Kadıköylü sanatçılara ödüller

Kadıköylü 3 müzisyene 3 ödül verildi

24 Mayıs 2017 - 15:08

Beyoğlu Belediyesi ve Andante Dergisi işbirliğinde bu sene 7.si düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri sahiplerini buldu. Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen törende toplam 16 kategoride ödüller verildi. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Genel Müdürü Murat Katoğlu’nun da ödül verdiği gecede Kadıköy’e 2 ödül geldi. Kadıköylü genç gitarist 26 yaşındaki Celil Refik Kaya, ‘’Yılın Çıkış Yapan 30 Yaş Altı Genç Müzisyeni’’ seçildi. Ataşehir’de yaşayan, sık sık Kadıköy’de konserler veren piyanist Kaan Baysal da ‘’Yılın Çıkış Yapan 17 Yaş Altı Genç Müzisyeni’’ oldu.

Müziği genç dahileri

1991 Kadıköy doğumlu olan Celil Refik Kaya, 6 yaşında başladığı konser kariyeri ile genç yaşta uluslararası başarılara imza attı. Pek çok yarışmada ödüller kazandı. Özellikle çağdaş gitar konçerto repertuarının tanınmasında önemli bir rol oynadı. Yazar Nilay Örnek’in ‘’O piyanosunu evcilleştirmeye çalışan bir Küçük Prens’’ diye tanımladığı 14 yaşındaki piyanist Kaan Baysal da  11 yaşında iken İstanbul Müzik Festivali'nin 'Genç Solisti'  seçilmişti.  24 yaş altı piyanistlere açık olan seçmelerde en büyüğü 1990 doğumlu olan adaylar arasından seçilen Baysal sadece bu seçmelerin değil, tüm festival tarihinin en genç solistlerinden biri olmuştu. 

Sarıca’ya ödül

Beşiktaş Çırağan Lions Kulübü tarafından aralıksız 23 yıldır dağıtılmakta olan 'Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri' de sahiplerini buldu. Gazeteci-yazar Hayati Asılyazıcı'nın 'Seçici Kurul Başkanlığı'nı sürdürdüğü, Gamze Yapar Şendil, Müge Polat Şaylı, Seda Demirel ve Turgay Oğuz’dan oluşan seçici kurul, 2016-2017 sanat döneminde sahnelenen sanatsal etkinlikler arasında yaptığı değerlendirme sonucunda; tiyatro, müzik, opera, bale gibi pek çok alanda ödüle layık görülenler belirlendi.

Kadıköy Moda sakini, dünyaca ünlü piyano virtüözü Ayşegül Sarıca'ya ‘’Yılın Müzik Ödülü’’ verildi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti, Devlet sanatçısı olan Sarıca’ya bu ödül, ‘uluslararası alanda Türkiye'ye kazandırdığı saygınlık ve ulusal alanda gerçekleştirdiği akademik ve sanatsal başarıları’ nedeniyle sunuldu. Ödül gecesi 31 Mayıs akşamı Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.


ARŞİV