Kadıköylü şarkıcıdan ilk albüm

04 Temmuz 2017 - 13:54

Doğma büyüme Kadıköylü olan müzisyen Berk Ercan ilk albümünü yayınladı. Ercan’ın uzun yıllardır devam ettirdiği çalışmalarının profesyonel ürünü olan “Yanarım” isimli tekli çalışması dinleyiciyle buluştu.Müzik öğretmenliği de yapan Ercan’ın, içinde arabesk/fantezi, özgün ve pop müzik esintileri olan şarkısı “Yanarım”ın sözü ve müziği kendisine ait. Ercan, “Hissetmediğim hiçbir şeyi yazamam, müziğe duygularımı aktaramam. Gerçekten kendimi cayır cayır yanmakta hissettiğim bir aşkın içindeyken yapmıştım bu şarkıyı. Çok şükür ufak yanıklarla kurtuldum” diyor.

“MÜZİKLE DOĞMUŞUM”

“Müzikle doğmuşum… Kendimi bildim bileli şarkı söylüyorum. Tüm öğrenilik hayatım boyunca sınıfta tahtada şarkı söyleyen çocuk oldum” diyen Berk Ercan, 2005’te Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği bölümünden mezun olduktan sonra bir yıl kadar Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosunda korist ve solist olarak çalıştı.

Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Ahmet Kaya, Barış Manço gibi efsaneleşmiş isimleri çok seven Ercan, “Maalesef ki şu an piyasada bulunan birçok şarkı, gerek sözel gerek müzikal anlamda insanın zekâsı ile dalga geçer düzeyde. Kafiyeyi tutturan, ritmini bulan, ikide absürt slogan bulan gemisini yürütüyor. Böyle düzen mi olur? Nerede 70-80-90’ların popu nerede şimdiki pop? Bu düzen çok tehlikeli” diyor. Ercan, Türkiye’de gönlünü, ömrünü sanata vermiş birçok insanın hakkını alamamasını da eleştirerek, “Burada sistemin oynadığı büyük bir rol var. İnsanlara uzun yıllardır popüler kültür aşılaması yapılıyor. Öyle ki insanlar artık müziği eğlenceden ibaret görüyorlar. Müzik sektörün, popüler kültür denen canavarın dişlerinin arasında sıkışıp kalmış. Hâlbuki müzik tüm duyguların müzikal bir yansımasıdır” diye konuşuyor.

Etiketler; berk ercan

ARŞİV