KADIKÖY’DEN   YILMAZ GÜNEY’İN DOĞUM GÜNÜ  

KADIKÖY'DEN YILMAZ GÜNEY'İN DOĞUM GÜNÜ Umut Filmi Özel Gösterimi Yılmaz Güney'i anma etkinlikleri kapsamında Güney'in Türkiye sinema tarihinde önemli bir...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY'DEN

YILMAZ GÜNEY'İN DOĞUM GÜNÜ

Umut Filmi Özel Gösterimi
Yılmaz Güney'i anma etkinlikleri kapsamında Güney'in Türkiye sinema tarihinde önemli bir dönüm noktası olan ve sansür kurulu tarafından yasaklanan Umut filmi, 31 Mart Cumartesi günü özel gösterimiyle yıllar sonra tekrar sinemaseverlerle buluşacak.
Yönetmenliğini, senaristliğini, yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu Yılmaz Güney'in yaptığı Umut filminde Tuncel Kurtiz, Güney ile oynamıştı. 1970 yılı yapımı film, Adana Altın Koza Film Festivali'nde 6 büyük ödül alırken, Güney'e Altın Portakal Film Festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandırmıştı. Aynı zamanda Grenoble Film Festivali'nde Seçici Kurul Özel Ödülü alan Umut, Güney'in siyasi filmlerinin öncüsü olarak kabul ediliyor. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 31 Mart Cumartesi saat 14.00'de yapılacak özel gösteriminden sonra Tuncel Kurtiz, Müjdat Gezen, Fatoş Güney, Arif Erkin, Kaya Ererez, Hüseyin Karabey'in katılacağı ve moderatörlüğünü gazeteci-yazar Gürkan Hacır'ın yapacağı bir söyleşi de gerçekleştirilecek.


Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, 2012 yılının en çok konuşulacak, ilgi ile izlenilecek sergisine ev sahipliği yapacak. YılmazGüney'in eşi FatoşGüney'in katkılarıyla ilk kez hazırlanan lsquo;Yılmaz'ın Yolu Sergisi', 31 Mart'ta ziyarete açılacak. Güney'in Cannes Film Festivali'nde kazandığı Altın Palmiye Ödülü, Locarno Film Festivalinden aldığı Altın Leopar Ödülü, 7 Altın Portakal, 9 Altın Koza, İşçi Sendikaları ödülü, Yabancı Film Festivalleri ödülleri de ilk kez sergilenecek. Güney'in İmralı Yarı Açık Cezaevinde yaptığı yağlıboya tablosu, evlilik cüzdanı, diplomaları, gözlüğü ve daktilosu ile serginin en önemli parçası olan Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü'nü aldığında giydiği kıyafeti ve Duvar filmini çekerken giydiği Mavi Montu da ilk kez sergilenecek.

Yılmaz'ın Yolu Sergisi

Sanatçı Ara Güler'in objektifinden 7 kare özel fotoğrafının yanında cenazesi sırasında Paris'te çekilen fotoğrafları, filmlerin orjinal afişleriyle cezaevinden FatoşGüney'e yazdığı mektupların orijinal halleri de sergiyi gezenlerin ilgisini çekecek.

İlk basım kitaplarının orijinal hallerinin de yer aldığı bu özel serginin açılış töreni 31 Mart cumartesi günü saat 17.00'de Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Fatoş Güney'in ev sahipliğinde yapılacak.
0216 467 25 68

TİYATRO
Yaklaştıkça
Gencay Gürün'ün Genel Sanat Yönetmenliğinde Tiyatro İstanbul'dan yeni oyun. Yaklaştıkça yani Closer Patrick Marber'in yazıp, Gencay Gürün'ün Türkçeye çevirdiği, Celal Kadri
Kınoğlu'nun yönettiği oyunda; Murat Han, Şencan Güleryüz, Nilperi Şahinkaya, Esin Harvey rol alıyorlar. Yaklaştıkça , 30 Mart Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izlenebilir.
0216 467 25 68
Şakayla Söyler Haldun Taner
Bu yıl 10. yılını kutlayan Ali Erdoğan / Kabare Dev Aynası Tiyatrosu usta yazar Haldun Taner'in birbirinden anlamlı birbirinden komik oyunlarından ve hikâyelerinden zevkle izleyeceğiniz bir seçki yaptı ve adını da Şakayla Söyler Haldun Taner koydu. Ağlanacak halimize bol bol gülmek ve Haldun Taner'i 25. Ölüm yıldönümünde anmak istiyorsanız 30 Mart Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki oyuna bekleniyorsunuz.
0216 658 00 15
Annem Yokken Çok Güleriz
İrlanda'yı terk edip, Londra'ya sığınan ve geçmişi uzak tutmak için yeni bir geçmiş üreten bir baba ve iki oğlunu anlatan, hareketli bir kara komedi. Daha iyi bir insan olmak için; daha fazla şiddet. Daha iyi bir aile için; daha da fazla şiddet. Annem Yokken Çok Güleriz , 31 Mart Cumartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
Yalan İçinde Yalan
Ana kuzusu Roy, karısı June ile 15 yıllık evlidir. Ancak, gençliğinden beri, kızlarla arkadaşlık kurmasını bile istemeyen, oğluna fazlasıyla düşkün annesi Molly'e, evlendiğini bir türlü söyleyememiştir. Ve tabii, karısına da bir annesi olduğunuhellip; Şehir dışında bir ev tutmuş, annesinin ayda bir yaptığı hafta sonu ziyaretleri süresince, orada yalnız yaşıyor numarası yapmaktadır. Karısı ise, onu iş seyahatinde bilmektedir. O hafta sonu annesini karşılamak üzere eve giden Roy, karşısında sekreteri Heather'ı bulur. Sürprizler sürprizleri, yalanlar yalanları doğuracaktır. Bakalım işin içinden nasıl çıkılacaktır?
Somer Kavran'ın yönettiği Yalan İçinde Yalan , 3 Nisan Salı günü 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 467 25 68
Oğluma Bi Haller Oldu
Karısıyla kavga ettikten sonra evini terk edip, okutmak için başka bir şehre gönderdiği oğlunun evine giden bir adamın, oğlunun eşcinsel olduğunu ve bir erkek arkadaşıyla aynı evi paylaştığını öğrenmesi üzerine gelişen eğlenceli ve komik olaylar zinciri. Cem Özer, Paşhan Yılmazel, Erdem Sakalıbüyük, Lale Başar, Sevda Dalgıç, Serhan Atak'ın oynadığı Oğluma Bi Haller Oldu , 3 Nisan Salı 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merekzi'nde izlenebilir.
0216 658 00 15
Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun
Hatice Meryem'in kadın erkek ilişkilerine farklı bir boyut getiren Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun adlı romanı, Tiyatro Kare tarafından sahneye taşındı. Kadınların
gözünden bir ayyaşın, bir tornacının, bir cücenin, bir marangozun, bir avarenin, bir şairin, yaşlı bir adamın, bir genç adamın, bir saz aşığının, karısı olmanın öyküleri mizah dolu bir
dille canlandırılıyor. Başrollerinden Suna Keskin ve Özge Özberk'in oynadığı oyun, 5 Nisan Perşembe 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
0216 658 00 15
Gün Anneme Gebe
Bakırköy Sanat Merkezi Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyun,anne, baba, kardeş, sosyal çevre, okul, iş hayatı, koşuşturma, kısacası var olma savaşını anlatıyor. Kendini ispatlama, kişiliğini oturtabilme, kendini sorgulama ve kimlik edinebilme. İşte bu devasa dünyanın devasa sorunları içinde minicik bir nokta Serpil ve onun gibiler, çölde bir kum tanesi, okyanusta bir yağmur damlası gibi hayatın içindeler. Arzu Uygur Doğan ve Cemal Erdoğan'ın oynadığı oyun, 6 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
0216 418 95 49
Can
Can Yücel'in şiirlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Can Yücel şiirlerinin birçok katmanda hayat bulduğu oyunda Can Yücel'i 85. doğum yılında biyografik bir şekilde uyarlanmış şiirleriyle anarken, ülkemizin son 40 yılına Can Yücel'in şiirleriyle bir bakış atıyoruz. Can, 6 Nisan Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
0216 467 25 68
Kırmızı Halı
Yıllarca Oskar ödülleri gecesini heyecanla bekleyen iki eski sanatçının 45 yıllık evliliklerini, rutin olmayan ilişkilerini, aşırı doz eroinden ölen oğullarının acısını, kızgınlıklarını pişmanlıklarını ve umutlarını; neşeli ve alaylı bir dille anlatıyor. Popüler kültürün
zaman zaman eleştirildiği oyun, sıcak kalpli ve saygılı yaşlı çiftin gerçekliğin aksiliklerine karşılık kendilerini korumak için kurdukları bir hayathellip; Kırmızı halı , 7 Nisan Cumartesi 20.30'da ve 8 Nisan Pazar 16.00'da Kadıköy CKM'de.
0216 467 25 68
ŞİİR
Mevlana Şems Gecesi
İranlı ressam ve şair Behruz Kia'nın katılımıyla Barış Manço Kültür Merkezi'nde MevlanaŞems Gecesi düzenleniyor. 5 Nisan Perşembe 20.30'da başlayacak etkinlikte İran Şems Orkestrası bir konser verecek, Konya'dan Sema ve Ney Video Gösterisi gerçekleştirilecek. Behruz Kia ise şiirler seslendirecek.
0216 418 95 49
BALE
Bir Yürekten Bir Yaşamdan Tchaikovsky
1972 yılında kurulan ülkemizin ilk ve tek özel bale kuruluşu Çağdaş Bale Topluluğu, 40. yılını ünlü Rus besteci Tchaikovsky'nin müzikleri ile hazırladığı gösteri ile kutluyor.
Geniş bir repertuvara sahip olan toplulukta bugüne kadar iki yüzden fazla dansçı görev aldı. Koreografisini, topluluğun kurucusu ve genel sanat yönetmeni Cem Ertekin'in yaptığı
Bir Yürekten Bir Yaşamdan Tchaikovsky adlı yapıt genç ve dinamik profesyonel dansçı kadrosu ile 31 Mart Cumartesi 20.00'de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sizlerle birlikte olacak.
0216 658 00 15
KONSER
Bellekteki Ezgiler
Soprano Şebnem Ünal, gitarist Sevcan Tahtacı eşliğinde dilleri farklı olsa da aynı acıları, sevinçleri, yaşamı anlatan Anadolu, Endülüs, Fransız, İtalyan ve İngiliz halk şarkıları seslendiriyor. Ücretsiz konser, 31 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
Kentet ile Baharı Karşılayış
Yine farklı bir oda müziği gecesihellip; Bu konserde piyano ve nefesli çalgılar Süreyya'nın salonunu müzikle dolduracak. Tuluğ Tırpan (piyano), Sezai Kocabıyık(obua), Nusret İspir(klarnet), Cem Akçora(korno), Cavit Karakoç(fagot)'un konseri, 2 Nisan Pazartesi 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
0216 346 15 31
İstanbul Operası Barok Topluluğu
2011 yılının son aylarında kurulan lsquo;İstanbul Operası Barok Topluluğu' yolculuğuna Kadıköy'den başlıyor.Erken ve Barok Dönem klasik müzik eserleriyle dinleyicinin karşısına çıkacak olan topluluk; Bach, Vivaldi, Corelli ve Lully'dan oluşan programlarıyla bu müzik türüne olan ilgiyi ve özlemi bir nebze de olsa karşılamak niyetinde.Konser, 6 Nisan Cuma akşamı saat 20.00'de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde. Arel Denizcilik'in katkılarıyla sunulan etkinliğin ücretsiz olduğunu hatırlatalım!

Yeküv 20. Yıl İdil Biret Konseri
21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı'nın Bir Çocuk Daha Okusun Diye çıktığı yolculuğunun
20. Yılında Değerli Sanatçı İdil Biret'in konseriyle onurlandıracağı Şükran Gecesi ve ödül törenine tüm eğitim severleri bekliyoruz. Konser, 2 Nisan Pazartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 444 28 39
İDSO Konseri
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Paul Mann'in şef, devlet sanatçısı İdil Biret'in solist olarak yer alacağı, piyano konçertosu No.5 (L. Van Beethoven) ve senfoni No.3 (R. Schumann) eserlerinin seslendirileceği konsere siz sanatseverleri bekliyoruz. Konser, 6 Nisan Cuma 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
0216 467 25 68
Ezginin Günlüğü
Bazen biz şarkıları söyleriz, bazen şarkılar bizi söyler. İki türlüsü de güzeldir, çünkü birbirimizi hiç kandırmayız. 1982 yılında İstanbul'da kurulan grup, pop müziğinin en önemli ve yaşayan en eski gruplarından biri. 30. yılında da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde verecekleri konserle sevenlerine keyifli bir gece yaşatacak. Ezginin Günlüğü konseri, 7 Nisan Cumartesi 20.00'de!
0216 658 00 15
SÖYLEŞİ

Nevzat Çelik Söyleşiİmza
Şafak Türküsü adlı şiiriyle, 1980 askeri darbesinin ertesinde cezaevinde idamı bekleyen bir tutuklunun duygularını anlatan ve gönüllere taht kuran şair Nevzat Çelik, Kadıköy Belediyesi Kemal Tahir Halk Kütüphanesi'nin konuğu oluyor. 31 Mart Cumartesi 16.00 - 18.00 arası gerçekleşecek Ucu Açık Söyleşi nin ardından Çelik kitaplarını imzalayacak.

Hıfzı Topuz Tarihçi Kitabevi'nde
Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz, Tevfik Fikret'ten Nazım Hikmet'e konulu söyleşisiyle,31 Mart Cumartesisaat15.00'de Tarihçi Kitabevi'nde okurlarla buluşacak.

Marmaray ve Haydarpaşa
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kadıköy İlçe Temsilciliği, 31 Mart Cumartesi saat 15.00'te Ulaşım Politikaları, Marmaray ve Haydarpaşa konulu bir şöyleşi ve ardından film gösterimi gerçekleştirecek. Temsilcilik binasında yapılacak söyleşiye BTS 1 Nolu Şube Başkanı Hasan Bektaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Ercan katılıyor.
0216 470 74 32

Hakan Bıçakçı Söyleşisi
Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nde1 Nisan Pazar günü saat 15.00'te Hakan Bıçakçı ile Fantastik Edebiyat ''Rüyalar ve Gerçekler ''konulu söyleşi gerçekleşecek. Söyleşiye tüm edebiyatseverler davetli!

Erhan Şermet KFM'de
Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nin Cuma söyleşileri 3'ün konuğu 30 Mart saat 20.00'de fotoğraf sanatçısı Erhan Şermet. quot;Bir Fotoğraf Projesi Yapmakquot; konulu bir söyleşi gerçekleştirecek olan Şermet; fotoğrafçının seçeceği bir konu üzerinde proje çalışmasını, karar aşamasından sergilemeye/basıma kadar olan adımları karşılıklı bir sohbet ortamında ele alacak. lsquo;İstanbul'da Erken Uyananlar', lsquo;Hayatın Anlamı', lsquo;İstanbul Aile Albümü' gibi projelerindeki tecrübelerini bu projelerden örneklerle birlikte katılımcılara aktaracak. Katılımın ücretsiz olduğu söyleşiye tüm fotoğraf severler davetli.
0216 405 22 62
SERGİ
Çocukların Gözünden Çevre Fotoğraf Sergisi
Başıbüyük İlköğretim Okulu öğrencileri Canon fotoğraf makinelerini ellerine aldılar ve kendi gözlerinden çevreyi fotoğraflayarak bir sergi hazırladılar. 30 öğrencinin çevre konulu çalışmalarından oluşan sergi, 28 Mart - 10 Nisan tarihleri arasında PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde Pazar hariç her gün 10:00 ile 18:00 saatleri arasında gezilebilir.
0216 418 19 76

Dalgın Sular/Moody Waters
Sosyal sorumluluk projesi için omuz omuza vermiş bir grup sanatçıAsfalt Art Gallery'de 29 Mart -25 Nisan tarihleri arasında izleyiciye sunulacak Dalgın Sular sergisinde bir araya geliyor. Serginin ortak teması, İstanbul'un geçmiş karşısındaki unutkanlığı ve/veya geçmişiyle birlikte yaşama gayreti...
Sanatçılar: Deniz Aktaş, Mediha Aşkın, Fırat Bingöl, Deniz Çimen, Gökhan Deniz, Çağla Göksu, Fatoş Karadağ, Nebahat Karyağdı, Komet, Raziye Kubat, Banu Muratlı
0216 418 08 06
Farenin Kuyruğundan Resim Sergisi
Sanatçı Nihat İş yağlı boya resim yaparken, bu işi dijital ortamda nasıl yapabileceği düşüncesinden hareketle, önce paint programında daha sonra artrage programında kısmen doğaçlama kısmen de bakarak yapmaya başladı. Yaklaşık 10 seneden beri devam eden fırça ve spatula olarak kullandığı Mouse(fare) ile yaptığı çalışmaları, 31 Mart ndash; 15 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi CKM'de beğenilerinize sunuyor.
0216 467 25 68
Merve Kalelioğlu Toz Pastel Resim Sergisi
Sanatçı bu sergisinde; portre, peyzaj ve natürmort çalışmalarının yanı sıra, J.S.Bach, W.A.Mozart ve J.Brahms gibi önemli bestecilerin meşhur portrelerinin toz (soft) pastelle
gerçekleştirilmiş yorumlarını sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Sergi, 1-11 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.
0216 658 00 15
Esin Perileri, Şiir Melekleri Sergisi
İstanbul Oyuncak Müzesi, masal dünyasından gelen alışılmadık misafirlere ev sahipliği yapıyor. Gülden Akıncı ve Akgün Akova'nın melek ve peri koleksiyonunun bir bölümü, Esin Perileri, Şiir Melekleri adı altında ilk kez gün yüzüne çıkıyor.
Akıncı ve Akova'nın Bir çift kanat bir altın madeninden daha değerlidir diyerek,on beş yıldır Krakow'dan Nürnberg'e, Moskova'dan Venedik'e, Toronto'dan Prag'a kadar dünyanın birçok kentinden topladıkları melek ve periler, düşler ülkesinden çıkagelip müzenin cafesinde buluşuyorlar. Ahşap, seramik, porselen, kağıt hamuru ve kumaş gibi değişik malzemelerden yapılmış olan rengarenk melek ve periler Mayıs ayı sonuna kadar meraklılarını bekliyor.
Ayhan Gökçadır Trenler Anılardan Geçer
Ressam Ayhan Gökçadır'ın Trenler Anılardan Geçer adlı kişisel resim sergisi 24 Mart ndash; 24 Nisan tarihleri arasında Kızıltoprak'taki Ütopya Platform Sanat Galerisi'nde görülebilir.
0216 414 11 87
Behruz Kia Kişisel Resim Sergisi
İranlı Ressam Şair Behruz Kia tabiatı konu aldığı sulu boya resim sergisiyle 30 Mart ndash; 8 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
0216 418 95 49
ÇOCUK
Gökkuşağının Altında
Dostluk en güzel şeymiş tek olan bölüşmekmiş birlikte ağlamak birlikte gülmekmiş. Gökkuşağı kumpanyasında her gece beraber gösteriye çıkan Balerin Narin, Palyaço Paço, Sihirbaz Madrabaz, Müzisyen Chopin birbirlerini kıskanmakta, kumpanyanın en çok alkış alan sanatçısı olmak istemektedirler. Gökkuşağının Altında, 1 ve 7 Nisan saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
KADIKÖY DIŞINDAN
Emine Akbucak Dioptrics Fotoğraf Sergisi
Kadıköylü sanatçıların oluşturduğu Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği'nin üyesi olan ve Paris-İstanbul arasında yaşayan fotoğraf sanatçısı Emine Akbucak'tan Işık Zaman Mekân olgusu üzerine bir fotoğraf çalışması.Sergi 1-14 Nisan tarihleri arasında Galeri Artist ndash; Çukurcuma'da görülebilir.

ARŞİV