Kadıköylü Vecihi Hürkuş adına sergi...

‘Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisi, BJK İnönü Stadı’nda 20 Eylül-20 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

03 Ekim 2012 - 09:37
 
Kadir TOPRAKKAYA/Kadıköy Life
 
Türk Havacılık Tarihi’nde birçok ilke imza atan Kadıköylü pilot Vecihi Hürkuş adına sergi düzenlendi. “Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisi” adını taşıyan sergi, BJK İnönü Stadı'nda 20 Eylül-20 Ekim tarihleri arasında gezilebilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı ilk ve tek spor müzesi olan BJK Müzesi ile Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği’ni biraraya getiren serginin genel koordinatör ve sanat yönetmenliğini ise ressam Nihat Evren Derman üstleniyor.

HÜRKUŞ’A AİT PROJE, DOKÜMAN, OBJE VE FOTOĞRAFLAR VAR...
Türk havacılık tarihinin öncüsü olarak tarihte yer alan Vecihi Hürkuş’un projesi hazırlayıp ürettiği VECİHİ XV adlı uçağının birebir boyutlardaki modeli sergide yer alacak. Bali Müzayede Sanat Galerisi’nin ana sponsorluğunu üstlendiği sergide 10 x 8 metre boyutlarındaki VECİHİ XV dışında Hürkuş’a ait proje, doküman, obje ve fotoğraflar sergiye renk katan diğer detaylar olarak dikkat çekiyor.

DR. MÜFİD EKDAL’I ZİYARET ETTİ...
Serginin açılışı öncesinde Vecihi Hürkuş’un Kadıköydeki uçuş denemelerinin canlı tanığı olan Dr. Müfid Ekdal’ı evinde ziyaret eden Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Gürer şunları söyledi:
“Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisi düşünce ve eylem olarak sadece geçmişten kesitleri önümüze getiren bir sergi olarak görülmemelidir. Geçmişi bilmek ve geleceği görmek için ufuk açtığını çocuklara ve gençlere güç vereceğini, sahip olduğumuz değerleri ve onların değerlerini bilmemizi sağlayacak bir çalışmadır. Bu yaratıcı proje için BJK Müze ve Tarih Kurulu Başkan ve üyelerine, sayın Dr. Müfid Ekdal ile sergi Genel Koordinatörü ressam Nihat Evren Derman ve emeği geçen tüm çalışanlara gönülden teşekkür ediyoruz”

ARŞİV