Kadıköy’ün galerilerinde neler var?

Kadıköy'de açılan sergiler bu ay da izleyiciyi galerilere çağırıyor

10 Şubat 2017 - 11:53

* Bahariye Sanat Galerisi, bu yıl da Sevgililer Günü kapsamında “Sevgiye Dair Her Şey” Karma Resim Sergisi düzenliyor. Sergiye;  her yıl olduğu gibi yine 21 sanatçı 30 özgün eseriyle katılıyor. 21 Şubat’a kadar görülebilecek sergide eseri bulunan sanatçılar; Aliye Altunbilek, Ayla Çıtak, Ayfer Yıldız, Aytül Güler, Bahattin Odabaşı, Elçin Çubuk, Emine Seyyah Sönmez, Erdinç Babat, Gülin Taneri, İsmet Çavuşoğlu, Kemal Güzel, Neriman Şahin, Nesrin Sazan, Nilay Yılmaz, Nükhet Koçal, Orhan Umut, Süleyman Saim Tekcan, Şadan Bezeyiş, Ünsal Toker, Ümit Gezgin, Yakup Hüseyinzade ve Zafer Erkan. Sevdiklerine sanat eseri alarak sevgilerini ölümsüzleştirmek isteyenlere bu sergiyi görmelerini tavsiye ederiz. Galerimiz pazar ve pazartesi günleri hariç her gün 11:30- 18:00 arası açık.

* Banu Damcı’nın, “Bedi ile Mandala Sergisi” 18 Şubat’a kadar Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde görülebilir. Enerjiyi tutan kap anlamına gelen sanskritçe mandala kelimesi 40 bin yıl belki daha da eski kaynaklarda da karşımıza çıkar. Sözsüz dua’dır. Hem kendinizi (noktadan başlama) hem çevrenizi dönüştürür. Hayatınıza hedeflerinize ve zihninize sahip olursunuz. Sag ve sol beyin birlikte çalıştığı için hem analitik ve araştırma sistem kurma beceriniz gelişir hem de duygusal ve estetik düzeyiniz gelişir. Bilgeliğinize, sabrınıza, her şeye bakarsınız mandala çizmeye başladığınızda. 

* Ürün Sanat Galerisi’nde, 8 Mart’a kadar “Kediler, Kuşlar, Balıklar” isimli karma sergi izlenebilir.

* Yusuf Taktak’ın küratörlüğünü, Mine Gülener’in organizasyonunu gerçekleştirdiği “ÖnceSonra” adlı sergide, bir yanda sanat ortamının yakından tanıdığı ve yıllardan beri yapıtlarını sanatseverlerle paylaşan, eskidikçe değer kazanan hep yeni kalabilen sanatçılar, öteki yanda neredeyse birçoğunun ilk kez izleyici karşısına çıktığı genç sanatçılar ya da sanatçı adayları... ÖnceSonra, 8 Mart’a kadar CKM Sanat Galerisi’nde görülebilir.

* Heykeltıraş ve ressam Ayhan Tomak’ın Balat’ta bulunan atölyesinde 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalara estetik cerrahtan avukata, akademisyenden takı tasarımcısına, mimar ve öğrencilere kadar pek çok farklı meslek grubundan isim katılıyor. Her biri ahşaba farklı bir yorum katan öğrencilerin eserleri arasında heykel ve rölyefler, klasik el oyması örnekleri ile küçük ahşap obje tasarımları yer alıyor. 3 Mart’a kadar Barış Manço Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek sergi boyunca, Ayhan Tomak tarafından workshoplar da düzenlenecek.


ARŞİV