Kadıköy’ün operasına ödül!

İstanbul’un tek opera binası Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası ödül kazandı

05 Aralık 2018 - 14:11

“Türkiye’nin Klasik Müzik Dergisi” Andante tarafından 2010 yılından beri düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nin sekizincisinde ödüle değer görülen kişi, topluluk ve kurumların isimleri kamuoyuna açıklandı.

8. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri organizasyonunun ödül seçici kurulu tarafından ödüle değer görülen sanatçı ve topluluklar, bugüne kadarki sanatsal birikimlerinin yanı sıra, ödül şartnamesi uyarınca, 2018 yılı boyunca alanlarında ses getiren sanatsal etkinliklere imza atmış, bu etkinlikler içinde bizzat yer almış, ülkemizi dünyada başarıyla temsil etmiş, uluslararası düzeydeki seçkin yarışmalardan ödüllerle dönmüş sanatçı ve topluluklar arasından seçildiler.

Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nin Ödül Seçici Kurulu, Andante Dergisi yazarları Serhan Bali, Şefik Kahramankaptan, Ayşe Öktem, Ahu Ünalp, Feyzi Erçin, Ece İdil, Zerhan Gökpınar, Egemen Berköz ve Yiğit Günsoy’dan oluşuyor.

Pek çok dalda verilen ödüllerden bir tanesi de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’na verildi. Süreyya Operası Oda Müziği Etkinlikleri, jüri tarafından “Yılın Müzik Etkinliği’ seçildi. Jüri ödülün gerekçesini şöyle açıkladı; “İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Süreyya Operası’nda yıllardır büyük bir disiplin ve istikrarla her pazartesi oda müziği konserleri düzenlenmesi, bu konserler yoluyla Türkiye’de oda müziği alanına yönelik farkındalığın ve bilincin artması doğrultusunda sağlanan olumlu katkı, her sezon çoğu yerli genç ve olgun yaştaki müzisyenlerin değişik gruplarla dinleyicileriyle buluşmaları ve oda müziği repertuvarını zenginleştirmeleri nedeniyle ödüllendirildi.”


ARŞİV