KADIKÖY’DEN TİYATRO Toros Canavarı İBB Şehir Tiyatroları’nın

KADIKÖY'DEN TİYATRO Toros Canavarı İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Toros Canavarı hellip; Türk mizahının ve ulusal tiyatromuzun usta ismi Aziz Nesin'in yazdığı Tarık Şerbetçioğlu'nun...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

TİYATRO

Toros Canavarı
İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Toros Canavarı hellip; Türk mizahının ve ulusal tiyatromuzun usta ismi Aziz Nesin'in yazdığı Tarık Şerbetçioğlu'nun yönettiği oyunda kurumları yozlaşmış, değerleri altüst olmuş toplum içinde, yaşadığı koşullara karşı çıkamayan çaresiz insanların acı, alaylı halleri, Aziz Nesin'in taşlama üslubuyla sahneye taşınıyor. Aziz Nesin'in deyimiyle izahı olmayan şeylerin mizahının yapıldığı oyunda; Nuri Sayaner isimli mülayim bir memur emeklisi, ailesiyle birlikte monoton bir hayat sürmektedir. Aile bir taraftan geçim sıkıntısıyla diğer taraftan onları apartmandan atmak isteyen ev sahibiyle uğraşmaktadır. Tahliye davasını kazanan Sayaner ailesinin sevinci çok uzun sürmez. 20ndash;30 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde oynanacak oyunda Şevket Avşar, Binnur Şerbetçioğlu, Gökhan Eğilmezbaş, Ceylan Çete, Naci Taşdöğen, İskender Bağcılar, Murat Bavli, Rahmi Elhan, İbrahim Şirin, Tarık Şerbetçioğlu, Funda Köseoğlu, Berna O. Demirer, Abdullah Topal, Tuğçe Açıkgöz rol alıyor.
Tel: 0216 349 04 63

Nereye Gidiyoruz?
Usta oyuncu Genco Erkal; ölümünün 15. yılı nedeniyle Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarlayarak sahneye koyduğu tek kişilik yeni oyunu Nereye Gidiyoruz? ile sahnede! Dostlar Tiyatrosu'nun yeni oyunu, bugünlerde herkesin birbirine sorduğu Nereye gidiyoruz? sorusuna yanıt arıyor. Oyun 25 Nisan Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

Düğün
AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu'nun yeni oyunu Düğün , 26 Nisan Salı akşamı saat 20.30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenecek. Oyunculardan teknik ekibe kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşan oyun; kadınların hem mağdur, hem de fail oldukları ataerkil sistemi ve içselleştirilerek sürekli yeniden üretilen şiddeti tiyatro sahnesine taşıyor.

BALE

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Bale Gösterisi
Genç bale dansçıları Kadıköylülerle buluşuyor. Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden genç sanatçı adayları balenin en ünlü eserlerinden Le Corsair ile karşınızda olacaklar. Ücretsiz gösteri 28 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

KONSER

Taylan Erler Jazz Quartet
Vokal ve trompette Taylan Erler, davulda Mehmet Yüzgeç, piyanoda Ayhan Yavaş, basta Cüneyt Saka ile ragtime, swing, blues ve New Orleans stilini günümüze taşıyor. Keyifli bir caz akşamı geçirmek istiyorsanız Taylan Erler Jazz Quartet konseri 25 Nisan Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

SÖYLEŞİ

28ndash;29 Nisan 1960 Gençlik Hareketleri
68liler Birliği Vakfı Başkanlarından Gökalp Eren, Nisan 1960 Gençlik Hareketlerinin 51. yıldönümünde, olayların tarihsel neden ve sonuçlarını güncelleyerek saydam gösterisi eşliğinde bir söyleşi gerçekleştirecek. CUMOK İstanbul tarafından düzenlenen söyleşi 29 Nisan Cuma günü saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde. Katılım ücretsiz.
www.ckm.gen.tr

Bugün, 23 Nisanhellip;
Prof. Dr. Sina Akşin, Bugün, 23 Nisanhellip; konulu söyleşisiyle 23 Nisan Cumartesi saat 15.00'te Tarihçi Kitabevi'nde okurlarıyla buluşuyor.
www.tarihcikitabevi.com

ATÖLYE

Okuma Atölyesi
Prof. Dr. A.Didem Uslu yönetimindeki Okuma Atölyesi, iki haftada bir Salı günleri 11.00'de ve Pazar günleri 13.00'te edebiyat kitaplarının önceden okunup kütüphanede üzerinde sohbet edildiği bir kültür etkinliği. Atölye kapsamında bu hafta 24 Nisan Pazar günü Ahmet Mithat Efendi'nin Dürdane Hanım ve 26 Nisan Salı günü Yaşar Kemal'in Dağın Öte Yüzü isimli kitapları incelenecek.
www.ckm.gen.tr

TOPLANTI

Perspektif'4
Yeditepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sanat Yönetimi Bölümü'nün her yıl düzenlediği Perspektif toplantıları, Türkiye'deki kültür sanat oluşumları temsilcilerini bir araya getirerek, Türkiye'de gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmekte olan, kar amacı gütmeyen kültür-sanat girişimlerini ele almayı, bilgi ve deneyim paylaşımını ve bu alanda bir belleğin oluşumuna katkıda bulunmayı amaçlıyor. 26 Nisan Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek Perspektif 4, 2010 yılında İstanbul'un yaşadığı önemli deneyimi analiz edip, yaptığı değerlendirmeyi gerek İstanbul'un gerekse gelecek Avrupa Kültür Başkentlerinin kullanımına sunacak. Toplantı 9.30ndash;18.00 arası gerçekleştirilecek.
http://perspektif4.yeditepe.edu.tr

MİTİNG

Nükleer Santrallere Hayır Yürüyüş ve Mitingi
Çernobil felaketinin 25. yılında ve Japonya'daki nükleer kriz sıcağı sıcağına devam ederken, Türkiye'de umarsızca devam eden nükleer santral planlarına karşı ses çıkarmak için 24 Nisan Pazar günü Kadıköy'de miting var! 120'yi aşkın kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu Nükleer Karşıtı Platform'un organizasyonunda gerçekleşecek miting saat 11.00'de Tepe Nautilus önünden yürüyüşle başlayacak.
http://nukleerkarsitiplatform.org

SERGİ

Ahmet Şık'ın Objektifinden Ben Tanığım Fotoğraf Sergisi
Gazeteci, fotoğrafçı Ahmet Şık'ın objektifinden Ben Tanığım fotoğraf sergisi bu hafta Kadıköy'de! 23 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'te Kadıköy İskele Meydanı'nda, ellerinde Ahmet Şık'ın fotoğraflarıyla buluşacak olan arkadaşları, buradan Kadıköy Postanesi ve Kazım Koyuncu Kültür Merkezi'ne yürüyerek Yürüyen Sergi etkinliğini gerçekleştirecek. Kültür Merkezi'nde yerleştirilecek olan sergi 29 Nisan'a kadar görülebilecek. Ben Tanığım sergisinin sonraki durağı ise 3ndash;8 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi olacak.

Al Gözüm Seyreyle Yaşar Kemal Fotoğrafları Sergisi
Usta yazar Yaşar Kemal'in yaşamına tanıklık etmiş fotoğraflar Al Gözüm Seyreyle adıyla CKM'de sergilenmeye devam ediyor. Belgeselci, gazeteci ve yazar Güneş Karabuda'nın objektifinden 50 yıllık bir dostluğun izlerine tanık olabileceğimiz sergide, Yaşar Kemal'in İstanbul, Paris, Adana gibi farklı şehirlerde, kimi zaman tek, kimi zaman Abidin Dino, Sabahattin Eyüboğlu, Cengiz Aytmatov gibi sanatçılarla çekilmiş fotoğraflarını görmek mümkün. Sergi 15 Mayıs'a kadar CKM'de görülebilecek.
www.ckm.gen.tr

Arkadaşım Ihlamur Ağacı Sergisi
Kadıköy'de yaşayan Aykut Beğen ve eşi Nebahat Öztürk Beğen'in 1 Nisan'da Caddebostan Kültür Merkezi Zemin Kat'ta açılan Arkadaşım Ihlamur Ağacı isimli sergisi yoğun ilgi nedeniyle 30 Nisan'a kadar uzatıldı. Sergide Aykut Beğen'in ıhlamur ağacından şekillendirerek seramik hamuruyla giydirilmiş çeşitli figürleriyle Nebahat Öztürk Beğen'in yağlıboya resimleri yer alıyor. Sergi 30 Nisan'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

Mardinli Kadınlardan El Sanatları Sergisi
Mardin Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle 25 Nisan Pazartesi günü Fenerbahçe'de Mardinli kadınların yaptığı el sanatları sergisi açılıyor. Fenerbahçe TrueBlue önünde açılacak olan sergi 1 Mayıs tarihine kadar görülebilecek..Ayrıntılı bilgi için: 0216 542 50 00 ndash; 1485

Fas, Ahlan Wa Sahlan Fotoğraf Sergisi
Zeynep Orhan Targaç, Marakeş, Atlas Dağları ve Sahara'ya yaptığı yolculuklar sırasında çektiği fotoğrafları Kadıköylülerle buluşturuyor. Seyahat fotoğrafı olarak gözükseler de, bu karelerle dünyanın bu uzak köşesinden öyküler anlatmaya çalıştım. diyen Targaç'ın Ahlan Wa Sahlan Fotoğraf Sergisi 15ndash;30 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.ckm.gen.tr

23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ

Gülru Ensari Piyano Resitali
Kadıköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kadıköylülere bu özel konseri armağan ediyor. Genç piyanist Gülru Ensari bizlere Mozart, Brahms, Schumann ve Oğuzhan Balcı'nın eserlerini sunuyor. 22 Nisan Cuma günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde ücretsiz ve herkese açık olan bu konserde Gülru Ensari, Mozart'ın ninnilere esin kaynağı olmuş eseri ile Balcı'nın bebeği için bestelediği parçayı da çalacak.
www.ckm.gen.tr

Alis Harikalar Diyarında
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kadıköy'deki birçok tiyatro grubu oyunlarını çocuklarla indirimli olarak buluşturuyor. Tiyatro Mie, üç farklı oyunuyla şenliğe katılıyor. 23 Nisan'da sahnelenecek bütün oyunlar için biletler 10 TL. Alis Harikalar Diyarında 23 Nisan Cumartesi günü saat 11.00'de, Rapunzel Altın Saçlı Prenses aynı gün saat 13.00'te ve Külkedisi ndash; Sinderella, 24 Nisan Pazar günü saat 11.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
www.kkm.gen.tr

Çılgın Nuri ve Tembel Kamber
Mavi Uçurtma Komedi Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun; tembelliğin kimseye fayda sağlamadığını, oysa çalışkanlığın insanın hem kendine hem de başkalarına faydalı olduğunu komedi ile anlatıyor. Çılgın Nuri ve Tembel Kamber, 23 ve 24 Nisan günleri saat 13.00'te Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr

Elden Ele Varto'nun Köylerinden Çocuk Fotoğrafları Sergisi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Caddebostan Kültür Merkezi'nde farklı bir sergi açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın önerisiyle Varto'ya anaokulu açmak için gezi düzenleyen bir grubun bu gezi boyunca çektiği fotoğraflar ve video çekimlerinden oluşan sergide projeye sponsor olan firmalar da stantlar açacak. Sergi 20-30 Nisan tarihleri arasında CKM Performansbir katında izlenilebilir.
www.ckm.gen.tr

Hayallere Uçmak Resim Sergisi
Elvan Kolçak Öksüm Resim Atölyesi Çocuk Ressamlar Grubunun Hayallere Uçmak konulu resim sergisi, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 22 Nisan ndash; 22 Mayıs 2011 tarihleri arasında Sabiha Gökçen Havalimanı- Giden Katı, İç Hatlar Sergi Alanında ziyaretçileri ile buluşuyor.

Umutları Boyamak Resim Sergisi
İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Üsküdar İlköğretim Okulu ve İş Okulu öğrencilerinin birlikte hazırladıkları lsquo;Umutları Boyamak' adlı resim sergisinin açılışı, 21 Nisan Perşembe günü saat 13.00'te Haydarpaşa Tren Garı'nda yapılıyor. Zihinsel engelli öğrencilerle normal gelişim gösteren öğrencilerin 5 ay boyunca haftada iki kez bir araya gelerek ortaya çıkardıkları eserlerin sergileneceği bu organizasyon, Kaynaştırma Amaçlı Bir Sosyal Sorumluluk Projesi olma özelliği taşıyor.

Atatürk Konulu Resim Yarışması Sergisi
Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy Şubesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği İlköğretim Okullararası Resim Yarışması nde dereceye girenler Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sergilenecek. 22 Nisan Cuma günü açılacak sergi 28 Nisan'a kadar görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

Toz Pembe Çocuk Resimleri Sergisi
Toz Pembe Çocuk Resimleri Sergisi, 23ndash;30 Nisan günleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.hkkm.gen.tr


ARŞİV