Kadıköylü filmler vizyonda

Kadıköy’de çekilen iki film bu hafta vizyona giriyor

03 Nisan 2019 - 13:39

Çekimleri Kadıköy’de yapılan iki film bu hafta sinemaseverlerle buluşacak, bu hafta vizyonda Kadıköy başrolde olacak.

Polis baskını yapılan bir Kadıköy evinde yaşananların kara komik hikayesini anlatan ‘Suç Unsuru’ filmi, 5 Nisan’da Kadıköylülerle buluşacak. Yönetmen Süleyman Arda Eminçe ve yapımcı Behlül Berk Parça, Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda “Bağımsız bir yapım olarak vizyona girmek gerçekten çok zor. Salon ve dağıtım konusunda yaşanan sıkıntılar sebebiyle zorluk çekiyoruz. 2019’un ilk aylarında vizyona girmesini hedefliyoruz. Kadıköy Belediyesi desteğiyle burada birçok gösterim yapmayı planlıyoruz. Çünkü bu bir Kadıköy filmi. Bağımsız filmin gişesi ne yazık ki olmuyor. Bağımsız filme isnat edilen sınırlamalara karşı çıkmaya çalışıyoruz. İzleyicide karşılık bulabileceğimize inanıyoruz. Çünkü kalıplaşmış algının dışında bir örnek sunuyoruz” demişti.

 ‘YENİ NESİL’ HABABAM

Sinema tarihimizin unutulmaz serisi “Hababam Sınıfı”nın güncel versiyonu da film olarak vizyonda olacak. ‘Hababam Sınıfı Yeniden’ adını taşıyan film, Rıfat Ilgaz’ın bu unutulmaz eserini, yepyeni karakterleri ve yeni jenerasyona uyarlanmış hikayesiyle yeniden seyirciye sunacak. ‘Hababam ruhu’ 21. yüzyıla taşıyan yeni nesil Hababam’ın okul kadrosunda Altan Erkekli, Toygan Avanoğlu, Hande Katipoğlu, Sadi Celil Cengiz, Osman Alkaş, Hülya Duyar gibi isimler yer alırken, Hababam Sınıfı’nın mirasını devralan öğrenci kadrosunda ise Yusuf Çim, Özge Özacar, Giray Altınok, Nazlı Pınar Kaya, Sami Aksu, Irmak Aydın, Fırat Albayram gibi genç oyuncular rol alıyor.  Bu film de 5 Nisan günü vizyonda olacak.

Filmin yönetmeni Doğa Can Anafarta, Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda “Bu film Hababam’ın tekrarı değil. Aynı sınıfta yepyeni bir Hababam çektik. Amacımız zamanına adapte,  günümüz haylaz öğrencilerini yansıtan bir Hababam yaratmak” demişti. Filmin çekimlerinin çoğunun Kadıköy’de yapıldığını söyleyen Anafarta, şunları söylemişti; “Bulduğumuz mekanlar arasında en güzel dokuya sahip olan okul, Kadıköy Lisesi’nin içindeki tarihi köşktü (Mermer Konak). Köşkün her tarafında ayrı bir sanat ayrı bir görsel var. Çekimden önce temizledik, içerde zarar görmüş yerlere bant çekip ulaşılmasını engelledik. Soğuk dışında, konağa âşık olduğumu söyleyebilirim. Öğrenciler beklediğimizden çok daha az işimize karıştı. Bizim zamanımızda okulda film çekilse her teneffüs orada biterdik. Sanırım çalışkan çocuklar, öğle teneffüslerinde bile rahatsız etmediler. Huzurla çalıştık. Bazen ünlü oyuncularımızla resim çektirmek için geldiler, o kadar da olacak zaten. 4 haftalık çekim süresinde Kadıköy halkına rahatsızlık verdiysek özür dileriz. Bir Kadıköylü olarak hayatımda en çok değer verdiğim işi burada yapmak benim için ayrı bir keyif oldu. Film vizyona girdiğinde bol bol Kadıköy sokaklarını ve civarını izleyebilirler...”


ARŞİV