Kadıköylü fotoğrafçılardan ortak sergi

Kadıköy Sokak Fotoğrafçıları grubu, “Hayatın İzleri” adını taşıyan ilk sergilerini Yeldeğirmeni’nde açtı

11 Kasım 2020 - 15:08

Kadıköy Sokak Fotoğrafçıları grubu ilk sergisini açtı. “Hayatın İzleri” adını taşıyan sergide, 18 fotoğrafçının toplam 36 fotoğrafı sergileniyor. Sergi, 23 Kasım’a dek Rasimpaşa'daki Luna Sanat Galerisi’nde fotoğrafseverleri ağırlıyor.

(Fotoğraf:Mustafa Çakıltaş)

Kadıköy Sokak Fotoğrafçıları grubunu, Ağustos 2019’da kuran Tugay Bülbün, “Amacım edindiğim tecrübeler neticesinde özgürce fotoğraf çekmek isteyen fotoğrafseverleri biraraya getirmek ve sosyal projeler ile insanlara Kadıköy ve İstanbul’da yaşanan hayat izlerini ya da sorunları fotoğrafın kendine özgü anlatım tarzı ile insanlara ulaştırmak.” dedi. Bu ilk sergiyi, pandemi nedeniyle sürekli ertelediklerini anlatan Bülbün, “Ve en sonunda yapmaya karar verdik. Bu sergi bizim için çok önemli. Her katılımcı kendi beğendiği iki fotoğrafı seçti. Sergimizin en büyük özelliği özgür katılım ruhu… Yani hiçbir eleme yapmadık. İnsanların emeklerine saygı duyarak izleyici ile fotoğrafçıyı baş başa bırakıyoruz. Ve orada alacağı eleştirinin kendisini geliştireceğini inanıyoruz. “ dedi.

(Fotoğraf: Bülent Fırtına)

“KADIKÖY’ÜN DOKUSU BOZULUYOR”

Tugay Bülbün, bu serginin daha önce çekilen fotoğraflardan oluştuğunu, daha sonra da Kadıköy temalı bir başka sergi daha planlayacaklarını belirterek şunları söyledi: “11 yıldır sokak fotoğrafçılığı üzerine çalışıyorum. Geçmiş beş sene ile kıyaslarsak inşaat alanları ve gittikçe değişen insan profili nedeniyle ne yazık ki Kadıköy’ün dokusu bozulmaya başladı. Bu nedenle elimizde eski Kadıköy fotoğrafları ile yenisini yan yana getirerek bir sergi düşüncemiz var. Ayrıca belediyelerin bizlere metro önleri vb açık hava sergileri için özel alanlar tahsis etmesini istiyoruz. Böylelikle Kadıköy ve çevreyi daha iyi anlatabiliriz. Pandemi sonrası daha aktif projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kadıköy Belediyesi ile görüşmek ve yaptıkları sosyal sorumlulukları da belgesel nitelikte çekip sergilemek düşüncelerimizden sadece bir tanesi.”

(Fotoğraf: Ercan Eraslan)

Sergide fotoğrafı bulunan fotoğrafçılar şöyle: Bülent Fırtına, Mustafa Çakırtaş, Tugay Bülbün, Zerrin Yat, Abdurrahman Tınaz, Özlem Kaftan,  Esra Ataç, Serkan Şentürk, Mehmet Peldek, Aşkım Balko, Sultan Caninsan, Neşe Ara, Ercan Eraslan, Şule Köntek, Serdar Savaşcı, Filiz Baysal, Zafer Durak, Esin Kızgın 



 


ARŞİV