Kadıköylü yazar Bahtiyar'dan imza günü

Fantastik türde kalme aldığı iki kitabıyla tanınan Kadıköylü yazar Orhan Bahtiyar, Kadıköylü okurlarıyla buluşacak.

13 Kasım 2013 - 11:01
Fantastik türde kalme aldığı iki kitabıyla tanınan Kadıköylü yazar Orhan Bahtiyar, Kadıköylü okurlarıyla buluşacak. Bahtiyar, 23 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te Kozyatağı Kültür Merkezi’nde hem bir söyleşi yapacak hem de kitaplarını imzalayacak.
Yazar Bahtiyar, Elohim’in Çocukları kitabında 12 bin 500 yıl önce esrarengiz bir biçimde batan Mu kıtasının yok oluş efsanesini anlatırken, Ideon Tanrıların Yolu isimli kitabı ise 1940’lı yılların Türkiyesi’nde geçen soluk kesici bir macera olarak dikkat çekiyor. Bahtiyar, eğitmen Yasemin Sungur’a okuryazar.tv için verdiği bir röportajda yazmak eyleminin kendisi için anlamını şöyle ifade etmişti;
“Yazmak benim için ölümsüzlüğe atılan bir adımdır. Her bilgisayar başına oturuşumda mitolojik döneme ait bir tanrı gibi görürüm kendimi. Yazdıklarımla ölümsüzleştirdiğimi düşünürüm kişiliğimi, ruhumu ve fikirlerimi. Benden sonra elbet birileri okur ve ismimi zikrederse ruhum yeryüzüne geri gelir o bedende can bulur diye düşünürüm hep. O yüzden hiçbir yazara ölüm yoktur bana göre. İstesek de ölemeyiz. Öldürmezler… Kağıda dökülen her mürekkep damlası yazarı sonsuzluğa doğru istem dışı sürükleyen bir şelale gibidir benim için. Hem yazarken kendi dünyanı yaratırsın. Kimse sana “Ne yapıyorsun?” diye soramaz. “Bu böyle olmaz” diyemez. Düşüncenin ve konuşmanın giderek zorlaştığı bir ortamda daha büyük bir özgürlük var mı? Herşey bir kenara, hayal kurmak ve onları başkalarının zihninde canlandırmak kadar mutluluk verici bir duygu daha var mı? Ben bu açıdan baktığımda kendimi bir Karagöz-Hacivat ustası gibi görüyorum. Beynimdekilerin iz düşümü yansıyor başka insanların zihinlerine.”
 
BAHTİYAR HAKKINDA…
Yazar Orhan Bahtiyar, 1973’te İstanbul’da doğdu. Çocukluk ve gençliği Kadıköy’de geçti. Sırasıyla Moda İlkokulu ve Kenan Evren Lisesi ve Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. 1985-1992 yılları arasında Adalar Su Sporları Klübü’nde yüzme sporuyla uğraştı. Ulusal ve uluslararası müsabakalara katıldı ve çeşitli dereceler aldı. Üniversite mezuniyeti ardından Türkiye’nin sayılı yerli ve çok uluslu şirketlerinde orta düzey yönetici olarak çalıştı. 3 yıl önce aldığı kararla kariyerini değiştirdi ve tüm iş hayatını bir kenara bırakarak yazmaya başladı. 2011 yılında “Ideon-Tanrıların Yolu” ve 2013 yılında da “Elohim’in Çocukları” kitapçılardaki yerlerini aldı. Ayrıca, çocuklar için yazdığı ve Vecihi Hürkuş’un hayatını konu alan “Hürkuş ile göklerde” isimli kitabı yayına hazırlanıyor. Şu an “Gece, tayyarede, açıkta...” isimli eseri üzerine çalışıyor.
Evli ve Öykü ile Kuzey’in babası olan Orhan Bahtiyar aynı zamanda Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği üyesi, Kadıköy Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Oyuncak Müzesi gönüllüsü.
Etiketler; Ozan Bahtiyar

ARŞİV