Kadıköylü gencin hayali Kore!

Kore dilinde rap söyleyerek bir yarışmaya katılan Modalı lise öğrencisi Asel Hallaç, yarışmayı kazanırsa Güney Kore’ye giderek müzik eğitimi alacak

29 Eylül 2016 - 15:16
Gökçe UYGUN
Adı Asel Hallaç. Moda’da yaşayan, özel bir liseye giden 16 yaşında genç bir kız. Onu yaşıtlarından farklı kılarak, bu habere konu eden ise Kore dilinde rap söylüyor olması… Asel ile hikâyesini konuşmak üzere, annesi Filiz Atay’ın öğretmen olduğu Moda İlkokulu’nda buluştuk.
Güney Kore’ye ilgin nasıl başladı?
Kore sevdam iki yıl önce yakın bir arkadaşımla izlediğimiz Kore dizisiyle başladı. Bu ülkeyi, dilini, müziklerini çok sevdim. Korelilerin bu işi çok iyi yaptığını görünce de bu yolda ilerlemeye karar verdim. Hemen Korece öğrenmeye koyuldum, alfabeyi kendi başıma söktüm.
Hatta şarkı bile söylüyorsun.
Zaten şarkı söylemeyi çocukluğumdan beri seviyordum, bunu Korece ile birleştirdim.
Geçen Ağustos’ta bir yarışmaya katıldın değil mi?
Evet, Güney Kore’nin Ankara Büyükelçiliği’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Kore Pop Müziği (K-Pop) şarkı ve dans yarışmasına katıldım. 25 katılımcının arasında 2’nci oldum.
Şimdi de JYP x Soompi Rising Legends adlı yarışmadasın. Bu yarımayı ve nasıl katıldığını anlatır mısın?
Güney Kore’nin en büyük yetenek ajanslarından biri olan JYP Entertainment’ın 1998’den beri düzenlediği bir yarışma bu. Böyle bir yarışmanın olduğunu tesadüfen Youtube’da gezinirken gördüm. Başvurunun son iki günüydü. Hemen Korece bir rap şarkısı söyledim, videoya çektim, gönderdim ve katılmış oldum.
Yarışma süreci nasıl ilerliyor?
İlk etapta 5 bin kişi arasında ilk 50’ye girdim ki bu 50 kişiyi jüri seçti. Sonraki halka açık oylamaları da geçtim, şu an final turunda 10 kişi ile yarışıyorum. Yarışma başında katılan başka Türkler de varmış ama şu an tek Türk ben kaldım finale.
Peki, kazanana ödül ne?
Kazanan Güney Kore’ye gidecek. Orada normal eğitim ve müzik eğitini alacak. Çok istiyorum bunu! O nedenle herkesten destek bekliyorum.

 
Asel’e oy vermek için yarışmanın sayfası; www.soompi.com/legends/contestans/iyeon7-3/
 


ARŞİV