk Sanatı Tezhip Bölümü'ndenmezun MüzehhibeEda Şahan'ın tezhipleriyle birleşti. Sergininve tekniğinin adı olan Can-ı Eda bu ikilininaynı eserde ortaklaşa gerçekleştirdikleri çalışmalarından doğdu. Sergi 1-8 Mart tarihleri arasında Büyük Kulüp Sergi Salonu'nda görülebilir. www.tezhip.net
Temel Şen Işık, Çoşku, Özgürlük
Ressam Temel Şen, bu sergisinde suluboya çalışmalarının yanında; akrilik boyayı, karışık tekniklerde uygulayarak oluşturduğu kendine özgü tarzdaki resimlerini sergiliyor. Sergi 1-13 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 658 00 15
Dürdane Eken Kişisel Resim Sergisi
Dürdane Eken'ingüneşin doğuşu ve batışının doğa üzerinde aldığı değişik ışık ve renkleri yansıttığı resimleri 1-8 Mart günleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 418 16 46
The Family /Aile Fotoğraf Sergisi
Fotoğrafçı Stefan Bladh yedi yıldır bir Türk göçebe ailesini izliyor. Arkadaşları olarak davet edildi ve zaman zaman onlarla yakın mesafede yaşıyor. Onları cep telefonları vasıtasıyla ülkenin değişik yerlerinde, terkedilmiş evlerde ve otoban köprüleri altında ısıtmasız, elektriksiz, temiz su ya da düzenli kanalizasyon sistemi olmayan sıkışık şartlarda yaşarken buluyor. Her gün, tüm büyük aileyi ayakta tutmak için bir mücadele.
3 Mart Cumartesi saat 19.00'da açılışı yapılacak sergi 30 Mart 2012 tarihine kadar İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi'nde görülebilir.
0216 346 50 16
Öğrenci İşleri Sergisi
Doğuş Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrenci İşleri Sergisi 9 Mart'a kadar Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi'nde görülebilir.
Mart Kedileri
Ürün Sanat Galerisi'nde 25 Şubat- 5 Nisan tarihleri arasında Mart Kedileri sergisi izlenebilir.
KarmaKarışık
Mücella Aşkan ve Natali Aydar'ın Karma Karışık adlı resim sergisi Hobi Sanat Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergi, 11 Mart 2012'ye kadar ziyaret edilebilecek.
0216565 3572

İçimdeki Işık 4
Ressam Deniz Deniz, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 21 Şubat'ta açılan İçimdeki Işık 4 adlı kişisel sergisinde; geometrik bir şema, statik ve dinamik bir kurgu yapısında, estetik bir haz duygusuyla yarattığı çalışmalarını iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri ile paylaşacak. Sergi 5 Mart'a kadar CKM 3. Kat Fuaye Salonu'nda görülebilir.
0216 467 25 68
Sanal Peyzaj / Mahir Güven
Figüratif resmin usta isimlerinden İDGSA Neşet Günal Atölyesi mezunu Mahir Güven, Kızıltoprak Sanat Galerisi'ndeki son sergisini Sanal Peyzaj ismi altında açıyor. Tanıdığımız figür yaklaşımına ironi içeren, gözalıcı renk ve kompozisyon yaklaşımlarıyla izleyeceğimiz farklı boyutlarda 25 adet tuvalini 7 Mart'a kadar sergileyecek.
ÇOCUK

Koza Çocuk Kitaplığı'nda atölyeler
Moda'daki Koza Çocuk Kitaplığı'nda bu hafta sonu iki atölye var. 3 Mart Cumartesi 16.30-18.00 arası gerçekleşecek Ahşap Abajur Yapımı Atölyesi'nde Çocuklar ahşap malzemenin ve elektrik aksamının montesini eğitmenlerinin gözetiminde ve bilgisinde gerçekleştirerek, kendilerine masaüstü abajuru yapacak. 4 Mart Pazar günü ise yine aynı saatte Seramik Atölyesi yapılacak. Genç seramik öğretmeni Eda Ege ile çocuklar çamura şekil vermenin keyfiyle, ince motor kaslarını çalıştırıp, çamurun üç boyutlu bir nesneye dönüşünü deneyimleyecekler.
0216 550 23 00

İbiş ve Arkadaşlarının Maceraları Kukla Tiyatrosu
Geleneksel kukla tiyatrosu İbiş kısa bir aradan sonra tekrar İstanbul Oyuncak Müzesi'nde seyircilerle buluşuyor. İbiş ve arkadaşları hem çok güldürecek hem de düşündürecek. Tarihten günümüze taşınan bu eğlenceli maceraya hazır mısınız? Oyun, 3, 10, 17, 24,ve 31 Mart Cumartesi günleri saat 14.00'te İstanbul Oyuncak Müzesi'nde.
0216 359 45 50-51

ARŞİV