Kadın fotoğrafçılardan hem festival hem sergi

Kadın Fotoğrafçılar Derneği, Uluslararası İstanbul Kadın Filmleri Festivali ve “Tasarı Bedenler” fotoğraf sergisi düzenliyor

07 Ekim 2024 - 15:12

Kadın Fotoğrafçılar Derneği, “İstanbul Uluslararası Kadın Filmleri Festivali” düzenliyor. Kadın sinemacıların sesini duyurmayı ve sanata katkılarını kutlamayı amaçlayan festival, kadın yönetmenlerin yeni hikayelerini sinema perdesine taşımayı hedefliyor. 14-15 Mart 2025 tarihinde yapılacak olan festival, kadın sinemacıların yaratıcı gücünü ve sanata kattıkları değerleri vurgulayacak. Dünya genelinde söyleyecek sözü olan ve sanat yoluyla toplumsal farkındalık yaratabilen yetenekli kadın yönetmenleri keşfetmek ve çalışmalarını geniş kitlelere ulaştırmalarına yardımcı olmak isteyen festivale son başvuru tarihi 14 Aralık 2024. Tüm dünyadan kadın film yapımcılarına açık olan başvurular, festivalin resmi web sitesinden yapılabilir. Festival, kısa ve uzun metrajlı filmleri ağırlayacak, kazanan filmler festival jürisi tarafından belirlenecek ve yönetmenlerin onayıyla etkinlikte gösterilecek. Yönetmen Filiz Kaynak Kavas,  akademisyen-sanatçı Dr. Handan Tunç ve öğretim üyesi Doç. Dr. Şenay Sayın Alsan’dan oluşan jüri tarafından seçilen filmler, festivalin sosyal medya hesapları ve resmi web sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyurulacak.

 “TASARI BEDENLER” SERGİSİ

Kadın Fotoğrafçılar Derneği bir de sergi organize ediyor. Dernek, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadının bedeni üzerindeki dayatmalara dikkat çekmek amacıyla “Tasarı Bedenler” adlı bir proje hayata geçiriyor. Projenin sergi açılışı 19 Ekim’de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Proje, kadın bedenine yönelik kapitalist tüketim kültürünün ve moda endüstrisinin baskılarına karşı bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Kadın bedeni, kapitalist piyasa tarafından tüketilen bir obje haline getirilirken, projede yer alan kadın fotoğrafçılar bu baskılara sanatsal bir yanıt veriyor. Proje Danışmanı İlke Coşkuner'in rehberliğinde yürütülen çalışmada, beden ve estetik algısının yeniden düşünülmesi amaçlanıyor. Sergide Aylin Erözcan, Canan Tor, Esin Koç, Fethiye Gül Aytekin, Hatice Seyfioğlu Çelik, Hicret Ayaz İpek, İlke Coşkuner, Meliha Coşkun, Nilgün Kösen, Serpil Güçlü, Suzan Armağan ve Zeliha Çengerme’nin fotoğrafları yer alıyor.


ARŞİV