Kadıköylü grubun Boğaziçi konseri

Boğaziçi Üniversitesi, Ekim ayında iki özel konsere ev sahipliği yapıyor.

02 Ekim 2015 - 11:47
Boğaziçi Üniversitesi, Ekim ayında iki özel konsere ev sahipliği yapıyor. Gelenekselle moderni buluşturan Kadıköylü dünya müziği grubu Yakaza Ensemble ve Türkiye’nin en yetenekli genç müzisyenlerinden, besteci ve caz gitaristi Bilal Karaman Kennedy Lodge sahnesinde müzikseverlerle buluşacak.
Boğaziçi Üniversitesi’nin BÜ+ etkinlikleri çerçevesinde başlattığı “Kennedy Caz” konser serisi kapsamında Bilal Karaman, 8 Ekim Perşembe günü 18.30’da Kennedy Lodge’un bahçesinde caz severlerle buluşacak. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen gitaristleriyle çalışan, performanslar sergileyen Karaman, geleneksel Türk müziklerine çağdaş yaklaşımlarda bulunarak Türk müziğini daha ileriye taşımayı hedefliyor.
 Farklı tınıların, başka coğrafyalara ait ezgilerin buluştuğu, hem bu topraklara ait hem de keşfe açık bir yabancı izlenimi veren Yakaza Ensemble de 15 Ekim Perşembe günü 18.30’da Kennedy Lodge Bahçesi’nde konser verecek. Geleneksel enstrümanlarla elektronik tarzı bir araya getiren ve müziklerini “Yeni Dünya Müziği” olarak tanımlayan Yakaza Ensemble’nin ilk albümü A’mak-ı Hayâl 2010 yılında çıktıktan sonra ikinci albümleri İçbükeydış Japonya’da yayınladı.

Mistik  tınılar…
Önce Eray Düzgünsoy ve Fakih Kademoğlu,  Ceren Erendor ve  Ömer Sarıgedik’ten oluşan Kadıköy kökenli Yakaza Ensemble,  Türkiye'nin en özgün müzik gruplarından biri. Grubun kurucularından Eray Düzgünsoy,Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda, ‘’Bizler müziğin içerisinde bir öz sesin bulunması gerektiğine de inanıyoruz. Parçaların bizim için derin yolculuklu olmasının sebebi de bu. Müziğimizin içinde sufizmden, zen budizme, elektronik alt kültürlerden, çağdaş müziğe pek çok fikri bulabilirsiniz’’ demişti.

ARŞİV