Kadıköylü genç müzisyen ilk albümünü çıkardı

Sözlerini ve müziğini kendisinin hazırladığı iki yüzün üzerinde besteye sahip olan Kadıköylü genç müzisyen Bahadır Sağlam, ilk solo albümü “Mavi” ile karşınızda.

26 Haziran 2014 - 16:48

MUSTAFA SÜRMELİ
Bahadır Sağlam orta lise ve üniversite eğitimini İstanbul’da tamamladı. Önce Galatasaray İletişim ve Müzik Akademisini tam burslu kazandı. İkinci üniversite olarak Haliç Üniversitesi Konservatuarı Türk Müziği Bölümünü yarı burslu kazandı ve eğitimini 2013 yılında tamamladı.
Sözlerini ve müziğini kendisinin hazırladığı iki yüzün üzerinde besteye sahip olan Bahadır Sağlam, “Mavi” isimli ilk solo albümünde dokuz şarkısına yer verdi. Bülent Seyhan yapımcılığında, Mert Ağırlar yönetmenliğinde, iki yıla yakın bir süreçte kayıtları tamamlanan albümdeki eserler; söz, beste ve aranjman anlayışı ile birleşip, Bahadır Sağlam’ın güzel yorumuyla beğeni toplamayı başardı.
Haziran ayında müzik marketlerdeki yerini albümün ilk klip çalışması, ''Gidiyor Gibiyim'' adlı esere Gülşen Aybaba yönetiminde çekildi. Önümüzdeki günlerde tv kanallarında gösterimine başlanacak.

KADIKÖY’ÜN BENİM İÇİN YERİ AYRI
“Bu albüm hayatımın bir döneminin müzikle harmanlanmış dışavurumu. Sanatla uğraşan her insan yaşadıklarından yola çıkarak bir şekilde içini döker, benimki müzikle oldu. Albümün fazlasıyla yoğun bir evreden geçtiğini söylemek yanlış olmaz sanırım. Öyle ki ilk solo albümüm olduğu için şarkıları doğru seçmem gerekiyordu” diyen Bahadır Sağlam Kadıköy’de yaşıyor. Büyüdüğü kentin yaşamında ayrı bir yeri olduğunu belirtiyor.
“Kadıköy’ü seviyorum. Moda’da gün batımını izlerken demli bir çay içmeyi, Bahariye’den boğaya kulağımda müzik dinleyerek inmeyi ya da bir Kadıköy vapuruna amaçsızca binip martılara yoldaş olmayı seviyorum. Burada yaşadığım ve büyüdüğüm için mi, yoksa bütün yaşanmışlığım her sokağında beni selamladığı için mi bilmiyorum ama Kadıköy benim için farklı” diyen genç müzisyen albümün isminin Mavi olmasını ise “Çünkü mavi umudun ve hayallerin rengidir benim için. Bunun yanında “MAVİ” nin bendeki Açılımı ‘Mutluluk-Aşk-Vefa-İnanç”tır. Bu albümdeki bütün şarkılarımda da mavi kelimesi geçiyor. Biraz da bu yüzden mavi koydum adını” diye açıkladı.
Humanist ve özgürlükçü ruhun yanında hoşgörü ve sabır temelli bir felsefeye sahip olduğunu belirten Bahadır Sağlam, gitar, bağlama, cümbüş ve santur gibi enstrümanları çalabildiğini söyledi.

ARŞİV