Kadıköylüyü korkutacaklar!

Türkiye’nin ilk korku ve fantastik sanatlar festivali olan “Fear & Fantasy Festival”in film ayağı Kadıköy’de yapılacak

02 Mayıs 2018 - 13:39

Korku ve fantastik türündeki sanatsal çalışmaları tek bir çatı altında toplayacak festival, “Fear & Fantasy Festival” 11-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Sinema, müzik, performans, sahne sanatları gibi birbirinden farklı disiplinlerde belli bir estetik anlayışını, dünya görüşünü ve ifade biçimlerini bir araya getirmeyi hedefleyen festivalle birlikte bir de kısa film yarışması yapılacak.  Festival kapsamında, Başka Sinema işbirliğindeki film gösterimleri Kadıköy’de;  performans ve partiler ise Şişli ve Beyoğlu’nda olacak. Festivalin tüm görsel tasarımını kreatif ajans TBWA üstlenirken, Onedio.com ve Alacakaranlık dergisi medya sponsoru oldular.

MODERN BİR KORKU FİLMİ

Festival kapsamında Kadıköy Sineması’nda 12 Mayıs Cumartesi gecesi saat 21.30’da “Cold Skin/Soğuk Deri” adlı film Türkiye prömiyerini yapacak. İspanyol yazar Albert Sánchez Piñol’un romanından uyarlanan ve aynı adı taşıyan filmi Fransız yönetmen Xavier Gens yönetti. Birinci Dünya Savaşı’nın patlak verdiği zamanda ‘dünya’dan kaçmak için hiç kimsenin yaşamadığı ıssız bir adada bir yıllık görevi kabul eden genç adamın hikâyesini anlatan film, akşam olduğunda denizden çıkan yaratıkların adayı sarmasıyla birlikte hayatta kalma mücadelesi veren filmin başkahramanına odaklanıyor. Film, ‘insan olmak’, ‘iktidar kurmak’, ‘zulmetmek’, ‘iyilik ve kötülük’ gibi varoluşsal konuları sorgulamalara da açık yapısıyla dikkat çekiyor. Gösterim, medyavizyon desteğiyle gerçekleşecek. 

İTALYAN KLASİĞİ

Kadıköy Sineması’ndaki bir diğer film ise “The Red Queen Kills Seven Times / Kızıl Kraliçe Yedi Kez Öldürür” olacak. Film, Özellikle 1970’li yıllarda İtalyan sinemasında önemli bir yeri bulunan ve korku, vahşet, psikolojik gerilim, gotik estetik gibi birçok unsuru barındıran tür ‘giallo’dan klasik ve bol kanlı bir örnek. İtalya’da bir aileye miras kalan Kızıl Kraliçe’nin resmedildiği yağlı boya tablosu lanetlidir, her yüz yılda bir bu lanet gerçekleşir ve Kızıl Kraliçe tablodaki hançeriyle yedi kişiyi katleder. Kızıl pelerinlerin uçuştuğu, hançer darbelerinin bir bir indiği ve kanın hiç durmadan aktığı yapısıyla tam bir klasik korku sineması örneği olan film, 13 Mayıs Pazar akşamı 21.30’da gösterilecek.

KARA BİR BALO

Festivalin müzik ayağında ise Kara Balo ortaklığıyla yerli müzik camiasının en alternatif ve yaratıcı isimleri bir araya gelecek. Gotik, endüstriyel, steam punk gibi türleri bir araya getiren Kara Balo, 11 Mayıs Cuma günü bu yıl 6. kez İstiklal Caddesi’ndesi Mısır Apartmanı’ndaki MAMA’da perdelerini açacak. Experimental rock, dark elektronik ağırlıklı müzik yapan ve gitarda Mert Yıldız, synthesizerda Gamze Koba’dan oluşan Dahakara grubu sahne alacak.

Festivalin yerli yapımı ise bir kuşağın kâbusu olan Türk sinemasının gömülü hazineleri ve efsane filmlerinden 1986 yapımı “Kuşatma” olacak. Senaryosunu Necati Er’in yazdığı, çocuk oyuncu Umut Ulaş’ın başrolde oynadığı ve yönetmenliğini Yılmaz Duru’nun üstlendiği film, 11 Mayıs Cuma 20.30’da, KaraBalo etkinliği kapsamında gösterilecek.

“Fear & Fantasy Festival” kapsamında gösterilecek filmlerin biletleri Kadıköy Sineması gişesinden alınabilir.


ARŞİV