Kadıköylüler bu yaz sanata doyuyor

Kadıköy Belediyesi’nin 18 Haziran’da başlattığı Doya Doya Sanat etkinlikleri her hafta sonu Kadıköylülere, sokaklarda, meydanlarda, parklarda keyifli dakikalar yaşatıyor.

10 Ağustos 2011 - 11:49

Doya Doya Sanat etkinlikleri 28 Ağustos’a kadar devam edecek. Yaklaşık 2 aydır her hafta sonu Kadıköylülerle ücretsiz buluşan etkinlikler sayesinde parklarda, sokaklarda, meydanlarda keyifli saatler yaşanıyor. 18 Haziran’dan beri hiç ara vermeden devam eden Doya Doya Sanat günleri sayesinde her cumartesi ve pazar günleri saat 19.00’dan itibaren bir dinletiye, dansa, pantomim gösterisine ya da kukla tiyatrosuna rastlamak mümkün.
Artık Kadıköylüler de programda hangi etkinliği izlemek istiyorlarsa ona göre gezmeye çıkıyorlar. Geçen hafta sonu da semt sakinleri oldukça eğlendi. Tarihi Çarşı’daki Kilise Meydanı’nda Little Band’in İspanyolca ezgilerine kayıtsız kalamayan halk, şarkıları dinlemeden ve kimi zaman onlara eşlik etmeden geçmedi. Bağdat Caddesi’nde ise alışveriş ve yürüyüş yapanlara Grup Geziver gitar ve kemanlarıyla eşlik etti.

ÇOCUKLAR KUKLAYI ÇOK SEVDİ

Doya Doya Sanat etkinlikleri içinde çocukların en çok ilgilendiği bölüm ise Elim Sende Kukla Tiyatrosu’nun kukla gösterisi oluyor. Kadıköy’ün birçok parkında gösteriler düzenleyen Elim Sende Kukla Tiyatrosu, çocukları hemen etrafına topluyor. Çocuklarsa bu durumdan oldukça memnun.
Parklarda çocuklar kadar büyükleri eğlendiren bir başka etkinlik ise pantomim gösterisi. Yürüyüş yapan Kadıköylüler, karşılarında Pantomim Trio’nun üyelerini görünce şaşırsalar da yapılan gösterilerle keyifli dakikalar yaşıyorlar.

 


ARŞİV