KADIKÖY’DEN TİYATRO Ha Bir Adım Ha Bir

KADIKÖY'DEN TİYATRO Ha Bir Adım Ha Bir Karış Kozmoz Alfabeler Kumpanyası, Seden Kızıltunç'un yönettiği Ha Bir Adım Ha Bir Karış Hayat Zaten Bir Yarış adlı oyunlarını Kadıköy Halk Eğitim...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

Ha Bir Adım Ha Bir Karış
Kozmoz Alfabeler Kumpanyası, Seden Kızıltunç'un yönettiği Ha Bir Adım Ha Bir Karış Hayat Zaten Bir Yarış adlı oyunlarını Kadıköy Halk Eğitim Sahnesi'nde izleyiciyle buluşturuyor. Oyun 11 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30'da başlıyor.

Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldu
Tiyatro Baykuş'un yoksunluk, yoksulluk ihtiyaç, kavga temalarını taşıyan oyunu, Yoksulluk suç değildir ve yoksullaştırılmış insanların birbirlerini yok etmesi için daima bir sebep bulunur diyor. Oyunu 12 Mayıs Perşembe akşamı 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.ckm.gen.tr

Nereye Gidiyoruz?
Usta oyuncu Genco Erkal; ölümünün 15. yılı nedeniyle Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarlayarak sahneye koyduğu tek kişilik yeni oyunu Nereye Gidiyoruz? ile sahnede! Dostlar Tiyatrosu'nun yeni oyunu, bugünlerde herkesin birbirine sorduğu Nereye gidiyoruz? sorusuna yanıt arıyor. Oyun 7 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

Alevli Günler
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun beğenilen oyunu Alevli Günler Kadıköylü tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle karşımıza çıkıyor. Hala izlemediyseniz Alevli Günler'i, 8 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da, 12 Mayıs Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.istanbulhalktiyatrosu.com

Deli?
Adını, Türk doğaçlama tiyatrosunda alkış anlamına gelen furi den alan Tiyatro Furi, adını hak eder işler yapmak peşinde! Devrim Saltoğlu bu sefer, Gogol'ün eseri Deli'yi 1850 yıllarındaki 9. dereceden memur yerine günümüzdeki ödenekli bir tiyatroda sözleşmeli dekor asistanı olarak yorumluyor. Deli? 9 Mayıs Pazartesi günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Öldün Duydun Mu?
İntihar etmeyi alışkanlık haline getiren lsquo;adam'dan yola çıkarak, 1980 sonrasının arada kalmış kuşağı irdeleniyor ve karşımıza; gelişimi trajikomik, finali oldukça sürpriz bir hikâye çıkıyor. Tiyatro Formül'ün sahneye taşıdığı oyun 11 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy CKM'de izleyiciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

Başka Kapıya
Ali Erdoğan'ın yeni oyunu Başka Kapıya Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye devam ediyor. 7 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da oynanacak oyun, üstat Âşık Veysel'in İki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece dizelerini hatırlatır misali insanoğlunun hayat ile ölüm arasında geçen süreçte aşındırdığı kapıları eğlenceli bir biçimde anlatıyor. Oyunda Ali Erdoğan ile birlikte Celal Belgil, Ümmühan Kıldiş, Burcu Demirkollu, Cihan Bektaş rol alıyor.
www.bmkm.gen.tr

Dans Tiyatrosu Gösterisi
2004 yılında Yavuz Gümüş yönetmenliğinde gösteri sanatları topluluğuna dönüşen Ada Dans Tiyatrosu Topluluğu bugüne kadar 70'e yakın oyuncusuyla birçok üniversite ve festivallerde farklı gösteriler sundu. Dans tiyatrosuyla farklı bir tarza imza atan topluluk, 9 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. Ücretsiz etkinliğin davetiyeleri BMKM gişesinden temin edilebilir.
www.bmkm.gen.tr

SAHNE GÖSTERİSİ

Danslar ve Şarkılarla Operadan Müzikale
Yetenekli gençlerden oluşan dans grubu, barok dönem şarkıları, dansları, opera aryaları ve müzikalleri kapsayan bir sahne gösterisi sunacak. 12 Mayıs Perşembe günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki gösteri ücretsiz olarak izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

KONSER

Çello ve Piyanoya Dair Fuaye Konseri
Cemal Reşit Rey Orkestrası'nın solo çellisti Rahşan Apay ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda profesör olarak öğretim görevini sürdüren Eser Bilgeman Şakir, 9 Mayıs Pazartesi saat 18.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası fuayesinde konser verecekler.
www.sureyyaoperasi.org

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası
Şef Antonio Pirolli yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. 6 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de başlayacak konserin solisti arp virtüözü Bahar Göksu. Bilet fiyatları 5-15 TL arasında değişiyor.
www.ckm.gen.tr

Sabahat Akkiraz Konseri
Sabahat Akkiraz, doğu felsefelerinin en eskilerinden biri olan Alevi-Bektaşi müziğinin deyiş geleneğini bugüne taşıyor ve deneysel çalışmalarıyla eski Asiaminor'ı batıya taşıyor. CKM Performans Sanatları Yönetmenliği'nin düzenlediği Sabahat Akkiraz konseri 7 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da başlıyor.
www.ckm.gen.tr

Taylan Erler Jazz Quartet
Vokal ve trompette Taylan Erler, davulda Mehmet Yüzgeç, piyanoda Ayhan Yavaş, basta Cüneyt Saka ile ragtime, swing, blues ve New Orleans stilini günümüze taşıyor. Keyifli bir caz akşamı geçirmek istiyorsanız Taylan Erler Jazz Quartet konseri 7 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Erçetin'den Anneler Günü Konseri
Candan Erçetin, en güzel şarkılarını Anneler Günü için söyleyecek. Konser Bostancı Gösteri Merkezi'nde 8 Mayıs Pazar günü 16.00'da gerçekleşecek.
www.bgmonline.net

Ayla Karacan Konseri
Müzik eğitimine ilk olarak Arif Sağ Müzik Okulu'nda başlayan daha sonra yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarındaki lisans eğitimini tamamlayan Ayla Karacan, 10 Mayıs Salı günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde bir konser veriyor. . Besteci tarafı da olan Ayla Karacan'ın halk müziği konseri ücretsiz olarak izlenebilir.
www.bmkm.gen.tr

Burcu Göker ve Eric Jenkins
Amerika'da yaşayan ve Kemanın Genç Divası olarak anılan Burcu Göker ile piyanist Eric Jenkins 10 Mayıs Salı günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde konser verecek. İkilinin sonraki durağı ise 21 Mayıs'ta Halis Kurtça Kültür Merkezi olacak.
www.ckm.gen.tr

SÖYLEŞİ

Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ve Gazeteci-Yazar Dr. Sedef Kabaş
Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin Mayıs ayı konukları Türkiye'nin ilk kadın gazetecilerinden, siyaset bilimcisi, senatörü, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin ilk kadın asistanı, doçenti, profesörü ve ilk kadın kürsü kurucusu, Türkiye'nin ilk gazetecilik okulu olan Basın Yayın
Yüksekokulu'nun kurucularından ve yöneticilerinden, Türkiye'nin kadın hakları ve uluslararası göç konusundaki en güçlü isimlerinden; Hocaların Hocası Prof. Dr. Nermin Abadan Unat. Onun bilmediğimiz tüm yanlarını kaleme alan gazeteci-yazar Sedef Kabaş ile birlikte Hayatını Seçen Kadın başlıklı kitaptan yola çıkarak, 90 yılın panoraması üzerine konuşacakları bu keyifli söyleşiyi kaçırmayın. Söyleşi Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 7 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'te başlıyor.

ATÖLYE

Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A.Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de ve Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Atölye kapsamında bu hafta 8 Mayıs Pazar günü Dostoyevski'nin Kumarbaz ve 10 Mayıs Salı günü Günter Grass'ın Teneke Trampet isimli kitapları incelenecek.
www.ckm.gen.tr

TOPLANTI

Deniz Gezmiş anılıyor
CHP Kadıköy Gençlik Kolları, tam bağımsızlık ülküsünü kendisine şiar edinen Deniz Gezmiş'i, ölümünün 39.yılında düzenleyeceği etkinlikle anacak. Etkinlik, 6 Mayıs saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılacak.
www.bmkm.gen.tr

FESTİVAL

Kuklalar Kadıköy'de
Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 4 Mayıs'ta başladı. Etkinliğin Kadıköy ayağında ise Kozyatağı Kültür Merkezi'ne gelecek olan Norveçli kukla oynatıcıları, gösterilerinde jazz ve kuklayı birleştirecek. Gösteride, kuklalar, Jazz'ın çekici tınısında canlı müziğin yarattığı enerjiyle hareket edecek, oyunun sonunda herkesi şaşırtacak kadar büyük, güçlü, cesur ve iyi yürekli bir sürpriz kukla olacak. Gösteri 9 Mayıs saat:11.00'de gerçekleştirilecek.
Kukla Festivali kapsamındaki bir diğer gösteri de 11 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00'de yine Kozyatağı Kültür Merkezi'nde yapılacak. İsveçli kukla oynatıcısı Staffan Björklunds'un renkli dünyası çocukların imajlarını geliştirmesine yardımcı oluyor. Ahşap malzemeden yapılan kuklaların renkli görünümleri ve ağırlık merkezine dayalı hareketleri kukla sanatçısının beden dili ile birleşince seyredilmesi hoş bir gösteri çıkıyor.
www.kkm.gen.tr

SERGİ

Ahmet Şık'ın Objektifinden Ben Tanığım Fotoğraf Sergisi
Gazeteci, fotoğrafçı Ahmet Şık'ın objektifinden Ben Tanığım fotoğraf sergisi bu hafta Kadıköy'de. Sergi, 3ndash;8 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde olacak.
www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Al Gözüm Seyreyle Yaşar Kemal Fotoğrafları Sergisi
Usta yazar Yaşar Kemal'in yaşamına tanıklık etmiş fotoğraflar Al Gözüm Seyreyle adıyla CKM'de sergilenmeye devam ediyor. Belgeselci, gazeteci ve yazar Güneş Karabuda'nın objektifinden 50 yıllık bir dostluğun izlerine tanık olabileceğimiz sergide, Yaşar Kemal'in İstanbul, Paris, Adana gibi farklı şehirlerde, kimi zaman tek, kimi zaman Abidin Dino, Sabahattin Eyüboğlu, Cengiz Aytmatov gibi sanatçılarla çekilmiş fotoğraflarını görmek mümkün. Sergi 15 Mayıs'a kadar CKM'de görülebilecek.
www.ckm.gen.tr

Yıl Sonu Sergisi
Kadıköy Belediyesi Şaşkınbakkal Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi Yıl Sonu Sergisi 12 Mayıs saat 14.00'te açılıyor. Kozyatağı Kültür Merkezi'nde açılacak olan sergi 15 Mayıs'a kadar görülebilir.
www.kadikoy.bel.tr

Çizgi'de 40 Yıl Sergisi
Çizgi roman sanatçısı Ersin Burak basında yayınlanmış çizgi romanlarını Çizgi'de 40 Yıl sergisinde bir araya getiriyor. 6 Mayıs'ta açılacak olan sergi, 11 Mayıs'a dek Kadıköy Belediyesi Kozyatağı kültür Merkezi'nde izlenebilir.
Tel: (216) 658 00 14

Öğrencilerden mezuniyet sergisi
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencileri 2011 yılı mezuniyet sergisi açtı. Göztepe Kampüsü'ndeki sergi
31 Mayıs'a dek görülebilir.

Güzel Sanatlar Liseleri Doğuş Üniversitesi'nde buluşuyor!
Çanakkale, Edirne, Kırklareli, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'deki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencilerinin ürünleri Doğuş Üniversitesi Sanat Galerisi'nde sergilenecek. Kadıköy Hasanpaşa'da bulunan üniversitenin sergi salonunda devam eden sergi 27 Mayıs'a kadar görülebilir.

Hayallere Uçmak Resim Sergisi
Elvan Kolçak Öksüm Resim Atölyesi Çocuk Ressamlar Grubunun Hayallere Uçmak konulu resim sergisi 22 Mayıs'a dek Sabiha Gökçen Havalimanı- Giden Katı, İç Hatlar Sergi Alanında gezilebilir.

Kadın ve Erkek Çizerlerin Gözü ile Kadın
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Görsel Sanatlar Yönetmenliği'nce organize edilen sergide, töre/namus cinayetleri, toplumsal/kültürel baskı, eğitimde, çalışma hayatında eşitsizlik ve aile içi şiddet gibi konular ele alınıyor. 3 Mayıs'ta açılan sergi, 12 Mayıs'a dek ziyaret edilebilecek.
www.ckm.gen.tr

Nihat Aksoy ve Grup Sergisi
Nükhet Aksoy ve grubunun sergisi, 6 Mayıs Cuma günü saat 18.00'te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde açılıyor. 12 Mayıs'a kadar açık kalacak sergi, sanatseverleri bekliyor.
www.bmkm.gen.tr

Bilginer Bölükbaşı Resim Sergisi
Bilginer Bölükbaşı ve Bilgihan Kahyalıoğlu Resim Sergisi, Esin Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergi, 16 Mayıs'a kadar görülebilir. Esin Sanat Galerisi, Moda Bostanı Sokak, Konak Apt. No: 42 Moda'da.

Işıl Dural Resim Sergisi
Işıl Dural'ın resim sergisi 6ndash;19 Mayıs tarihleri arasında Caddebostan Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com


ARŞİV